U današnjem Dnevnom avazu..

Moderator: anex

To mu je bila jedina prilika da i on nešto opali.reeves wrote:sta ce papak ... godra mu ...

*miara* wrote:moja jedna poznanica je u jednom lovackom drustvu pa ima i lovackih listova. uzela ja jednom da prolistam... hiljadu ovakvih pricica mozes naci samo u jednom broju. ja sam se sokirala i izderala se na nju kako ona, koja je eto kao neki pobornik za okolis i zivotinje, moze da ubije jednu? kaze ona, to je sevap![]()
![]()
![]()
lovci ce ti uglavnom reci kako oni regulisu broj zivotinja i to je samo za dobrobit covjecanstva, a ne zato sto bi oni kuci ponijeli 20-30 kg besplatnog mesa. kao da priroda nije znala sama to da regulise, nego joj treba cvrsta i mirna ruka jednog divljaka... pardon, bosancakad bi se to nadgledalo kako treba, pa hajde i nekako, ali znamo i sami kako je to kod nas i sta se sve desava. evo ovaj iznad vam je lijepo napisao.
ne nego na mecku s mecicimaToffee karamela wrote:Ja gle papka al se ponosi! Upucao Bambija! Dabogda sljedeći put naletio na ljutog, gladnog medvjeda pa vidio onda šta je lov!
Koja kukavica i jadnik!!!
amrica wrote:Jos "junaka" na djelu....
Podveležje
Lovci ustrijelili dva sura orla[/b]
Na području Podveležja lovci su nedavno nezakonito pucali na dvije ptice, a radi se o surom orlu, koji važi za jedno od najvećih prirodnih bogatstava ovog područja.
Jedna ptica je uginula i preprirana, a prema nezvaničnim informacijama koje posjeduje Omladinski klub "Novi val" iz Blagaja, nalazi se na području Sarajeva. Druga ptica trenutno se nalazi u Eko centru ''Novi val''.
Nakon pregleda obavljenog od strane Veterinarske stanice Mostar, utvrđeno je da je ptica stara od tri do četiri godine, te da se radi o ženki. Ustanovljena je povreda kičme, a više detalja o stanju povrijeđenog orla bit će poznato nakon rentgentskog pregleda, javili su iz ovog kluba.
\_____________________________
Pitanje: da li su ove ptice zasticene? Ugrozene, koliko ih ima...?
Ja se sjecam, davno, prije rata, bilo je normalno vidjeti orlove oko Mostara, ali godinama niti jednog nisam primjetila.
I da li postoje sankcije za ovakve stvorove?
amrica wrote:Jos "junaka" na djelu....
Podveležje
Na području Podveležja lovci su nedavno nezakonito pucali na dvije ptice, a radi se o surom orlu, koji važi za jedno od najvećih prirodnih bogatstava ovog područja.
Jedna ptica je uginula i preprirana, a prema nezvaničnim informacijama koje posjeduje Omladinski klub "Novi val" iz Blagaja, nalazi se na području Sarajeva. Druga ptica trenutno se nalazi u Eko centru ''Novi val''.
Nakon pregleda obavljenog od strane Veterinarske stanice Mostar, utvrđeno je da je ptica stara od tri do četiri godine, te da se radi o ženki. Ustanovljena je povreda kičme, a više detalja o stanju povrijeđenog orla bit će poznato nakon rentgentskog pregleda, javili su iz ovog kluba.
Ja se sjecam, davno, prije rata, bilo je normalno vidjeti orlove oko Mostara, ali godinama niti jednog nisam primjetila.
Panthera wrote:amrica wrote:Jos "junaka" na djelu....
Podveležje
\
Citao sam o ovome...Ma kakve sankcije draga amrice..ono nesto dokazuje tako sto ubija nemocnu zivotinju..ja ih gledam po Sa..pa i djeci je furka da nabiju cuku nogom il bace macku u kontejner..to je odraz mentalnog i moralnog jada i bijede..fuj ba..jadovi jadni..