bogumila wrote:...
EEEEEEEEEEE-VO GAAAAAAAA-AAAAAAAAAAA
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa to cekam od sinoc da krene![]()
![]()
![]()
opleti KRALJU!!!!
ne bi mi izbori bili kompletni bez "fahro pokraden"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
LOKALNI IZBORI
- bimbokaposzta
#701 Re: LOKALNI IZBORI
- mO k3
#702 Re: LOKALNI IZBORI
da da ili ona laze ili vi petljate ..... pa koliko je to para podijeljeno ,sunce mu da nisu zlatne kasike prodavali ...emirolini wrote:Istinito care moj, drugarica mi dobila 20 KM a mogla je i vise jos i zna lika imenom i prezimenom kada bi bilo pravne drzave sve bi to iza resetke ali s obzirom da je nema...bogumila wrote:sve dok se ti budes pitao o takvim glupostima oni ce pobjedjivati.emirolini wrote:I u Lukavcu su nudili od 20 KM do 100 KM po glasu, sve SDA... odakle im toliki novac pitam se? Sve postenjaci sami, efendije i hodze.... uffff u kakvoj smo kiti....
nadji nesto ISTINITO, zamjeri na osnovu toga i gradi kampanju. mozda nekad i pobijedis.
-
hAZNADAR
#703 Re: LOKALNI IZBORI
Ta slika ovaca kako glasaju je neprimjerena.Tiger 033 wrote:![]()
Ljudi drugacije glasaju na opcim i lokalnim izborima - i imaju drugacije kriterije.
Narod je ipak ovog puta pokazao vise kriticke svijesti i politicke pismenosti - jer su u oba entiteta glasali mimo uputa sa najcitanijih i najgledanijih medija. A to je jarane krupno - za nas je historijski momenat.
- Abid Sakalaš
#704 Re: LOKALNI IZBORI
Jel to Fahro opet pokraden? Znači ako uzmemo u obzir onih 100 000 bošnjačkih glasova koje mu je, kako je i sam rekao, ukrao lično Bakir 2010., pokraden je ukupno sa brat bratu dvjestotinjak milja glasova u ovih dvije godine.

Last edited by Abid Sakalaš on 08/10/2012 14:40, edited 1 time in total.
- bogumila
#705 Re: LOKALNI IZBORI
bimbokaposzta wrote:bogumila wrote:...
EEEEEEEEEEE-VO GAAAAAAAA-AAAAAAAAAAA
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
opleti KRALJU!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
joijo
#706 Re: LOKALNI IZBORI
Kako su glasali u Brckom distriktu?
-
emirolini
#707 Re: LOKALNI IZBORI
haha jbga zajebala se, njena drugarica rekla nema sanse nece da glasa lik 50 KM i odvukao je na izbore haha... Prokosovici biracko mjesto, vecina ih je tako glasala, pa onda pravo u kladionicu hahahbimbokaposzta wrote:Ha, ha, ha, čuj samo 20 a mogla je i višeemirolini wrote:...
Istinito care moj, drugarica mi dobila 20 KM a mogla je i vise jos i zna lika imenom i prezimenom kada bi bilo pravne drzave sve bi to iza resetke ali s obzirom da je nema..., ja ne dam glas, ovisno od vrste izbora, ispod 5 stoja
- drndalo
#708 Re: LOKALNI IZBORI
Slika je naprotiv prilicno primjerena, jedino sto iz ove implicira da se glasa kao nekada samo za SKJ, a ne za vise stranaka, ali ako je malo nacionalno sredis, postaje tacnija...hAZNADAR wrote:Ta slika ovaca kako glasaju je neprimjerena.Tiger 033 wrote:![]()
jer su u oba entiteta glasali mimo uputa sa najcitanijih i najgledanijih medija. A to je jarane krupno - za nas je historijski momenat.
Druga konstatacija, da je istorijski momenat u pitanju, jer su ljudi glasali vise-manje protiv uputstava iz A(h)vaza i "Nezavisnih", djelimicno i stoji... U tom segmentu jeste prilicna pobuna protiv podobnih medijskih mogula... Samo sto smo jako daleko od toga da to predje u korak dalje, tj. finansijski udar na iste neplacanjem novine, nakon cega bi sunovrat isao jos brze...
-
joijo
#709 Re: LOKALNI IZBORI
Vidi SDP ovaca iz Tuzle sto im je krivo sto su crveni izgubili.emirolini wrote:haha jbga zajebala se, njena drugarica rekla nema sanse nece da glasa lik 50 KM i odvukao je na izbore haha... Prokosovici biracko mjesto, vecina ih je tako glasala, pa onda pravo u kladionicu hahahbimbokaposzta wrote:Ha, ha, ha, čuj samo 20 a mogla je i višeemirolini wrote:...
Istinito care moj, drugarica mi dobila 20 KM a mogla je i vise jos i zna lika imenom i prezimenom kada bi bilo pravne drzave sve bi to iza resetke ali s obzirom da je nema..., ja ne dam glas, ovisno od vrste izbora, ispod 5 stoja

-
hAZNADAR
#710 Re: LOKALNI IZBORI
Mislis da je drugacije u ostalim drzavama u Evropi? Nije - ovo je prosjecna izlaznost u cijelom demokratskom svijetu.Bosanski_kralj wrote:hAZNADAR wrote: Ma ko se ljutio a ko se radovao - mora se priznati da su konacno ovo prvi normalni izbori i konacno pismeno i kriticko biracko tijelo.![]()
![]()
![]()
50% od glasača koji su izišli je polupismeno ili nepismeno, što potvrđuju rezultati izbora.
A bezveze je nazivati narod ovcama, nepismenima,.. zato sto su glasali mimo tvojih ocekivanja. Prihvati poraz ljudski kao i ja.
Meni je napr. jako krivo zbog uspjeha SDA jer sanjam dan kada ce konacno otici - ali moram se i pomiriti da su ipak tu i da ljudi za njih glasaju. Od dejtona pa ovamo smo birali razlicite opcije - tako da tu nema vise inercije, glasanja za nase,...
Da, narod je konacno pismeniji - jer ipak dugo vremena najcitaniji i najgledaniji mediji pumpaju jednim sugestijama - a narod izabra drugo. Vidi samo pisanja najcitanijeg dnevnog lista Avaza samo zadnjih mjesec dana - da smo tolike ovce i nepismeni - jucer bi pokopali SDA. Isto i u RS - vidi koja je kontrola i dupelizacka redakcija vodecih medija - pa opet Dodik pade.
Jedini zakljucak je da narod misli svojim mozgom kako da glasa.
Zao mi je sto su ovakvi rezultati, cak me hvata bojazan od slicnosti sa 90-tima - ali se mora priznati da su ovo prvi normalni izbori - i barem zbog toga mi je drago.
-
fragola
#711 Re: LOKALNI IZBORI
meni nije jasno, jesu li stvarno jedini izbor u federaciji sda i sdp? ok, rjesimo se jednog zla, izaberemo drugo, drugo se ne pokaze boljim, pa se vratimo prvom. postoji li druga opcija? 190 stranki
a mi za dvije zapeli 
-
Iker C
#712 Re: LOKALNI IZBORI
Bio sam juče posmatrač i stvarno ne znam kako je moguće ukrasti glasove kada brojanje te cjelokupan izborni proces nadgledaju posmatrači iz različitih stranaka. Jedini mogući način krađe je kupovina glasova i tu se ništa ne može. Gledam sinoć TV1 i ne mogu da vjerujem šta čujem od analitičara koji govore ljudi su glasali za promjene kaznili SDP. SDP je izgubio dvije općine vrlo važne NOvi GRad i Bihać a sve ostalo je u pet deka sa rezultatima iz 2008. SDA je pobjedila jer ima izuzetnu jaku lokalnu organizaciju, većina lokalnih kabadahija u svim općinama je u SDA. SDP ide u lošem smjeru gubi urbane općine koje ni pod koju cijenu nebi smio. Narod koji glasa za iste ne zaslužuje bolje. Ali nije narod kriv jednostavno alternative nema. Da bi se ova vlast promjenila izbori nisu rješenje , već referendum sa pitanjem Da li ste za promjene? Ako bi narod glasao za promjene onda bi trebalo organizovati izbore sa kandidatima koji nikada nisu vršili vlast. Naravno ovo je moje utopističko rješenje koje je neizvodljivo.
-
joijo
#713 Re: LOKALNI IZBORI
Narod glasa pametno. Dolazi vrijeme da se sa Srbima malo dogovorimo a SDS je stranka koju zanima samo RS. SDA je stranka koju zanima federacija. Nakon poklapanja srednje Bosne (proces koji ce se privesti kraju izmedju 5-10 godina; narod zna da je na redu Mostar, Stolac i poveznica do Krajine.
To ce taman biti kada autoput bude stizao do Hercegovine i kada se Mostar i Sarajevo biti velikim dijelom spojeni. Narod zna da SDP sa njihovim multi kutli pricamo nemoze nista promijeniti. 150.000 Hrvata u Hercegovini nas mogu vuci za nos zajedno sa SDP-om a SDA to nece dozvoliti. Zna se sta nam je intereS.
Sada imamo u Glamocu 1/3 glasaca koji su glasali za HSP (nase prijatelje), Livno 15% i u mnogim drugim mjestima u hercegovini je HSP odnio mnogo vise glasova nego sto su se Herceg Bosanci nadali. Sto nasa geopliticka situacija bude jaca to ce biti vise Hrvata koji ce glasati za HSP.
Dolazi dakle vrijeme za promjene. A probalo je se Multi KUlti BiH, vidijelo se da to druga dva naroda ne zele... sada idemo da povratimo one teritoije gdje su Bosnjaci cinili vecinu na popisu iz 91. To moze trajati i 30 godina ali kad tad ce taj proces biti zavrsen..
Sjetimo se Jajca prije 15 godina; tamo je HDZ pobjedjivao a sada ih nema ni na mapi. Isto je i sa Busovacom, Novim Travnikom, Vitezom, Kiseljak i Kresevo moramo jos malo pdebljati u sledecih par godina i cao djaci.
To ce taman biti kada autoput bude stizao do Hercegovine i kada se Mostar i Sarajevo biti velikim dijelom spojeni. Narod zna da SDP sa njihovim multi kutli pricamo nemoze nista promijeniti. 150.000 Hrvata u Hercegovini nas mogu vuci za nos zajedno sa SDP-om a SDA to nece dozvoliti. Zna se sta nam je intereS.
Sada imamo u Glamocu 1/3 glasaca koji su glasali za HSP (nase prijatelje), Livno 15% i u mnogim drugim mjestima u hercegovini je HSP odnio mnogo vise glasova nego sto su se Herceg Bosanci nadali. Sto nasa geopliticka situacija bude jaca to ce biti vise Hrvata koji ce glasati za HSP.
Dolazi dakle vrijeme za promjene. A probalo je se Multi KUlti BiH, vidijelo se da to druga dva naroda ne zele... sada idemo da povratimo one teritoije gdje su Bosnjaci cinili vecinu na popisu iz 91. To moze trajati i 30 godina ali kad tad ce taj proces biti zavrsen..
Sjetimo se Jajca prije 15 godina; tamo je HDZ pobjedjivao a sada ih nema ni na mapi. Isto je i sa Busovacom, Novim Travnikom, Vitezom, Kiseljak i Kresevo moramo jos malo pdebljati u sledecih par godina i cao djaci.
Last edited by joijo on 08/10/2012 15:03, edited 2 times in total.
- Tiger 033
- kiky
#715 Re: LOKALNI IZBORI
joijo wrote:Narod glasa pametno. Dolazi vrijeme da se sa Srbima malo dogovorimo a SDS je stranka koju zanima samo RS. SDA je stranka koju zanima federacija. Nakon poklapanja srednje Bosne (proces koji ce se privesti kraju izmedju 5-10 godina; narod zna da je na redu Mostar, Stolac i poveznica do Krajine.
-
brazzo19
#716 Re: LOKALNI IZBORI
Jel ova sad rece kako cita ove izborne rezultate na tv.u "VOZI MIŠKO" ??????
Hahahhahahahahahahha

Hahahhahahahahahahha
-
hAZNADAR
#717 Re: LOKALNI IZBORI
Ako mislis na nacionalno-patriotsku kartu - taj argument ne vrijedi jer barem Bosnjaci imaju 4 probosanske opcije na raspolaganju, a to je ovdje i nebitno posto se na lokalnim izborima gleda na druge kriterije.drndalo wrote: Slika je naprotiv prilicno primjerena, jedino sto iz ove implicira da se glasa kao nekada samo za SKJ, a ne za vise stranaka, ali ako je malo nacionalno sredis, postaje tacnija...
Druga konstatacija, da je istorijski momenat u pitanju, jer su ljudi glasali vise-manje protiv uputstava iz A(h)vaza i "Nezavisnih", djelimicno i stoji... U tom segmentu jeste prilicna pobuna protiv podobnih medijskih mogula... Samo sto smo jako daleko od toga da to predje u korak dalje, tj. finansijski udar na iste neplacanjem novine, nakon cega bi sunovrat isao jos brze...
U cijeloj Evropi sa dugom demokratskom tradicijom su biraci itekako podlozni manipulacijama, zastrasivanjima - vidi samo kako desnica tu i tamo na jeftine fore uzme.
Kod nas ljudi citaju Avaz i Nezavisne svak idan, al ina izborima glasaju mimo uputa i sugestija - pa opet nastave citati istee te novine - jer ih interesuju neke druge informacije. Znaci - u stanju smo sami prosuditi i razabrati.
Mnogi danas sto slave ili zale, trose isuvise vremena na te analize - a u pozadini se provlaci nesto sto je za nas historijski momenat. Definitino nismo vise ovce i definitivno se volja biraca mora muski podnijeti i postovati.
Nazalost, koliko god se covjek slagao ili neslagao sa tim primitivnim prebrojavanjem zrnaca i etnickim izgurivanjem,.. to ispadaju jedina pravila igre.joijo wrote:
- gidora
#718 Re: LOKALNI IZBORI
Ko je ovaj "pilot" što je u Srebrenici na trećem mjestu (15%)
?
- mO k3
#719 Re: LOKALNI IZBORI
ma ovo nema nigdje...... jos uvijek nikakvih konkretnih rezultata pa ne broji jedan sve listice ....
-
Erased
#720 Re: LOKALNI IZBORI
Ta priča je ipak isfurana. Dokaz je Novi Grad.Bosanski_kralj wrote:Potrpaj u "kola" i autobuse sve one koji zajedno nemaju 4 razreda osnovne i 10 zuba u glavi, glasaj za njih i osvojiš izbore.
Je*eš ti ovakvu demokratiju.
- gidora
#721 Re: LOKALNI IZBORI
Ženski Dr.Med wrote:ma ovo nema nigdje...... jos uvijek nikakvih konkretnih rezultata pa ne broji jedan sve listice ....
-
Doktor29
#722 Re: LOKALNI IZBORI
bogumila wrote:EEEEEEEEEEE-VO GAAAAAAAA-AAAAAAAAAAADozer wrote:A da izbori vjerovatno jesu pokradeni u dobroj mjeri, pokazace se vremenom. Suludo je vjerovati da su onoliki Fahrini mitizni (nisam za njega, da bude jasno) bili uzaludni... Puna Zetra, Banovici, Zavidovici, Bugojno... Smijenso je, zaista, vjerovati da su izbori bili regularni.
Svemu tome svjedoci i sinocnje ponocno obracanje predsjednika IK, koji hladno rece da "...stranke znaju ko je pobijedio". Pametnom, stvarno, vise nego dosta.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
opleti KRALJU!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#723 Re: LOKALNI IZBORI
sinoć su Tornjakovi lagano šiljili ovu priču okolo-kole
znači naslovnica NAROD JE POKRADEN!! je prolongirana za sutra

znači naslovnica NAROD JE POKRADEN!! je prolongirana za sutra
-
thepatriot
#724 Re: LOKALNI IZBORI
Eto narodu je izgleda dobro pravo Sda potukla konkurenciju, neka neka, zelena transferzala ide sada od Zenice, Kaknja, Breze, Visokog, Ilijaša, Vogošće prema Hadžićima nazad prema Ilidži, Novom Gradu, Novom Sarajevu do Centra.
Dobro nam je ba pravo šta se žalite, zlatne kašike će doći ovih dana, jeb.će oni nama familiju i rasturit će i ovo malo firmi što rade, a narod zatucan u svom toru okupljen neka neka, sretno nam bilo...
Dobro nam je ba pravo šta se žalite, zlatne kašike će doći ovih dana, jeb.će oni nama familiju i rasturit će i ovo malo firmi što rade, a narod zatucan u svom toru okupljen neka neka, sretno nam bilo...
- Skijaš
#725 Re: LOKALNI IZBORI
SDP-u se poslalo jasnu poruku, Radončić nije ojačao, Dodikov je potencijal za izazivanje pobune drastično oslabljen i prema najavama, odbranilo se Srebrenicu od elemenata koji negiraju genocid. Država je danas u boljoj poziciji nego jučer.