Lom prstiju

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Boycie

#1 Lom prstiju

Post by Boycie »

Prije pet dana, vozeći bajk na Igmanu, doživih teži pad, pri kojem zaradih napunknuće četvrtog i petog prsta lijeve ruke. Stavljena langeta, ja mogu mrdati prstima uz relativno podnošljiv bol...sve u svemu dobro sam prošao. Ali...za dvije sedmice moram na službeni put i sad sam u dilemi :?
Da li je moguće da mi se za nekih 18 dana sanira povreda (zaraste kost) tj. da li bih mogao tražiti od ortopeda da mi skine langetu (ili eventualno gips, ako mi stave poslije kontrole koju treba da obavim za 3 dana) i da mi stavi neku fleksibilniju zaštitu sa kojom bi imao veću upotrebljivost ruke? Taj put mi je jako bitan, a nažalost trenutno me niko ne bi mogao zamjeniti :sad:
Svako mišljenje i savjeti su dobrodošli!!!
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2 Re: Lom prstiju

Post by Pera Trta »

U biti ti to sve zavisi od slučaja do slučaja. Ničije kosti ne zarastaju isto. Najbolje da to pitaš doktora kad budeš išao na kontrolu. Ipak je on stručan za to a i upućen je direktno u tvoje stanje i šta god on kaže, prihvati. Znaš kako je, zdravlje je najbitnije, a ako ruka ne zaraste kako treba čitav ćeš život kuburiti s njom. A to ti ne treba. A šta ima loše u tome ići na službeni put sa gipsom na ruci? ;-)
Post Reply