london
- NajdraziVodjaa
#101 Re: london
Dok god se vanevropski imigranti budu pustali u evropske zemlje ovoga ce biti i bice sve gore i gore dok jednom konacno ne pukne. U Evropu se ovih vec mnogo naselilo, ti njihovi dzemati, dzamije i vjerski centri tamo su radikalniji cak i od onih na bliskom istoku i konstatno regrutuju nove teroriste, pogotovo ove krvoloke koji su klali po Siriji. vecina njih se ne zeli toga odreci, ne zeli se prilagoditi, vecina njih sanja san da ce zastava islama vioriti se Rimom. Iako to nama zvuci glupo i smijesno oni u to vjeruju. U Evropi, pogotovo ovi pedoliberali kontaju da ti ljudi dole bjeze do islamskog radikalizma, da bjeze u evropsku civilizaciju da zele u taj sekularni svijet da zive kao evropljani e pa zajebali ste se, oni ne zele vas sekularni svijet, ne zele se prilagodjavati vasem nacinu zivota vec zele da zive pod istim onim pravilima od kojih evropljani misle da bjeze.
Multi kulti svijet je zesca ubelha i utopija u njega vjeruju samo ovi kvazliberali i kvazilijevicari.
Multi kulti svijet je zesca ubelha i utopija u njega vjeruju samo ovi kvazliberali i kvazilijevicari.
- Pandakonda
#102 Re: london
Policija istražuje najsmrtonosniji teroristički napad u Londonu, u proteklih 12 godina, a izvršilac napada je 52-godišnji Britanac Khalid Masood.
"Masood nije bio pod bilo kakvom sumnjom da bi mogao počiniti potencijalni teroristički napad", navodi se u saopštenju Metropolitan policije.
Prema njihovim navodima, Masood je rođen u Kentu, ali se vjeruje da je živio u Zapadnom Midlandu.
Za nasilje je i ranije osuđivan. Prvi put u novembru 1983. godine za kriminalne radnje, a posljednji put u decembru 2003. godine, za posjedovanje noža.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/poli ... /170323135
Momak iz srca evrope
"Masood nije bio pod bilo kakvom sumnjom da bi mogao počiniti potencijalni teroristički napad", navodi se u saopštenju Metropolitan policije.
Prema njihovim navodima, Masood je rođen u Kentu, ali se vjeruje da je živio u Zapadnom Midlandu.
Za nasilje je i ranije osuđivan. Prvi put u novembru 1983. godine za kriminalne radnje, a posljednji put u decembru 2003. godine, za posjedovanje noža.
Momak iz srca evrope
- orinoco
#104 Re: london
Šta, trebao je doći u arapskoj ratnoj uniformi, da bi terorizam bio vjerodostojan? I, otkad je Engleska srce Evrope.Pandakonda wrote:Policija istražuje najsmrtonosniji teroristički napad u Londonu, u proteklih 12 godina, a izvršilac napada je 52-godišnji Britanac Khalid Masood.
Momak iz srca evrope
Nije bitno gdje je živio, bitna je teroristička ideologija koja ga je odvela u pokolj, a ona pripada ISIL-u
- commendatore
#105 Re: london
Kikibombona wrote:Ne bih IRA-u stavljao u isti kos sa ISILom i Al Kaidom. IRA je napadala vojne, policijske i politicke ciljeve. Napadali su svoje vojne i politicke protivnike u principu.commendatore wrote:ko se jos sjeca IRAinih bombaskih napada eh
Ovi idu pobiti potpuno neduzne ljude, zene, djecu, starce, obicne ljude. Ne biraju, cilj je pobiti sto vise.
Ne moze se nikako, ali nikako staviti znak jednakosti izmedju ISIL-a i IRA-e.
Na kraju krajeva, IRA je odbacila terorizam. Sada su se ukljucili u politiku, djeluju potpuno legalno, legitimno. Dakle, nije im cilj ubijati, terorizam su koristili kao alat za politicku agendu. Veoma lako su se rehabilitovali i postali koristan segment drustva.
ISIL je zvejrska skupina koja ima za cilj zaprepastiti svijet, utjerati covjecanstvu strah u kosti. Cilj im je pobiti sto vise ljudi, sto vise neistomisljenika. Njih ne zanima rehabilitacija, ne zanimaju ih pregovori. Cilj je samo jedan - ubijati. Radi se o skupini koja je pocinila genocid, koja bi da moze pobila sve narode koje smatra nevjernickim. IRA i slicne skupine su miljama daleko od toga.
humanije je l razvaliti djecu i civile 30mm automatskim topom - sa daljine! a?
zao mi je (SVIH) nevinih ljudi koji nista nikom nisu skrivili i zive svoj zivot, medjutim radi se o globalnom licemjerju.... samo se pitam ko je za ove ratne zlocine procesuiran i kriv i sta ima snimaka i dokaza a da Bredli Mening nije stigao da otvori - a da nisu i nece biti nikad objavljeni ni sudjeni.......
ovo je opšta hajka na (regularne) muslimane i islam - prvo sto je ISIL ciljano stvoren za takve stvari i sto produkuje upravo zeljeni efekat bez ikakvog islamskog predznaka za silu zlocina koje je pocinio.....
ja znam da cu ja danas sutra a danas vec i jesam jos od 1992. iako islamsko-politicki neaktivan i beznacajan biti obiljezen i pri prelasku granice moracu racunati sa maltretiranjem ko sam sta sam itd itd.... a ni lukom jeo ni lukom smrdio..... to je jednacina u kojoj su svi faktori apsolutno jasni i poznati.....
toliko.....
PS jos samo da kazem barem koliko Avaz eto izvjestava da majmun blage veze sa ISILom nije imao - koji su motivi napada i dalje ostaje nerazjasnjeno iako se ISIL jedva docekao "pohvaliti" djelom.....
- Kikibombona
#106 Re: london
To isto ti rade Rusi, Turci, Francuzi, Izraelci, Saudijci i ostale velike globalne i regionalne sile. Ja im se najebem mame svima. Nema od mene podrsku nijedna sila koja porobljava i ubija. Nema kod mene selektivne pravde. Jebem mater Rusima pravoslavcima, Turcima muslimanima, Amerikancima protestantima, Izraelcima jevrejima i Francuzima katolicima. Za mene su svi oni govna, neko manja-neko veca. Mislim na vlasti, ne na narod. Narod je svugdje isti.commendatore wrote:humanije je l razvaliti djecu i civile 30mm automatskim topom - sa daljine! a?
zao mi je nevinih ljudi koji nista nikom nisu skrivili i zive svoj zivot, medjutim radi se o globalnom licemjerju.... samo se pitam ko je za ove ratne zlocine procesuiran i kriv i sta ima snimaka i dokaza a da Bredli Mening nije stigao da otvori - a da nisu i nece biti nikad objavljeni ni sudjeni.......
ovo je opšta hajka na (regularne) muslimane i islam - prvo sto je ISIL ciljano stvoren za takve stvari i sto produkuje upravo zeljeni efekat bez ikakvog islamskog predznaka za silu zlocina koje je pocinio.....
ja znam da cu ja danas sutra a danas a vec jesam od 1992. obiljezen i pri prelasku granice moracu racunati sa maltretiranjem ko sam sta sam itd itd.... a ni lukom jeo ni lukom smrdio..... to je jednacina u kojoj su svi faktori apsolutno jasni i poznati.....
toliko.....
Na temi Turska sam postavio slike i video kako policija u stilu Skorpiona strijelja momka. Danas su Amerikanci pocinili dosta 'kolateralne stete' u Mosulu i Raki. U proteklih sedam dana oko 500 mrtvih civila usljed avio udara. I to jeste moralna dilema, ko je gori Amerikanci-Turci-Rusi sa jedne ili ISIL sa druge strane.
Ja bih opet rekao da je gori ISIL, iako su pobili manje nevinih od gore navedenih. ISIL da moze, pobio bi milione. Radi se o sadistickoj skupini koja ima cilj zastrasiti i zaprepastiti. Ubijaju na sadisticki nacin, organizuju predstave u kojima su glavne uloge zrtve. Nadam se da nisi imao nesrecu vidjeti kako su mastoviti i kako na inovativan nacin ubijaju. I pocinili su genocid za kraj. Ubili su koliko su mogli. Ubili bi stotine miliona da su imali priliku. U mnogo cemu su nadmasili Hitlera. Al Kaida za njih dodje kao umjerena skupina.
I na to sam reagovao. Ne mogu IRA ili ETA sa njima u istu recenicu. Razlika je ogromna.
A ko je ISIL stvorio? Ne bih se upustao u teorije zavjere. Taj narod tamo je zapusten, indoktriniran. Mnoga arapska plemena su pristupila ISILu. Lokalno stanovnistvo ih je prihvatilo. I Seselj u svakom intervjuu kaze da je Srebrenica grozan zlocin i velika sramota za srpski narod. Kaze da je Ljubisa Beara zlocinac i, pazi sad, agent stranih sluzbi. Kaze da su Srebrenicane pobili srpski izdajnici i strane obavjestajne sluzbe sa ciljem da se oblati srpski narod. Nemoj u tu zamku upadati. ISIL nazalost ima veliku podrsku lokalnog stanovnistva. Selefizam 'made in Arabia' je veliki problem za muslimane. Taj kancer se siri zahvaljujuci lovi od zaljevskih monarhija. A od toga u konacnici najvecu stetu imaju muslimani, jer zatucana manjina baca ljagu na vecinu. A znas i sam, sto jedna budala moze zajebati to sto normalnih ne moze popraviti.
Najveci problem za muslimane je Saudija zajedno sa satelitima, tj. vladari na Arabijskom poluotoku. ISIL je nikao iz tog korijena, samo je sada metastazirao, pa i za Saude postao opasnost. Nikada ne znas kako ce se zlo razviti i u kojem smijeru otici.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#107 Re: london
to što je rođen u engleskoj opravdava njegove zločine?

- commendatore
#108 Re: london
najveci problem za LJUDE je pogresno (ne)razumijevanje zrtava i nipodastavanje istih sa jedne strane i glorifikacija sa druge strane....
u biti moja poruka je slicna nekoj analogiji isticanja jevreja o patnjama u Holokaustu sa konclagerima i pravljenje istog na Zapadnoj Obali.... to se ne moze nikako drugacije nazvat nego licemjerjem a baška je selektovano filtriranje informacija.... jer jebi ga koga boli qrc za 500 mrtvih dronama danas u Mosulu.....
u biti moja poruka je slicna nekoj analogiji isticanja jevreja o patnjama u Holokaustu sa konclagerima i pravljenje istog na Zapadnoj Obali.... to se ne moze nikako drugacije nazvat nego licemjerjem a baška je selektovano filtriranje informacija.... jer jebi ga koga boli qrc za 500 mrtvih dronama danas u Mosulu.....
-
aratet
#109 Re: london
Najveci problem za muslimane na Zapadu je sto se ne zele da budu dio zajednice u kojoj zive.
Ove sto hoce sharia zakon u Londonu treba u one zelene autobuse za Idlib.
-
aratet
#110 Re: london
Poredis Holokaust sa tim?commendatore wrote:najveci problem za LJUDE je pogresno (ne)razumijevanje zrtava i nipodastavanje istih sa jedne strane i glorifikacija sa druge strane....
E to je problem.
- commendatore
#111 Re: london
te velikocetnicke floskule ostavi za sebearatet wrote:Najveci problem za muslimane na Zapadu je sto se ne zele da budu dio zajednice u kojoj zive.
- commendatore
#112 Re: london
poredim jer su doktrine i cilj potpuno isti samo su metode nacini i putevi dosta perfidniji....aratet wrote:Poredis Holokaust sa tim?commendatore wrote:najveci problem za LJUDE je pogresno (ne)razumijevanje zrtava i nipodastavanje istih sa jedne strane i glorifikacija sa druge strane....
E to je problem.
-
Nadzorna_ploca
#113 Re: london
Hoce li biti sad jeftinije otici u London!?
- NajdraziVodjaa
#114 Re: london
Da bas ti treba popis i anketa da znas da velika vecina muslimana zeli i trazi serijetsko uredjenje i pravila na zapadu. Pa usred Londona su mase skupljale na protestima sa transparentima Sharia for Britain. Bosnjo tamo dodje u svojoj zajednici i kaze mi nismo radikalni ne zelimo islamske zakone fasisit lazu, a Bosnjo nije otisao u Pakistansku, Somalsku, Afganistansku, Arapsku zajednicu pa da poprica sa muminima kako bi vecina njih volila da vidi drzavu u kojoj zive? Oni je vide isto ko i ovaj sto je pogazio ove ljude...commendatore wrote:te velikocetnicke floskule ostavi za sebearatet wrote:Najveci problem za muslimane na Zapadu je sto se ne zele da budu dio zajednice u kojoj zive.
Ove sto hoce sharia zakon u Londonu treba u one zelene autobuse za Idlib.da si radio neki popis ili anketu pa hajd....
- commendatore
#115 Re: london
de ba pozdravi seselja kordica koji li si vec i razguliNajdraziVodjaa wrote:Da bas ti treba popis i anketa da znas da velika vecina muslimana zeli i trazi serijetsko uredjenje i pravila na zapadu. Pa usred Londona su mase skupljale na protestima sa transparentima Sharia for Britain. Bosnjo tamo dodje u svojoj zajednici i kaze mi nismo radikalni ne zelimo islamske zakone fasisit lazu, a Bosnjo nije otisao u Pakistansku, Somalsku, Afganistansku, Arapsku zajednicu pa da poprica sa muminima kako bi vecina njih volila da vidi drzavu u kojoj zive? Oni je vide isto ko i ovaj sto je pogazio ove ljude...commendatore wrote:te velikocetnicke floskule ostavi za sebearatet wrote:Najveci problem za muslimane na Zapadu je sto se ne zele da budu dio zajednice u kojoj zive.
Ove sto hoce sharia zakon u Londonu treba u one zelene autobuse za Idlib.da si radio neki popis ili anketu pa hajd....
imam fudbalsku reprezentaciju bosnjaka muslimana po svijetu i sve vidim - redovno nas predstavljaju u najboljem mogucem svjetlu a tako i mnogi drugi....
- animals
#116 Re: london
Ovi sto brane ovog ubicu, volio bi vidjeti da je njihova sestra ili dijete
stradalo od ovakvi ludaka..
obicni ljudi na zapadu su najmanje krivi za odluke njihovi vlada..
isto tako kao sto obicni ljudi svuda na svijetu kontrlolisu politiku..
stradalo od ovakvi ludaka..
obicni ljudi na zapadu su najmanje krivi za odluke njihovi vlada..
isto tako kao sto obicni ljudi svuda na svijetu kontrlolisu politiku..
- NajdraziVodjaa
#117 Re: london
koliko ja znam ne postoji fudbalska reprezentacija bosnjaka...
I ne znam zasto su uopste bitni oni ne predstavljaju muslimanski svijet jer su apsolutno nebitan faktor u istom. zna se koji narodi predstavljaju muslimanski svijet i zna se ko je prijetnja po evropu...
I ne znam zasto su uopste bitni oni ne predstavljaju muslimanski svijet jer su apsolutno nebitan faktor u istom. zna se koji narodi predstavljaju muslimanski svijet i zna se ko je prijetnja po evropu...
- uglavnomja
#118 Re: london
NajdraziVodjaa wrote:koliko ja znam ne postoji fudbalska reprezentacija bosnjaka...
svaki dan u tom muslimanskom svijetu muslimani ubijaju muslimane
i ovi sto krive zapad za terorizam se obicno ne pocesu kad zagine 100 muslimana u dzamiji u jemenu ili tako negdje od bombe drugih muslimana, ali zato su prvi za "ali"-opravdanja kad ta ista stoka ubija po europi.
-
aratet
#119 Re: london
Fudbalska reprezentacija Bosnjaka muslimana???commendatore wrote:
de ba pozdravi seselja kordica koji li si vec i razguli![]()
imam fudbalsku reprezentaciju bosnjaka muslimana po svijetu i sve vidim - redovno nas predstavljaju u najboljem mogucem svjetlu a tako i mnogi drugi....
Izvini, ali koji je to qratz?
-
aratet
#120 Re: london
U ovom prvom su zrtve visemilionske za par godina, u ovom drugom su civilne zrtve oko 20 000 za 70 godina, stidis li se poredeci to dvoje?commendatore wrote:poredim jer su doktrine i cilj potpuno isti samo su metode nacini i putevi dosta perfidniji....aratet wrote:Poredis Holokaust sa tim?commendatore wrote:najveci problem za LJUDE je pogresno (ne)razumijevanje zrtava i nipodastavanje istih sa jedne strane i glorifikacija sa druge strane....
E to je problem.
-
aratet
#121 Re: london
Tvoje Isilovske floskule ne prolaze, cinjenice su da postoji u Britaniji velika zajednica muslimana koja zeli da se uvede Serijat.commendatore wrote:te velikocetnicke floskule ostavi za sebearatet wrote:Najveci problem za muslimane na Zapadu je sto se ne zele da budu dio zajednice u kojoj zive.
- insomnia78
#123 Re: london
uglavnomja wrote:taj svemoguci zli zapad

- rajv0sa
#124 Re: london

Krajnja desna gori, ah ti prstići
- dragma
- Vozim: Pješe