LOPUŽA SAM,TIM SE DIČIM!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gavrilo

#1 LOPUŽA SAM,TIM SE DIČIM!

Post by gavrilo »

Kurir, 09.05.2005 Strana: 12

LOPUŽA SAM,TIM SE DIČIM!

Autor: R. S.

Goran Bregović priznaje da je najgori izdanak komunističke supkulture i da je napisao more glupih pesama!

Intervju koji je Goran Bregović dao novinaru Aleksandru Đuričiću u novom broju „Plejboja“ toliko je „pikantan“, da je „lopov kojeg nikad nisu uhvatili“ zaslužio da se u roku od nedelju dana po drugi put nađe na stranicama Kurira. Pred vama su najsočniji detalji iz mitske Bregine biografije!

O picajzlama i reputaciji „velikog ljubavnika“

- Kad slušam kako drugi tumače moju biografiju, obično ispadne - kako neko zamišlja šta bi radio da je bio na mom mestu. Uvek ima više seksa, para, zanimljivije je nego što ja mogu i da pomislim. Uvek sam voleo lepe i pametne žene, a recke sam udarao samo u vreme prvog rok perioda. Više puta sam prošao test za sidu. Taj papir mi čak visi na zidu u kući. U vreme mog promiskuiteta, picajzle su bile maksimalan domet seksualne traume. Sad koristim kondom, bez njega ne valja, previše je neodgovorno.

O braku, lažima i video-trakama

- Ako je moj najveći ratni gubitak to što su svi videli koliki mi je - nije bogzna šta. Osim toga, nemam čega da se stidim, pa čak ni toga. Nisam ja patrijarh pa da imam obavezu da budem čedan. Supruga Dženana oduvek je bila moja cura, a rat je ubrzao odluku da se venčamo. Najopasniji za vezu je zajednički život. Poslednje što želim jeste da budem stalno sa nekim koga volim. To je kao kad bih za doručak, ručak i večeru jeo kavijar i pio šampanjac. To se čuva za izuzetne prilike. Dobro je da se nisam ranije oženio, jer bih sad imao desetoro dece. Mislim da sam dobar otac, mada tate nisu neophodne (?!), mame su važne. Imam tri ćerke iz braka sa Dženanom, i još jednu iz doba kad sam bio brucoš, koja je nedavno dobila ćerku. Nemam problem što sam deda, volim da budem star.

O kokain ugovoru s Jugotonom

- „Dugme“ je imalo ugovor sa „Jugotonom“ o količini kokaina koju treba da nam isporuči za jedan album. Ali to ne smatram drogiranjem, samo sam se danima držao budnim jer sam tekstove pisao u poslednjem trenutku. Zahvaljujući kokainu nisam spavao po deset dana. Kokain je kao i pasulj, može da bude i kreativan i grozan. Neko od toga samo prdi, a neko napiše najlepšu pesmu. U Frojdovom životu je igrao značajnu ulogu, a nekome je badava, da mu se sam Bog javi, neće ga videti.

O babama i religiji

- Nisam vernik, iako sam kršten dva puta! Po ocu sam katolik, po majci pravoslavac, pa su me obe babe tajno krstile, bez znanja roditelja, koji su bili članovi partije.

O sreći

- Neviđeni sam srećković. Imam nekoliko ključnih momenata koji se događaju samo u bajkama. Na primer, ugovor sa Univerzalom sam potpisao tako što je njihov direktor u bioskopu gledao „Dom za vešanje“, pa je svratio u prodavnicu da kupi ploču jer mu se svidela muzika. Tamo su mu rekli da mnogo ljudi traži tu muziku, ali da ne znaju ko je izdao. On je ukapirao da to niko nije objavio, otišao je u našu ambasadu i tražio kontakt sa mnom. Odjednom su se pojavili njihov advokat i urednik da potpišemo ugovor.

O Kusturici

- Za naš sukob sam saznao iz novina, ni danas ne znam u čemu je spor. Potreslo me je što je rekao da mi je moral „kao u morskog krastavca“, jer mi je on bio kum na venčanju. Mislim da nije normalna ta njegova opsednutost mojim slučajem. Umetnici nemaju obavezu da budu dobri ljudi. To kakav je Kusturica čovek stvarno nikog ne treba da interesuje. On kao on je neinteresantan, ali je kao umetnik vrlo zanimljiv.

O narodnjacima i operi :)

- Odrastao sam na najgoroj mogućoj muzici. Ne znam zašto ovde pričaju da su narodnjaci najgori, kad je to najbolja zabava. Probajte da odete u operu, pa vidite da li je interesantnije. Opera mi je traumatična, a to što Pavaroti sada radi, tipičan je tezgaroški, vaćaroški repertoar. Jedino autentično ovde je turbo-folk.

O homoseksualizmu :lol:

- Agresivnost prema gej ljudima je uvek rezultat neke hormonalne zbrke. Ljudi koji imaju rešenu sopstvenu seksualnost nisu agresivni prema drugačijoj. Bio sam u iskušenju da probam ama baš sve što postoji na ovom svetu, ali nisam nikad bio s muškarcem. Ali, nikad nije kasno. Kažu da muškarci u kasnijoj dobi otkriju i tu sklonost.

O novcu

- Nemam mnogo prilike da vadim novčanik (?!). Razmetljivost mi je najgora ljudska osobina, to mi je nezamislivo, užasno. Radije ću podneti zelenu kravatu na crvenom odelu, nego rasipanje novca.

O sebi i lopovluku

- Nisam lud za tim da budem na dobrom glasu. Uvek mi je bilo jednostavno da priznam da sam lopov i da foliram. Čuvao sam se da slučajno neko ne posumnja da sam talentovan, jer je to ovde opasnije nego biti lopov. Ni u jednom jeziku nema da kao kompliment kažu: „E, jesi lopov!“ Priznajem, ja sam najgori izdanak komunističke supkulture.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Daj gavrilo okani se postova iz tabloida kakav je kurvir.
gavrilo

Post by gavrilo »

Nenadv24 wrote:Daj gavrilo okani se postova iz tabloida kakav je kurvir.
:P
Post Reply