bosniandizdar wrote:heheee...paaaa..zar ovakve prozirne rijechi mogu nekoga fascinirati??? Nevjrovatno!!! Text pjesme je 'totalka"prizemno!!
Veli chova...jel..." ima neshto shto te nechu... iiii...ja tebe nechu".E, aferim tekstopiscu!!! Podilkanio chova!!?? Kakav je to domen osjechaja da treba biti priopcheno kao ljubav a postoji antagonizam partnera koji se ni pozdravom ne mogu prepoznati sa silnicama medzusobne privlachnosti???
Nevjerovatno shta ljudi(nasheg podneblja) trpaju u cheznju i uzdahe grljenja!! Nevjerovatno!!!
Ma neka...to je ironija zivota i vishe boji mi zivot negoli istina i po njoj Raj.Svakom svachije ...jel?????

Lutanje je to,draga moja, lutanje sa tendencijom dna.Ne hateri vech guraj svoje!!! To se vabi SLOBODA...jel????
na stranu Zeljko Joksimovic...ali ova pjesma je rad pjesnika Duska Trifunovica

na koju je neko dodao muziku i glas...nije sve niskobudzetni pop, napisan ispod tusha u 3 i po minute

i sve zavisi kako dozivis nesto...ja u ovom tekstu ne vidim antagonizam...nego jednostavno nespremnost ljudi da se suoce ili da priznaju svoja osjecanja...oboje znaju da osjecanja postoje, ali ih je puno lakse negirati nego se suociti s njima...ali kad osjecas nesto za nekog cak i u tom negiranju se pronadje deklaracija osjecanja jer ma koliko potiskivala ono sto stvarno postoji ne moze se izbrisati
Ima nesto

Ima nesto u tom sto me neces
ostavljas mi vremena za druge
vidim kako veselo obleces
kao leptir oko moje tuge.
nesto cemu ni sam ne znas ime
sve sto kazes na salu okreces
a sve znaci - ne zaboravi me.
od te lazi nacisto umrjecu ...
i u tome sto ja tebe necu ...
a apropos tekstova na stranim jezicima....ima nas igrom slucaja razbacanih po cijelom svijetu...govorimo razlicite jezike...zasto toga da se stidimo? nismo ovde samo da promovisemo maternji jezik

ovo je tema o muzici, emocijama, ljubavi, i osjecanjima koja se ispreplicu s tom istom ljubavi...nekad to bude zamrseno klupko...nekada se pronadjemo u rijecima pjesme napisane na nekom drugom jezikom

zasto da ne?

mozda ne postoji niti jedna druga osoba na forumu koja ce razumijeti sta nas je dirnula u nekoj pjesmi, nekom tekstu, nekoj kombinaciji nota (jer ovo nije tema "ljubav i stihovi" nego "ljubav i muzika" nekad se jednostavno radi o odredjenoj muzickoj kompoziciji i na sta nas ili na koga ista podsjeca itd itd)...ali to je potpuno nevazno zar ne?