Lopovluk na zepacki nacin

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Medi

#1 Lopovluk na zepacki nacin

Post by Medi »

Prvo pozdrav svima.Ovu pricu sam morao podjeliti s vama,jer me je zaista sokrila.Ucenica SMS Zepce (Gimnazija) koja je trebala ove godine upisati medicinu na fakultetu u Sarajevu,doslovno je "nagrađena" od strane prosvjetnih radnika nazovimo skole u Zepcu.Naime,ona je dijete (cura) koja je obolila od multipla skleroze,te jos nekoliko tezih neuroloskih oboljenja.Između ostalih imala je tesku operaciju kicme.Zbog bolesti ona je morala polagati 2,3 i 4 razred,ali je na polaganje uvijek dolazila spremna,te je svaki put prolazila vrlodobrim,jer zbog obimnosti gradiva govorili su da ne moze proci odlicnim.
Ove godine ponovno je polagala,te je iz 12 nastavnih predmeta imala zakljucenih 7 petica (odlicnih),četiri 4 (vrlodobar),te ju je profesor matematike Stanimir Ječeminica (Cane-lopov),odlučio "nagraditi" jednom jedinicom.Izvjesni nazivmo ga "profesor" (bolje recno dzelat ) nije zelio uopce joj pomoci da polozi tu vraziju matematiku,integrale i diferencijalne racune koje ni sam ne zna,pa rjesenja trazi u zbirkama rijesenih zadataka.
iza svega stoji cijela jedna organizovana lopovsko-korumpirana druzina.Naime,na polaganju je pored nje bio i sin covjeka koji drzi lance prodavnica u Zepcu,ali je on takođe pao iz matematike i nije uopce bio pripremljen ni za jedan,jedini predmet.Na polaganje je dosao bez svesaka i knjiga,a ocjene je "kupovao" od profesora tako sto su na njegov racun gotovili se raznim poslaticama,a pojedini su bili za dvojku nagrađivani i dresovima.Taj momak je nekoliko mjeseci proveo u zatvoru,dok je ova ucenica provela te mjeseca u Kantonalnoj bolnici Zenica.Na kraju ta dva ucenika budu prema "profesorima" SMS Zepce svrstana u isti kos.Sam "profesor" matematike je ovoj djevojci rekao da ne moze sam taj "bogati sin" ici na popravni,te da mu je potrebno drustvo u ovoj djevojci.Da stvar bude gora taj "profesor" ni pod koju cijenu nije zelio promijeniti svoje misljenje,a pedagogica-psihologinja Vahida Bijedic ubjedivala je tu djevojku da za nju uopce nije fakultet.Pitam se da li je ovo BiH koja se bori za mlade i obrazovane ljude?.Pitam se kako su ti nazovimo ih profesori u sluzbi ucenika? Jesu li oni tu samo kako bi ucenicima govorili da za njih nema nade,da oni trebaju odustati od svojih snova.Pa kakva smo mi drzava,dobro je da uopce imamo pismenih ljudi.
Ova prica je jos dramticnija iz razloga sto je ta ucenica dijete demobilisanog borca koji je obolio od PTSP-a.Ona je jos uvijek izbjeglica,a zanimljivo da su "profesori" te skole prosle godine upravo iz matematike oborili njenog rođaka.Ocito je da ovi "profesori" iz Zepca imaju nesto protiv izbjeglicke djece.Ne trebam valjda napominjati da taj njen rođak nije imao nikad zakljucnu jedinicu,sve do zavrsne godine.Zbog njih nije upisao fakultet i danas je jos jedan bh.građanin koji zauzima svoje mjesto na birou za zaposljavanje FBIH.
O'zone
Globalni moderator

#2 Re: Lopovluk na zepacki nacin

Post by O'zone »

Prvo bi neko trebao da napiše žalbu nastavničkom vijeću i direktoru škole te bi u istoj trebao da zahtjeva ponovno ispitivanje pred nezavisnom komisijom profesora te škole bez učešća datog profesora na što koliko se sjećam ima pravo.

Drugo neko bi trebao da promjeni nadimak profesora iz Cane-lopov u Cane-šepavi,Cane-bezubi,Cane-paraplegičar pa neka gospodin osjeti kako je imati M.S. i dodatna nervna oboljenja.

Imao sam isti slučaj u srednjoj isto sa profesoricom matematike zbog jedne moje iskrene izjave da ne volim matematiku jer je ne razumijem i ne razumijem potrebu da ja znam tangense,sinuse i cosinuse i koliko mi to može pomoći u životu i svakodnevnom računanju gdje su mi sasvim dovoljne 4 osnovne matematičke radnje. Oborila me na maturskom ispitu i ako sam iz stručnog predmeta, Engleskog i Bosanskog jezika imao ocjene Odličan-5. Iz pismenog ispita iz matematike su bila tri zadatka i bilo je potrebno uraditi jedan za prolaznu ocjenu, ja sam pošteno svojim znanjem uradio jedan i još jedan polovično dok su moje kolege prepisale po dva do sva tri zadatka te je nakon pregleda profesorica ušla i rekla da su svi koji su uradili manje od dva zadatka padaju bilo nas je dvoje od 30 učenika .Moja sreća je što sam preko nekih ljudi znao njene roditelje te se nakon telefonskog poziva to poslije završilo usmenim ispitom i izjavom "da te moje oči više ne vide".
PapakizSarajeva

#3 Re: Lopovluk na zepacki nacin

Post by PapakizSarajeva »

Medi wrote:Prvo pozdrav svima.Ovu pricu sam morao podjeliti s vama,jer me je zaista sokrila.Ucenica SMS Zepce (Gimnazija) koja je trebala ove godine upisati medicinu na fakultetu u Sarajevu,doslovno je "nagrađena" od strane prosvjetnih radnika nazovimo skole u Zepcu.Naime,ona je dijete (cura) koja je obolila od multipla skleroze,te jos nekoliko tezih neuroloskih oboljenja.Između ostalih imala je tesku operaciju kicme.Zbog bolesti ona je morala polagati 2,3 i 4 razred,ali je na polaganje uvijek dolazila spremna,te je svaki put prolazila vrlodobrim,jer zbog obimnosti gradiva govorili su da ne moze proci odlicnim.
Ove godine ponovno je polagala,te je iz 12 nastavnih predmeta imala zakljucenih 7 petica (odlicnih),četiri 4 (vrlodobar),te ju je profesor matematike Stanimir Ječeminica (Cane-lopov),odlučio "nagraditi" jednom jedinicom.Izvjesni nazivmo ga "profesor" (bolje recno dzelat ) nije zelio uopce joj pomoci da polozi tu vraziju matematiku,integrale i diferencijalne racune koje ni sam ne zna,pa rjesenja trazi u zbirkama rijesenih zadataka.
iza svega stoji cijela jedna organizovana lopovsko-korumpirana druzina.Naime,na polaganju je pored nje bio i sin covjeka koji drzi lance prodavnica u Zepcu,ali je on takođe pao iz matematike i nije uopce bio pripremljen ni za jedan,jedini predmet.Na polaganje je dosao bez svesaka i knjiga,a ocjene je "kupovao" od profesora tako sto su na njegov racun gotovili se raznim poslaticama,a pojedini su bili za dvojku nagrađivani i dresovima.Taj momak je nekoliko mjeseci proveo u zatvoru,dok je ova ucenica provela te mjeseca u Kantonalnoj bolnici Zenica.Na kraju ta dva ucenika budu prema "profesorima" SMS Zepce svrstana u isti kos.Sam "profesor" matematike je ovoj djevojci rekao da ne moze sam taj "bogati sin" ici na popravni,te da mu je potrebno drustvo u ovoj djevojci.Da stvar bude gora taj "profesor" ni pod koju cijenu nije zelio promijeniti svoje misljenje,a pedagogica-psihologinja Vahida Bijedic ubjedivala je tu djevojku da za nju uopce nije fakultet.Pitam se da li je ovo BiH koja se bori za mlade i obrazovane ljude?.Pitam se kako su ti nazovimo ih profesori u sluzbi ucenika? Jesu li oni tu samo kako bi ucenicima govorili da za njih nema nade,da oni trebaju odustati od svojih snova.Pa kakva smo mi drzava,dobro je da uopce imamo pismenih ljudi.
Ova prica je jos dramticnija iz razloga sto je ta ucenica dijete demobilisanog borca koji je obolio od PTSP-a.Ona je jos uvijek izbjeglica,a zanimljivo da su "profesori" te skole prosle godine upravo iz matematike oborili njenog rođaka.Ocito je da ovi "profesori" iz Zepca imaju nesto protiv izbjeglicke djece.Ne trebam valjda napominjati da taj njen rođak nije imao nikad zakljucnu jedinicu,sve do zavrsne godine.Zbog njih nije upisao fakultet i danas je jos jedan bh.građanin koji zauzima svoje mjesto na birou za zaposljavanje FBIH.
Ako je ovo istina, onda smo stvarno dotakli dno. Suosjecam sa tom djevojkom i zelim joj sve najbolje u zivotu. Da uspije u svojim namjerama, upise i zavrsi medicinu.

Ne mogu shvatiti da u nasim skolama, fakultetima ima toliko isfrustriranih, iskompleksiranih nastavnika, profesora, asistenata kojima je duhovna satisfakcija i hrana maltretiranje "slabijih" od sebe. Najveci problem u ovome je sto ti ljudi nisu svijesni da oni hljeb jedu zato sto su tu djaci i studenti. Da postoje zbog njih ... O pedagoskim kvalitetima necu ni da govorim, jer toga zasigurno skoro da i nema. Cast onim 0,5 % zbog kojih ponekad i pozitivno spomenemo skolu koju smo zavrsili.

Medi, nemoj se ljutiti ali za Zepu se kaze zepacki, a Zepce - zepcanski. Neka i mene ispravi neko ko bolje zna gramatiku ...
Medi

#4 Re: Lopovluk na zepacki nacin

Post by Medi »

@PapakizSarajeva
Ovo je potpuna istina,cak bi rekao kraca verzija jer je bilo tu jos toga.Npr.kao posmijavanja profesora tom uceniku i govorenja da ne pada na suze itd.
Ovo je samo jos jedan u nizu dokaza koliko zaista se vodi racuna o mladim ljudima u BiH.Nazlost,zbog ovog "profesora" ova djevojka ce vjerovatno ostati bez fakulteta,jer ce po svemu sudeci izgubiti stipendiju koja joj je obecana od jednog udruzenja.
@O'zone
Kazu da tek moze matematiku ponovno u 8-om mjesecu polagati :twisted: A tog "profesora" necu vise ni da komentira,kao posteni vjernik molim Boga da mu da ono najgore,jer je definitvno ovim cinom zasluzio.
Nisam ovdje iznosio sve detalje,ali tog "profesora" su cesto optuzivali i za seksualno napastovanje.On "uziva" gledati mlade djevojke u minicima i dobaciti im koju,a njemu je sigurno preko 60 godina.Bruka k'o sve radi u nasim skolama.
P.S Drago mi je da si ti uspio to rijesiti s profesoricom,ocito si jedan od rijetkih koji je imao srece.
Post Reply