Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ksarajlija

#1 Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by ksarajlija »

Da li se još neko sjeća prašine koju je podigla najava koncerta Pavarottija u Zetri ? U organizaciju Zetre i neke No Name firme kojoj su se sve gradske i federalne strukture utrkivale u davanju "podrške" od para poreskih obveznika. Kupovani su setovi karata za VIP guzičare od istih para sa naših leđa. Koncert je zbog bolesti maestra nekoliko puta odgađan, sve do njegove smrti.
Ja sam kupovao karte za prijatelje širom bivše YU, tako da ih imam 16 komada. U ovom trenutku se ne mogu sjetiti cijene ulaznice, ali znam da nije zanemariva. Zetra od ovoga pere ruke, firme-organizatora nema, koncert je kako kažu bio osiguran kod neke osiguravajuće kuće kakav je i običaj. Nisam čuo da se iko oglasio u vezi sa ovim, pa molim forumaše da se jave, posebno ako ima šanse za povrat novca.
dimu

#2 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by dimu »

ma pisi propalo, nazalost. dabogda da iko dobije lovu nazad nakon toliko vremena...

ja sam uzeo nazad lovu nakon prvog odgadjanja od pocetka prodaje ulaznica, a bilo je 6 karata znaci 600 KM.

otisao u zetru tamo u onu njihovu kancelariju i sad ona meni broji pare, kad nekakav ko sef im il sta vec pita mene sto vracam karte, kao bice koncert 100%, to za odgadjanje njima neko podmece po novinama, kao rusi im ugled, ma reko slusaj ti nesto, kad bude koncert kupicu ja ponovo karte pa makar bile i dva put skuplje, i usuti on naravno...
b_stulic

#3 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by b_stulic »

Pa mozda i bude koncert... nikad se ne zna... Ali Nazifa Gljive... Ovo vam je svvima za nauk...
Topla voda

#4 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by Topla voda »

Direktor e.Laba Elvir Čelebičić potvrdio je da su sve karte od 100, 120 te 160 KM rasprodate te da je u prodaji ostalo još oko 800 karata po cijenama od 250 do 1.000 KM. Karte u vrijednosti od 1.000 KM predstavljaju ekskluzivne VIP ulaznice i njihov je broj veoma mali.
in33sa

#5 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by in33sa »

Mene licno zanima ko to u Sarajevu kupuje ulaznice koje stoje izmedju 100 i 200 km, ako su nam prosjecne plate tek tolike da mozes kupiti dvije ili tri ulaznice i ne ostane ti ni za mlijeko.

Zanimljiv fenomen :-)
van Basten

#6 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by van Basten »

pa oni koji ne zavise od plate a pogotovo ne prosječne, tzv wannabe elita
Topla voda

#7 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by Topla voda »

in33sa wrote:Mene licno zanima ko to u Sarajevu kupuje ulaznice koje stoje izmedju 100 i 200 km, ako su nam prosjecne plate tek tolike da mozes kupiti dvije ili tri ulaznice i ne ostane ti ni za mlijeko.

jel ti zivis u sarajevu?
ksarajlija

#8 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by ksarajlija »

U sarajevu žive ljudi koji kupuju originalni Breitling sat, imaju tjelohranitelje, čistaće bazena, dadilje za djecu... Sarajevo je čudo...
dimu

#9 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by dimu »

in33sa wrote:Mene licno zanima ko to u Sarajevu kupuje ulaznice koje stoje izmedju 100 i 200 km, ako su nam prosjecne plate tek tolike da mozes kupiti dvije ili tri ulaznice i ne ostane ti ni za mlijeko.

isto ko sto u New Yorku ili Londonu ili negdje drugo ima hiljade ljudi koji nemaju ni kuce ni posla ni novca...
Hendrix

#10 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by Hendrix »

Jest Sarajevo jeste grad misterija, nema posla niti para a više ni golf V nije nešto interesantno pa ima ih na svakom koraku a auto je 30.000+ KM i svi vozaju bez obzira na cijene nafte, mobiteli kod raje sa cijenama od 2-3 prosječne plate , tržni centri puni ljudi sa punim kolicima, na more se ide pa makar i crkli dole samo da se potroši ... fakat odakle sve ovo drago moji sugrađani?

A za koncert, pa možda da naprave video projekciju nekog prijašnjeg nastupa na velikom platnu i eto , da nisu ljudi džaba po stoju davali.
Neelix

#11 Re: Lopovluk - koncert Luccana Pavarottija

Post by Neelix »

ja sam isto tako izvisio za kartu metallice u zg, kupio, koncert otkazan, firma ne postoji...cini mi se 330 kuna :roll:
Post Reply