Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
madner

Post by madner »

Alfons Kauders wrote: s obzriom na cijenu polovnog golfa 2 dijelovi za njeg bi trebali bit dzaba... :D i gorivo :D onda bi se mozda, ali samo mozda, isplatio :D
A sta uzet za 4000? Mislim ja ne bih nikad, ali šta da rade ljudi. :D
TetraPak

#127 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by TetraPak »

.......
VR6

#128 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

Citam ovu pricu o Golfu 2 i sjetim se sebe, kad sam prije par godina vozao Golfa 3 dizel. Isto sam tako nekada kontao da mi neko ne moze pobjeci (bilo je i takvih situacija, kad lik odmice na pravcu al previse koci u krivinama, jel ne zna vozit), no bilo je i situacija kad pratim npr. neki Scirocco po sat vremena, sve vozimo jako brzo i kontam ne moze mi pobjeci. Danas znam da nije bio slucaj ne moze, nego nije htio :)

Meni se sad desi da mi se neko lijepi za zadnji kraj ono ko fol brz i prati me i garant konta, ovaj mi ne moze pobjeci. Takve obicno drzim "napetim" par minuta i prate me, onda usaltam dvije brzine nize i spicim full gas, pa me nakon minutu vise ni ne vide. Posebno ako su upitanju ostrije krivine. Onda opet usporim, valjda tad skontaju da im ipak mogu pobjeci, ako to pozelim :D

Sto se tice losih navika, meni su najmrzi likovi koji se vuku po gradu bez ikakvog razloga 40 km/h, a iza vozi kolona. Posebno kad voze preblizu autu u traci do, pa se ne mozes ni ubaciti izmedju njih i proci ispred. I onda kad konacno bude malo prostora, pa im uletis na metar ispred haube (jer ti nisu ostavili vise prostora), onda pocnu nesto blicati i svirati.

Ima jedan clanak bas o ovome u Evo magazinu, skenirat cu sutra tu stranicu pa postaviti.
Lik se takvim i slicnim vozacima kulturno naj*** mame, svaka mu cast...
Interceptor

#129 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Interceptor »

VR6 wrote:Meni se sad desi da mi se neko lijepi za zadnji kraj ono ko fol brz i prati me i garant konta, ovaj mi ne moze pobjeci. Takve obicno drzim "napetim" par minuta i prate me, onda usaltam dvije brzine nize i spicim full gas, pa me nakon minutu vise ni ne vide. Posebno ako su upitanju ostrije krivine. Onda opet usporim, valjda tad skontaju da im ipak mogu pobjeci, ako to pozelim :D

Sto se tice losih navika, meni su najmrzi likovi koji se vuku po gradu bez ikakvog razloga 40 km/h, a iza vozi kolona. Posebno kad voze preblizu autu u traci do, pa se ne mozes ni ubaciti izmedju njih i proci ispred. I onda kad konacno bude malo prostora, pa im uletis na metar ispred haube (jer ti nisu ostavili vise prostora), onda pocnu nesto blicati i svirati.

Ima jedan clanak bas o ovome u Evo magazinu, skenirat cu sutra tu stranicu pa postaviti.
Eh, kada ja pustim takve likove da mi se zalijepe pa presaltam u 2. (kod mene ide do 120 u 2.) pa pritisnem lijepo svoj ABS i crkavam od smijeha sto ovaj pali gume koceci. Pa onda kada mi se nabije do samog gepeka, pritisnem gas... hahahaha. Mislite da opet isto uradi... hahahaha

A ovi likovi sto voze 40 -agreed -treba im j.... m...! Ne mora se voziti 100, ima mjesto (put) za sve, ali guslari su najgori...
VR6

#130 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

Ev tekstica koji sam rekao postati... :)

Image
Neelix

#131 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Neelix »

Interceptor wrote:
VR6 wrote:Meni se sad desi da mi se neko lijepi za zadnji kraj ono ko fol brz i prati me i garant konta, ovaj mi ne moze pobjeci. Takve obicno drzim "napetim" par minuta i prate me, onda usaltam dvije brzine nize i spicim full gas, pa me nakon minutu vise ni ne vide. Posebno ako su upitanju ostrije krivine. Onda opet usporim, valjda tad skontaju da im ipak mogu pobjeci, ako to pozelim :D

Eh, kada ja pustim takve likove da mi se zalijepe pa presaltam u 2. (kod mene ide do 120 u 2.) pa pritisnem lijepo svoj ABS i crkavam od smijeha sto ovaj pali gume koceci. Pa onda kada mi se nabije do samog gepeka, pritisnem gas... hahahaha. Mislite da opet isto uradi... hahahaha

A ovi likovi sto voze 40 -agreed -treba im j.... m...! Ne mora se voziti 100, ima mjesto (put) za sve, ali guslari su najgori...

jeste vi zajebani....
Leonid Breznjev

#132 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Leonid Breznjev »

mozes si zamisliti kakvi bi tek bili da imaju auto... :D
Neelix

#133 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Neelix »

ala'a mi kako ga ja nagarim sjo, oni drotovi šu....ci mi ne mogu nista, ja prodjem pored kamere kod tv-a sa 180 pa me cam ne moze ni ufatit...sjooooo jarane kako sam lud :D

........

tata, daj petaka :D
maxell_sarajevo

#134 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by maxell_sarajevo »

Mene nesrviraju sarajevski taxisti.Nema gorih vozaca od njih
Control panel

#135 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

da i ja dam neka svoja zapazanja.

pored zmigavaca, preticanja na punoj, parkiranja,bahatih taxista.... i drugih stvari koje ste ovdje napisali mene nerviraju jos i sljedece stvari:
kada kod sopinga na grbavici auta voze u suprotnom smijeru, istih slucajeva ima i u drugim dijelovima grada da sada ne nabrajam. naravno nikada da se potrefi da se ti vozaci
mimoidju sa policijom.
parkiranje ispred ulaznih vrata (blizu lifta) u merkatoru, i to je jedan od razloga zasto vise ne kupujem u merkatoru. zazimanje po dva mjesta na parkingu u tim trznim centrima jer je doticnom mrsko ispraviti auto ili hoce da parkira iz prve, papak ne zna jer je vjrovatno polozio sa stelom. cini mi se da mu je krivo sto ne moze zauzeti jos koje mjesto nego ''samo'' dva mjesta.
situacija koju sam imao nedavno. pred vrbanjom iz vilsa skrecem desno pa u lijevu traku jer idem na skenderiju, papak u pasatu se zavalio nazad haman lego u autu,glava i ramena mu se spojila ima prko 120 kila, zaobilazi me sa lijeve strane iz trake za pravo svira mi da ga pustim, naravno ne mogu jer sam vecu lijevoj trci, on ide trakom iz suprotnog smijera ubaci se ispred mene jre se auto ispred pomjerilo, umalo me ne udari, ja mu masem rukom u stilu jesli li lud, a on nista (naravno). i na kraju vrhunac tip iz trake za lijevo sada hoce da ide desno za grbavicu i blokira cijeli most jer ga niko nece da pusti. ja sviram njemu ovi odozada sviraju meni. ma haos, posto se raja vraca sa posla. i naravno iz moje trake niko nije prosao na semaforu a on se nekako ubaci u traku koju je naumio i mi poravnati na semaforu i ja mu skrenem paznju da ne moze tako da se ponasa, mozete misliti pravo se nasikirao. i jos mi rekao da mu p...m k...., a ja mu odgovaram da mu ga njegova mama itd. izadje covjek koji je duplo tezi od mojih 67 i hoce da se tuce, otvara suvozaceva vrata. ja onako vise ljut sta je jeli to hoce jos i da me tuces, ma ne bojim te se (lafo) jedne sekunde, on meni, posto je popizdio opet da mu p..... k. a ja mu opet kazem da mu to mama i na kraju on meni seljacino idi tamo odakle si dosao. e sada se ja pitam ko je ovdje seljak.

uzasno me nerviraju vozaci koji i na ono malo zelenih povrsina parkiraju na zelenoj povrsini, ili koja je nekad bila zelena, a eko policija nista. hiljadu puta sam ih zvao. nekada dodju a u vecini slucajeva ne.

posebna su prica ovi stranci sto dolaze kod nas ili strana sluzbena auta. ovdje mislim na auta sa njemackim, italijanski, hrvatskim, srbijanskim, crnogorskim tablicaam.
oni parkiraju gdje stignu, i po travi, i po trotoaru i nikom nista. ne znam da li njima moze policija i eko policija napisati kaznu.
Evo jednog primjera bahatosti stranca u nasoj drzavi. 100% se nasi vozaci ne ponasaju tako u CRO,SLO, SRB, MNE i drugim zemljama jer ne smiju.
papak za golfom 2 crni registracije PO (podgorica vjerovatno) preko puta inkognuita u sopingu pa zgrada lijevo vec neko vrijeme od kada je dosao kod istog takvog papka parkira na pjesackoj stazi a kad ga uhvati luda udje u onaj mali prolaz o ulaza u zgradu pa stanari moraju na kant ulaziti u zgradu. kako niko od stanara da seljaku ne izbusi gume da se nauci ponasati civilizirano (pazi ovaj izraz) u gradu.

ima ovoga jos ali sam se vac i ovim pisanjem nanervirao, pa se moram malo smiriti :). javit cu jos koji biser.
Last edited by Control panel on 13/06/2008 10:51, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#136 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by vjesticanametli »

hih komsija iz prizemlja parkirao tako pred ulaz i ja fino malo ukrivim brisac, pa razdrmam retrovizor, a onda je radio kljuc... al malo nije cijelom duzinom :D radi se o krntiji od golfa 2 (nista protiv golfa ali ovo je bas ishabana kanta) a mi budale svi parkiramo na parking :-)
dugo ga nema pa cekam da doĐŽe opet i da mu napravim zapis protiv parkiranja na drugoj strani auta :D a mozda mu i guma zaplati :lol:
Control panel

#137 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

da posebno me nerviraju ovi sto iz zute trake (posebno taxisti) iza tramvaja na skenderiji se ubacuju u lijevu jer im je odjednom zuta spora i onda kada zaobidju tramvaj ope se vrata u zutu u jure naprijed. vise me nerviraju ovi iz lijeve sto ih pustaju, pa kada hoce da ides zutom onda idi zutom nemoj koristiti ove ''spore'' trake kad ti odgovara. naravno poljedica svega toga je kada se svi ovi iz zute ubace u lijevu ove iz lijeve trake uhvati crveno.

i naravno slucaj kada se skrece lijevo, pa kolona, pa svi cekamo, pa jedan semafor ,pa drugi, pa se malo primaknemo, a onda sve nas ove glupe sto cekamo pametnjakovic predje iz desne trake za pravo ubaci se na zebru i ceka kao prvi da krene. to je normala kod nas. naravno plicije nigdje.

situacija druga kod tehnicke skole ubacivanje vozaca iz trake za desno prma stanici u traku za pravo prema kasarni. pa neki se jedva ubace i skoro da zavrse na sinama od tramvaja gdje nema asfalta. ja ih ne pustam pa neka me udari ili zavri na sinama ili opali u zid od kasarne, boli me neka stvar. policija :zzzz:

slicno je kada ujtro idem na posao iz vilsa pred vrbanjom raskrsnica ima tri trake, lijevo, pravo i desno. obavezno ovi iz lijeve handre ove koji idu pravo i ubacuju su ili idu pravo preko trake iz suprotnog smijera. problem je kada je traka iz suprotnog smijera puna onda se oni ubacuju i za nas ove glupe sto cekamo normalno prodje semafor.
znate sta mi je najtuznije sto i zenski vozaci koriste iste ove folove od ovih bahatih papaka za volanom, a fol one pazljive, bolji vozaci,...

eto
sad mi je lakse, bar dok ne sjednem za volan.
Control panel

#138 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

vjesticanametli wrote:hih komsija iz prizemlja parkirao tako pred ulaz i ja fino malo ukrivim brisac, pa razdrmam retrovizor, a onda je radio kljuc... al malo nije cijelom duzinom :D radi se o krntiji od golfa 2 (nista protiv golfa ali ovo je bas ishabana kanta) a mi budale svi parkiramo na parking :-)
dugo ga nema pa cekam da doĐŽe opet i da mu napravim zapis protiv parkiranja na drugoj strani auta :D a mozda mu i guma zaplati :lol:
svaka cast kada moze. ja ipak, zbog kucnog odgoja ne mogu to da uradim. jednostavno nesto mi ne dozvoljava. ali mu napisem cjeduljicu i zakacim na brisac i kazem kako to nije fino... i onda se ovaj jadnik zacrveni kada to procita i vise se ne ponasa tako :roll: :D . valja li ova.
naravno papak ostaje papak on uzme cjeduljicu ili je procita ili ne procita (gledao s prozora) i samo ze zguzva i zafrljaci, a kontejner mu tu blizu.

dobra je ona stara izreka batina je iz raja izasla.
d2

#139 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by d2 »

ja nazovem 650 000 i kazem lola mi je pred garazom hocete biti ljubazni i odnijeti gospodina.
d2

#140 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by d2 »

Control panel wrote:Evo jednog primjera bahatosti stranca u nasoj drzavi. 100% se nasi vozaci ne ponasaju tako u CRO,SLO, SRB, MNE i drugim zemljama jer ne smiju.
papak za golfom 2 crni registracije PO (podgorica vjerovatno) preko puta inkognuita u sopingu pa zgrada lijevo vec neko vrijeme od kada je dosao kod istog takvog papka parkira na pjesackoj stazi a kad ga uhvati luda udze u onaj mali prolaz o ulaza u zgradu pa stanari moraju na kant ulaziti u zgradu. kako niko od stanara da seljaku ne izbusi gume da se nauci ponasati civilizirano (pazi ovaj izraz) u gradu.

ima ovoga jos ali sam se vac i ovim pisanjem nanervirao, pa se moram malo smiriti :). javit cu jos koji biser.
zaboravio si crnog punta PV tablice koji se parkira obicno uz tog golfa...
vjesticanametli

#141 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Control panel wrote:
vjesticanametli wrote:hih komsija iz prizemlja parkirao tako pred ulaz i ja fino malo ukrivim brisac, pa razdrmam retrovizor, a onda je radio kljuc... al malo nije cijelom duzinom :D radi se o krntiji od golfa 2 (nista protiv golfa ali ovo je bas ishabana kanta) a mi budale svi parkiramo na parking :-)
svaka cast kada moze. ja ipak, zbog kucnog odgoja ne mogu to da uradim. jednostavno nesto mi ne dozvoljava. ali mu napisem cjeduljicu i zakacim na brisac i kazem kako to nije fino... i onda se ovaj jadnik zacrveni kada to procita i vise se ne ponasa tako :roll: :D . valja li ova.
naravno papak ostaje papak on uzme cjeduljicu ili je procita ili ne procita (gledao s prozora) i samo ze zguzva i zafrljaci, a kontejner mu tu blizu.

dobra je ona stara izreka batina je iz raja izasla.
naravno da sam prvo to i uradila :) ali ĐŽiber ne konta i jos urla okolo ko se to usudio zakaciti njemu papiric na auto

e pa kad neš milom oš silom :D
Control panel

#142 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

samo pazi da te ne skonta. ja sam razmislajo da takvim papcima u bravice naspem par kapi (jedno pola tube) super ljepila, ali to bi bilo previse okrtuno. nebi mogao nikako otkljucati brave i morao bi ih mijenjati.

zans koji sam biznis skontao da pokrenem ( samo mi fali par miliona kapitala). pravio bih zgrade sa adekvatnim liftom a stanovi bi imali mjesto za auto. prodavalo bi se ko halva.
posto ima dosta ovih papaka koji hoce u svakom trenutku da gledaju svoju krntiju. bez obzira gdje je parkirao i da li nekome smeta, invalidu sa kolicima, majkom sa bebom, starim i iznemoglim osobama,hitnoj pomoci....

da se razumijemo i ja vozim krntiju ali ipak pazim gdje ga parkiram i obidjem pola grbavice da ga ostavim. i uopste ga ne moram vidjeti da bih bio miran.
explorer

#143 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by explorer »

Ja se osipam od uvaljivanja... onog hinjskog naravno. Ne toliko u gradu, tu se svakako dzungla (mada i tu ima primjeraka za kakve dusevne institucije).

Govorim o magistralnim cestama (koje danas btw, imaju milion nekakvih prikljucnih cesta) kada nemas nikog ispred sebe, vozis ugodnih 80-ak km/h i primjetis kako 100-200 metara ispred tebe coban izviruje sa seoskog puta i kontas kako ce doticni sacekati da prodjes, ali ne.... On se uredno zaustavi da pogleda ima li ikoga, pa (iako nailazis) se onda ukljuci na glavnu cestu oduzimajuci ti prednost dok ti ovamo smanjujes brzinu da ga ne udaris.

Trebam li uopce spomenuti da po default-u ovakve "vozacine" obicno skrenu nakon 500 metara u svoje dvoriste.....

Naravno, ima i onih koji se iz tih prikljucnih cesta samo uvale bez da i pogledaju da li netko nailazi sa razmisljanjem "cesta je samo moja...". Egoizam. :( :( :(
saban murat

#144 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by saban murat »

...
Last edited by saban murat on 19/06/2008 12:40, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#145 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

:lol: :lol: :lol: pa napisi nazad iako su table ZG ja sam ljudi saban :D
saban murat

#146 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by saban murat »

:D :D :D
madner

#147 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Mene nerviraju oni sa stranim tablama sto se prave pametni. Te nesto stanu pjesacima, te nesto nece da ostane na raskrsnici, te ovo te ono.

Da mi nije mrsko izlazit, nogama bi ih suto, ovako im se samo propisno sjetim familije. :D
saban murat

#148 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by saban murat »

... :D :thumbup:
fantom slobode

#149 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by fantom slobode »

saban murat wrote:... :D :thumbup:
Je li ono vozis ford fokus?
madner

#150 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Ili bijelog BMWa?

:D
Post Reply