Drugi put udri bez upozorenjauvjek dobar gost wrote:najgore mi je kad nekog upozorim na njegov prekršaj...
Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
-
ZOBENI
prije par dana dosao mi prijatelj iz dijaspore sa novim autom...dok smo se vozili kroz grad primjetim da frajer ne daje zmigavac ama bas nigdje...reko jel to neka furka ili nesto drugo...kaze lik necu na novom autu da habam prekidac za zmigavce pa da mi rikne za mjesec..haaaa coeka jebo te....
da moze i na gume bi nesto navukao da se ne trose
- wels
alcho wrote:Ne bi se ti hljeba najeo...hajd što lupas sa "ne razumljiv"i "ne poznavanje", al sto sebi uzimas za pravo da ocjenjujes da li je neko razumljiv u izrazavanju - e to je vec previse! U recenici koje je tebi "ne razumljiva" stavljeni su navodnici zar ne? Kad se neko citira stave se navodnici, zar ne?wels wrote:pape wrote:Hvala @wels, ... upravo o tome se radilo.
Nema na cemu.
Ma moro sam ti ja ovde za koru hljeba i ko lingvista radit.
Jebi ga.
Kad procitas u zivotu dovoljan broj knjiga onda ces moci pricati o razumljivosti jer ima i drugih stilova izrazavanja osim "bio je lijep i suncan dan"
Evo da bi i ti mogao shvatiti pokusacu da razlozim svoj post. Dakle:
Meni su super(ovdje se ne misli da su zaista super, ovo je ironicno) oni vozaci koji prilikom sudara koji su izazvali tako sto su udarili vozilo koje je dolazilo sa desne strane, tvrde da su oni imali prednost. Kada im vozac udarenog auta kaze "Ja sam imao prednost,jer sam ulazio na raskrsnicu sa desne strane", oni se izderu: "Ja sam isao pravo - znaci imam prvenstvo", a onda se poceskaju po bradi i nastave "kakve veze ima to sto ti dolazis sa desne strane?".
U slucaju da ti je jos uvijek nerazumljivo mogu ubaciti jos koju recenicu objasnjenja i dodati neke likove koji ce doprinjeti daljnjem pojasnjenju (vuk, lovac, zli carobnjak, mladi princ itd...)
Tek te sad ne kontam?
-
AdnanSA
Aj morona jebo te... Nije to da se zmigavac ne trosi nego covjek misli da je cool ako se ne pali zmigavacZOBENI wrote:prije par dana dosao mi prijatelj iz dijaspore sa novim autom...dok smo se vozili kroz grad primjetim da frajer ne daje zmigavac ama bas nigdje...reko jel to neka furka ili nesto drugo...kaze lik necu na novom autu da habam prekidac za zmigavce pa da mi rikne za mjesec..haaaa coeka jebo te....![]()
![]()
-
Hendrix
Najmrži su mi ljudi koji žmigavac daju metar prije skretanja tako da odjednom zakoči i pali žmigavac ko da je F1 trka a ti odzada manevar izvodi ko te šiša.
Ali opet oni su za nivo iznad onih koji isto naprave ali bez žmigavca.
Ljudi koji me uvjeravaju kad sjednem u njihov auto da mi ne treba pojas jer " nikad sudara nisam imo jarane ba vozim ja polako..." su mi omiljeni također , jedan takav je jedva preživi kad ga je šleper spuco odzada a on jadan išo polako i fino vozio , zavalio glavom u šajbu , sada veže pojas , jarane.
Jedan drug ide tako daleko da stalno sere kako mora vezat pojas ko je to izmislio , nigdje nije dokazano da će mi on život spasit , jebo ih on , ja ako spucam šta njih briga hoću li ja zaginut moje pravo... pa kontam ja budale u PM , uvijek ista priča samo mu pojas smeta ko da mu je oko vrata vezan.
Ali opet oni su za nivo iznad onih koji isto naprave ali bez žmigavca.
Ljudi koji me uvjeravaju kad sjednem u njihov auto da mi ne treba pojas jer " nikad sudara nisam imo jarane ba vozim ja polako..." su mi omiljeni također , jedan takav je jedva preživi kad ga je šleper spuco odzada a on jadan išo polako i fino vozio , zavalio glavom u šajbu , sada veže pojas , jarane.
Jedan drug ide tako daleko da stalno sere kako mora vezat pojas ko je to izmislio , nigdje nije dokazano da će mi on život spasit , jebo ih on , ja ako spucam šta njih briga hoću li ja zaginut moje pravo... pa kontam ja budale u PM , uvijek ista priča samo mu pojas smeta ko da mu je oko vrata vezan.
- chuchumbamayumbe
Da mi je bas znati da li ga pali tamo odakle je dosao!?ZOBENI wrote:prije par dana dosao mi prijatelj iz dijaspore sa novim autom...dok smo se vozili kroz grad primjetim da frajer ne daje zmigavac ama bas nigdje...reko jel to neka furka ili nesto drugo...kaze lik necu na novom autu da habam prekidac za zmigavce pa da mi rikne za mjesec..haaaa coeka jebo te....![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
Ja ne vidjeh u Vojnickom baklavu, ima samo trokut ukrstanje sa ulicom koja ima pravo prvenstva, sli se cesto desi da ovi sa prvenstvom to ne znaju (nema baklave), pa bude blokada na raskrsnici. Postavili su semafore ima koji mjesec, ali nikako da prorade.obuca wrote:ima znakovita baklava na vojnickomza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Sjećam se do prije nekoliko godina raskrsnice Tršćanska - Kranjčevićeva.
Da napomenem, nikakve seignalizacije, ni VERTIKALNE ni HORIZONTALNE.
Koliko su samo taksisti uzeli levata na foru "PA IŠAO SAM PRAVO"
Levat ide od Ž. tanice, a taksista mu se samo poturi iz Tršćanske. I naravno levat kriv bez obzira ŠTO JE IŠAO PRAVO.
Kasnije ne murija stavila samo horizontalnu poprečnu liniju na izlazu iz Tršćanske, ali onda se primilo par taksista koji su htjeli da izlevate nekoga, a izlevatili sebe![]()
Nakon toga su stavili trokut-znak, a od skora i semafore.
Ali nigdje u gradu nisam vidio znak da sam na ulici sa pravom prvenstva (popularna baklava)
Npr.
Ako ja idem od Stanice moram biti vidovit da znam da onaj iz Tršćanske ima znak-trokut, jer ako ga ne vidim, moram mu stati, a stao i on meni
-
ZOBENI
hehehe...neki dan pitam taxistu zasto ne daje zmigavac kada se prestrojava...kaze lik cim dam zmigavac ovaj iza mene u drugoj traci opali ga po gasu i neda mi da se prestrojim...hm, dobra mu ova pravo, ima i tu istine. Al me nervira sto si u Sarajevu pi*kica ako vezes pojas i ako nisi zavaljen u sjedistu tako da jedva drzis volan u ruci 
- Better Man
Nervira me ova vrsta seljaka i njihovo parkiranje!

-
sarayewo
Dakle, vozilo koje dolazi sa vase desne strane UVIJEK ima prednost ukoliko raskrsnica nije rijesena znakom BEZ OBZIRA NA VAS PRAVAC KRETANJA!
Situacija 1

Iako jedno vozilo ide PRAVO, ovo koje mu dolazi sa desne strane ima prvenstvo prolaza.
Situacija 2

Vozilo 2 je sa desne strane vozila 3, te ima prednost, a vozilo 1 je sa desne strane vozila 2 i ima prednost nad svima...
Izuzetak je kada je rijec o vozilu na sinama ili o sluzbenom vozilu sa upaljenom rotacijom. Ta vozila imaju prednost i kada im se vi nalazite sa desne strane.
-
HiBreeD
Nervira me sve od gore pobrojanog, sta ja mogu tu, osim da se nerviram
Mnogo me nervira kada se od Lasvanske petlje vozim prema Travniku i kada mi iza onih krivina na onako uskoj cesti iskacu jebeni ludaci, kojekakvi Niki Laude sa svojim krsevima
Na magistralnoj cesti M5, koja prolazi kroz Vitez, Bilu, Dolac, svaka jebena avlija i kuca ima svoje skretanje, sa glavne dzade pravo u kucu, a skretacima je zmigavac samo misaona imenica
Problem sa sveopstom nekulturom saobracaja imaju i nase zapadne i istocne komsije. U Srbiji je u periodu izmedju 1990-2007 ukupni tragicni bilans iznosio 18.000 zrtava na cesti za 17 godina, otprilke kao broj stanovnika nekog manjeg gradica u Srbiji
Na usvajanje zakona se ceka od 1995 godine...strucnjaci Evropske unije su ga ocijenili visokim ocjenama, ali koga je to briga za to:roll:
Hrvatska(pored, relativno dobrih saobracajnica) svakodnevno broji svoje zrtve, a nazalost identicna situacija je i kod nas
NE BRZE OD ZIVOTA
Mnogo me nervira kada se od Lasvanske petlje vozim prema Travniku i kada mi iza onih krivina na onako uskoj cesti iskacu jebeni ludaci, kojekakvi Niki Laude sa svojim krsevima
Na magistralnoj cesti M5, koja prolazi kroz Vitez, Bilu, Dolac, svaka jebena avlija i kuca ima svoje skretanje, sa glavne dzade pravo u kucu, a skretacima je zmigavac samo misaona imenica
Problem sa sveopstom nekulturom saobracaja imaju i nase zapadne i istocne komsije. U Srbiji je u periodu izmedju 1990-2007 ukupni tragicni bilans iznosio 18.000 zrtava na cesti za 17 godina, otprilke kao broj stanovnika nekog manjeg gradica u Srbiji
Hrvatska(pored, relativno dobrih saobracajnica) svakodnevno broji svoje zrtve, a nazalost identicna situacija je i kod nas
NE BRZE OD ZIVOTA
-
ZOBENI
Jao legende...slike su za 10Better Man wrote:Nervira me ova vrsta seljaka i njihovo parkiranje!
hehehe mene nervira sto navlace one prsluke na sjedista hehehehe neki dan vidim seljaka u BMW-u navukao zenske tange na volan...pa dokle vise sa tim seljaklucima
-
d2
Dajem zmigavac, pustam pjesake, ne "zatvaram" druga auta, ne lijepim se za zadnji branik, ne peglam 10 na sat da me svi vide, ne vozim ko manijak, ne seljačim se kad vidim malo "zensko" auto tj ne maltretiram curice koje su mozda krenule u grad ili negdje drugo autom, parkiram tako da uvijek ostavim dovoljno prostora, nisam seljak koji svojim auto zagraduje druge dok pijucka svoje pice u kaficu i zivo ga se jebe sto neko ne moze da izadje i razmislja - pa nek trubi, cuti cu ja pa cu se pomaci nikada ne pomislivsi kako je ljudima koji zive pored tog parkinga i koji dnevno slusaju svake minute nekoga zagradjenog kako trubi bez ikakvog obzira da bi opet dozvao nekog koji tako pijucka svoje pice i jebe ga se samo zato sto je kromanjonac ostavio svoje auto zagradivsi 5 drugih jer nije guzicu mogao pomaci 30 metara dalje gdje ima mjesta na parkingu al jebiga to mjesto nije pravo pred kaficem. To je nas balkanski mentalitet. Takav nikad ne pomisli da je parkiranjem 30 metra dalje, na parkingu normalno, mozda mogao sacuvati svoj odvaljeni retrovizor ili mozda imati haubu koja nije isarana necijim kljucem radi zagradjivanja...
Trudim se da vozim normalno, urbano, onako kako bi trebalo voziti i upravo iz tog razloga me izuzetno nerviraju stvari kao ona koji mi se desila maloprije u mercatoru.
Ako ste vozac onda i sami znate kako voze taksisti. Da je valjda jedna od najvecih opasnosti u ovom gradu voziti iza taksija jer ce taj kada vidi musteriju leci na kocnicu svom snagom bez da uopte gleda ima li koga iza njega i moze li taj neko stati. Takodje najcesce staju na nevjerovatnim mjestima da musterija izadje, recimo stane na sred raskrsnice na skretanju tako da niko ne moze proci dok njemu musterija ne izadje, kao da nije mogao stati 20 metara dalje na ravnom dijelu gdje ga svi mogu zaobici.... Cuo sam i drugih prica, o taksistima koji koce rucnom kako bi se onaj ko je iza nabio u njega kako bi takstita naplatio odstetu, cuo sam i price od poznanika taksiste kako njegove kolege namjerno znaju izazvati sudar kada vide da recimo oni imaju prednost a neko im izleti kako bi naplatili pare i slicno. Davno su prosla ona vremena kada su sarajevski taksisti slovili za humaniste i ljude spremne pomoci uvijek, mozda se jos poneko sjeca organizovanih hitnih prijevoza ljudi u bolnice i slicnih stvari...
Elem taksiste na cesti ne volim nikako i upravo u prilog tome ide ovo sto se kako rekoh desilo maloprije u Mercatoru. Izlazim sa majkom na onaj izlaz gdje je onaj mali lift i idemo na pjesacki i taman da predjemo ma pravo pred nas stade bijeli golf 3 karavan BOSS taksi. Ma sekunda je falila da mi preko noge predje - na sred pjesackog koji smo upravo krenuli preci na putu prema svom autu. I ja se sagnem pogledam tipa unutra - pa reko trebam li ti preskakati auto sada, kaze on - musterija da izadje. Pa reko hocul ja sad skakati preko tvoje haube, stara vec vice - nemoj, neka. Obidjem papka, krenem dalje kad on otvara vrata. Pa reko kako to vozis, jesmol u Sarajevu, jesmol na selu, gdje smo. Nesto on smrsi i dok je zatvarao vrata cujem da mi rece "seljak". Tu ja poletim da ga scepam ali je papak bio jedno 3 metra dalje i vec je zatvorio vrata i stisnuo gas, stara me uhvati za okovratnik jakne jer sam krenuo prvo da mu gurnem onaj red kolica u auto i onda da ga scepam... Poludio sam skroz. Ja njega nisam uvrijedio bilo cim a taksista koji hljeb jede od ljudi ovog grada, mene, moje majke, tebe, ovog, onog dakle svoju potencijalnu musteriju naziva seljakom zato sto je on, majmuncina, zamalo zgazila ljude koji stoje na jebenom pjesackom prelazu i zele da predju parking na putu prema svom autu. Covjek nas je zamalo zgazio na sred pjesackog da mu musterija izadje, valjda je mislio da cemo se teleportirati kroz njegovu tricu na drugu stranu.
U BOSS taksi više nikad, fuj.
Trudim se da vozim normalno, urbano, onako kako bi trebalo voziti i upravo iz tog razloga me izuzetno nerviraju stvari kao ona koji mi se desila maloprije u mercatoru.
Ako ste vozac onda i sami znate kako voze taksisti. Da je valjda jedna od najvecih opasnosti u ovom gradu voziti iza taksija jer ce taj kada vidi musteriju leci na kocnicu svom snagom bez da uopte gleda ima li koga iza njega i moze li taj neko stati. Takodje najcesce staju na nevjerovatnim mjestima da musterija izadje, recimo stane na sred raskrsnice na skretanju tako da niko ne moze proci dok njemu musterija ne izadje, kao da nije mogao stati 20 metara dalje na ravnom dijelu gdje ga svi mogu zaobici.... Cuo sam i drugih prica, o taksistima koji koce rucnom kako bi se onaj ko je iza nabio u njega kako bi takstita naplatio odstetu, cuo sam i price od poznanika taksiste kako njegove kolege namjerno znaju izazvati sudar kada vide da recimo oni imaju prednost a neko im izleti kako bi naplatili pare i slicno. Davno su prosla ona vremena kada su sarajevski taksisti slovili za humaniste i ljude spremne pomoci uvijek, mozda se jos poneko sjeca organizovanih hitnih prijevoza ljudi u bolnice i slicnih stvari...
Elem taksiste na cesti ne volim nikako i upravo u prilog tome ide ovo sto se kako rekoh desilo maloprije u Mercatoru. Izlazim sa majkom na onaj izlaz gdje je onaj mali lift i idemo na pjesacki i taman da predjemo ma pravo pred nas stade bijeli golf 3 karavan BOSS taksi. Ma sekunda je falila da mi preko noge predje - na sred pjesackog koji smo upravo krenuli preci na putu prema svom autu. I ja se sagnem pogledam tipa unutra - pa reko trebam li ti preskakati auto sada, kaze on - musterija da izadje. Pa reko hocul ja sad skakati preko tvoje haube, stara vec vice - nemoj, neka. Obidjem papka, krenem dalje kad on otvara vrata. Pa reko kako to vozis, jesmol u Sarajevu, jesmol na selu, gdje smo. Nesto on smrsi i dok je zatvarao vrata cujem da mi rece "seljak". Tu ja poletim da ga scepam ali je papak bio jedno 3 metra dalje i vec je zatvorio vrata i stisnuo gas, stara me uhvati za okovratnik jakne jer sam krenuo prvo da mu gurnem onaj red kolica u auto i onda da ga scepam... Poludio sam skroz. Ja njega nisam uvrijedio bilo cim a taksista koji hljeb jede od ljudi ovog grada, mene, moje majke, tebe, ovog, onog dakle svoju potencijalnu musteriju naziva seljakom zato sto je on, majmuncina, zamalo zgazila ljude koji stoje na jebenom pjesackom prelazu i zele da predju parking na putu prema svom autu. Covjek nas je zamalo zgazio na sred pjesackog da mu musterija izadje, valjda je mislio da cemo se teleportirati kroz njegovu tricu na drugu stranu.
U BOSS taksi više nikad, fuj.
-
d2
cekaj malo sampione, meni auto kada startam sa semafora na nacin na koji ti zelis da startam pokazuje 40 litra potrosnju, ako ces mi ti to platiti i usput dati pare za lamelu i gume ja cu svaki put slajdrajuci krenuti sa semafora, nije nikakav problem.ado-šampion wrote:A što se tiče teme, mene najviše nervira sporo kretanje sa semafora, prvo krene jedan ko kakva treba, pa onda drugi čeka njega da odmakne jedno 10-20 metara pa on kreće u istom maniru...![]()
Nervira me još kad frajer pretekne kolonu koja čeka na crveno da skrene, da bi bio prvi na semaforu. Razumijem kad neko žuri zbog nečeg hitnog, ali inače to je standardni naš papanluk.
- Better Man
Juče u Kralja Tomislava idem trotuarom (to je desna strana kad ideš od dna ulice) i dolazim na čošsak ulice (riječ je o ulici koja presijeca bivišu Skerlićevu, sada Josipa Vancaša i izlazi u Kralja Tomislava) i krenem preko pješačkog, kad pred mene se pojavi auto i presijeće mi put. Najgore od svega što je dotični seljak u Golfu dvici iz Kralja Tomislava skrenuo naglo u ulicu i krenu prema vrhu, odnosno skrenuo je nonšalantno u zabranu.
-
shadow
vidis da je uhvatio zalet, valja izaci na vrh jebo ga ti, sto se postavljas bezzeBetter Man wrote: Juče u Kralja Tomislava idem trotuarom (to je desna strana kad ideš od dna ulice) i dolazim na čošsak ulice (riječ je o ulici koja presijeca bivišu Skerlićevu, sada Josipa Vancaša i izlazi u Kralja Tomislava) i krenem preko pješačkog, kad pred mene se pojavi auto i presijeće mi put. Najgore od svega što je dotični seljak u Golfu dvici iz Kralja Tomislava skrenuo naglo u ulicu i krenu prema vrhu, odnosno skrenuo je nonšalantno u zabranu.
- Saian
mene ovi hebu manje od onih: uspori, gleda, polako, zakrece volan, skrece i kad zamakne u ulicu s pola auta da zmigavac jaoooooooooooooo, tuko bi ih ne bi im dao plakat i naravno krkani koji parkiraju na trotoaru pa ja moram po cesti jedno 50 metara ne bi li me ko u najboljem slucaju samo retrovizorom potkachio, hebli svatove svog oca pa ovarisali na mladuProzor wrote:Niko nikad ne pali zmigavac...
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
kad idem na posao ( u Sarajevu sam, zasad) redovno moram da izadjem na cestu da prodjem, jer ne mogu proci od nepropisno parkiranih
ali to je stvarno izlaganje opasnosti, kao i dovodjenje u groznu poziciju vozaca koji voze cestom...
ili prijateljica kad vozi (znam voziti, nemam vozacku
) pa kad u po frke vozac stane na sred ceste, kao da "razmislja": hmm, bi li stao tu... moram nesto kupiti... ma necu, idem dalje... ili ipak
ima ih bruka koji to rade.
ili prijateljica kad vozi (znam voziti, nemam vozacku
-
ZOBENI
jaaaooo ljudi...a tek kako me svatovi nerviraju...inace vozam motor...ne silazim sa njega dok je sezona...i tako proslog ljeta uhvatio ja zeleni val kad u po frke lole sa zastavama prolaze kroz raskrsnicu...boli njih sto je crveno, sreca pa nisam brzo vozio inace me nebi bilo na mapi...sta se moze, moramo i njih shvatiti, juce su sjahali sa konja i sjeli u auta..... da vam ispricam za 1. maj sta mi se desilo...krenulo nas 5-6 sa motorima na more i taman ulazimo na nas auto-put kad degen ide iz suprotnog pravca, ni sam ne znam kako smo ga fulili...bila velika guzva pa se degenu nije cekalo i on se okrenuo i zadao nazad prema gradu...Boze sacuvaj