Trebaju mi neke informacije. Naime, namjeravam upisati postdiplomski u Londonu i interesuju me neke stvari kao npr. troskovi zivota, itd....
Naime, da li poznajete kakva je situacija tamo sa studentskim zivotom. Koliki su troskovi stanovanja.....? Svaka informacija je dobrodosla + ako ima neko od studenata ili ko je u tim vodama, neka mi se javi na pp..
Hvala unaprijed:-)
London
- srce_ruke_lopata
London..uzasno skup, osim ako nije onaj kanadski...
- Baby Jane
Slazem se. Standard zivota jako visok, cijene nebeske visine. Ja sam zivjela u Dublinu, koji je jedan od najskupljih gradova u Europi, i zamisli shege kad raja iz Londona dodje u Dublin i shokiraju se kako je sve jeftino.
Tako isto ja neki dan nisam mogla vjerovati koliko je Svabija jeftinija od Irske.
-
Tau Gama
Otprilike za sobu (bez hrane) ti treba oko 100GBP sedmicno, plus hrana oko 50 - 100 sedmicno, plus travel card, jer ne mozes maci pjeske, ti je oko 25GBP sedmicno pa nadalje -zavisi u kojoj si zoni..
Tako da te sedmica zivota u Londonu (bez izlazaka na kafu, pica,odjece, knjiga, kojekakvih clanarina i studenstskih materijala) kosta oko 500KM.
Nadam se da imas dobru stipendiju!
Tako da te sedmica zivota u Londonu (bez izlazaka na kafu, pica,odjece, knjiga, kojekakvih clanarina i studenstskih materijala) kosta oko 500KM.
Nadam se da imas dobru stipendiju!