Ponukan ovim tekstom nisam mogao a da se ne istresem. Istresite se i vi forumaši. Pišite o prevarama naših trgovaca, lanaca trgovina i sl.
https://www.klix.ba/biznis/proizvedeno- ... /180129021
Neki mi dan žena govori da odem u Bingo jer su kruške (abata) na akciji za neku smiješnu cijenu. Uzeo joj ja katalog pa ona prelistala i rekla šta bi mogao kupiti. Kako imamo malu bebicu i faza je pravljenja kašica, kruške bi nam super došle. Odem kad tamo dupla cijena. Kaže ima i grašak od 1kg isto jeftin, ja tamo uopšte pakovanja od 1kg nema. Znači već dvije laži. Govorim joj ja tako, kad ona meni, mah, klasika, po katalozima se laže.
Znam dobro da smo se i prije susretali sa ovim "akcijama" po katalozima.
Amko komerc. Na katalogu pise akcija brašno 1kg od klasa. Super reko odo to kupiti, domaće je još. Dobro zapamtim koje je brašno u pitanju i kako izgleda. Odem u radnju kad tamo TAČNO iznad te akcijeske cijene stoji drugo brašno isto klasovo ali ,saznadoh tek na kasi, duplo skuplje.
isto sam u amku naletio na neku cokoladnu kasicu. Pakovanje od 500gr, ispod pise cijena za pakovanje od 250gr.
Znam,mogu doc na kasu i sve fino vratiti, niko da me ne pravi budalom. Al kad idem u veliku kupovinu jednom mjesečno i potrosim puno vise para, ne gledam svaki jebeni proizvod je li mu se poklapa bar kod. U onoj zurbi gledam samo cijene ispod artikla a koliko me zajebu Bog zna.
Isto je tužno kad na omotu kole recimo pise PREPORUČENA CIJENA 1KM, a tamo 1.10KM.
O poskupljenjima da ne govorim.
Tačno znam da je bajrina pasteta bila oko 0.90-1.00KM. sad je mislim 1.20. Sirevi su odavno poskupili.Prije akcije bile po 7KM, sad po 9KM. Riba sardina ima jedna sto sam uzimao bila 1.00KM, sad 1.60-1,90KM.
Kad jos poskupi gorivo najebali smo ga totalno.
Što se tiče goriva i tu nas kradu. Momku sipali gorivo pun rezervoar. Kaze mu prodavac evo ga 60l, kako 60 kad u moj stane 50.(ovo je rekla kazala).
Recimo swatch satovi, isti sad ja kupio prije 10 godina za 180KM, sad 280KM, potpuno isti. Što je sat poskupio?
neznam majkemi više, nastavite pisati
Lopovluk trgovackih lanaca
- zavezata-vreca
#2 Re: Lopovluk trgovackih lanaca
Sta se ima pisati .... ljudi ne citaju,ne znaju i ne koriste svoja prava. Ako mislis da si prevaren izvoli i tuzi.
Uvijek ista prica ovo je bar deseta tema. Trgovci su tu da te izlevate maksimalno a tvoje je hoces li to dati.
Uvijek ista prica ovo je bar deseta tema. Trgovci su tu da te izlevate maksimalno a tvoje je hoces li to dati.
-
Opal_89
#3 Re: Lopovluk trgovackih lanaca
Amko hoce mahnuti vise puta. Glupo mi bilo par puta reagovati jer bzdala odem u radnju gdje znam prodavacicu pa se jos fino ispricam a ona me zavali. Tako da tu sad uzmem samo npr. hljeb ili po jedan artikl.
Ovo ostalo vjeruj mi da sam pocela citati i bar kodove. Ako mi je sumnjivo ostavim. Uzmem negdje drugo. U Bingu lisnato tijesto cca 2,85 od drugih proizvodjaca, a njihovo 1,75 KM. Al neces ga naci dok se ne zarovis do dna zamrzivaca.
Prosle sedmice u Hosi nakupim sebi 5-6 mrkvica u kesu, ona mi izvagala i nalijepila cijenu i ja slucajno pogledam kod kase kad tamo 2,95 KM, jagode mi otkucala. Na tim sitnim stvarima oni dobro grabe.
Meni nije mrsko otici u auto i donijeto 0,05 pf da ne bih ostajala duzna, a oni ce ti "slucajno" otkucati 3 kese dok pricaju s tobom sta ce praviti za rucak.
Za taj caj, uzas! U prvoj trudnoci sam na pocetku pila cajeve od nane, sipka i brusnice. I najednom dobijem velike kontrakcije, dobila tablete protiv kontrakcija i pila ih do poroda. Ne shvatajuci razlog pojave istih, jer je sve ostalo bilo ok, procitam sastav cajeva kad tamo i sipak, i brusnica i vocni u sebi imaju bruku hibiskusa ( koji je navodno zabranjen trudnicama ), a ja pila skoro po litar dnevno.
Ne znam je li ima tu posla za inspekciju? Jer ipak je to dovodjenje kupca u zabludu. I da, nakon objave clanka o tom caju od brusnice na klixu jutros bila je masa komentara, da bi danas poslijepodne komentari bili izbrisani i zakljucani.
Ovo ostalo vjeruj mi da sam pocela citati i bar kodove. Ako mi je sumnjivo ostavim. Uzmem negdje drugo. U Bingu lisnato tijesto cca 2,85 od drugih proizvodjaca, a njihovo 1,75 KM. Al neces ga naci dok se ne zarovis do dna zamrzivaca.
Prosle sedmice u Hosi nakupim sebi 5-6 mrkvica u kesu, ona mi izvagala i nalijepila cijenu i ja slucajno pogledam kod kase kad tamo 2,95 KM, jagode mi otkucala. Na tim sitnim stvarima oni dobro grabe.
Meni nije mrsko otici u auto i donijeto 0,05 pf da ne bih ostajala duzna, a oni ce ti "slucajno" otkucati 3 kese dok pricaju s tobom sta ce praviti za rucak.
Za taj caj, uzas! U prvoj trudnoci sam na pocetku pila cajeve od nane, sipka i brusnice. I najednom dobijem velike kontrakcije, dobila tablete protiv kontrakcija i pila ih do poroda. Ne shvatajuci razlog pojave istih, jer je sve ostalo bilo ok, procitam sastav cajeva kad tamo i sipak, i brusnica i vocni u sebi imaju bruku hibiskusa ( koji je navodno zabranjen trudnicama ), a ja pila skoro po litar dnevno.
Ne znam je li ima tu posla za inspekciju? Jer ipak je to dovodjenje kupca u zabludu. I da, nakon objave clanka o tom caju od brusnice na klixu jutros bila je masa komentara, da bi danas poslijepodne komentari bili izbrisani i zakljucani.