"Lopov" sarafi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ekist
#1 "Lopov" sarafi
Imam jedan veliki problem, prije par dana sam kupio Peugeot 407 iz Belgije i niti sam znao niti sam gledao da li ima tzv "lopov" sarafe na felgama za koje ne mogu da nadjem kljuc u gepeku ili bilo gdje u autu. U servisu su mi rekli da mogu naruciti kljuc prema broju sasije ali ko zna da li su to original sarafi ili ih je neko naknadno ugradio ili prebacio sa drugog auta, a za taj experiment mi se ne daje KM100 +, pa me interesuje da li je moguce da se skinu nekako i ko to radi u Sarajevu ili okolini.
Unaprijed hvala!
Unaprijed hvala!
- Qler
#2 Re: "Lopov" sarafi
magbel guma, poslije zice, ili ti ga priej onog hotela Sarajevo, Dzemala Bijedica. Znam da oni prodaju te sarafe, a i inace sto se tice guma i toga oni su vrh.
-
ekist
#3 Re: "Lopov" sarafi
Meni zapravo treba da ih neko skine jer ne daj Boze da pukne guma ne mogu zamjeniti + hocu svakako da zamjenim gume i stavim nove.Qler wrote:magbel guma, poslije zice, ili ti ga priej onog hotela Sarajevo, Dzemala Bijedica. Znam da oni prodaju te sarafe, a i inace sto se tice guma i toga oni su vrh.
- dottore
#4 Re: "Lopov" sarafi
otidji u Makbel, oni mogu sveekist wrote:Meni zapravo treba da ih neko skine jer ne daj Boze da pukne guma ne mogu zamjeniti + hocu svakako da zamjenim gume i stavim nove.Qler wrote:magbel guma, poslije zice, ili ti ga priej onog hotela Sarajevo, Dzemala Bijedica. Znam da oni prodaju te sarafe, a i inace sto se tice guma i toga oni su vrh.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#5 Re: "Lopov" sarafi
cak noris im glavni majstordottore wrote:mogu oni sve....ekist wrote:Meni zapravo treba da ih neko skine jer ne daj Boze da pukne guma ne mogu zamjeniti + hocu svakako da zamjenim gume i stavim nove.Qler wrote:magbel guma, poslije zice, ili ti ga priej onog hotela Sarajevo, Dzemala Bijedica. Znam da oni prodaju te sarafe, a i inace sto se tice guma i toga oni su vrh.
-
ekist
#6 Re: "Lopov" sarafi
E onda je fakat sve moguce
!
Nego, salu na stranu, otici cu u Makbel onda pa vidjeti sta kazu a ako neko jos zna za neko rjesenje neka javi pliz.
Nego, salu na stranu, otici cu u Makbel onda pa vidjeti sta kazu a ako neko jos zna za neko rjesenje neka javi pliz.
-
rookie_n
#7 Re: "Lopov" sarafi
Guma Pro na stupu! Neces se pokajati!!!
-
ekist
#8 Re: "Lopov" sarafi
Gdje se oni nalaze?rookie_n wrote:Guma Pro na stupu! Neces se pokajati!!!
-
ekist
#9 Re: "Lopov" sarafi
Ustvari, nasao, thanksekist wrote:Gdje se oni nalaze?rookie_n wrote:Guma Pro na stupu! Neces se pokajati!!!
-
tavustavus
#10 Re: "Lopov" sarafi
ostavi jarane ljudima komentar gdje i kako si rijesio problem...i cuvaj se fap filtera jer trebace pomoc i drugi put...
- cat lover
#11 Re: "Lopov" sarafi
tavustavus wrote:ostavi jarane ljudima komentar gdje i kako si rijesio problem...i cuvaj se fap filtera jer trebace pomoc i drugi put...
-
ekist
#12 Re: "Lopov" sarafi
E ovako, nisam se javio jer sam tek jucer rijesio ovaj problem i to nakon sto sam pronasao originalni kljuc u jendom od pretinaca
... i to sva sreca!!! Naime, jucer sam isao u Guma Pro na Stupu i ljudi mi rekose da kod njih nije moguce skinuti te sarafe osim u servisu jer je moguce ostetiti nesto, oni posjeduju neke kljuceve za sarafe koje oni prodaju ali ovaj kljuc koji je na mom autu je kodiran i jedinstven tako da nisu smijeli da se upuste u to. Nakon toga sam auto detaljno pretrazio i pronasao kljuc, kupio nove sarafe i zamjenio pa neka se javi na PM neko kome trebaju ovi "lopov" sarafi, ja ih vise ne stavljam na svoje auto 
- cat lover
#13 Re: "Lopov" sarafi
Dobro si 
-
ZES
#14 Re: "Lopov" sarafi
Da se nadovežem na temu, može li neko da mi pojasni šta su ti lopov šarafi i u čemu se razlikuju u odnosu na obične? Laik sam za te neke stvari 
-
citroen xm
#15 Re: "Lopov" sarafi
Poseban nastavak za ključ ih odvrće. Staviš po jedan na svaku felgu i zaštitiš se od krađe točkova.
-
ZES
#17 Re: "Lopov" sarafi
Hahahah a razumijem to u osnovama, ali kako izgleda to, kako funkcioniše i to me zanima ako neko zna da objasni fino, bujrumnovi_korisnik wrote:
Da se ovo ne bi desilo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18 Re: "Lopov" sarafi

ima raznih varijanti ,slike govore vise od rijeci.....
-
citroen xm
#19 Re: "Lopov" sarafi
Eto Bitanga ti dao slike, a ja ti pojasnio koji post iznad. Uglavnom mogao si lako i izguglati.
- semirsar
#20 Re: "Lopov" sarafi
Steta sto se ne sjetih uslikati, vidjeh noviji A4 na Dobrinji kod poste, parkiran na onom lezecem. Prag mu nije bio ni po cm iznad pa ga zato uocih. Tipus je sa lijeve strane auta na svakom tocku imao pet razlicitih sarafa, sto li?! Paranoja valjda, pa je kupio pet setova i natakario
P.S. Tablice su od one strane Drine
P.S. Tablice su od one strane Drine