Londoneri ... ima li koga?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
Haj_Halve
#52 Re: Londoneri ... ima li koga?
objasnila vec iznad
moralne vrijednosti, alkohol, itd.
p.s. da se razumijemo, fakat nisam nesto plaho konzervativna, cak stavise
ali ne bih svom djetetu jednog dana pozeljela da odrasta u ovakvom drustvu
nije mi bila namjera generalizovati, ima svugdje svega, ali takav je moj utisak nakon 2 godine
[/quote]
Onda tog jednog dana se pokupite i pravac S. Arabija ili Afganistan jer vam je bilo gdje drugo manje-vise isto. Ima vecih opasnosti od alkohola i promiskuiteta.
Moje iskustvo je takvo da se najvise cuvam onih koji na sav glas trube o moralnim vrijednostima jer ih isti najmanje imaju. Ovdje barem mozete biti sta zelite.
p.s. da se razumijemo, fakat nisam nesto plaho konzervativna, cak stavise
Onda tog jednog dana se pokupite i pravac S. Arabija ili Afganistan jer vam je bilo gdje drugo manje-vise isto. Ima vecih opasnosti od alkohola i promiskuiteta.
Moje iskustvo je takvo da se najvise cuvam onih koji na sav glas trube o moralnim vrijednostima jer ih isti najmanje imaju. Ovdje barem mozete biti sta zelite.
- Sunrise00
#53 Re: Londoneri ... ima li koga?
super je ovo kad ti sebi dajes za pravo da pricas o mojim moralnim vrijednostimaHaj_Halve wrote: Onda tog jednog dana se pokupite i pravac S. Arabija ili Afganistan jer vam je bilo gdje drugo manje-vise isto. Ima vecih opasnosti od alkohola i promiskuiteta.
valjda imam pravo na to da mi se ne svidja plaho drustvo i da ne bih voljela da mi dijete ovdje odrasta
elem, ja se odjavljujem sa teme
savjet postavljacu teme je IDI
-
Haj_Halve
#54 Re: Londoneri ... ima li koga?
Nisam bas na Vas mislio vec mi je prica poznata. Malo mi je besmisleno zivjeti negdje gdje covjek ne bi imao porodicu, tipa dobro mi je ali eto, cim budem imao djecu gledat cu da bjezim odavde.
- Baby Jane
#55 Re: Londoneri ... ima li koga?
50 000 - 7475 (licni odbitak za 2011/12 god)= 42525 (osnovica za porez) = ova kalkulacija vazi samo ako imas osnovna primanja (zaposlenje) i nemas ostalih primanja tipa sta ja znam, iz nekih ulaganja, dividendi itd.Nego, ako ima neko iz UK ko zna kako ide oporezivanje plate, nek se izjasni. Naime, interesuje me koliko se otprilike poreza mora platiti na neku platu izmedju 50.000 i 60.000 funti godisnje. Naravno, i da li je to dovoljno da se zivi normalno u Londonu (Ne mora biti centar grada naravno) sa porodicom?
Obaveza poreza na dohodak:
35000 x 20 % = 7000
7525 x 40 % = 3010
Ukupan porez (7000 + 3010) = 10010
Od ovog ti se oduzima ono sto ti je poslodavac vec uplatio kroz platu (PAYE), ali mislim da ce ti trebati vremena (bar godinu dana) za bilo kakve payments on account.
Ovo je neka najosnovnija kalkulacija. Ne uzima u obzir doprinose (NCI Class 1 primary..Class 1 secondary placa poslodavac).
- AmiĐa_Idriz
#56 Re: Londoneri ... ima li koga?
Imam ja jaknu iz Londona..pika li se to ??