LOKALNI IZBORI

Post Reply
Bisogna Vincere

#451 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Bisogna Vincere »

Doboj Jug

Image
mistek

#452 Re: LOKALNI IZBORI

Post by mistek »

Opština Jezero, 066, obrađeni svi glasovi, i izvjesni Zdravko Simetić ima cijeli 1 glas. :D Lele se njegovoj ženi ako je vidio rezultate :mrgreen:

Sad ozbiljno, ovo mi nikako nije jasno. Pa zar čovjek nema nikoga da glasa za njega, pa samo njegov glas uračunat? Čak nije ni nezavisni kandidat.
DougHeffernan

#453 Re: LOKALNI IZBORI

Post by DougHeffernan »

Opetja033 wrote:Po informacijama koje imam probosanske stranke su odradila najbolje lokalne izbore u zadnjih 10 godina u manjem entitetu i onom dijelu veceg entiteta gdje su hrvatske nacionalisticke stranke imale vlast. Dakle u periodu 2008-2012 definitivno su preuzeti Novi Travnik, Busovaca, Vitez i Odzak. Zacementirani su odnosi u Jajcu i Gornjem Vakufu. Najvjerovatnije je sacuvano Vukosavlje, vrlo vjerovatna je pobjeda u Bratuncu a sve je definitivno gotovo u Srebrenici - Durakovic je pobjednik. SDA-SBiH i SDP ce povecati broj vijecnika u drugim opcinama RS i dijelu FBiH sa hrvatskom vecinom. U slucaju da je fakat istina ovo sto su iz SDP-a rekli da su osvojili najveci broj glasova u Brckom - ovo ce biti najveca pobjeda probosanskih stranaka u zadnjih 10 godina.
:thumbup:
bambina78

#454 Re: LOKALNI IZBORI

Post by bambina78 »

Uh na dosta mjesta SBB jako jako los rezultat.

Sad mozda Fahro skonta da potroseni SDA kadrovi nisu djaba - potroseni :oops:
Bisogna Vincere

#455 Re: LOKALNI IZBORI

Maglaj

Image
dječak sa šibicama

#456 Re: LOKALNI IZBORI

Post by dječak sa šibicama »

madner wrote:Brkas nacelinka i uzimanje opstine.

Sem toga, ako nisi primjetio "pro-bosanske" stranke se medjusobno ne mogu dogovoriti :D
Mislim da je izgledan dogovor odjebavanja SDP-a od strane "probosanskih stranaka" u dogledno vrijeme :D

Veceras Fahro dijeli zaduzenja po Avazu... ali ja sam spremio onaj pamflet, trebace, greske ne treba ponavljati... kad SDA delegati pocnu braniti koalicionog partnera Fahru, neimara, ono im pod nos turiti :D
theTruePath

#457 Re: LOKALNI IZBORI

Post by theTruePath »

mistek wrote:Opština Jezero, 066, obrađeni svi glasovi, i izvjesni Zdravko Simetić ima cijeli 1 glas. :D Lele se njegovoj ženi ako je vidio rezultate :mrgreen:

Sad ozbiljno, ovo mi nikako nije jasno. Pa zar čovjek nema nikoga da glasa za njega, pa samo njegov glas uračunat? Čak nije ni nezavisni kandidat.
:-) :lol: :lol:
hrastov žižak

#458 Re: LOKALNI IZBORI

Post by hrastov žižak »

Opetja033 wrote:Po informacijama koje imam probosanske stranke su odradila najbolje lokalne izbore u zadnjih 10 godina u manjem entitetu i onom dijelu veceg entiteta gdje su hrvatske nacionalisticke stranke imale vlast. Dakle u periodu 2008-2012 definitivno su preuzeti Novi Travnik, Busovaca, Vitez i Odzak. Zacementirani su odnosi u Jajcu i Gornjem Vakufu. Najvjerovatnije je sacuvano Vukosavlje, vrlo vjerovatna je pobjeda u Bratuncu a sve je definitivno gotovo u Srebrenici - Durakovic je pobjednik. SDA-SBiH i SDP ce povecati broj vijecnika u drugim opcinama RS i dijelu FBiH sa hrvatskom vecinom. U slucaju da je fakat istina ovo sto su iz SDP-a rekli da su osvojili najveci broj glasova u Brckom - ovo ce biti najveca pobjeda probosanskih stranaka u zadnjih 10 godina.
Image
Bisogna Vincere

#459 Re: LOKALNI IZBORI

Teočak

Image
vatrogasac

#460 Re: LOKALNI IZBORI

Post by vatrogasac »

bambina78 wrote:
Sad mozda Fahro skonta da potroseni SDA kadrovi nisu djaba - potroseni :oops:
Ovo treba ponoviti.
Nebitan32

#461 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Nebitan32 »

Ovi su ipak veliki pobjednici jer su djelovali "izvan aparata". Ne znam sta ce uraditi ali nije lose vidjeti da i ovakvi mogu proci. Pogotovo je dobro za VK

Načelnici:

Velika Kladuša: BEHRIĆ EDIN - NEZAVISNI KANDIDAT
BOSANSKI PETROVAC: HUJIĆ ZLATKO - NEZAVISNI KANDIDAT
Sapna: OMEROVIĆ ISMET - NEZAVISNI KANDIDAT
Bugojno: AJKUNIĆ HASAN - NEZAVISNI KANDIDAT
madner

#462 Re: LOKALNI IZBORI

Post by madner »

dječak sa šibicama wrote:

Sem toga, ako nisi primjetio "pro-bosanske" stranke se medjusobno ne mogu dogovoriti :D
Mislim da je izgledan dogovor odjebavanja SDP-a od strane "probosanskih stranaka" u dogledno vrijeme :D

Veceras Fahro dijeli zaduzenja po Avazu... ali ja sam spremio onaj pamflet, trebace, greske ne treba ponavljati... kad SDA delegati pocnu braniti koalicionog partnera Fahru, neimara, ono im pod nos turiti :D
Snaga Bosne je merhamet i oprost :D
Bisogna Vincere

#463 Re: LOKALNI IZBORI

Živinice

Image
Ricken

#464 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Ricken »

madner wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Snaga Bosne je merhamet i oprost :D
:D vazda bilo
dječak sa šibicama

#465 Re: LOKALNI IZBORI

Post by dječak sa šibicama »

Nebitan32 wrote:Ovi su ipak veliki pobjednici jer su djelovali "izvan aparata". Ne znam sta ce uraditi ali nije lose vidjeti da i ovakvi mogu proci. Pogotovo je dobro za VK

Načelnici:

Velika Kladuša: BEHRIĆ EDIN - NEZAVISNI KANDIDAT
BOSANSKI PETROVAC: HUJIĆ ZLATKO - NEZAVISNI KANDIDAT
Sapna: OMEROVIĆ ISMET - NEZAVISNI KANDIDAT
Bugojno: AJKUNIĆ HASAN - NEZAVISNI KANDIDAT
Ovo je lijepo vidjeti... ali samo dok ne dodju glasovi za skupstine opstina, onda samo facepalm :D opet isti :D
Cosmic

#466 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Cosmic »

vatrogasac wrote:
convict wrote:
hary wrote:Past ce sad stranica CIK-a :lol:
Ako neko uspije vidjeti rezultate za vijeća neka ih postavi i ovdje.
Koja te čaršija zanima?

Zanimljivo je u Srebreniku.

SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 178 22.79%

HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH 176 22.54%

SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 174 22.28%
Prebrojana 3 od 68 biračkih mjesta, neće tu HDZ imat više od jednog vijećnika (ako i to), a sudeći po načelničkim glasovima SDP će da vodi kolo tamo.

Inače, potpuni debakl SDP-SBB kombinacije, kao i SNSD-a, ko drukčije kaže - laže. To što SDP ima više načelnika nego prije četiri godine nije nikakav uspjeh, nego je to radi činjenice da je i prije četiri godine SDP bio loš. Kad pogledamo Sarajevske opštine i opštinu Bihać, jasno je da je u ukupnom zbiru glasova SDP osvojio manje nego prije četiri godine, jer u ovim gradovima živi bruka ljudi. Međutim, mislim da ovo SDP-u kao stranci uopšte nije došlo loše, čak štaviše ovo mogu preokrenuti u svoju korist. Za loše rezultate okriviti Lagumdžiju, otjerat ga na idućem kongresu stranke sve skupa sa njegovom garniturom i ja garantujem najmanje 50,000 glasova više za dvije godine u odnosu na eventualni rezultat pod Lagumdžijom. Lagumdžija je večeras slag'o da će SDP imati najviše vijećnika u SA opštinama, što je još jedna u nizu laži ovog političkog mrtvaca, tako da mu ne vjerujem ni kad je rek'o da se neće kandidovati na narednom kongresu stranke. Stoga se ovoj stranci crno piše. Pobjeda SDA (koja je evidentna) desila se najviše radi loše politike SDP-a u zadnje dvije godine i pljuvanja po Avazu koje se pokazalo kontraproduktivno za SBB. Treba imat mjeru.

Najveći dobitnik je SDS koji se jedino strašno zezn'o u BL, tamo su morali podržat Čavića, loša procjena koja donekle kvari uspjeh. Uz SDS, profitirao je i PDP i smatram da će pokopat' Dodika za dvije godine, super im ide.

SBiH je isparila.
Last edited by Cosmic on 08/10/2012 01:17, edited 1 time in total.
Bisogna Vincere

#467 Re: LOKALNI IZBORI

Fojnica

Image
Northstar

#468 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Northstar »

SA 071 wrote:
StupskaBitanga wrote:biće ovdje svega
Mogu imati u nekim OV SDP i SBB vecinu da smijene načelnike iz SDA
Cirkus tek počinje
Ne znam je li uljudno da ti kazem da lupas gluposti, ali upravo to cinis. OV ne moze smjeniti nacelnike, jer oni imaju direktni mandat od naroda. Ali se struktura OV moze izmjeniti ako dodje do prelazaka ili napustanja pojedinih vijecnika njihovih klubova. Ocekujem da SDP i na visim nivoima izgubi neke svoje delegate...
OV moze pokrenuti proceduru za referendum o povjerenju nacelniku.
Bisogna Vincere

#469 Re: LOKALNI IZBORI

Ilijaš

Image
Opetja033

#470 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Opetja033 »

Ne brkam, znam na sta mislis. Medjutim vrlo je bitno nacelnicko mjesto i iz prakticnih a i iz psiholoskih razloga. Ne znam da li si cuo Covica kako je poceo kukati prilikom prvog javljanja za Vitezom i Odzakom, gotovo pa je proglasio vanredno stanje u tim opcinama. Ista prica je prije cetiri godine bila za Novi Travnik i Busovacu. Pitaj Jajcane kakva je situacija u gradu sada a kakva je bila dok je HDZ imao mjesto nacelnika.

Probosanske stranke se itekako mogu dogovoriti i vrlo je bitno da imaju sto je moguce vise vijecnika/nacelnika u tim dijelovima BiH. Ponovo cu uzeti kao primjer Stolac: dok se u Sarajevu kolju svakodnevno do krvi, SDA je u Stocu precutno podrzala kandidata SDP-a i po prvi put nije izbacila svog kandidata za nacelnika. Dakle nije sve tako crno-bijelo. Jedva cekam ozbiljnije rezultate za Osmake, Novo Gorazde, Glamoc, Zvornik, Doboj i Prijedor. SDP je cini mi se imao jednog vijecnika u OV Neuma, vrlo vjerovatno ce imati 2-3 nakon ovih izbora. Bitno je da probosanske stranke od '96 pa na ovamo nisu izgubile vlast ni u jednoj opcini osim Osmaka (ne racunam iznimke koje su se desavale u Bos. Petrovcu i Gornjem Vakufu sto je brzo ispravljeno) a osvojile su vlast u barem 10-tak opcina te postale bitan i nezaobilazan faktor u duplo vise od tih 10. Sa takvim se rezultatima ne mogu pohvaliti nijedna od ovih "osovina zla" sa jedne ili druge strane. Na stranu moje zadovoljstvo zbog rezultata SDA, ali mislim da su ovi izbori itekako korak naprijed za sve one stranke koje su probosanske. I itekako je Srebrenica dobar pokazatelj sta se sve moze uraditi u jednoj opcini sa zajednickim kandidatom za nacelnika, a za OV neka se snalazi kako ko hoce.

P.S. Ove nebulozne onelinere necu ni komentarisati jer nemaju nikakvog smisla.
bambina78

#471 Re: LOKALNI IZBORI

Post by bambina78 »

Northstar wrote: OV moze pokrenuti proceduru za referendum o povjerenju nacelniku.
2/3 OVa, tako da u praksi vrlo tesko i rijetko...
Bisogna Vincere

#472 Re: LOKALNI IZBORI

Istočni Mostar

Image
vatrogasac

#473 Re: LOKALNI IZBORI

Post by vatrogasac »

Cosmic wrote:Za loše rezultate okriviti Lagumdžiju, otjerat ga na idućem kongresu stranke sve skupa sa njegovom garniturom....
Nikšića, Hadžića.....? Science fiction.
Cosmic

#474 Re: LOKALNI IZBORI

Post by Cosmic »

vatrogasac wrote:
Cosmic wrote:Za loše rezultate okriviti Lagumdžiju, otjerat ga na idućem kongresu stranke sve skupa sa njegovom garniturom....
Nikšića, Hadžića.....? Science fiction.
Ja sam samo to naveo kao mogućnost. U nastavku posta sam obrazložio zašto u to sumnjam.
Bisogna Vincere

#475 Re: LOKALNI IZBORI

Neum

Image
Post Reply