mIRCerka wrote:
Moj outlook ima opciju DETAILS pa mi da IP adresu sa koje je poslan email...
na
http://www.ripe.net/whois provjerim IP cisto svoje mahalastine radi i prijavim abuse...
Sada se internet prijetnje i slicne stvari shvataju ozbiljnije...
upravo tako... ako je pp, onda jos lakse...
samo par remarks koje mi nisu bas jasne.. mozda je do mene
1. mi nismo borg, pa ako lady vjeruje toj curi da trebamo automatski i svi mi.. pogotovo sto osim pisma nije stavila nikakve druge informacije... cak ni je li pp, email ili pisano pismo (velika razlika, pogotovo kod trace-anja osobe)
2. citat iz maila: "do kad cu te moliti da me stavis na msn".. koliko to ima osoba koje njoj repeatedly traze msn a kojima ona ne da? ja znam da bih zapamtila da me neko pegla...
3. ako i to nije dovoljno da se rijesi "anonimnost" osobe, onda nek razmisli ko sve zna da preko msn-a prica sa zoom-om (ili cija god da je on personfikacija)... neka od tih osoba je dala sliku.. toliko ste se uhvatili slike, a lik da je pravi freak moze komotno da drka i na curine postove.. izvinite oprostite ali meni bi TO bilo zastrasujuce...
s druge strane, toliko puta sam (i na ovom forumu) vidjela da se iznose privatne stvari recene preko pp-a ili maila javno da bi se osobi osvetilo/diskreditovalo/whatever, da je moj savjet ovoj djevojci i ostalima da ubuduce paze kome daju svoje slike i podatke... ako ste s nekim malo pricali ili izasli jednom na kafu, ne znaci da vam je raja...
100 ljudi 100 cudi.. mozda se cura zezala/flertala/whatever, nije skontala da je presla granicu i sad joj se ne svidja sta je izazvala (jer nije ni htjela da ga privuce nego se zezala)... kako rekoh, ne znam (vidi tacku pod 1)..
nije mi jasno ni kome se prijeti da se ovakve stvari nece tolerisati... ako je tip poslao ovo preko maila, a ne preko pp-a.. kako ce se to upratiti uopste ako nema veze sa forumom osim slanjem pojedinacnih emailova moderatorima?
ukoliko se cura stvarno boji, postoje nacini da se nadje ip adresa i trace-a po njoj... ako je lik u BIH, sipa mu moze pokucati na vrata za koji dan..