LOS WI-FI = INFARKT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

sabinna38

#1 LOS WI-FI = INFARKT

Post by sabinna38 »

Da li se nekome desavalo da wi-fi puca samo na jednom uredjaju? U mom slucaju puca samo na laptopu, i to tako cesto da je to strasno... Ovi iz telemaha dolazili... kazu : nije do njih, majstor nedavno dizao sistem. Lap je udaljen nekih 5 metara...Ali tu je bio i prije pojavljivanja problema, posto je na kablu stalno i nisam imala problema do unazad nekih 20 dana.

Ima li neko prijedlog sta uraditi ?
shadowchaser

#2 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by shadowchaser »

sabinna38 wrote:Da li se nekome desavalo da wi-fi puca samo na jednom uredjaju? U mom slucaju puca samo na laptopu, i to tako cesto da je to strasno... Ovi iz telemaha dolazili... kazu : nije do njih, majstor nedavno dizao sistem. Lap je udaljen nekih 5 metara...Ali tu je bio i prije pojavljivanja problema, posto je na kablu stalno i nisam imala problema do unazad nekih 20 dana.

ako imas UNIFI, on ti pravi problem

http://www.mojtelemach.ba/telemachba_ho ... ration.jsp

odi na ovaj link, ako vec nemas napravljen profil na njihovoj stranici, podatke za br.ugovora i ID mozes naci na racunu ili njih nazvati da ti izdiktiraju, kada se logujes odes na UNIFI opciju i deaktiviraj. konekcija ce se resetovati par puta i trebalo bi proraditi

dosta ljudi se zali da im konekcija stalno puca, mene je tako zezalo 2-3 dana, nestane po 2-3 sec pa se vrati, izludjivalo me, zvala njih kazu sve ok kod njih, poslati ce nekog da ispita sta je problem, sjetim se UNIFI, deaktiviram i ne puca vise, ocito ima neki konflikt izmedju UNIFI i obicne konekcije
sabinna38

#3 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by sabinna38 »

shadowchaser wrote:
sabinna38 wrote:Da li se nekome desavalo da wi-fi puca samo na jednom uredjaju? U mom slucaju puca samo na laptopu, i to tako cesto da je to strasno... Ovi iz telemaha dolazili... kazu : nije do njih, majstor nedavno dizao sistem. Lap je udaljen nekih 5 metara...Ali tu je bio i prije pojavljivanja problema, posto je na kablu stalno i nisam imala problema do unazad nekih 20 dana.

ako imas UNIFI, on ti pravi problem

http://www.mojtelemach.ba/telemachba_ho ... ration.jsp

odi na ovaj link, ako vec nemas napravljen profil na njihovoj stranici, podatke za br.ugovora i ID mozes naci na racunu ili njih nazvati da ti izdiktiraju, kada se logujes odes na UNIFI opciju i deaktiviraj. konekcija ce se resetovati par puta i trebalo bi proraditi

dosta ljudi se zali da im konekcija stalno puca, mene je tako zezalo 2-3 dana, nestane po 2-3 sec pa se vrati, izludjivalo me, zvala njih kazu sve ok kod njih, poslati ce nekog da ispita sta je problem, sjetim se UNIFI, deaktiviram i ne puca vise, ocito ima neki konflikt izmedju UNIFI i obicne konekcije

Nigdje mi ne pise gdje da deaktiviram UNIFI, kada udjem
shadowchaser

#4 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by shadowchaser »

ja samo kazem sta se meni desilo, i jos dvoje mojih prijatelja, isti problem imali, konekcija prestala pucati nakon sto su deaktivirali UNIFI, nije da sad svi imamo po 10 uredjaja pa ih konektujemo u isto vrijem, 1-2 najvise PC da svi imaju kuci, nek proba deaktivirati ako rijesi problem super, ako ne nek trazi dalje
supercali

#5 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by supercali »

pod unifi cini mi se
i kad deaktiviras znaj da neces se moci spajati na unifi
shadowchaser

#6 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by shadowchaser »

sabinna38 wrote:

Nigdje mi ne pise gdje da deaktiviram UNIFI, kada udjem
kada napravis profil na tom linku sto sam ti poslala , ovako izgleda stranica

Image

vidis gore u cosku desnom pise UNIFI, tu kliknes i imati ces opciju da deaktiviras
_thedude

#7 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by _thedude »

Da kojim slucajem majstor ( kako kazes) nije stavio windows 10 ?

LP.
Benq

#8 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by Benq »

Ako sam dobro shvatio iz teksta , ti imas vise uredjaja (2-3..) spojenih na wifi ali ti samo na laptopu puca konekcija ? Ako je tako , onda je definitivno ili do sistema u laptopu (windows 10 zna praviti velike probleme) ili je wifi kartica u laptopu pocela ispustat dusu (a mozda i pogresni driveri za wifi). Ovi savjeti za deaktivaciju UniFi-a .. ako ga iskljucis neces se vise ni ti moci spojiti nigdje, a to sigurno nije problem jer bi onda taj problem svi imali.
sabinna38

#9 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by sabinna38 »

supercali wrote:pod unifi cini mi se

Ma za sta to sluzi uopste? Veze ja nemam
cenecimoveocino

#10 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by cenecimoveocino »

sabinna38 wrote:

Registruješ na na mojtelemach.ba i sa tim podacima za login,kucaš ih kada se hoćeš spojit na UniFi gdje god da hvata UniFi signal i surfuješ.
shadowchaser

#11 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by shadowchaser »

sabinna38 wrote:

u ovim novim telemahovim modemima, imas nesto kao 2 rutera, jedan za tvoju kucnu konekciju a drugi za UNIFI, i on odasilje besplatnu konekciju svima koji imaju UNIFI aktiviran a nalaze se u blizini tebe, za uzvrat ti se takodje mozes konektovati na bilo ciji UNIFI u gradu sa svojim racunom

do nedavno je sve ok radilo, i odjednom su poceli problemi sa konekcijom, ja sam svoj problem rijesila tako sto sam ga deaktivirala, probaj pa javi jeli ti to rijesilo problem
sabinna38

#12 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by sabinna38 »

Ako sam dobro shvatio iz teksta , ti imas vise uredjaja (2-3..) spojenih na wifi ali ti samo na laptopu puca konekcija ? Ako je tako , onda je definitivno ili do sistema u laptopu (windows 10 zna praviti velike probleme) ili je wifi kartica u laptopu pocela ispustat dusu (a mozda i pogresni driveri za wifi). Ovi savjeti za deaktivaciju UniFi-a .. ako ga iskljucis neces se vise ni ti moci spojiti nigdje, a to sigurno nije problem jer bi onda taj problem svi imali.[/quote]

Gle, kod mene je spojenoo tacnije 6-7 uredjaja ali to do sad nije smetalo i konekcija puca samo na laptopu... Sada je windows 1o , do prije par dana bila je 7-mica i isto...Zato sam i obarala sistem kontam nesto se da prostis "uzje'alo "..Medjutim , nista..Sve isto.
boogy

#13 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by boogy »

Zna nekada problem da pravi bluetooth ako je uključen.
Isključi ga pa vidi hoće li onda biti ok.
Benq

#14 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by Benq »

sabinna38 wrote: Gle, kod mene je spojenoo tacnije 6-7 uredjaja ali to do sad nije smetalo i konekcija puca samo na laptopu... Sada je windows 1o , do prije par dana bila je 7-mica i isto...Zato sam i obarala sistem kontam nesto se da prostis "uzje'alo "..Medjutim , nista..Sve isto.
Nije vazno koliko je spojeno uredjaja , samo mi je bitan podatak da nije laptop jedini koji koristi wifi mrezu. Dakle tu je sve receno , da je problem u modemu ili UniFi-u ti bi stalno imala probleme na svim uredjajima , ali posto je samo na laptopu , onda je definitivno problem do mrezne kartice u laptopu.
sabinna38

#15 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by sabinna38 »

Benq wrote:
sabinna38 wrote: Gle, kod mene je spojenoo tacnije 6-7 uredjaja ali to do sad nije smetalo i konekcija puca samo na laptopu... Sada je windows 1o , do prije par dana bila je 7-mica i isto...Zato sam i obarala sistem kontam nesto se da prostis "uzje'alo "..Medjutim , nista..Sve isto.
Nije vazno koliko je spojeno uredjaja , samo mi je bitan podatak da nije laptop jedini koji koristi wifi mrezu. Dakle tu je sve receno , da je problem u modemu ili UniFi-u ti bi stalno imala probleme na svim uredjajima , ali posto je samo na laptopu , onda je definitivno problem do mrezne kartice u laptopu.

I meni je to samo po sebi logicno jer samo laptop zeza ,,,a i ostali su uredjaji spojeni na wi fi.... I sta trebam onda, promjeniti mreznu kartu ili kako se to vec zove? Ustvari da li je moguce nesto uopste uraditi?
sabinna38

#16 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by sabinna38 »

boogy wrote:Zna nekada problem da pravi bluetooth ako je uključen.
Isključi ga pa vidi hoće li onda biti ok.

Nije to ukljuceno
Benq

#17 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by Benq »

sabinna38 wrote: I meni je to samo po sebi logicno jer samo laptop zeza ,,,a i ostali su uredjaji spojeni na wi fi.... I sta trebam onda, promjeniti mreznu kartu ili kako se to vec zove? Ustvari da li je moguce nesto uopste uraditi?
Naravno da je moguce , imas dvije opcije , prva je da odes u neki servis i da ti promijene wifi karticu u laptopu , a druga opcija je da kupis obicni wifi usb stick , instaliras i normalno koristis wifi.
Samo ja bih prvo pokusao sa reinstalacijom drivera za wifi , pa ako to ne uspije onda jedna od ove dvije opcije.
sabinna38

#18 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by sabinna38 »

Benq wrote:
sabinna38 wrote: I meni je to samo po sebi logicno jer samo laptop zeza ,,,a i ostali su uredjaji spojeni na wi fi.... I sta trebam onda, promjeniti mreznu kartu ili kako se to vec zove? Ustvari da li je moguce nesto uopste uraditi?
Naravno da je moguce , imas dvije opcije , prva je da odes u neki servis i da ti promijene wifi karticu u laptopu , a druga opcija je da kupis obicni wifi usb stick , instaliras i normalno koristis wifi.
Samo ja bih prvo pokusao sa reinstalacijom drivera za wifi , pa ako to ne uspije onda jedna od ove dvije opcije.

Cudo da bi mi ti driver bili problem, jer majstor je zaista neko ko zna... Covjek se time bavi bas bas... A posto se ja ne kontam u to, koja je pristupacnija opcija ?
shadowchaser

#19 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by shadowchaser »

prije nego se baci na bilo kakav trosak i uzaldno gubljenje vremna, ja bih deaktivirala UNIFI pa ako vidi da nije do toga, lahko ga je aktivirati opet
ing-ecc

#20 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by ing-ecc »

Jel na kablu stalno ili je na WiFi??
I kako ti radi laptop i koristenje interneta dok se konekcija odrzava? Da nemas nesto pokrenuto 'u pozadini' a da ne primjecujes?
Benq

#21 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by Benq »

sabinna38 wrote: Cudo da bi mi ti driver bili problem, jer majstor je zaista neko ko zna... Covjek se time bavi bas bas... A posto se ja ne kontam u to, koja je pristupacnija opcija ?
Tebi je onda najjednostavnija opcija da nabavis wifi usb stick i rijesis problem , samo iskljucis u sistemu svoju internu wifi karticu i to je to. Inace wifi stickovi su 15-20KM.
Benq

#22 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by Benq »

shadowchaser wrote:prije nego se baci na bilo kakav trosak i uzaldno gubljenje vremna, ja bih deaktivirala UNIFI pa ako vidi da nije do toga, lahko ga je aktivirati opet
Aktivacija odnosno deaktivacija se moze izvrsit samo jednom mjesecno , ona ima 6-7 uredjaja spojenih na wifi a samo laptop pravi problem.
ing-ecc

#23 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by ing-ecc »

sabinna38 wrote:
Cudo da bi mi ti driver bili problem, jer majstor je zaista neko ko zna... Covjek se time bavi bas bas... A posto se ja ne kontam u to, koja je pristupacnija opcija ?
A sta kaze taj serviser koji sve zna, jel on dijagnosticirao problem kad je vec bio na licu mjesta? :-)
Njwgovo je bilo da presjece a ne da mi 'napadamo' na tebe jel ovo, jel ono?? :hm:
radiša

#24 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by radiša »

sabinna38 wrote:Lap je udaljen nekih 5 metara...Ali tu je bio i prije pojavljivanja problema, posto je na kablu stalno i nisam imala problema do unazad nekih 20 dana.

A na kakvom je tebi kablu laptop ako koristis wifi?
Last edited by radiša on 30/10/2016 16:07, edited 2 times in total.
shadowchaser

#25 Re: LOS WI-FI = INFARKT

Post by shadowchaser »

Benq wrote:
shadowchaser wrote:prije nego se baci na bilo kakav trosak i uzaldno gubljenje vremna, ja bih deaktivirala UNIFI pa ako vidi da nije do toga, lahko ga je aktivirati opet
Aktivacija odnosno deaktivacija se moze izvrsit samo jednom mjesecno , ona ima 6-7 uredjaja spojenih na wifi a samo laptop pravi problem.
ja imam laptop, brat PC, on nije imao problema sa konekcijom, samo ja na laptopu, sve se rijesilo tako sto sam deaktivirala UNIFI, ne znam sto ste toliko zapeli za bilo sta drugo osim toga :)
Post Reply