stochar wrote:Prilog koji sam upravo pregledao na TVSA ponukao me na razmisljanje: zar snmo mi zaista lopovska nacija? Povod za razmisljanje jeste pozitivan: taksista je Gibonniju vratio 4.000 eura i to je zaista potez za svaku pohvalu i svaka chast tom taksisti i ne bih volio da neko shvati da ja sad ovdje serem nesto po njemu ili po ovom ekstra potezu.
Ali, ono o chemu sam razmisljao poslije priloga, jeste chinjenica koliko je to nama svima neobichno. U novinarstvu postoji floskula'nije vijest ako pas ujede covjeka vec ako covjek ujede psa'. ovdje je ochito chovjek ujeo psa jer toliko se ischudjavao autor priloga potezu postenog taksiste, toliko je novina i portala prenijelo vijest a taksista je uradio samo nesto shto je default, sto se u normalnom i zdravom drustvu podrazumijeva. Slazem se da je to u ovim uslovima kod nas itekakva vijest, ali, jememmu, da su mu pare ukradene, to nikome ne bi bilo chudno niti bi izazvalo toliko pazhnje. odosmo mi lagano u PM...
Lopovska nacija?
- chinese_water
#1 Re: Lopovska nacija?
-
BugsBunny
#2 Re: Lopovska nacija?
Bas me zanima gdje je to normalno drustvo, mislim gdje se to podrazumijevastochar wrote:... ovdje je ochito chovjek ujeo psa jer toliko se ischudjavao autor priloga potezu postenog taksiste, toliko je novina i portala prenijelo vijest a taksista je uradio samo nesto shto je default, sto se u normalnom i zdravom drustvu podrazumijeva.
- chinese_water
#3 Re: Lopovska nacija?
UAE ...BugsBunny wrote:Bas me zanima gdje je to normalno drustvo, mislim gdje se to podrazumijevastochar wrote:... ovdje je ochito chovjek ujeo psa jer toliko se ischudjavao autor priloga potezu postenog taksiste, toliko je novina i portala prenijelo vijest a taksista je uradio samo nesto shto je default, sto se u normalnom i zdravom drustvu podrazumijeva.![]()
Meni je bas cudno sto mu je lik vratio tolike pare.
-
Reina
U vremenu kada se zlocinci smatraju herojima…. kada kriminal i lopovluk dobijaju epitet snalazljivosti .... pa onda nekome i jeste cudno....
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
-
urbanagerila
Ljudi sjetite se samo Rame "postenjacine" izbjeglice iz GZ sto je vratio gutu para sto je nasao radeci na parkingu za 5 KM dnevno. Kasnije sam cuo ali nije provjereno da je opet isti Ramo pronasao slajpek pun para na pijaci na Ciglanama i opet posteno vratio .... to je do cevjeka a ocigledno je da u danasnjem vremenu (u ovom slucaju izuzimam mjesto desavanja) jako malo postenih ljudi a puno onih koji se cude ispravnom izboru ...
- Ahmmed
#8 Re: Lopovska nacija?
chinese_water wrote:UAE ...BugsBunny wrote:Bas me zanima gdje je to normalno drustvo, mislim gdje se to podrazumijevastochar wrote:... ovdje je ochito chovjek ujeo psa jer toliko se ischudjavao autor priloga potezu postenog taksiste, toliko je novina i portala prenijelo vijest a taksista je uradio samo nesto shto je default, sto se u normalnom i zdravom drustvu podrazumijeva.![]()
Meni je bas cudno sto mu je lik vratio tolike pare.
Ode ručica, pa , majčin sine, ti pokušaj
-
Reina
samo da dodam tamo sam vec pisala kako znam jednog postenog pronalazaca i to je bilo ono bas puno novca.... tada sam bila dijete
ali znam iz novina da su se ne cak u ovom regionu nego i u evropi
iscudjavali pisuci o tome u novinama i znaci ne cude se samo kod nas...
-
Reina
stochar wrote:de nam bar dva primjera tog evropskog iscudjavanja... na koncu, boli me qratz za negativne stvari iz evrope, ja zivim ovdje i ovaj dio planete me interesuje. bio sam i u toj evropi i vidio urede za pronadjene stvari, vidio WC usred sume bez ijednog potpisa, sa rolnama toalet papira, sapunom i cetkom, (nista nije falilo!), vidio sam nezavezane bicikle po ulici (kod nas stavili bike parkinge i napisali 'ne odgovaramo ni za sta...'. znam, ja nas, jebo ti nas!Reina wrote:samo da dodam tamo sam vec pisala kako znam jednog postenog pronalazaca i to je bilo ono bas puno novca.... tada sam bila dijete
ama covjece ako si upratio tamo.... ja se stvarno ni nisam iscudjavala...
rekla sam da je covjek uradio najnormalniju stvar..... samo ti dajem
primjer kojeg se vrlo dobro sjecam iz svog djetinjstva .... a ovi primjeri postenih ljudi u BiH je bilo i bice bez obzira u kakvom vremenu zivjeli.
-
Eshek
Meni je početkom ove godine u trolejbusu ostao novčanik na zadnjem sjedištu sa dosta love.
Skontao sam tek 5 minuta po izlasku, uletio u taksi i sustigao trolu poslije nekoliko stanica (prepriječio mu put, bolje rečeno
). Vozač odmah znao o čemu se radi, i dao mi novčanik. Pitah ga ko mu ga je dao, i on mi pokaza na jednog klinca od 15-tak godina na istom mjestu gdje sam ja sjedio. Mali je gluhonijem, ali sam već našao adekvatnog načina da mu se zahvalim 
Stvarno sam bio zadivljen. Našao je novčanik, bila je poprilična guta love, samo ga je trebao staviti u ruksak...Ipak ga je vratio.
Gibonni je ispao pizda. Ako ti već neko vrati novac, onda ga treba i adekvatno nagraditi. 100 KM "nagrade" na vraćenih 4000 Eura je uvreda.
Skontao sam tek 5 minuta po izlasku, uletio u taksi i sustigao trolu poslije nekoliko stanica (prepriječio mu put, bolje rečeno
Stvarno sam bio zadivljen. Našao je novčanik, bila je poprilična guta love, samo ga je trebao staviti u ruksak...Ipak ga je vratio.
Gibonni je ispao pizda. Ako ti već neko vrati novac, onda ga treba i adekvatno nagraditi. 100 KM "nagrade" na vraćenih 4000 Eura je uvreda.
-
Svemirski_Jebach
treb'o mu je 2 milje dat...
pola pola...
-
rashid
#13 Re: Lopovska nacija?
Ma sve je stvar odgoja ... ali taj taksista je samo jedan dobar primjer.stochar wrote:Prilog koji sam upravo pregledao na TVSA ponukao me na razmisljanje: zar snmo mi zaista lopovska nacija? Povod za razmisljanje jeste pozitivan: taksista je Gibonniju vratio 4.000 eura i to je zaista potez za svaku pohvalu i svaka chast tom taksisti i ne bih volio da neko shvati da ja sad ovdje serem nesto po njemu ili po ovom ekstra potezu.
Ali, ono o chemu sam razmisljao poslije priloga, jeste chinjenica koliko je to nama svima neobichno. U novinarstvu postoji floskula'nije vijest ako pas ujede covjeka vec ako covjek ujede psa'. ovdje je ochito chovjek ujeo psa jer toliko se ischudjavao autor priloga potezu postenog taksiste, toliko je novina i portala prenijelo vijest a taksista je uradio samo nesto shto je default, sto se u normalnom i zdravom drustvu podrazumijeva. Slazem se da je to u ovim uslovima kod nas itekakva vijest, ali, jememmu, da su mu pare ukradene, to nikome ne bi bilo chudno niti bi izazvalo toliko pazhnje. odosmo mi lagano u PM...
-
Nancy Drew
-
zmijaIzmaj
#15 Re: Lopovska nacija?
procitali su ovaj post, jutros na 202...jel suradjujete ili se vodjenje programa svodi na citanje postova sa foruma (nisu vise ni vjesti sa portala, nego postovistochar wrote:Prilog koji sam upravo pregledao na TVSA ponukao me na razmisljanje: zar snmo mi zaista lopovska nacija? Povod za razmisljanje jeste pozitivan: taksista je Gibonniju vratio 4.000 eura i to je zaista potez za svaku pohvalu i svaka chast tom taksisti i ne bih volio da neko shvati da ja sad ovdje serem nesto po njemu ili po ovom ekstra potezu.