LOST - IZGUBLJENI
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#77 Re: LOST - IZGUBLJENI
klasični klip s psom
ma jebat ih od druge sezone znam da su se zapetljali
ma jebat ih od druge sezone znam da su se zapetljali
-
todd_smith
#79 Re: LOST - IZGUBLJENI
cc koji je samo potencijal ova serija imala
-
zamzija
#80 Re: LOST - IZGUBLJENI
ma druga je i dobra, kad su otvorili onaj otvor i našli dezmonda, pa kad su se pojavili ljudi s repa avionaBlack swan wrote: ma jebat ih od druge sezone znam da su se zapetljali
pa se pojavio Ben ( Michael Emmerson)
s trećom su upropastili kad su oteli Jacka i ostale, pa uveli likove Nicki i Paulo - niđe veze...
Slažem se todd_smith...serija je imala veliki potencijal ....sama ideja i sve one misterije odlično zamišljene , loše prenesene na platno i objašnjene ); jedna od mojih najdražih priča koja je loše ispričana
Ali nadati se da će nekad za 20 godina napraviti remake ( kao što sa svime rade ) i s novom tehnologijom i novim načinom pričanja priče, pa ćemo možda biti zadovoljni ako doživimo da to gledamo
-
todd_smith
#81 Re: LOST - IZGUBLJENI
btw ne znam gdje sam ovo procitao/cuo ali glavni razlog sto se Walt nije pojavio u seriji nakon one otmice je jer je ta otmica bila zadnja epizoda sezone, i otisli su na odmor, kada su se vratili onog malog pubertet uhvatio
kada se konacno vratio na set, glas mu se totalno promijenio i bio je visok 185cm
tako da nije licio nista na ono "dijete" kojeg su oteli pa da ne zbune publiku, odlucili su da ga vise ne koriste
takodjer za Mr.Echo-a, zbog nekakvih privatnih razloga ili nekih vjerskih razloga, lik koji je igrao Mr.Echo-a nije se zelio vise vratiti da snima Lost, jer ona njegova "smrt" zapravo i nije bila smrt ili sta vec, ali eto uglavnom ostavili su njegovu pricu (koja je navodno trebala biti jedna od najvaznijih) tu i tako, jer glumac nije zelio da se vrati
tako da nije licio nista na ono "dijete" kojeg su oteli pa da ne zbune publiku, odlucili su da ga vise ne koriste
takodjer za Mr.Echo-a, zbog nekakvih privatnih razloga ili nekih vjerskih razloga, lik koji je igrao Mr.Echo-a nije se zelio vise vratiti da snima Lost, jer ona njegova "smrt" zapravo i nije bila smrt ili sta vec, ali eto uglavnom ostavili su njegovu pricu (koja je navodno trebala biti jedna od najvaznijih) tu i tako, jer glumac nije zelio da se vrati
-
Mr. Brightside
#82 Re: LOST - IZGUBLJENI
Lost i Prison Break, jedine dvije koje mi nikad nece dosadit i koje znam skoro napamet 
-
zamzija
#83 Re: LOST - IZGUBLJENI
jest, u pravu si i za malog Walt-a i za Echo-a, imali su velike planove s njim, mislim i s Anom Luciom ( oni su jedini trebali ostati od grupa iz repa aviona, ali su na kraju ubili Anu Luciju, a onaj crni glumac koji je glumio Echo-a je molio da ga ubiju...todd_smith wrote: takodjer za Mr.Echo-a, zbog nekakvih privatnih razloga ili nekih vjerskih razloga, lik koji je igrao Mr.Echo-a nije se zelio vise vratiti da snima Lost, jer ona njegova "smrt" zapravo i nije bila smrt ili sta vec, ali eto uglavnom ostavili su njegovu pricu (koja je navodno trebala biti jedna od najvaznijih) tu i tako, jer glumac nije zelio da se vrati
Ma sve to ukazuje da su imali okvirnu priču koju su usput razrađivali, i sami su priznali da nisu očekivali toliki uspjeh u prve dvije sezone, s jedne strane ih je mreža pritiskala da otežu seriju jer nisu znali kad će završit a s druge strane htjeli su da imaju okvirni plan trajanja serije.
I onda se desio onaj čuveni štrajk serija ( u trećoj sezoni ) koji je poremetio mnoge planove...i oni su se izgubili u tome svemu ( po mom mišljenju )
A kad su birali glumca Michaela Emersona da glumi Ben-a, uopšte nije trebao biti "šef" ostalih, nego samo glumiti u dvije ili tri epizode, i toliko im se svidio da su ga zadržali do kraja serijala
-
steven8
#84 Re: LOST - IZGUBLJENI
lord-executioner wrote:Ma neka nisu, ja volim da serija ostane pomalo nedorecena; vidim otok i srce otoka kao nesto sto cuva covjecanstvo od toga da ga preplavi zlo, da ga dehumanizira, i da mu oduzme nadu, te samim tim kao nesto sto vrijedi cuvati i stititi, za sto je vrijedilo boriti se, pa i umrijeti. Mnoge stvari u zivotu poput buducnosti i nade su neizvjesne, neodredjene, nepoznate i nedorecene, ali vrijedi vjerovati u njih.
- dale cooper
#85 Re: LOST - IZGUBLJENI
steven8 wrote:lord-executioner wrote:Ma neka nisu, ja volim da serija ostane pomalo nedorecena; vidim otok i srce otoka kao nesto sto cuva covjecanstvo od toga da ga preplavi zlo, da ga dehumanizira, i da mu oduzme nadu, te samim tim kao nesto sto vrijedi cuvati i stititi, za sto je vrijedilo boriti se, pa i umrijeti. Mnoge stvari u zivotu poput buducnosti i nade su neizvjesne, neodredjene, nepoznate i nedorecene, ali vrijedi vjerovati u njih.![]()
![]()
Slažem se. Otok je kao alegorija na vječitu borbu dobra i zla, odnosno bolje reći odnos između
dvije suprostavljene strane. Kroz lik Locka se na to upravo aludira već u pilot epizodi kada
govoreći Waltu o igri backgammona kaže ""2 players. 2 sides. One is light, One is dark."
Ili posle kada Claire sanja Locka sa jednim crnim i jednim bijelim okom.
Ta dualnost ili sukob različitih strana ili gledišta se iznova ponavlja kroz čitavu seriju.
Naprimjer odnos religija/nauka i sudbina/slobodna volja između Locka i Jacka
(Man Of Faith Vs Man Of Science)
-
steven8
#86 Re: LOST - IZGUBLJENI
dale cooper wrote:steven8 wrote:lord-executioner wrote:Ma neka nisu, ja volim da serija ostane pomalo nedorecena; vidim otok i srce otoka kao nesto sto cuva covjecanstvo od toga da ga preplavi zlo, da ga dehumanizira, i da mu oduzme nadu, te samim tim kao nesto sto vrijedi cuvati i stititi, za sto je vrijedilo boriti se, pa i umrijeti. Mnoge stvari u zivotu poput buducnosti i nade su neizvjesne, neodredjene, nepoznate i nedorecene, ali vrijedi vjerovati u njih.![]()
![]()
![]()
Slažem se. Otok je kao alegorija na vječitu borbu dobra i zla, odnosno bolje reći odnos između
dvije suprostavljene strane. Kroz lik Locka se na to upravo aludira već u pilot epizodi kada
govoreći Waltu o igri backgammona kaže ""2 players. 2 sides. One is light, One is dark."
Ili posle kada Claire sanja Locka sa jednim crnim i jednim bijelim okom.
Ta dualnost ili sukob različitih strana ili gledišta se iznova ponavlja kroz čitavu seriju.
Naprimjer odnos religija/nauka i sudbina/slobodna volja između Locka i Jacka
(Man Of Faith Vs Man Of Science)
- dale cooper
#87 Re: LOST - IZGUBLJENI
To je to, Stevene. Ovo pokazuje da scenaristi ipak nisu lupali i samo izmišljali
stvari na slijepo. Glavne ideje i teme su tu bile ispočetka, samo što su oni to naknadno
začinili sa mnogobrojnim misterijama, koje su bile manje ili više važne, i odgovor
na večinu onih zaista bitnih su dali. Na mnoge od onih koje nisu rješene se može sa
malo mašte i logičnim povezivanjem stvari koje su se desile dati odgovor. Mislim, ne treba
nam se baš svaki mali detalj prikazati na ekranu, jer to uništava ono dozu zadovoljstva
u špekulaciji i izmišljanju teorija, i nije previše zabavno.
stvari na slijepo. Glavne ideje i teme su tu bile ispočetka, samo što su oni to naknadno
začinili sa mnogobrojnim misterijama, koje su bile manje ili više važne, i odgovor
na večinu onih zaista bitnih su dali. Na mnoge od onih koje nisu rješene se može sa
malo mašte i logičnim povezivanjem stvari koje su se desile dati odgovor. Mislim, ne treba
nam se baš svaki mali detalj prikazati na ekranu, jer to uništava ono dozu zadovoljstva
-
steven8
#88 Re: LOST - IZGUBLJENI
Tako jedale cooper wrote:To je to, Stevene. Ovo pokazuje da scenaristi ipak nisu lupali i samo izmišljali
- Platformas
#89 Re: LOST - IZGUBLJENI
Zadnja scena koju sam gledo je kad ona plava udara kamenom u atomsku bombu, valjda da unisti otok, mislim da je to kraj pete sezone.
Sestu nisam nikad izgled'o, isplati li se gledati ?
-
Mr. Brightside
#90 Re: LOST - IZGUBLJENI
naravnoPlatformas wrote:Zadnja scena koju sam gledo je kad ona plava udara kamenom u atomsku bombu, valjda da unisti otok, mislim da je to kraj pete sezone.
- irac300
#91 Re: LOST - IZGUBLJENI
Pa šta bi s te serije, je l' se završila? Znam da sam je gledao prije par godina (ne znam koliko sezona iskreno), ali mi je dosadilo, jer unedogled se nastavljala, a pratio sam je putem Nova Tv, svakih 7 dana nova epizoda.
To je era prije ADSL-a i torrenta. 
-
Thecoldfear
#92 Re: LOST - IZGUBLJENI
Gledao na TV prve 4 sezone, nakon 5 sezone pronadem na internetu da je zamisljeno 3 sezone sa skroz drugacijim krajem ali BBC je htio potpisati minimalno 6 sezona i ode serija u nepovrat. 6 sezonu pogledam samo da vidim sta se desilo...ma dosadairac300 wrote:Pa šta bi s te serije, je l' se završila? Znam da sam je gledao prije par godina (ne znam koliko sezona iskreno), ali mi je dosadilo, jer unedogled se nastavljala, a pratio sam je putem Nova Tv, svakih 7 dana nova epizoda.To je era prije ADSL-a i torrenta.
Savjet pogledaj sve ispocetka lol
- Radar71
#93 Re: LOST - IZGUBLJENI
Jutros zavrsih sa 6 sezonom, malo sam razocaran krajem al nije lose. Ne mogu da ne primjetim da je jedino Sawyer kreso u seriji