lokum.ba

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

pravabubica

#1 lokum.ba

Post by pravabubica »

Zeljela bih prenijeti svoje nezadovoljstvo kvalitetom hrane u pomenutom objektu. Bez ukusa, izgled, aranziranje hrane lijepo samo na slikama, jednom rijecju sramota. Najveca sramota su palacinci koji izgledaju ....a okus je tesko definirati. Cini mi se da se radi o kuhanom brasnu sa secerom i blagom aromom vanilije, cokolade. Ako grijesim molim da me isprave
bakonja

#2 Re: lokum.ba

Post by bakonja »

pravabubica wrote:Zeljela bih prenijeti svoje nezadovoljstvo kvalitetom hrane u pomenutom objektu. Bez ukusa, izgled, aranziranje hrane lijepo samo na slikama, jednom rijecju sramota. Najveca sramota su palacinci koji izgledaju ....a okus je tesko definirati. Cini mi se da se radi o kuhanom brasnu sa secerom i blagom aromom vanilije, cokolade. Ako grijesim molim da me isprave
    Na pocetku su valjali ali sad su katastrofa.
    Vjerovatno je gazda Bičakćić skrasio budžet na ustrb kvaliteta. :D
    Bloo
    Globalna šefica

#3 Re: lokum.ba

Post by Bloo »

pravabubica wrote:Zeljela bih prenijeti svoje nezadovoljstvo kvalitetom hrane u pomenutom objektu. Bez ukusa, izgled, aranziranje hrane lijepo samo na slikama, jednom rijecju sramota. Najveca sramota su palacinci koji izgledaju ....a okus je tesko definirati. Cini mi se da se radi o kuhanom brasnu sa secerom i blagom aromom vanilije, cokolade. Ako grijesim molim da me isprave

da, slike su me i ponukale da narucim.

Ono sto sam narucila nije ni priblizno odgovaralo slikama, a ni okus nije bio bolji.

Palacinke sa sirom - polusirovo tijesto i nekakav meljavi okus sa turbo jeftinim mladim sirom...kila soli je pomogla da to jelo dobije okus napokon

lokumi - teski i masni

pileci raznjici - sjekirom rezani komadi piletine (sa svim dijelova pileta) tikvice i crvenog luka nabodeni na stapic i na vrhu stapica zataknut bijeli luk

sve zajedno sparuseno i ugljenisano

otuzno i neukusno
    Dendrlix

#4 Re: lokum.ba

Post by Dendrlix »

Mi na poslu narucili 8 razlicitih jela.. Samo cujes kako se javljaju: Koji odron, sta je ovo, cijedi se ulje iz lokuma, nula bodova... Bolje da su pola para od reklamne kampnaje ulozili u kvalitet hrane. Uglavnom, prekrizeni sa liste dostavljaca.
    manki

#5 Re: lokum.ba

Post by manki »

Jel' imaju oni veze s Naninom Kuhinjom? Nisam jeo u tom lokumu nikako, ali je hrana u Naninoj Kuhinji vrh vrhova, meni barem... Musaka s tikvicama, uhhhhhhhhhhhhh... :)

Baš htjedoh i u taj Lokum otići, sad ću malo bolje razmisliti da li da odem nakon vaših utisaka... :-)
    Cafe Camargue

#6 Re: lokum.ba

Post by Cafe Camargue »

i ja se dugo kanim da odem, al sad mi ne pada na pamet... i previše je takvih fušera u gradu
    1946
    Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7 Re: lokum.ba

Post by 1946 »

Cafe Camargue wrote:i ja se dugo kanim da odem, al sad mi ne pada na pamet... i previše je takvih fušera u gradu
    Joj poguzije, gdje god se spomene hrana tu i ti :D
    shin

#8 Re: lokum.ba

Post by shin »

Ma nema se gdje sjesti, dva stola imaju. Jos po staroj bosnjackoj tradiciji svi jedu palacinke.
    goibos

#9 Re: lokum.ba

Post by goibos »

ne znam šta bi ti rekao na to... mene i moje društvo sa posla su baš pozitivno iznenadili tako da sad najčešće od njih naručujemo.
    hamburger im je prvoklasan a i ostala hrana je dobra, jedina primjedba je na lokume jer su masni(a kakvi bi drugo bili)
    ljepilo

#10 Re: lokum.ba

Post by ljepilo »

ma iskreno, katastrofa! ne bi nikom preporucio..pogotovo maxiburger il kako se vec zvalo ono cudo koje nisam mogao podic s tanjira...ona snicla krvava unutra, ugljenisana izvana, meso nidje veze..sve jedna velika nula....jedino sto valja je limenka coca-cole!
    1906

#11 Re: lokum.ba

Post by 1906 »

jel tu reklama za "pohovane palcinke" :roll:

iz naziva vidis kalorijsku bombu i koliko je nezdravo

al neka - dok je poguzija - nek isprobavaju :D
    jazzer

#12 Re: lokum.ba

Post by jazzer »

Narucili na poslu 3 puta...

Prva narudzba, solidno.

Druga, losija....

Treca, nisu donijeli za jednu narudzbu hljeb, hamburger u pogacici staroj bar 5 dana, bez pretjerivanja.

Cetvrte narudzbe nije ni bilo niti ce je biti :x .
    Bloo
    Globalna šefica

#13 Re: lokum.ba

Post by Bloo »

1906 wrote:jel tu reklama za "pohovane palcinke" :roll:

poguzija isprob'o :-?

one slane su odron

a slatke isto brašno sa šećerom i aromom vanilije
    1906

#14 Re: lokum.ba

Post by 1906 »

Bloo wrote:
    1906 wrote:jel tu reklama za "pohovane palcinke" :roll:

poguzija isprob'o :-?

one slane su odron

a slatke isto brašno sa šećerom i aromom vanilije

eto - bolje da ti se jela banana s jogurtom i grozdjicama i bademom i ljesnakom :oops:
    texel

#15 Re: lokum.ba

Post by texel »

jednom otišao, sjeo ispred, čekao 10 minuta.. niko nije došao da me posluži.. ustao i otišao .. nula bodova ..
    Samo ne kontam što se to smeće toliko reklamiše ovdje na SA-X kad reklama nema veze sa realnošću.. :run:
    Urban B.

#16 Re: lokum.ba

Post by Urban B. »

texel wrote:jednom otišao, sjeo ispred, čekao 10 minuta.. niko nije došao da me posluži.. ustao i otišao .. nula bodova ..
    Samo ne kontam što se to smeće toliko reklamiše ovdje na SA-X kad reklama nema veze sa realnošću.. :run:
    Vjerovatno zato sto dobro placaju,marketing je cudo,po onim slikama sam i ja kontao da odem i probam sta ima al kad sve ovo procitam ne hvala :D
    Cafe Camargue

#17 Re: lokum.ba

Post by Cafe Camargue »

1946 wrote:
    Cafe Camargue wrote:i ja se dugo kanim da odem, al sad mi ne pada na pamet... i previše je takvih fušera u gradu
    Joj poguzije, gdje god se spomene hrana tu i ti :D
    šta da ti kažem...nanjušim :D
    vjesticanametli

#18 Re: lokum.ba

Post by vjesticanametli »

Urban B. wrote:
    texel wrote:jednom otišao, sjeo ispred, čekao 10 minuta.. niko nije došao da me posluži.. ustao i otišao .. nula bodova ..
    Vjerovatno zato sto dobro placaju,marketing je cudo,po onim slikama sam i ja kontao da odem i probam sta ima al kad sve ovo procitam ne hvala :D

znaci ne ici..........hvala za info narode......al slikice su im super :mrgreen:
    Bloo
    Globalna šefica

#19 Re: lokum.ba

Post by Bloo »

vjesticanametli wrote:
    znaci ne ici..........hvala za info narode......al slikice su im super :mrgreen:

slike su zakon :D bolje ih onda lizat na ekranu, a sebi isto ono napravit :D
    vjesticanametli

#20 Re: lokum.ba

Post by vjesticanametli »

a izgleda da je tako :lol: lizi narode :mrgreen:
    Bloo
    Globalna šefica

#21 Re: lokum.ba

Post by Bloo »

meni bilo pravo teško...ne zbog para, nego zbog okusa :cry: i izgleda
    :cry: :cry: :cry:
    Chisum

#22 Re: lokum.ba

Post by Chisum »

To je taj nas besramni bezobrazluk koji cesto pripisujemo drugima, a ne vidimo ga na nama samima... Bezbroj puta vidjeh, dozivjeh, procitah i osjetih ovo na svojoj kozi, pa se odmah sjetim kako cesto pljujemo po onim dalmatinskim chobanima cija nas neusluznost opece svako ljeto kada odemo ledo, a rijetko cemo priznati da smo, kada se govori o usluznosti, ozbiljnosti u poslu, pogotovo kakav je gastronomija, gdje covjek u isti mah osjeti/ispasta i nacin na koji se prema njemu ophode, a i sam kvalitet ponudjenog proizvoda, da smo, dakle, ista stoka.

Jos mnogo, mnogo ce ovi prostori da cekaju dok ovo ne dodje na svoje i dok ljudi nauce da rade za ono sto im se plati i postuju musteriju, a ne da joj poluglasno jebu majku, dok gase tek upaljenu cigaru, kada se ova pojavi na vratima kafane, prodavnice, restorana... dok ne nauce da se pojedina zanimanja nisu za svakoga, te da ima i drugih nacina da se zarade pare, a da se ne bude "gazda kafane".
    manki

#23 Re: lokum.ba

Post by manki »

Chisum wrote:Jos mnogo, mnogo ce ovi prostori da cekaju dok ovo ne dodje na svoje i dok ljudi nauce da rade za ono sto im se plati i postuju musteriju, a ne da joj poluglasno jebu majku, dok gase tek upaljenu cigaru, kada se ova pojavi na vratima kafane, prodavnice, restorana... dok ne nauce da se pojedina zanimanja nisu za svakoga, te da ima i drugih nacina da se zarade pare, a da se ne bude "gazda kafane".
    :thumbup: :thumbup:
    black

#24 Re: lokum.ba

Post by black »

Chisum wrote:
    Jos mnogo, mnogo ce ovi prostori da cekaju dok ovo ne dodje na svoje i dok ljudi nauce da rade za ono sto im se plati i postuju musteriju, a ne da joj poluglasno jebu majku, dok gase tek upaljenu cigaru, kada se ova pojavi na vratima kafane, prodavnice, restorana... dok ne nauce da se pojedina zanimanja nisu za svakoga, te da ima i drugih nacina da se zarade pare, a da se ne bude "gazda kafane".
    :thumbup: svi hoce para odjednom, cijene do neba a usluga i kvalitet nula
    pravabubica

#25 Re: lokum.ba

Post by pravabubica »

Bloo wrote:
    vjesticanametli wrote:

slike su zakon :D bolje ih onda lizat na ekranu, a sebi isto ono napravit :D
    :sax:
    Post Reply