Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga prodao
Moderator: anex
- hopi
#26 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
samo mi nije jasno šta će on s tim vukom?
-
Alica
#27 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Upravo sam dobila odgovor:
Zorana Mehmedbasic [email protected]
3:57 PM (7 hours ago)
to inga.dujmovic, me
Translate message
Turn off for: Croatian
Poštovana,
Upoznati smo sa navedenim slučajem, te ćemo poduzeti sve propisane mjere u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja („Sl. glasnik BiH“, broj: 25/09).
S poštovanjem,
Zorana Mehmedbašić Devedžić, DVM
Šef odjela za zdravlje i dobrobit životinja /
Head of Department for Animal Health and Welfare
Ured za veterinarstvo BiH /
Veterinary Office of Bosnia and Herzegovina
Radiceva 8, 71000 Sarajevo
E-mail: [email protected]
Web: www.vet.gov.ba
- Hemera
#28 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Vuk spada u divljač.Emilly5 wrote:Pa zar nije vuk zasticena vrsta? Treba reagovati neka od milion sluzbi koje se bave svim i svacim. Zar treba peticija za provodjenje zakona? Doduse, ne znam je li kod nas zasticen, u svim zemljama EU jest.
Al' ovog lika i onog afirmativnog clanka na klix-u.![]()
Hvali se kako se bacio na njega, oteo ga iz prirodnog stanista, drzi ga na lancu u podrumu...
Pa bar sakrij sramotu.
U članu 55 Zakona o lovstvu divljač smiju loviti lovci koji imaju položen lovački ispit i članovi su udruženja lovaca.
I po članu 21
Zabranjeno je hvatanje divljači i držanje u zatvorenom ili ograđenom prostoru, ako ovim Zakonom nije drukčije riješeno, odnosno ako to nije u svrhu uzgoja divljači ili poboljšanja prirodnog fonda iste vrste.
edit
tek sad vidjeh da je lik u trebinju,ako je rs treba potraziti njihov zakon o lovstvu,ne vjerujem da je ista drugacije od federalnog zakona.
Last edited by Hemera on 18/07/2012 00:11, edited 1 time in total.
-
Alica
#29 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Heh da, RS .. pitanje je i njihov zakon isti po ovom pitanju... Kome se jos moze obratiti za ovo???
sta rade Udruzenja za zastitu zivotinja? Udomljavaju samo mace i kuce ili stvarno nesto rade????? Gdje su po ovom pitanju????
sta rade Udruzenja za zastitu zivotinja? Udomljavaju samo mace i kuce ili stvarno nesto rade????? Gdje su po ovom pitanju????
-
Smail Aga
#30 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Alica wrote:Upravo sam dobila odgovor:
to inga.dujmovic, me
Translate message
Poštovana,
Upoznati smo sa navedenim slučajem, te ćemo poduzeti sve propisane mjere u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja („Sl. glasnik BiH“, broj: 25/09).
S poštovanjem,
Web: http://www.vet.gov.ba
Samo provjeri jesu li ista uradili i jesu li proveli te 'propisane mjere' .
- Sofija89
#31 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Zalosno,ali mi smo daleko od civilizacije o kojoj ti pises,a sumnjam da cemo taj nivo ikad i doseci.madnessa wrote:Baš gledam ovaj članak i ne ide mi u glavu da se on potrudio da ga uhvati.
Gledam "Animal planet" svaki dan i čudom se čudim kako ženi uđe beba zmije u kuću, a ona zove animal control i oni dođu i spase malu zmiju. Još je i veterinaru odvedu, gdje zovnu kiropraktičara za zmije i slikaju joj kičmu da provjere kičmeni stub, jer se nije dobro "osjetio" pod rukom. A brzinom munje se životinje vraćaju u prirodno stanište, po mogućnosti tamo gdje je i nađena kako bi se pridružila svom jatu/krdu/čoporu i nastavila svoj život. Toliko se polaže značaja na svaku pojedinu životinju da se rizik nevraćanja u prirodno stanište poredi sa ekološkom katastrofom, jer svaka posebna jedinka ima svoj značaj u cjelokupnom ekosistemu.
Ovdje paša zaganja bebu vuka i još izađe u medijima kao atrakcija. Onaj tamo kupuje bebu za 200 eura. I još moramo pisati peticije da se uradi nešto što zdrav razum nalaže, da se mali vuk vrati u svoje prirodno stanište dok još nije kasno...
Naravno da osudjujem ovaj slucaj ali ako shvatis da vecina stanovnista u bh zivi jos uvijek kao pecinski ljudi,u sumama,bez novina ,kablovske daleko od bilo kakvog vida civilizacije itd... i onda kad takav jedan covjek slucajno naleti na vuka kao u ovom slucaju normalno da u njemu proradi taj pecinski instikt da ,,lovi,, i da zarobi a zbog cega to radi ni sam ne zna jer mu njegov nivo svijesti i pameti to ne dozvoljava, tako da to mogu razumijeti---ono sto je grozno u svemu tome sto je ovaj portal to predstavio kao pozitivnu vijest,atrakciju ili sta vec,umjesto da su osudili taj cin,ali nista cudno objavljivali su i gore stvari...
Samo mi nije jasno zasto je uredu kada lovci ubijaju iste te zivotinje,kada ubiju vuka,srnu ili svinju i razapnu ih preko auta i svi im pljescu kao da su ne znam ti sta uspjeli,a sad se svi cude sto je covjek istu tu zivotinu uzeo k sebi,pa sve i da ga vrati u sumu sutra ce ga neko upucati i razapeti posred auta i eto ti opet atrakcije...
Znaci uredu je kad moron uzme pusku i ubija neduzne zivotinje po sumi i to se naziva sportom,( da ne spominjem kao ,,slucajne smrti,, lovaca u lovu kad kao metak slucajno zaluta u kolegu umjesto u jelena)........a kad uzme tu zivotinju umjesto da je ubije ehh to svi osudjuju.
Je li neko osudio to sto je neki drugi lovac najvjerovatnije ubio majku od ovog mladuncenta pa ono luta samo,naravno da nije,msm zalosno i paradoksalno.
Pa nazire li se ta granica ljudskoj gluposti igdje ?!
-
duboka_misao
#32 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
vrli bacač na vukove ne shvata ocigledno pojam divlje zivotinje koja se ne moze pripitomiti tako lako i kada mu sutra krene na djete bice jao kuku .
- madnessa
#33 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
@Sofija89 Znam, draga. Ali svaki put ne mogu da vjerujem da smo toliko daleko od civilizacije.
Skoro pričam sa osobom koja šeta po brdima iz razonode i kaže neki dan ubio zmiju. Upitah je li bila otrovna. Odgovor koji je uslijedio me je šokirao, "Šta ja znam. Meni je svaka otrovna." Da ne pričamo o tome da se zmije ubijaju čim se vide. Uopšte zmija ne počne napadati nego je onako u prolazu, al' smeta oku.
Što ja razvezah o zmijama. One su mi nekako najbolji primjer našeg mentaliteta. Najnježnije su, tako korisne prirodi, a stalno su na udaru.
I mediji su krivi. Ne kontaju da su oni sredstvo kojim educiraju ljude, usmjeravaju javno mišljenje u određenim pravcima. Svaka vijest ima uticaja na ljudsku psihu i bitno je koliko je nešto zastupljeno i na koji način je predstavljeno.
I inspekcija je kriva. Nije njen posao da puca kazne kad dođe prijava. Treba hodati po selima i brdima i edukativno djelovati. Upoznati ljude sa zakonima.
Što ja razvezah o zmijama. One su mi nekako najbolji primjer našeg mentaliteta. Najnježnije su, tako korisne prirodi, a stalno su na udaru.
I mediji su krivi. Ne kontaju da su oni sredstvo kojim educiraju ljude, usmjeravaju javno mišljenje u određenim pravcima. Svaka vijest ima uticaja na ljudsku psihu i bitno je koliko je nešto zastupljeno i na koji način je predstavljeno.
I inspekcija je kriva. Nije njen posao da puca kazne kad dođe prijava. Treba hodati po selima i brdima i edukativno djelovati. Upoznati ljude sa zakonima.
-
Alica
#34 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Smail Aga wrote:Alica wrote:Upravo sam dobila odgovor:
to inga.dujmovic, me
Translate message
Poštovana,
S poštovanjem,
Web: http://www.vet.gov.ba![]()
Bravo
![]()
Samo provjeri jesu li ista uradili i jesu li proveli te 'propisane mjere' .
Naravno...svakodnevno cu mu se obracati da vidim dokle je sve to doslo da se ne ostavi .... aaa na source.ba ovo je stavljeno pod ZANIMLJIVOSTI i izbrisani su svi komenatri koji su bili jucer napisani !!!!!
http://--- NO LINKS ---/kanal/vijesti/zanimljivosti/
- Sofija89
#35 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Eh mediji, ako uzmemo u obzir da je pola nasih medija, tj. zaposlenih mogu slobodno reci nepismeno ,sta ces dalej tu pricati, kad vidim novinarku na tv kako skace i vristi pojesce me cuko - i zamisli koliko ljudi i djece ce vidjeti taj isti prilog i kakvo ce misljenje stvoriti u glavi...madnessa wrote: Treba hodati po selima i brdima i edukativno djelovati. Upoznati ljude sa zakonima.
A za zmije kod nas ljudi imaju poseban instikt .
Gledala sam neki dokumentarac,nisam sigurna jel na animal planetu ili nesto drugo,nebitno, uglavnom covjek je doktor i strucnjak za zmijske ujede,pravi neke serume od zmijskog otrova i slicno...i jedan dan zmija je zalutala u kucu i ugrizla dijete,njegovo dijete znaci,i on je trazio da se zmija uhvati da bi mogao vidjeti koja je vrsta tako da moze dati odgovarajuci serum,uglavnom na kraju djete je ozdravilo sve ok i svi su zajedno otisli i pustili zmiju u prirodu...
E ajd sad zamisli kod nas tu situaciju,kod nas bi bilo dosla zmija maksuz da pojede dijete
Meni je cudno kod nas sto npr. vecina stanovnista koja zivi na selu i ima vise dodira sa zivotinjama vise se boji zivotinja nego neko ko zivi u gradu,smijesno ali istinito ,bas smo cudan neki svijet
- Cholina_Lokica
#36 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Sjoooo, nemojte da pocinjem o zmijama 
Mah kod nas je klasika, haman svima, sve sto se krece je tu da ubije i zakolje dijete na sve moguce nacine, pa daj da se ja prije izivim nad tim
Mah kod nas je klasika, haman svima, sve sto se krece je tu da ubije i zakolje dijete na sve moguce nacine, pa daj da se ja prije izivim nad tim
- Sofija89
#37 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Ja to zovem pecinskim instinktima ,ubij sve sto hoda, ne bi me cudilo da ovaj sto je zaganjao ovog jadnog vuka ima i jednu ovakvu toljagu

- Cholina_Lokica
#38 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Ma sto je najgore nije to ni pecinski instinkt... Pecinski ljudi se nisu tako ponasali, oni su lovili samo da se prehrane...
- Sofija89
#39 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Treba edukovati ljude, ljudi se boje,a neki nisu krivi sto su rodjeni bogu iza nogu i sto ih mati cjelog zivota strasi da ce ih cuko pojesti, mnogi od tih ljudi ne mrzi zivotinje nego ih se boji zbog neznanja...nego odosmo mi s teme...
Nadam se da ce se ovaj vuk uspijeti vratiti u svoje staniste.
Nadam se da ce se ovaj vuk uspijeti vratiti u svoje staniste.
- Hemera
#40 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Alica wrote:Heh da, RS .. pitanje je i njihov zakon isti po ovom pitanju... Kome se jos moze obratiti za ovo???
Nema veze jel Federacija ili Srpska,ima u Zakonu o lovstvu Republike Srpske,po članu 14,zabranjeno je hvatanje i prisvajanje mladunčadi zaštićene i nezaštićene divljači.
Obratiti pažnju i na član 15
Potrebno je samo malo uključiti mozak i čitati,.
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... WVYN2hwr9Q
Ovdje se svijet svezao samo zakona o dobrobiti životinja,nije on jedini koji zaštićuje,niti uopšte zaštićuje divljač.
Zakon o lovstvu je prije toga davno donesen,i zna se da divljač uživa posebnu brigu i zaštitu države
-
Alica
#41 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Član 15.
(1) Zabranjeno je hvatanje divljači i držanje divljači u zatvorenom ili ograñenom
prostoru.
(2) Izuzetno, ministar može donijeti rješenje kojim daje saglasnost za hvatanje i
držanje divljači u ograñenom prostoru u slučaju:
a) kada to zahtijevaju potrebe nauke, nastave, zooloških vrtova, muzeja i izvoza,
u saradnji sa korisnikom lovišta,
b) naseljavanja lovišta ili uzgajališta divljači u ograñenom prostoru,
g) za potrebe treninga i ispitivanja uroñenih osobina lovačkih pasa.
(3) Ministar donosi pravilnik kojim propisuje uslove, način hvatanja i držanje
divljači u ograñenom prostoru.
- Hemera
#42 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
i dokle je došlo sa malim vukom?ima li kakvih vijesti? 
-
zengi
#43 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Ja se samo čudim ovim što se čude!!???? Pa šta je vama ljudi, vi Boga mi kao da ste rodjeni negdje u nekoj civilizovanoj zemlji i prvi put ste ovdje pa se kao išćudjavate.
Ovdje je 99% ljudi kao ovaj Abu feed el kastro, a vi to kao niste primjetili.
A naj jaca mi je ova, toliko ce mu paznje pokloniti da mali vuk nece zadugo pozeljeti da se vrati u svoje prirodno staniste.
E pa hajd mi vi recite jel ovdje iko normalan. Pazi samo lika koji je ovo pisao???!!!
Evo i ja sam se čak začudio da nas narod moze ovako glup biti.
I.... sad se evo opet sam sebi čudim, sto se čudim.
@Mednessa, sta kazes mediji su krivi sto ne edukuju ljude.
E ova ti je dobra!!! Pa ko je njih edukovao i ko kaze da su oni edukovani?
Imao sam prilike da radim sa medijima i novinarima i njihov nivo (ne)znanja, (ne)obrazovanosti i generalne gluposti je čak i meni nevjerovatan.
Federalna tv je imala onaj program Pozitivna Geografija sa nedavno preminulim Dzankom (to ti je nas Sir David Attenborough) i svaka ta emisija se mogla emitovati samo u ovoj drzavi jer u svakoj drugoj bi komplet ekipa zavrsila u zatvoru pa onda na dugogodisnjem lijecenju u nekoj prikladnoj instituciji.
U jednoj od tih tako popularnih emisija Dzanko sa nekim idiotom ubija predivnog poskoka nekakvom toljagom dole kod Hutovog Blata. Idiot udara poskoka motkom, poskok se uvija, grči i ujeda samog sebe od silne muke a Dzanko komentarise "vidi ga, izvrsava harakiri" i valja se od šege.
U drugoj emisiji, Dzanko ispituje neke grmalje u okolini zanice i tu ide borba pijetlova.
U trecoj emisiji, Dzanko priča sa lovcima kako su ubili medvjeda i sav cvate kao da se prica o necemu pravo pozitivnom... I sad oni njemu pricaju ko ga je prvi pogodio, kako medvjed nije mogao da ustane na noge, pa mu oni prisli pa ga jos jednom pogodili, pa se medo vukao na prvim nogama, pa ga oni opet pogodili, pa onda dosao jes neki idiot sa puskom i pitao da i on puca onako u mrtvog medvjeda da bi se to upisalo u nekakav njihov tamo bodovnika... a nas Dzanko cvatom cvate... i ta ti je emisija kod nas puno popularnija nego ona Wild Russia ili bilo koji program na AP koji su ljudi godinama snimali po nekakavim prasumama.
I ti kazes mediji su krivi?
Posto kod nas nema ove titule Sir, Dzaki su mozda trebali dati odlikovanje Alijinih mestvi (to su one kozne papuce u kojima se klanja) sa zlatnim vijencem.
Dnevni avaz je jednom objavio clanak o tako nekom idiotu u okolini Kaknja, koji je iz cista mira kamenjem ubio neku veliku zmiju. Posto su kod nas sve otrovnice manje od jednog metra ta zmija sigurno nije bila otrovna.... a i da jeste, opet se ne smije, niti ima razloga da se ubije. I snimio je to idiot na mobitel i postao prava atrakcija i svi dolaze da ga pitaju da vide taj snimak i dive mu se. Izmedju ostalih gadosti, gluposti i kretenluka u tom članku novinar pise "Zmija je bila na nekom drvetu (onako, mirno se sunčala) i kad je on pogodio kamenom, neman je pocela da se uvija i sikće". Pazi to... NEMAN!!!
Ja gledam federalni ili bilo koje programe medija "iz regiona" jednom ili dva puta godisnje kad sam kod nekog ko to sranje gleda, a dnevni avaz citam isto tako dva puta godisnja kad sam u nekoj čekaonici pa se bas ubijam od dosade i svaki put naletim na tako neki kretenluk da se čak i meni (koji sigurno imam naj losije misljenje o nasem narodu u drzavi) pamet okrene i svaki put se ŠOKIRAM.
Svi ovi programi i članci su morali proći kroz mnoge ruke da bi se objavili i niko u lancu se nije sjetio da kaze "pa ljudi dragi ovo je totalni idiotluk, kako ćemo ovo objaviti... pa jestel vi normalni"... NIKO!!!
Kada sam radio sa tim novinarima i medijima upozorio sam poslodavce (stranu agenciju) da cemo imati posla sa ne civilizovanom i glupom ekipom (naravno, nisu mi odmah povjerovali) ali sam i sam bio iznenadjen koliko glupom i ne civilizovanom ekipom. Nisam mogao da skontam odakle uopste da pocnem edukaciju i sa kojeg nivoa jer sam shvatio da tu u stvari nema nikakvog nivoa. Odakle god da krenes sa edukacijom ustanovis da je to previsoko za njih. Dodatni problem mi je stvarala njihova nevjerovatna samouvjerenost i narcisoidnost (siguran znak indolencije i neznanja) koja im ne dozvoljava da te slusaju kad pricas o necemo sto oni ni u snu ne mogu sanjati jer su oni zavrsili fakultete pa vec sve znaju i ne vide nikakvu potrebu da se dalje edukuju u bilo kom pogledu.
A nije tacno da vecina nasih ljudi zivi daleko od civilizacije i da nemaju pristup informacijama jer i naj vece
zabiti vec imaju internet i kablovsku/satelitsku ali oni na njima gledaju samo DM (program koji pusta naj goru muziku vasione i pozdrave papaka širom svijeta jedni drugima) a po internetu traze idiotluke prikladne za njihove zlocinacke umove.
Nasem svijetu je npr. puno interesantnija vijst da je neki krkan ubio izgladnjelog vuka lopatom nego bilo koji program o tim nevjerovatnim stvorenjima koje Nat Geo ili AP mogu da zamisle.
I sad kad recimo dodju švabe i kazu nam da smo mi genetski inferiorna rasa i trebamo ici na "tuširanje", mi se nadjemo uvrijedjeni i kazemo za svabe da su fašisti....budimo realni.
Halalite, ja malo oduzih.
Ovdje je 99% ljudi kao ovaj Abu feed el kastro, a vi to kao niste primjetili.
A naj jaca mi je ova, toliko ce mu paznje pokloniti da mali vuk nece zadugo pozeljeti da se vrati u svoje prirodno staniste.
E pa hajd mi vi recite jel ovdje iko normalan. Pazi samo lika koji je ovo pisao???!!!
Evo i ja sam se čak začudio da nas narod moze ovako glup biti.
I.... sad se evo opet sam sebi čudim, sto se čudim.
@Mednessa, sta kazes mediji su krivi sto ne edukuju ljude.
E ova ti je dobra!!! Pa ko je njih edukovao i ko kaze da su oni edukovani?
Imao sam prilike da radim sa medijima i novinarima i njihov nivo (ne)znanja, (ne)obrazovanosti i generalne gluposti je čak i meni nevjerovatan.
Federalna tv je imala onaj program Pozitivna Geografija sa nedavno preminulim Dzankom (to ti je nas Sir David Attenborough) i svaka ta emisija se mogla emitovati samo u ovoj drzavi jer u svakoj drugoj bi komplet ekipa zavrsila u zatvoru pa onda na dugogodisnjem lijecenju u nekoj prikladnoj instituciji.
U jednoj od tih tako popularnih emisija Dzanko sa nekim idiotom ubija predivnog poskoka nekakvom toljagom dole kod Hutovog Blata. Idiot udara poskoka motkom, poskok se uvija, grči i ujeda samog sebe od silne muke a Dzanko komentarise "vidi ga, izvrsava harakiri" i valja se od šege.
U drugoj emisiji, Dzanko ispituje neke grmalje u okolini zanice i tu ide borba pijetlova.
U trecoj emisiji, Dzanko priča sa lovcima kako su ubili medvjeda i sav cvate kao da se prica o necemu pravo pozitivnom... I sad oni njemu pricaju ko ga je prvi pogodio, kako medvjed nije mogao da ustane na noge, pa mu oni prisli pa ga jos jednom pogodili, pa se medo vukao na prvim nogama, pa ga oni opet pogodili, pa onda dosao jes neki idiot sa puskom i pitao da i on puca onako u mrtvog medvjeda da bi se to upisalo u nekakav njihov tamo bodovnika... a nas Dzanko cvatom cvate... i ta ti je emisija kod nas puno popularnija nego ona Wild Russia ili bilo koji program na AP koji su ljudi godinama snimali po nekakavim prasumama.
I ti kazes mediji su krivi?
Posto kod nas nema ove titule Sir, Dzaki su mozda trebali dati odlikovanje Alijinih mestvi (to su one kozne papuce u kojima se klanja) sa zlatnim vijencem.
Dnevni avaz je jednom objavio clanak o tako nekom idiotu u okolini Kaknja, koji je iz cista mira kamenjem ubio neku veliku zmiju. Posto su kod nas sve otrovnice manje od jednog metra ta zmija sigurno nije bila otrovna.... a i da jeste, opet se ne smije, niti ima razloga da se ubije. I snimio je to idiot na mobitel i postao prava atrakcija i svi dolaze da ga pitaju da vide taj snimak i dive mu se. Izmedju ostalih gadosti, gluposti i kretenluka u tom članku novinar pise "Zmija je bila na nekom drvetu (onako, mirno se sunčala) i kad je on pogodio kamenom, neman je pocela da se uvija i sikće". Pazi to... NEMAN!!!
Ja gledam federalni ili bilo koje programe medija "iz regiona" jednom ili dva puta godisnje kad sam kod nekog ko to sranje gleda, a dnevni avaz citam isto tako dva puta godisnja kad sam u nekoj čekaonici pa se bas ubijam od dosade i svaki put naletim na tako neki kretenluk da se čak i meni (koji sigurno imam naj losije misljenje o nasem narodu u drzavi) pamet okrene i svaki put se ŠOKIRAM.
Svi ovi programi i članci su morali proći kroz mnoge ruke da bi se objavili i niko u lancu se nije sjetio da kaze "pa ljudi dragi ovo je totalni idiotluk, kako ćemo ovo objaviti... pa jestel vi normalni"... NIKO!!!
Kada sam radio sa tim novinarima i medijima upozorio sam poslodavce (stranu agenciju) da cemo imati posla sa ne civilizovanom i glupom ekipom (naravno, nisu mi odmah povjerovali) ali sam i sam bio iznenadjen koliko glupom i ne civilizovanom ekipom. Nisam mogao da skontam odakle uopste da pocnem edukaciju i sa kojeg nivoa jer sam shvatio da tu u stvari nema nikakvog nivoa. Odakle god da krenes sa edukacijom ustanovis da je to previsoko za njih. Dodatni problem mi je stvarala njihova nevjerovatna samouvjerenost i narcisoidnost (siguran znak indolencije i neznanja) koja im ne dozvoljava da te slusaju kad pricas o necemo sto oni ni u snu ne mogu sanjati jer su oni zavrsili fakultete pa vec sve znaju i ne vide nikakvu potrebu da se dalje edukuju u bilo kom pogledu.
A nije tacno da vecina nasih ljudi zivi daleko od civilizacije i da nemaju pristup informacijama jer i naj vece
Nasem svijetu je npr. puno interesantnija vijst da je neki krkan ubio izgladnjelog vuka lopatom nego bilo koji program o tim nevjerovatnim stvorenjima koje Nat Geo ili AP mogu da zamisle.
I sad kad recimo dodju švabe i kazu nam da smo mi genetski inferiorna rasa i trebamo ici na "tuširanje", mi se nadjemo uvrijedjeni i kazemo za svabe da su fašisti....budimo realni.
Halalite, ja malo oduzih.
- Pasiflora
#44 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Na jednom internet oglasniku sam pronasla da se prodaje LANE
Zapravo ima vise oglasa. Nisam se bas udubljivala radi li se o istom oglasivacu (muka me uhvatila kad sam vidjela naziv oglasa) - ali covjek ili ljudi prodaju LANE. zivo me zanima da li iko iz bilo kakve inspekcije kontaktirao te oglasivace da pita odakle im lane i koga vraga su ga uopce uzeli iz sume????? Cisto sumnjam.
Alice, ima li sta novo vezano za vuka?
-
zengi
#45 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Ja sam prosle godine postavljao slike laneta koje neki kreten sa svojom kretenoidnom familijom voda na lancu po vogošći mrtav hladan... naravno policija ga gleda sa velikim postovanjem i ne pada im na pamet da to sankcionisu dok jednom mom prijatelju koji je imao naj dobrodusniju piticu na svijetu kazu, "zategni tu brnjicu malo jace, nije ti dobro namjestena" i maltretiraju ga gdje ga god vide.Pasiflora wrote:Na jednom internet oglasniku sam pronasla da se prodaje LANE![]()
![]()
Zapravo ima vise oglasa. Nisam se bas udubljivala radi li se o istom oglasivacu (muka me uhvatila kad sam vidjela naziv oglasa) - ali covjek ili ljudi prodaju LANE. zivo me zanima da li iko iz bilo kakve inspekcije kontaktirao te oglasivace da pita odakle im lane i koga vraga su ga uopce uzeli iz sume????? Cisto sumnjam.
Na pik.ba je sve do neki dan bila i rubrika Divlje zivotinje u kojoj su se prodavala lanad, jeleni, jastrebovi, vukovi, fazani, divlje svinja za gatera (ogradjena parcela na kojoj se vjezbaju psi) itd. Neki je lik prodavao jelena za odstrjel. Stoji on tako na livadi i pase, vec navikao na prisustvo ljudi i ti fino pridjes i pras, ubijes ga iz neposredne blizine.
Tek prije mozda destak dana je ta rubrika ukinuta.
-
leo_
#46 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Predraze, zadrzi vuka!! 
- Phia
#47 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Ima i sad samo je pod "ostalo" u rubrici zivotinjezengi wrote:Ja sam prosle godine postavljao slike laneta koje neki kreten sa svojom kretenoidnom familijom voda na lancu po vogošći mrtav hladan... naravno policija ga gleda sa velikim postovanjem i ne pada im na pamet da to sankcionisu dok jednom mom prijatelju koji je imao naj dobrodusniju piticu na svijetu kazu, "zategni tu brnjicu malo jace, nije ti dobro namjestena" i maltretiraju ga gdje ga god vide.Pasiflora wrote:Na jednom internet oglasniku sam pronasla da se prodaje LANE![]()
![]()
Na pik .ba je sve do neki dan bila i rubrika Divlje zivotinje u kojoj su se prodavala lanad, jeleni, jastrebovi, vukovi, fazani, divlje svinja za gatera (ogradjena parcela na kojoj se vjezbaju psi) itd. Neki je lik prodavao jelena za odstrjel. Stoji on tako na livadi i pase, vec navikao na prisustvo ljudi i ti fino pridjes i pras, ubijes ga iz neposredne blizine.
Tek prije mozda destak dana je ta rubrika ukinuta.
- jaca-maca
#48 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Na piku se i prodaju pijetlovi za borbe...
-
Alica
#49 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
Zna li iko sta se s ovim desava???? da li su vlasti preuzele mjere za povrat vuka u sumu ili ga je ovaj zadrzao???
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#50 Re: Lovac uhvatio malog vuka, nema tih para za koje bi ga pr
ma vratit ce ga sam kad skonta koliko ce ga hranjenje doći