London

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Last_one

#1 London

Post by Last_one »

Trebaju mi neke informacije. Naime, namjeravam upisati postdiplomski u Londonu i interesuju me neke stvari kao npr. troskovi zivota, itd....
Naime, da li poznajete kakva je situacija tamo sa studentskim zivotom. Koliki su troskovi stanovanja.....? Svaka informacija je dobrodosla + ako ima neko od studenata ili ko je u tim vodama, neka mi se javi na pp..
Hvala unaprijed:-)
srce_ruke_lopata

Post by srce_ruke_lopata »

London..uzasno skup, osim ako nije onaj kanadski...
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Slazem se. Standard zivota jako visok, cijene nebeske visine. Ja sam zivjela u Dublinu, koji je jedan od najskupljih gradova u Europi, i zamisli shege kad raja iz Londona dodje u Dublin i shokiraju se kako je sve jeftino. :D Tako isto ja neki dan nisam mogla vjerovati koliko je Svabija jeftinija od Irske.
Tau Gama

Post by Tau Gama »

Otprilike za sobu (bez hrane) ti treba oko 100GBP sedmicno, plus hrana oko 50 - 100 sedmicno, plus travel card, jer ne mozes maci pjeske, ti je oko 25GBP sedmicno pa nadalje -zavisi u kojoj si zoni..

Tako da te sedmica zivota u Londonu (bez izlazaka na kafu, pica,odjece, knjiga, kojekakvih clanarina i studenstskih materijala) kosta oko 500KM.

Nadam se da imas dobru stipendiju!
Post Reply