Loto prevara veceras

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

drndalo

#51 Re: Loto prevara veceras

Post by drndalo »

karanana wrote:
Matzan wrote:ali kako su već kod 4. izvučenog broja znali da ima 28 pogodaka sa 5 brojeva? I gle čuda, nakon izvučenog 5. broja ta brojka sa 28 pogodaka ostaje nepromijenjena. :oops: :lol: :lol:
znali su da ima 28 pogodaka jer je kompjuter vidio ukucanih 5 brojeva i na osnovu toga je analizirao sve uplacene kombinacije i izracunao da ima 28 pogodaka sa 5 brojeva. i naravno taj broj je ostao isti i kad se stvarno izvukao 21. da se taj broj promijenio to bi bilo sumnjivije nego ovako.
Jebem mu sunce, ko da na finskom pricamo sa Kinezima... Kompjuter od 5 ukucanih brojeva od strane operatora izbacio sta ima, i ljudi opet pitaju kako ? Evo tuzilastvo ce istraziti sta je bilo...? Jel to dovoljno za pocetak...? Ne tvrdim da mozda i nije bilo nesto, ali onaj snimak sam po sebi ne dokazuje nista osim da su usrali, pa se vadili...
Matzan

#52 Re: Loto prevara veceras

Post by Matzan »

Voditeljica je nevina. :)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#53 Re: Loto prevara veceras

Post by Slo Burner »

A sjecate li se naseg Binga, Lutrija BiH ima trice :D
Ajatolah_

#54 Re: Loto prevara veceras

Post by Ajatolah_ »

Thorgerson wrote:
Ajatolah_ wrote:Onaj što kuca brojeve je greškom unio 27 umjesto 21 (relativno slično, je l'). Šanse da se poslije potrefi 21 nije baš toliko mala, 1/35.
Drug malo si se ti zajebo sa tom vjerovatnocom?

Zaboravio da je ovdje bitan redoslijed? Dakle, kolike su sanse da ovaj iz rezije ili odakle vec pogodi da ce bas peta kugla biti 21? Jer, kontas, nije da nije bitno koja je kugla 21? To je morala biti bas peta kugla. Jer da je bila sesta onda nije to to. Da je bla prva nije to to.

Halo, imas informaciju da nekome ne dadnes nekoliko miliona eura. Dakle, znas tacno koji je to broj. I sad cu ja jel vjerovati u postenje i gluposti i misliti da to neko nece iskoristiti?
Pa upravo vjerovatnoća da će se pogoditi sljedeća kugla nakon 4 izvučene je 1/35, tj. oko 3%. Nisam ni spominjao vjerovatnoću da će se broj 21 izvući bilo kad niti je ona bitna u ovom kontekstu (usput, ona je dosta veća - nešto ispod 20%).

Pravila igre su postavljena tako da matematički oni jednostavno moraju izaći u plusu i sa random izvlačenjem. Ne moraju se oni nešto previše mučiti i rizikovati s ovakvim glupostima, kad priređivač igre svakako izlazi dobar.
Matzan

#55 Re: Loto prevara veceras

Post by Matzan »

Zaboravljaš na jednu sveprisutnu ljudski osobinu - pohlepa.
Ljakan

#56 Re: Loto prevara veceras

Post by Ljakan »

Slo Burner wrote:A sjecate li se naseg Binga, Lutrija BiH ima trice :D
ma ja ba sve je to isto njesra...
victom

#57 Re: Loto prevara veceras

Post by victom »

drndalo wrote:
karanana wrote:
Matzan wrote:ali kako su već kod 4. izvučenog broja znali da ima 28 pogodaka sa 5 brojeva? I gle čuda, nakon izvučenog 5. broja ta brojka sa 28 pogodaka ostaje nepromijenjena. :oops: :lol: :lol:
znali su da ima 28 pogodaka jer je kompjuter vidio ukucanih 5 brojeva i na osnovu toga je analizirao sve uplacene kombinacije i izracunao da ima 28 pogodaka sa 5 brojeva. i naravno taj broj je ostao isti i kad se stvarno izvukao 21. da se taj broj promijenio to bi bilo sumnjivije nego ovako.
Jebem mu sunce, ko da na finskom pricamo sa Kinezima... Kompjuter od 5 ukucanih brojeva od strane operatora izbacio sta ima, i ljudi opet pitaju kako ? Evo tuzilastvo ce istraziti sta je bilo...? Jel to dovoljno za pocetak...? Ne tvrdim da mozda i nije bilo nesto, ali onaj snimak sam po sebi ne dokazuje nista osim da su usrali, pa se vadili...
A šta kažeš na ovo: kada su bile ukucane četiri 27-ce, kompjuter prikazuje 2050 pogodatka od tri broja... vidi sa na videu na 1:55
toliko na temu o live računanju dobitnih kombinacija na osnovu unesenih brojeva.... jer za sa četiri 27-ce od 4 izvučena broja ne možeš imati dobitnu kombinaciju

ovaj video treba biti dio tretmana pri liječenju ovisnosti od kocke... ovo ko vidi, nema šanse da igra ponovo
Last edited by victom on 01/03/2021 05:46, edited 2 times in total.
ovo_mi_je_nick

#58 Re: Loto prevara veceras

Post by ovo_mi_je_nick »

Ne znam zasto neko uopste brani lutriju kad se zna da je to prevara (i ovaj slucaj kao i svaki put kad se brojevi izvlace), osim ako nije neko iz tog djelokruga lutrije.
mayab

#59 Re: Loto prevara veceras

Post by mayab »

Image
Nego, ko je mlada :D :izet:
das auto

#60 Re: Loto prevara veceras

Post by das auto »

klasicna namjestaljka.Rezija je bila brza od kuglice jer je imao unaprijed brojeve u memoriji.Vjerovatnost da je ovo slucajno je ravna vjerovatnosti da jednim udarcem biljarskog stapa slozis sve kugle u jednu liniju po brojevima i po boji.Dakle moguce( sve je moguce, cuda se dogadjaju) ali kolika je vjerovatnoca :-D Ovo je NAMJESTENO.Zdrav razum se protivi koincidenciji.u ovom slucaju.nema dvojbe
das auto

#61 Re: Loto prevara veceras

Post by das auto »

:lol: da li se neko od vas sjeca serije ,,prosjaci i sinovi,, gdje je zena uhvatila muza s drugom a on njoj veli ,, Andjo , oli ti vjerujes vise svojim ocima ili svom Matanu ,, :lol:

das auto

#62 Re: Loto prevara veceras

Post by das auto »

drndalo wrote:
Thorgerson wrote:Ljudi, vi shvatate da ONI znaju koje su kombinacije uplacene?

Dakle, zasto bi oni sad tek tako dijelili pare kada mogu bildati jackpot i povecavati prodaju...

Ne znam...meni je dovoljno to da oni znaju koja kombinacija moze da ne dobije. A jest problem one kuglice nariktat...
Jah... Lako ih je nariktati... Jebo matematiku, fiziku, fluide, vjerovatnocu...
slabo se ti razumijes u to.vidi se nikad nisi kocko. niti sa kartama niti si valjao kocke koje se uvijek okrenu na sesticu. Slucajno :-) fluidi fizika ...
takodje ako je upisao 21 zasto ga nije obrisao nego je cijelo vrijeme 21 stajao na ekranu. stoji na ekranu i ceka svoj red,planirani . 5 brojeva i 4 kuglice a on ceka.
Sta ceka. Nastao je metez i pometnja, u lazi su kratke noge, izgubio se totalno, ne zna sta da radi, ruke se tresu i onda izlazi 21. Nemoj se ljutiti, nista licno , ali rezon ti nije jaca strana.
drndalo

#63 Re: Loto prevara veceras

Post by drndalo »

takodje ako je upisao 21 zasto ga nije obrisao nego je cijelo vrijeme 21 stajao na ekranu. stoji na ekranu i ceka svoj red,planirani . 5 brojeva i 4 kuglice a on ceka.
Minuta 2:15 na ovom snimku... Kako nije obrisao 21 ??? Kad je obrisano sve redom, i upisan redosljed kuglica koje stoje skotrljane na dnu kosine ???
Ljakan

#64 Re: Loto prevara veceras

Post by Ljakan »

Kazu da je loptica 21 ostecena,oduzeli su im sve racunare i opremu.
Fauja Singh

#65 Re: Loto prevara veceras

Post by Fauja Singh »

Kako je dobra ova voditeljica sta je ovo ovako :shock: Da sam je "primoran" gledati, tipa posao ili sl. tacno bi mi pamet pomutila :run:
Post Reply