Moguce da joj je rekao "zovi telemach". U pravu si , morao je dijagnostiku uraditi , to je njemu 5 min a nama 2 sata rasprave ovdje sta moze bitiing-ecc wrote: A sta kaze taj serviser koji sve zna, jel on dijagnosticirao problem kad je vec bio na licu mjesta?![]()
Njwgovo je bilo da presjece a ne da mi 'napadamo' na tebe jel ovo, jel ono??
LOS WI-FI = INFARKT
Moderator: Benq
- Benq
#26 Re: LOS WI-FI = INFARKT
- Benq
#27 Re: LOS WI-FI = INFARKT
A bratov PC spojen direktno kablom na modem a ti na laptopu koristila wifi ?shadowchaser wrote: ja imam laptop, brat PC, on nije imao problema sa konekcijom, samo ja na laptopu, sve se rijesilo tako sto sam deaktivirala UNIFI, ne znam sto ste toliko zapeli za bilo sta drugo osim toga
- sabinna38
#28 Re: LOS WI-FI = INFARKT
radiša wrote:A na kakvom je tebi kablu laptop ako koristis wifi?sabinna38 wrote:Lap je udaljen nekih 5 metara...Ali tu je bio i prije pojavljivanja problema, posto je na kablu stalno i nisam imala problema do unazad nekih 20 dana.
Ima li neko prijedlog sta uraditi ?
Pa htjela sam reci da nemam bateriju pa ga ne nosim tj da stoji stalno na jednom mjestu ukljucen u struju..Posto se spominje kao da daljina moze uticati na problem
- radiša
#29 Re: LOS WI-FI = INFARKT
Pa sto ga ne prikljucis onda zicom ako ti stoji na jednom mjestu,tad ces vidjet jel do kartice.sabinna38 wrote:radiša wrote:A na kakvom je tebi kablu laptop ako koristis wifi?sabinna38 wrote:Lap je udaljen nekih 5 metara...Ali tu je bio i prije pojavljivanja problema, posto je na kablu stalno i nisam imala problema do unazad nekih 20 dana.
Ima li neko prijedlog sta uraditi ?
Pa htjela sam reci da nemam bateriju pa ga ne nosim tj da stoji stalno na jednom mjestu ukljucen u struju..Posto se spominje kao da daljina moze uticati na problem
- shadowchaser
#30 Re: LOS WI-FI = INFARKT
jeste, moja prijateljica koja zivi blizu mene isti problem, laptop i pc, pocela pucati konekcija-deinstalirala UNIFI rijesila problem, prijatelj koji zivi na Aneksu koristi PC, pocela pucati konekcija deinstalirao UNFI rijesio problem....znaci iste smo probleme imali koji su se pojavili u isto vrijeme, konekcija svako 4-5 minuta nestane i vrati se nakon par sekundi, ko ne radi nesto bitno na netu nece ni primjetiti, ali ja radim i mali prekid konekcije mi sve poremeti, 2 dana me izludjivalo bukvalno svako 5 minuta puca, pocelo se i ostalim desavati ista stvar...rijesili tako sto smo deaktivirali UNIFIBenq wrote:A bratov PC spojen direktno kablom na modem a ti na laptopu koristila wifi ?shadowchaser wrote: ja imam laptop, brat PC, on nije imao problema sa konekcijom, samo ja na laptopu, sve se rijesilo tako sto sam deaktivirala UNIFI, ne znam sto ste toliko zapeli za bilo sta drugo osim toga
- sabinna38
#31 Re: LOS WI-FI = INFARKT
jeste, moja prijateljica koja zivi blizu mene isti problem, laptop i pc, pocela pucati konekcija-deinstalirala UNIFI rijesila problem, prijatelj koji zivi na Aneksu koristi PC, pocela pucati konekcija deinstalirao UNFI rijesio problem....znaci iste smo probleme imali koji su se pojavili u isto vrijeme, konekcija svako 4-5 minuta nestane i vrati se nakon par sekundi, ko ne radi nesto bitno na netu nece ni primjetiti, ali ja radim i mali prekid konekcija mi sve poremeti, 2 dana me izludjivalo bukvalno svako 5 minuta puca, pocelo se i ostalim desavati ista stvar...rijesili tako sto smo deaktivirali UNIFI[/quote]
Ali zaista, zasto konekciju onda ne gubim na mobitelu recimo ili tabletu ? Ne znam Hmmm
Ali zaista, zasto konekciju onda ne gubim na mobitelu recimo ili tabletu ? Ne znam Hmmm
- Benq
#32 Re: LOS WI-FI = INFARKT
LAN konekcija (preko kabla) nema nista sa wifi konecijom tako da se to dvoje ne moze porediti. Imam i ja druga na anexu , duo net grande paket , cisco modem , nikakvih problema nema , ja imam ubee modem , takodje bez problema , dok npr na Telemach temi je bio isto tako jedan momak koji se zalio na konstantne prekide konekcije , iskljucio unifi , mijenjali mu modem .. na kraju rijeseno sa zamjenom dolaznog kabla prema kuci.shadowchaser wrote:jeste, moja prijateljica koja zivi blizu mene isti problem, laptop i pc, pocela pucati konekcija-deinstalirala UNIFI rijesila problem, prijatelj koji zivi na Aneksu koristi PC, pocela pucati konekcija deinstalirao UNFI rijesio problem....znaci iste smo probleme imali koji su se pojavili u isto vrijeme, konekcija svako 4-5 minuta nestane i vrati se nakon par sekundi, ko ne radi nesto bitno na netu nece ni primjetiti, ali ja radim i mali prekid konekcija mi sve poremeti, 2 dana me izludjivalo bukvalno svako 5 minuta puca, pocelo se i ostalim desavati ista stvar...rijesili tako sto smo deaktivirali UNIFIBenq wrote: A bratov PC spojen direktno kablom na modem a ti na laptopu koristila wifi ?
- Benq
#33 Re: LOS WI-FI = INFARKT
Ako mozes posudi od nekog wifi stick i testiraj , ako ne bude prekidanja konekcije rijesila si dilemu, ili pozovi opet majstora da dodje i da testira sve , to je njemu puno lakse jer ce imati pristup laptopu.sabinna38 wrote: Ali zaista, zasto konekciju onda ne gubim na mobitelu recimo ili tabletu ? Ne znam Hmmm
- shadowchaser
#34 Re: LOS WI-FI = INFARKT
vidi, nemam namjeru vise da se ubjedjuem ni sa kimBenq wrote:LAN konekcija (preko kabla) nema nista sa wifi konecijom tako da se to dvoje ne moze porediti. Imam i ja druga na anexu , duo net grande paket , cisco modem , nikakvih problema nema , ja imam ubee modem , takodje bez problema , dok npr na Telemach temi je bio isto tako jedan momak koji se zalio na konstantne prekide konekcije , iskljucio unifi , mijenjali mu modem .. na kraju rijeseno sa zamjenom dolaznog kabla prema kuci.shadowchaser wrote:jeste, moja prijateljica koja zivi blizu mene isti problem, laptop i pc, pocela pucati konekcija-deinstalirala UNIFI rijesila problem, prijatelj koji zivi na Aneksu koristi PC, pocela pucati konekcija deinstalirao UNFI rijesio problem....znaci iste smo probleme imali koji su se pojavili u isto vrijeme, konekcija svako 4-5 minuta nestane i vrati se nakon par sekundi, ko ne radi nesto bitno na netu nece ni primjetiti, ali ja radim i mali prekid konekcija mi sve poremeti, 2 dana me izludjivalo bukvalno svako 5 minuta puca, pocelo se i ostalim desavati ista stvar...rijesili tako sto smo deaktivirali UNIFIBenq wrote: A bratov PC spojen direktno kablom na modem a ti na laptopu koristila wifi ?
- sabinna38
#35 Re: LOS WI-FI = INFARKT
Ako mozes posudi od nekog wifi stick i testiraj , ako ne bude prekidanja konekcije rijesila si dilemu, ili pozovi opet majstora da dodje i da testira sve , to je njemu puno lakse jer ce imati pristup laptopu.[/quote]
Dolazio bata , i kao sve testirao i ok. Zvao njih ispitivao nesto ruter...pa radio speedtest... I kao testirajte ga pa ako ne bude ok opet zovi..I jao kao sve nesto cekam PROCEPIT' CE !!
Dolazio bata , i kao sve testirao i ok. Zvao njih ispitivao nesto ruter...pa radio speedtest... I kao testirajte ga pa ako ne bude ok opet zovi..I jao kao sve nesto cekam PROCEPIT' CE !!
- Benq
#36 Re: LOS WI-FI = INFARKT
Znaci ako neko pokusava da nadje srz problema on automatski ima veze s nekim operaterom , bravoshadowchaser wrote: vidi, nemam namjeru vise da se ubjedjuem ni sa kimkakve god veze da imas sa Telemahom reci im da poprave to, jer imaju problema sa UNIFI, moj ce ostati deaktiviran ionako ga ne koristim, zao mi je samo ljudi sto navodite na krivi trag i gube vrijeme, pokusala sam da pomognem ostali kako hoce lijep pozdrav svima
Logika kaze ako ti 6-7 uredjaja uredno radi na wifi a samo jedan uredjaj prekida , onda je nesto do tog uredjaja, a ako svi uredjaji imaju probleme onda i treba deaktivirati unifi i testirati korak po korak.
Vozis auto , pukne ti guma , sigurno je do motora , svjecice ne valjaju pa se auto trese
- Benq
#37 Re: LOS WI-FI = INFARKT
Neka majstor provjeri koju gresku javlja event viewer u sistemu kada dodje do prekida konekcije na laptopu, to ce dosta pomoci.sabinna38 wrote: Dolazio bata , i kao sve testirao i ok. Zvao njih ispitivao nesto ruter...pa radio speedtest... I kao testirajte ga pa ako ne bude ok opet zovi..I jao kao sve nesto cekam PROCEPIT' CE !!
Event viewer - Windows Logs - System - tu bi trebalo pisati o cemu se radi kad dodje do prekida.
- supercali
#38 Re: LOS WI-FI = INFARKT
prije nego bilo sta ja bih tebe vodio na kafushadowchaser wrote:prije nego se baci na bilo kakav trosak i uzaldno gubljenje vremna, ja bih deaktivirala UNIFI pa ako vidi da nije do toga, lahko ga je aktivirati opet
-
ing-ecc
#39 Re: LOS WI-FI = INFARKT
A htjedoh ja reci ti respo vodi na kafu a meni laptop u ruke 
- avaks
#40 Re: LOS WI-FI = INFARKT
UNIFI je najbolja stvar koju je Telemach uveo otkako postoje (ako flat net zanemarimo) i ne znam tokud ti da imaju probleme s njimshadowchaser wrote: vidi, nemam namjeru vise da se ubjedjuem ni sa kimkakve god veze da imas sa Telemahom reci im da poprave to, jer imaju problema sa UNIFI, moj ce ostati deaktiviran ionako ga ne koristim, zao mi je samo ljudi sto navodite na krivi trag i gube vrijeme, pokusala sam da pomognem ostali kako hoce lijep pozdrav svima
Evo radi besprijekorno i nikakvih problema vala.
Na kraju krajeva, svako može deaktivirati ako sumnja na tu opciju i da zna na čemu je, nisi ograničen vala, ali širiti dezinformacije po forumu je fakat neozbiljno
- shadowchaser
#41 Re: LOS WI-FI = INFARKT
a sto su me napali ovi iz Telemaha haha jesam pogodila zicuavaks wrote:
UNIFI je najbolja stvar koju je Telemach uveo otkako postoje (ako flat net zanemarimo) i ne znam tokud ti da imaju probleme s njim![]()
Evo radi besprijekorno i nikakvih problema vala.
Na kraju krajeva, svako može deaktivirati ako sumnja na tu opciju i da zna na čemu je, nisi ograničen vala, ali širiti dezinformacije po forumu je fakat neozbiljno
- Benq
#42 Re: LOS WI-FI = INFARKT
Nije ni tebi lako 
- avaks
#44 Re: LOS WI-FI = INFARKT
Nemam šta zataškati, meni radi i ekstra je, ko misli da ima problema u vezi toga lako je deaktivirati.
Na oficijelnoj stranici ima poruka pa pročitaj, ako si toliko sigurna kao što veliš a i ta ekipa koja je oštećena pa brate advokata i uzimajte amerikancima pare umjeto da palamudite po forumu
Činjenica je da kod mene a kao i kod kolega radi izvanredno i sada imamo činjenicu protiv činjenica, šta ćemo tu
Doduše bilo je na temi par ljudi koji su se žalili, ishod ne znam, je li im deaktiviranje tog "zla" pomoglo, nisu se oglasili tako da do daljeg ostajemo u nedoumici
Kako god ja odgovorno tvrdim da je UNIFI predobra stvar meni lično!
Na oficijelnoj stranici ima poruka pa pročitaj, ako si toliko sigurna kao što veliš a i ta ekipa koja je oštećena pa brate advokata i uzimajte amerikancima pare umjeto da palamudite po forumu
Činjenica je da kod mene a kao i kod kolega radi izvanredno i sada imamo činjenicu protiv činjenica, šta ćemo tu
Doduše bilo je na temi par ljudi koji su se žalili, ishod ne znam, je li im deaktiviranje tog "zla" pomoglo, nisu se oglasili tako da do daljeg ostajemo u nedoumici
Kako god ja odgovorno tvrdim da je UNIFI predobra stvar meni lično!
- sabinna38
#45 Re: LOS WI-FI = INFARKT
Pa ne znam sta je ali ja recimo danas nisam imala pucanje neta, a sinoc sam iskljucila taj unifi. Ne znam da li je to razlog, vidjet' cu jos koji dan...
Sent from my G7-L01 using Tapatalk
Sent from my G7-L01 using Tapatalk