Teza je u BiH odavno općepoznata - jedan ekstremizam brani se drugimCosmic wrote:Fino ti čovjek reče, postavi tezu, samo petljaš...
LOKALNI IZBORI
- poznanik
#501 Re: LOKALNI IZBORI
-
Cosmic
#502 Re: LOKALNI IZBORI
I šta? Jel tebi jedino bitno šta će tvoje personalno dupe da ima? Evo recimo ja sam u ovako prilično nesređenoj državi u kojoj mnogi kukaju kao nestranački čovjek sasvim zadovoljan onim što imam. Može bolje, ali nije da sam na rubu egzistencije. Stoga imam vremena da razmišljam o stvarima koje se ne tiču samo mog personalnog dupeta. Evo ti, pročitaj malo, to su stvari koje su puno važnije od pojedinca:poznanik wrote:Teza je u BiH odavno općepoznata - jedan ekstremizam brani se drugimCosmic wrote:Fino ti čovjek reče, postavi tezu, samo petljaš...Politike koje se već deceniju i po obostrano dopunjuju i djeluju upravo na ovakvoj i sličnoj retorici, i po pravilu - ne ispuštaju pozicije vlasti
http://--- no links ---/v ... ?f=32&t=81
Osim toga, da su ljudi poput Nikole Tesle razmišljali isključivo o svom personalnom dupetu mi bismo i sad dijelili jazbinu sa vukovima.
- poznanik
#503 Re: LOKALNI IZBORI
Zar nije tema Lokalni izbori?Cosmic wrote:I šta? Jel tebi jedino bitno šta će tvoje personalno dupe da ima? Evo recimo ja sam u ovako prilično nesređenoj državi u kojoj mnogi kukaju kao nestranački čovjek sasvim zadovoljan onim što imam. Može bolje, ali nije da sam na rubu egzistencije. Stoga imam vremena da razmišljam o stvarima koje se ne tiču samo mog personalnog dupeta. Evo ti, pročitaj malo, to su stvari koje su puno važnije od pojedinca:poznanik wrote:Teza je u BiH odavno općepoznata - jedan ekstremizam brani se drugimCosmic wrote:Fino ti čovjek reče, postavi tezu, samo petljaš...Politike koje se već deceniju i po obostrano dopunjuju i djeluju upravo na ovakvoj i sličnoj retorici, i po pravilu - ne ispuštaju pozicije vlasti
http://--- no links ---/v ... ?f=32&t=81
Osim toga, da su ljudi poput Nikole Tesle razmišljali isključivo o svom personalnom dupetu mi bismo i sad dijelili jazbinu sa vukovima.
-
Cosmic
#504 Re: LOKALNI IZBORI
Nije! Valjda ti je sad jasno.
-
AZ -.-
#505 Re: LOKALNI IZBORI
Evo jedna slika nacelnika po opstinama, nekih opstina uopste nema na stranici cik-a (izbori.ba) pa nisam imao podatke i obiljezio sam ih crnim kvadraticima, a za neke ima preko 30% neizbrojanih glasova, a veoma je tjesno i one su oznacene kvadraticima sa bojama stranke koja trenutno vodi (ili dvije boje ako je razlika do 3%). U Tuzlanskom kantonu sam neke opstine vec obiljezio kao da ih je SDP dobio iako ima nekih sa 10-20% neizbrojanih glasova i moguce je da ih SDA preuzme pa sam stavio i zelene kvadratice. Oprostite na slabijem kvalitetu slike:
Kvadratice za opstinu Bratunac i Srebrenicu sam pomjesao, crni idu za Srebrenicu, zeleni i narandjasti Bratunac.

Ja mislim da je u Busovaci i Vukoslavlju bilo najvise tjesno. U Busovaci je SDA pobjedio nad HDZ-om sa veoma malo razlike, dok je u Vukoslavlju SNSD pobjedio SDA sa svega 1,5%.
Kvadratice za opstinu Bratunac i Srebrenicu sam pomjesao, crni idu za Srebrenicu, zeleni i narandjasti Bratunac.

Ja mislim da je u Busovaci i Vukoslavlju bilo najvise tjesno. U Busovaci je SDA pobjedio nad HDZ-om sa veoma malo razlike, dok je u Vukoslavlju SNSD pobjedio SDA sa svega 1,5%.
- starii
#506 Re: LOKALNI IZBORI
najveci gubitnik ovih izbora je SBB i fahra radoncic, koliko je ulozio u kampanju sve je propalo a okupio oko sebe sve foteljase iz SDA 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#507 Re: LOKALNI IZBORI
ZAVIDOVIĆI wrote:00090 OMERAŠEVIĆ SUAD - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 6609 35.61
00004 MUJANOVIĆ HAŠIM - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 6199 33.40
00008 MULAHALILOVIĆ ISMET - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 3856 20.78
01182 HRKIĆ RIFET - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE - SBB BIH 1895 10.21
-
Bosnjak333
#508 Re: LOKALNI IZBORI
Ti si glup/glupa!Sigurno si clank/clanica neke od opozicionih partija ili ti je neku u porodici pa si poslije razocaranje poceo/pocela da seres!Sanski Most je jedna od najljepsih carijsa u BiH i tamo se vide tragovi vladavine SDA jer je grad za razliku od 90 % drugih gradova u BiH znatno izmjenjen u odnosu na prije rata.Mnogo toga se uradilo,a ti pricaj sta god hoces.Imas pravo da se ljutis ipak ste dozivjeli poraz.i_ja_na_forumu wrote:Dragi moj Sanski Moste,
propadaj jos dalje i jos vise i jos brze..
SDA te je sjebala.. a i od sad ce..
bravo narode glupi
-
glockov kolac
#509 Re: LOKALNI IZBORI
Stvarno ne kontam sto se SDP-ovci toliko ljute?! Zar Zlatko nije rekao da je zadovoljan izbornim rezultatima.
Ako nemate sta pametnije pricati osim "dobrodosli u 1990." bolje sutite. Sami ste krivi za poraz
Ako nemate sta pametnije pricati osim "dobrodosli u 1990." bolje sutite. Sami ste krivi za poraz
- guber90
#510 Re: LOKALNI IZBORI
Vise manje ocekivani izborni rezultati (dominacija SDA), izuzev toga da sam ocekivao kako ce SDP da prodje daleko losije, s obzirom kako se ponasaju od 2010 pa na ovamo.
Tuzno je to sto se opet na vlast vracaju nacionalno opredjeljene stranke, ali SDP je ponajveci krivac tome, imali su priliku da u ove dvije godine pokazu kako su u mogucnosti nesto napraviti, no svadjanje je njima ipak drazi pojam.
Tuzno je to sto se opet na vlast vracaju nacionalno opredjeljene stranke, ali SDP je ponajveci krivac tome, imali su priliku da u ove dvije godine pokazu kako su u mogucnosti nesto napraviti, no svadjanje je njima ipak drazi pojam.
- Dozer
#511 Re: LOKALNI IZBORI
Komentari ovog tipa pokazuju svu povrsnost poznavanja politicke situacije u zemlji...
Ja nisam SDPovac, ali treba ipak na stvari gledati realno. Kao prvo, SDP jeste pobijedio, relativno, na opstim izborima. Medjutim, ta pobjeda je bila nedovoljna za uspjesno formiranje vlasti, a bez SDA. Tacnije, mozda i jeste bilo to moguce, ali se nista ne bi sustinski promijenilo jer je SDA, ali i HDZ, i dalje drzala vecinu lokalnog nivoa. SDP to, nazalost, nije shvatio na vrijeme. Samim tim, SDP-u su bile prilicno vezane ruke, a SDA se i rukama i nogama u protekle dvije godine trudila da im ruke jos vise sveze, i na kraju da SDP prikazu maksimalno nesposobnima, sto su i uspjeli.
Opet nazalost, ali upravo zahvaljujuci plitkom poznavanju i razumijevanju realne situacije, retrogradne snage BiH ponovo jasu. Sad se pljacka moze nastaviti punim kapacitetom, i vise niko nece moci zaustaviti SDA u pljackanju i rasturanju BiH. Aferim, narode. Nista bolje ovaj narod i ne zasluzuje.
Ja nisam SDPovac, ali treba ipak na stvari gledati realno. Kao prvo, SDP jeste pobijedio, relativno, na opstim izborima. Medjutim, ta pobjeda je bila nedovoljna za uspjesno formiranje vlasti, a bez SDA. Tacnije, mozda i jeste bilo to moguce, ali se nista ne bi sustinski promijenilo jer je SDA, ali i HDZ, i dalje drzala vecinu lokalnog nivoa. SDP to, nazalost, nije shvatio na vrijeme. Samim tim, SDP-u su bile prilicno vezane ruke, a SDA se i rukama i nogama u protekle dvije godine trudila da im ruke jos vise sveze, i na kraju da SDP prikazu maksimalno nesposobnima, sto su i uspjeli.
Opet nazalost, ali upravo zahvaljujuci plitkom poznavanju i razumijevanju realne situacije, retrogradne snage BiH ponovo jasu. Sad se pljacka moze nastaviti punim kapacitetom, i vise niko nece moci zaustaviti SDA u pljackanju i rasturanju BiH. Aferim, narode. Nista bolje ovaj narod i ne zasluzuje.
- guber90
#512 Re: LOKALNI IZBORI
Evo ja stojim iza toga da sam glasao za SDP, da gledam na socijal demokratiju kao nesto dobro (iako ona ocito kod nas ne postoji) i priznajem kao gresku to sto sam im dao glas, jer se ponasaju tako bahato na vlasti i rade sta ima volja. Medjutim ti eto poznajes politicku situaciju u BiH, pa ocito je SDP nevin u svemu, a bezobrazni SDA, HDZ, SNSD i kompanija krivi za sve, bez obzira na pobjedu SDP-a. Pa samim time pretpostavljam da je bolje to sto je SDP se svadjao za ove dvije godine, pravio i razbijao koalicije, nego li da je nesto konkretno napravio dok je bio na vlasti. Ispade toboze da kod nas samo se moze uticati u ovoj drzavi ukoliko si na vlasti na opstinskom nivou, dok je drzavni nivo tu cisto onako rekreativno, da bi ovi mogli plate uzeti.Dozer wrote:Komentari ovog tipa pokazuju svu povrsnost poznavanja politicke situacije u zemlji...
- Ricken
#513 Re: LOKALNI IZBORI
Pa jest SDA je kriva što Nikšić imenova brata u direkcije za ceste i dođe u sukob interesa. SDA je kriva za štetne ugovore Grabovice. SDA je kriva što je BiH bila žrtva patoloških ambicija predsjednka SDP. I da SDA je kriva za manji budžet institucijama BiH. Čuj SDP ruke bile vezane, ma daj, siledžije vrhunske....Dozer wrote:Komentari ovog tipa pokazuju svu povrsnost poznavanja politicke situacije u zemlji...
-
cunga lunga
#514 Re: LOKALNI IZBORI
SDA je ubjedljivi pobjednik ovih izbora i najjaca stranka u BiH!
To je ocito jedini fakt.
I da, dzaba Fahri svi clanci, 2 nacelnicka mjesta. Oba SDA-ov kadar.
To je ocito jedini fakt.
I da, dzaba Fahri svi clanci, 2 nacelnicka mjesta. Oba SDA-ov kadar.
-
talić
#515 Re: LOKALNI IZBORI
Ne mogu da shvatim da li je ovaj narod toliki mazohista ili jednostavno ne voli promjene pa ni nabolje.
Zanimljivo je da je većina jučer intervjuisanih glasača rekla da od nove vlasti ne očekuje ništa pa su za takva očekivanja valjda dovoljane i nacionalne stranke.
Narode uživaj u blagostanju koje sam biraš !

Zanimljivo je da je većina jučer intervjuisanih glasača rekla da od nove vlasti ne očekuje ništa pa su za takva očekivanja valjda dovoljane i nacionalne stranke.
Narode uživaj u blagostanju koje sam biraš !
-
miki.ba
#516 Re: LOKALNI IZBORI
Iznenađen sam rezultatima izbora, a isto tako me iznenadila i izlaznost na izbore.
Nisam glasao, al nešto kontam da jesam sad bi bio još više razocaran.
Naime kad sam došao do svog glasackog mjesta skonto sam da nisam ponio novcanik i samim tim ni licnu.
To sam shvatio kao znak tako da nisam išao ponovo.
SDA se u potpunosti vraca na politicku scenu, SNSD izgubio izbore, HDZ ocekivano jak, da li sad možemo ocekivati promjene?
Nisam glasao, al nešto kontam da jesam sad bi bio još više razocaran.
Naime kad sam došao do svog glasackog mjesta skonto sam da nisam ponio novcanik i samim tim ni licnu.
To sam shvatio kao znak tako da nisam išao ponovo.
SDA se u potpunosti vraca na politicku scenu, SNSD izgubio izbore, HDZ ocekivano jak, da li sad možemo ocekivati promjene?
- res publica
#517 Re: LOKALNI IZBORI
Šta reći, SDP nije zaslužio ovako loš rezultat. U RS narod pokazao da ne voli nacionaliste pa je kaznio Dodika... i izabrao nenacionalistički SDS. 
- zateznistub
#518 Re: LOKALNI IZBORI
Na svome FB zidu sam napisao, pa da podijelim:
Polako ali sigurno se spremajte za remake '92-'95.
Sami izabrali, sami pojeli g.ovno, sretno
- skafiskafsnjak
#519 Re: LOKALNI IZBORI
Nasu situaciju su zaebali ovi sto osnivaju ove lijeve stranke. Tu odu glasovi....
Pa vala i ovi SBB . U nasoj opcini ovi iz SDP-a nudili SBB-u da ponude jednog kandidata, ovi idioti odbili.
Zato su i popusili ....
Pa vala i ovi SBB . U nasoj opcini ovi iz SDP-a nudili SBB-u da ponude jednog kandidata, ovi idioti odbili.
Zato su i popusili ....
-
talić
#520 Re: LOKALNI IZBORI
Ne mogu nikako da ne napomenem da je najveća greška međunarodne zajednice bila što poslije rata nije zabranila rad svi nacionalističkih stranaka.
Zabranjen je NDP i ostale nacionalističke partije poslije II svjetskog i ne vidim razliku između tih i ovih naših koje su nas uvele u rat.
Zabranjen je NDP i ostale nacionalističke partije poslije II svjetskog i ne vidim razliku između tih i ovih naših koje su nas uvele u rat.
- zateznistub
#521 Re: LOKALNI IZBORI
Bravotalić wrote:Ne mogu nikako da ne napomenem da je najveća greška međunarodne zajednice bila što poslije rata nije zabranila rad svi nacionalističkih stranaka.
- Opetja033
#522 Re: LOKALNI IZBORI
talić wrote:Ne mogu nikako da ne napomenem da je najveća greška međunarodne zajednice bila što poslije rata nije zabranila rad svi nacionalističkih stranaka.
Pa nije ti ovo '45 da se uvodi jednoumlje i jednopartijski sistem. A tebi aferim ako ne vidis razliku izmedju HDZ-a, SDS-a, nacionalsocijalista iz Njemacke, fasista iz Spanije na jednoj strani i SDA na drugoj. Sram te bilo svih onih sehida i palih boraca koji su bili clanovi i simpatizeri SDA, koji su dali svoje zivote da bi ti danas mogao ovakve gluposti da pises. A sve to dok je tvoj Veliko Vozd glumio "slucajnog prolaznika". Shvatam ja da si frustriran, da moras plakati ovdje po forumu jer vas je SDA razbucala, ponizila i vratila na pravo mjesto. Mislim, razumijem to sto pateticno kukas sada po forumu. Ali i u porazu moras imati stila, naravno to je za vas sljedbenike Velikog Vozda pomalo neshvatljivo ali i to je politika.
Razumijem ja i da si shvatio da je jedini nacin da SDP u nekom odrzivom kontinuitetu ima vlast jeste da se zabrani djelovanje SDA. Ali drugacija su sada vremena. Ti imas tri opcije: da izadjes iz totalitarnog mraka koji vlada u tvom umu i pomiris se sa demokratijom, da zivis isfrustriran time sto tvoja politicka opcija nikada nece moci imati snagu koju ima SDA ili da pakujes kofere i selis se u neki jednopartijski raj na zemlji - poput Sjeverne Koreje, Kube, Sirije (tamo moras pozuriti) i slicnis egzoticnih destinacija.
-
Doktor29
#523 Re: LOKALNI IZBORI
Ja sam vec krenuo da cistim puskuzateznistub wrote:Na svome FB zidu sam napisao, pa da podijelim:
- gidora
#524 Re: LOKALNI IZBORI
sami ćemo najebatizateznistub wrote:Na svome FB zidu sam napisao, pa da podijelim:
- zateznistub
#525 Re: LOKALNI IZBORI
Samo polako, vidjeces. scenario se ponavlja, pobijedile su imbecilne nacionalisticke stranke, sad ide novo vezivanje zastava pa malo prijetnji..... i onda slag na krajuDoktor29 wrote:Ja sam vec krenuo da cistim puskuzateznistub wrote:Na svome FB zidu sam napisao, pa da podijelim:
Sami izabrali, sami pojeli g.ovno, sretno![]()