Lopovi u foteljama...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
edu

#1 Lopovi u foteljama...

Post by edu »

Stanković: Prevarili su me!
Ekipa Novosti 21.11.2005, 17:41:10

BORISLAV Stanković neće biti predsednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore! Zahvalio se na kandidaturi, odustao od dalje "borbe", ali istovremeno potvrdio da će se, kao počasni generalni sekretar FIBA (bez prava glasa), boriti u subotu i nedelju na sednici Centralnog biroa FIBA u Rimu da plavi dobiju jednu od četiri specijalne pozivnice za SP u Japanu naredne godine.
Po Stankovićemom mišljenju, glavni razlozi za odustajanje su: igre, nameštaljke, marifetluci, klubaštvo, podvale i to što u Upravnom odboru nema mesta, jer nijedan član iz Srbije nije podneo ostavku.
- Za vreme Evropskog šampionata, kad smo ispali iz daljeg takmičenja, posetili su me Divac, Đorđević, Danilović, Paspalj i Ražnatović - kaže Stanković. - Rekli su mi da bi želeli da budu aktivni u našoj košarkaškoj organizaciji, ali da bi samo uz mene imali sigurnost. Ispostavilo se da je Divac skaut Lejkersa, da se Đorđević sprema za završnicu prvenstva da zaigra za svoj klub, a Danilović i Paspalj su bili uzdržani.
Iskusni košarkaški radnik je prihvatio da bude kandidat i trebalo je samo da se ispoštuje procedura koju nalaže Statut KSSCG.
- Predsednik UO Miodrag Babić je saopštio da podnosi ostavku na mesto predsednika, ali ne i na mesto u Upravnom odboru, Blaž Stojanović i Duško Knežević ne žele da odu. Ipak, ušlo se u proceduru, sve je bilo u redu na KS Beograda, a kad je došlo do Skupštine KS Srbije, počele su manipulacije. Želeo sam da u Upravnom odboru budu Branislav Novčić i predstavnik Vojvodine. Vojvođani su predložili Gorana Kneževića i ja sam to prihvatio. Kad sam u toku Skupštine, posle odbijanja Dabića da podnese ostavku i ustupi mesto Novčiću, podneo ostavku, usledila je pauza. Posle konsultacija je, ipak, doneta odluka da nas trojica budemo kandidati KS Srbije. Dva dana kasnije, Predsedništovo KS Srbije poziva delegate Skupštine i... Jasno je da je bilo mnogo igara i marifetluka, što nije primereno ni KS Srbije ni KSSCG. Konsultovao sam se sa prijateljima i doneo odluku da više ne želim da budem kandidat.
Naglasio je Stanković da mu se situacija u našem nacionalnom savezu ne dopada i da ne želi da radi sa ljudima koji su, na neki način, nametnuti. Objasnio je to eventualnom situacijom da u ovom trenutku dva delegata KSCG mogu da blokiraju odluke, a za bilo šta važno, neophodno je usaglašavanje.
- Nasuprot ovome, situacija u našoj košarci nije loša - nastavio je Stanković. - Ova igra je neverovatno popularna u našoj zemlji, mladi su ovog leta osvajali medalje. Nije ni malo oportuno što sve napuštam, neću da učestvujem u mešetarenjima i podvalama... Sve mi izgleda da je ovo borba za vlast, a vlasti u sportu nema. Ima samo rada, obaveza i želje da se pomogne sportu. Veliko je i klubaštvo. Svi znamo koliko je netrpeljivosti između Zvezde i Partizana, ali kad su me oni, zajednički predložili, smatrao sam da je to gotova stvar. Ipak, na Skupštini čujem kako neko, čini mi se iz Kragujevca, kaže da ne mogu Zvezda i Partizan da diktiraju svima ostalima...
Nije želeo Borislav stanković da pominje imena (osim Babića, Stojanovića i Kneževića) i bilo koga direktno da okrivi za novonastalu situaciju. U svakom slučaju, počasni predsednik neće biti i zvanični, a šta će se dalje događati, pokazaće vreme.

LOBIRAĆU ZA POZIVNICU
- UČINIĆU sve da naša kandidatura prođe, a da li će tako biti, sada ne mogu da znam - rekao je juče, na kanferenciji za novinare Stanković. - Za četiri mesta konkuriše deset ekipa: Kanada, Portoriko, Urugvaj, Dominikanska Republika, Južna Koreja, Rusija, Hrvatska, Italija, Turska i mi. Kriterijumi FIBA su dosadašnji rezultati, stanje u košarci u zemlji i ekonomski interes FIBA. Mi imamo sjajnu prošlost, kao niko, košarka u ovoj zemlji je živa, što je potrdilo i EP ove jeseni. Bio sam na 26 Evropskih prvenstava i ovo je bilo najbolje organizovano. Publika je bila sjajna, iako smo ispali još u predigri, sjajna atmosfera u gradu...
Inače, procedura dobijanja pozivnice je da generalni sekretar FIBA predloži četiri selekcije, a onda, članovi Borda se izjašnjavaju.

ZAR I TI SINE, BLAŽO!?
NA pitanje kako to da Blaž Stojanović neće da podnese ostavku i tako pomogne Stankoviću, kad je izjavio da mu je “Bora košarkaški otac”, počasni predsednik KSSCG je rekao:
- Pa i Brut je bio Cezarov sin!

"PIONIR"
OBJAŠNjAVAJUĆI zašto je konferenciju za štampu sazvao u “Pioniru”, a ne u "Kući košarke", Stanković je rekao:
- To je moja ideja. Košarku smo počeli na Malom Kalemegdanu, nastavilu u Hali sportova, a “Pionir’ je jedan od najvažnijih centara košarke u našoj zemlji. Uostalom, i sentimentalno sam vezan, ovde je i moj OKK Beograd.

VERUJEM U BUDUĆNOST
- OPTIMISTA sam što se budućnosti tiče - kaže Stanković. - Verujem u čuda, jer verujem u košarku. Imamo mnogo mladih igrača, imamo onih koji završavaju karijere i spremni su da se uključe u rad... Imamo sve uslove i verujem da će sve da se sredi i da bude još bolje.

NASLEDNIK U MAGLI
BORA Stanković nije želeo da se izjašnjava o tome ko bi eventulano mogao da bude novi kandidat za predsednika.
- Jedino znam da kasnimo - rekao je Bora. - Kada ćemo da isplivamo iz ove situacije, ja u ovom trenutku ne mogu da kažem. Trenutno nemamo kandidata za predsednika, a što se UO tiče, Duško Knežević neće da podnese ostavku, Stojanović je ne podnosi, a Babić je podneo, ali samo na mesto predsednika UO, a ne i na člana.
Ko će da nasledi Borislava Stankovića, u ovom trenutku je teško da se predvidi. Uostalom, imao je stopostotnu podršku. Valjda će, sada, ljudi koji vode košarku naše zemlje, sve iz početka da rade. Eventualni kandidati, u ovom trenutku mogli bi da budu Nebojša Čović, nekadašnji predsednik KSJ i Duško Knežević, predsednik Organizacionog odbora EP... Druga imena nisu pominjana, a teško ih je i predvideti, jer u ovom trenutku, ko prihvati “vruć krompir”, neće mu biti nimalo lako.
P. MRMAK

OSTAVKA JE NEOPOZIVA
MIODRAG Babić je bio prilično iznenađen rečima Bore Stankovića da nije podneo ostavku na mesto člana Upravnog odbora.
- Košarkaškom savezu Srbije i Crne Gore i Skupštini sam 3. novembra uputio pismenu ostavku u kojoj sam, između ostalog, napisao da moju odluku prihvate kao neopozivu i da me razreše dužnosti predsednika i člana Upravnog odbora KSSCG pre isteka mandata. Takođe sam zamolio da važećim aktima predviđeni postupak sprovedu u najkraćem roku, ceneći da je to i u interesu naše organizacije. Gospodinu Stankoviću sam ponudio da umesto mene, kao delegat Vojvodine bude član Skupštine, pokušao sam i juče oko 11.00 sati da se čujem s njim, zamolio da mi se javi... Nažalost, nismo se čuli.

SVE ĆU REĆI USKORO
BORISLAV Stanković je kao "sina Bruta", u zaveri u košarkaškoj kući, označio predsednika KSS Blažu Stojanovića, koji je Boru nedeljama oslovljavao kao "košarkaškog oca"...
Predsednik srpskog košarkaškog saveza je dao samo kratak komentar na Stankovićevu "prozivku":
- Ja sam svoje odavno rekao. Zašto bih sada komentarisao Stankovićeve izjave. Ponavljam, održaću konferenciju za novinare dan posle sastanka FIBA borda u Rimu, gde se odlučuje o vajld-kartama za SP. Čućete tada sve moje stavove i sve moje odgovore.
N. I.

SELEKTOR PRIORITET
ČLAN Stručnog saveta KSSCG i tim-menadžer Atlasa, naša košarkaška legenda, Dražen Dalipagić, kratko je prokomentarisao povlačenje kandudature Borislava Stankovića.
- Ima u našoj košarkaškoj organizaciji i drugih, vrlo dobrih, kandidata za mesto predsednika. Procedura izbora se sada vraća na početak, a nisam u situaciji da tu proceduru komentarišem, jer nisam delegat u Skupštini KSS. Ipak, u ovom trenutku, za našu košarku mnogo je važniji izbor selektora reprezentacije, nego činjenica da smo bez predsednika Saveza. Prvog čoveka KSSCG možemo i da sačekamo, ali izbor selektora više ne možemo. Jer, ukoliko dobijemo pozivnicu za SP u Japanu, ostaće, realno, veoma malo vremena da novi stručni štab počne sa ozbiljnim radom. Na kraju krajeva, ceo problem je nastao zbog krize rezultata košarkaša na parketu, a ne zbog krize u Košarkaškom savezu Srbije i Crne Gore - tvrdi Dalipagić.
N. I.

NEMA ISKRENIH
PARTIZAN i Crvena zvezda koji su zajedničkom inicijativom predložili Stankovića za mesto predsednika KSSCG, mirno su dočekali odluku svog kandidata da se povuče iz trke.
- Svi koji su tvrdili da su, u predizbornoj kampanji, bili iskreni i navodno podržavali izbor legende naše košarke za mesto predsednika, na kraju su pokazali koliko su, u stvari, bili neiskreni. Gospodin Stanković je u svom stilu, dostojanstveno, rekao šta je imao da kaže, a valjda je sada kao dan jasno da su mnogi ljudi u proteklih mesec i po dana hteli samo da sačuvaju svoje funkcije - kaže potpredsednik Partizana, Đorđe Čolović.
N. I.

ČEKAMO ZVANIČNO
BORA Stanković se povukao, a o imenima pretendenata na "fotelju" predsednika KSSCG se još nagađa. Ime Nebojše Čovića često figurira između redova, ali konkretnog odgovora FMP još nema.
- Ne bih da komentarišem odustajanje Bore Stankovića - izričit je predsednik FMP Ratko Radovanović. - Čekamo prvo da sve bude zvanično.

nisu samo kod nas..bora stankovic je odbio funkciju predsjednika upravog odbora ks srbije..u svazeima sjede lopovi..mesetari i ine varalice..niko veze nema sa svojim poslom..nije ni cudo sto svabo..pape..vaha..bosa..mutapcic..vjeco..i drugi bivsi sportisti ne mogu..(nece zbog lopova) da zauzmu mjesto koje zasluzuju..dok god je usanovica..pasalica..dzelilovica..bilica..basovica..koji trpaju sebe i svoje "najmilije"...

mater vam jebem
Image
Post Reply