Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post Reply
Yug

#1 Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Yug »

Pod "biracko mjesto",imate rezultate i po naseljima.

http://izbori.ba/rezultati_izbora_2016/ ... /9/200/0/0

Politički subjekt Broj glasova Broj mandata
02244 KOALICIJA SDS-NDP 5.908 5
00515 SAVEZ NEZAVISNIH SOCIJALDEMOKRATA - SNSD 5.512 4
00090 SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 4.989 4
00027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH 3.940 3
01950 BRČANSKI DEMOKRATSKI POKRET (BDP) 3.247 2
02164 PDP-NS 2.754 2
02010 HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - BRAĆA RADIĆ BRČKO DISTRIKT BIH 2.335 2
01182 SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 2.049 2.012 2
00008 SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 2.045 2
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 1.780 1
00074 SOCIJALISTIČKA PARTIJA 1.773 1
01698 DEMOKRATSKA FRONTA 1.312 1
animus

#2 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by animus »

Yug wrote:Pod "biracko mjesto",imate rezultate i po naseljima.

02164 PDP-NS 2.754 2
Koji je cilj otvaranja teme, mozda bi nam mogao objasniti kad si vec naveo rezultate izbora.
Yug

#3 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Yug »

animus wrote:
Yug wrote:Pod "biracko mjesto",imate rezultate i po naseljima.

02164 PDP-NS 2.754 2
Koji je cilj otvaranja teme, mozda bi nam mogao objasniti kad si vec naveo rezultate izbora.
Cuj koji je cilj.Pa imamo za Republiku Srpsku,mozda nekoga interesuje i za Brcko Distrikt.Gore na linku je bas detaljno obradjeno sve.
animus

#4 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by animus »

Pa znamo svi za link i svi smo davno vidjeli rezulatate. Nista spektakularno. Zar je potrebno otvarati temu da bi nam dao link na stranicu. Da si napisao neki komentar u vezi rezulatata pa bi i razumio.
Yug

#5 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Yug »

animus wrote:Pa znamo svi za link i svi smo davno vidjeli rezulatate. Nista spektakularno. Zar je potrebno otvarati temu da bi nam dao link na stranicu. Da si napisao neki komentar u vezi rezulatata pa bi i razumio.
Kako znas da svi znaju,mozda neko ne zna,opusti se :-D
animus

#6 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by animus »

Yug wrote:
animus wrote:Pa znamo svi za link i svi smo davno vidjeli rezulatate. Nista spektakularno. Zar je potrebno otvarati temu da bi nam dao link na stranicu. Da si napisao neki komentar u vezi rezulatata pa bi i razumio.
Hajde brate napisi otvoreno da si otvorio temu da bi likovao kako su srbi osvojili vise glasova nego bosnjaci. Pusti uvijanja i sakrivanja, izbori u Brckom dobro dodju da pokazu koliko koga ima. Hajde ako neces ti da ti ja saberem srbi 12 poena a bosnjaci isto 12, bronzu su po obicaju osvojili hrvatui sa pet poena. Zar je tesko napisati ovako nesto. sad ide zakljucak da su rezulatai popisa lazni jer vidi koliko srbi osvojise glasova. Brcko je vasistinu vjekovni srpski grad.
Yug

#7 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Yug »

animus wrote:
Yug wrote:
Hajde brate napisi otvoreno da si otvorio temu da bi likovao kako su srbi osvojili vise glasova nego bosnjaci. Pusti uvijanja i sakrivanja, izbori u Brckom dobro dodju da pokazu koliko koga ima. Hajde ako neces ti da ti ja saberem srbi 12 poena a bosnjaci isto 12, bronzu su po obicaju osvojili hrvatui sa pet poena. Zar je tesko napisati ovako nesto. sad ide zakljucak da su rezulatai popisa lazni jer vidi koliko srbi osvojise glasova. Brcko je vasistinu vjekovni srpski grad.
Kako su osvojili vise ako je 12:12 :-D .Ne poznajem Brcko,mene vise interesuje po naseljima rezultati,ako neko zna objasniti.Ja sam mislio da nema ni 20 % Srba u distriktu kako su ovde pisali veliki politicki analiticari,kad ono dvije najjace politicke opcije SDS i SNSD.Da li je ovaj Brcanski Demokratski Front multietnicka stranka,oni su najvece iznenadjenje.
animus

#8 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by animus »

Brcanskih srba nema ni 20% ali ima srednjobosanskih i krajiskih koliko hoces. Jos kad dodju na dan izbora iz svih krajeva srbije onda ih bas puno bude. Jedino gdje ih je sve manje je u osnovnim skolama, valjda se ne vole edukovat pa broj djece upisanih u prvi razred sve manji ali nije bitno svakako se pojave na dan izbora.
Yug

#9 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Yug »

animus wrote:Brcanskih srba nema ni 20% ali ima srednjobosanskih i krajiskih koliko hoces. Jos kad dodju na dan izbora iz svih krajeva srbije onda ih bas puno bude. Jedino gdje ih je sve manje je u osnovnim skolama, valjda se ne vole edukovat pa broj djece upisanih u prvi razred sve manji ali nije bitno svakako se pojave na dan izbora.
Pa zar nije najvise sarajevskih Srba danas u gradu.Znaci nece djecu da upisuju u skolu ? a tobe jarabi,pa zar danas u 21 vijeku.
animus

#10 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by animus »

Jašata ti je to tako tamo kod "njih". Nedaju djeci u školu, mozes misliti.
Koliko znam sarajevski srbi su tamo oko Bijeljine i Bratunca rasporedjeni. Nisam znao da ih ima i u Brckom.
KB9

#11 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by KB9 »

Image
Yug

#12 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Yug »

animus wrote:Jašata ti je to tako tamo kod "njih". Nedaju djeci u školu, mozes misliti.
Koliko znam sarajevski srbi su tamo oko Bijeljine i Bratunca rasporedjeni. Nisam znao da ih ima i u Brckom.
Znaci dodju samo kad su izbori i odu.Pa jel makar upisu u obdaniste djecu ako nece u skolu,nisu valjda sve cobani ?
animus

#13 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by animus »

Yug wrote:
animus wrote:Jašata ti je to tako tamo kod "njih". Nedaju djeci u školu, mozes misliti.
Znaci dodju samo kad su izbori i odu.Pa jel makar upisu u obdaniste djecu ako nece u skolu,nisu valjda sve cobani ?
Ti kao otvarac teme bi trebao znati malo bolje pa da nama objasnis. Umjesto ovih "pametnih" pitanja ponudi ti nama odgovore, ipak je to tvoj narod.
Ako nemas sta pametno reci onda je red da se ovo zamandali. Pobijedili ste na izborima, cestitam i hajde zdravo.
Yug

#14 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Yug »

animus wrote:
Yug wrote:
Ti kao otvarac teme bi trebao znati malo bolje pa da nama objasnis. Umjesto ovih "pametnih" pitanja ponudi ti nama odgovore, ipak je to tvoj narod.
Ako nemas sta pametno reci onda je red da se ovo zamandali. Pobijedili ste na izborima, cestitam i hajde zdravo.
Pa mozda ima neko iz Brckog koji bolje poznaje situaciju,sta fali temi.Sta je glupih tema ovde bilo,sto bi se zakljucavala.
BHCluster

#15 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by BHCluster »

Jel ovo ono isto Brcko sto nije dio bh. entiteta tzv "rs", gdje se nije ni #ferendum odrzao?
putokaz1

#16 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by putokaz1 »

Koji narod dobija načelnika sad,Gradonačelnika,Bošnjaci?
bh.tornjak

#17 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by bh.tornjak »

Yug wrote:
animus wrote:
Pa mozda ima neko iz Brckog koji bolje poznaje situaciju,sta fali temi.Sta je glupih tema ovde bilo,sto bi se zakljucavala.
U Brckom imas "doseljenika" odsvuda (mislim na ratne i poratne dosenjenike)...cak je izgradjeno cijelo jedno naselje zvano "ilicka".
da se osvrnem na izborne rezultate...
izlaznost kod Srba je bila veca....prema mojim saznanjima ni 50% popisanih Bosnjaka nije izaslo na izbore...a osim toga Bosnjaci su imali "vise alternativa", pa se sve to razvodnilo...tako da se stice utisak da su Srbi najbrojniji narod u BD.
sto nije tacno...
Bosnjaci su imali na "stolu" jake stranke koje su im se nudile:SDA,SDP,SBB,DF...i onda se pojavi i BDP (koji je iz nicega napravio dobar rezultat).

Da malo vise pojasnim ovaj BDP:
BDP-Brcanski Demokratski Pokret je multietnicka lokalna stranka osnovana od strane Admira Nukovica (mislim da je prije bio u SBB-u,pa je istupio iz iste)...ali je ogromnu vecinu glasova "pokupio od Bosnjaka"

Predsjedništvo BDP-a čine:

Admir Nuković, predsjednik BDP-a,
Niko Babić, zamjenik predsjednika BDP-a,
Dijana Vasić, potpredsjednik BDP-a,
Armin Drapić, potpredsjednik BDP-a,
Aleksandra Stokanović, potpredsjednik BDP-a.

Predsjedništvo Skupštine BDP-a čine:
Srđan Šljivić, predsjednik Skupštine BDP-a,
Mario Maćiš, potpredsjednik Skupštine BDP-a,
Sadin Avdić, potpredsjednik Skupštine BDP-a.

Članovi Izvršnog odbora BDP-a su:
Aleksandra Stokanović, potpredsjednik BDP-a,
Panto Milošević,
Robertina Tišma Alić,
Muhamed Fazlić,
Zlatan Musić,
Slobodanka Lukić,
Ajla Sinanović,
Slaviša Vasiljević,
Nedžad Ramić,
Ilija Pajić,
Kamel Čandić,
Kikibombona

#18 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Kikibombona »

bh.tornjak wrote:
Predsjedništvo BDP-a čine:

Aleksandra Stokanović, potpredsjednik BDP-a.

Predsjedništvo Skupštine BDP-a čine:
Srđan Šljivić, predsjednik Skupštine BDP-a,
Mario Maćiš, potpredsjednik Skupštine BDP-a,
Sadin Avdić, potpredsjednik Skupštine BDP-a.

Članovi Izvršnog odbora BDP-a su:
Aleksandra Stokanović, potpredsjednik BDP-a,
Panto Milošević,
Robertina Tišma Alić,
Muhamed Fazlić,
Zlatan Musić,
Slobodanka Lukić,
Ajla Sinanović,
Slaviša Vasiljević,
Nedžad Ramić,
Ilija Pajić,
Kamel Čandić,
Je l' moguce? :shock: :thumbup:

Kakva je inace situacija u Brckom?
Ima li medjuetnickih tenzija i to?
Druze li se ljudi medjusobno?
Jesu kafane zajednicke ili?

Ovo Brcko niko ne spominje. Kao da nisu dio BiH. Skoro sam zaboravio da postoje. Dok, s druge strane, svako malo slusamo o Mostaru... Crnjake, iskljucivo!!
bh.tornjak

#19 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by bh.tornjak »

Kikibombona wrote:
Je l' moguce? :shock: :thumbup:

Kakva je inace situacija u Brckom?
Ima li medjuetnickih tenzija i to?
Druze li se ljudi medjusobno?
Jesu kafane zajednicke ili?

Ovo Brcko niko ne spominje. Kao da nisu dio BiH. Skoro sam zaboravio da postoje. Dok, s druge strane, svako malo slusamo o Mostaru... Crnjake, iskljucivo!!

Situacija je kao i svugdje u BiH.....svak vuce svom toru,ovde mislim iskljucivo na politicare...
Kriminala,politickog,privrednog a sve pod plastom zastite svojih ovaca ima na pretek...
ljudi se uglavnom druze pogotovo oni "starosjedioci"...i tu nema nekih problema...
npr. prva komsinica moje punice je Srpkinja....i svakodnevno su jedna kod druge na kafi....a isto jedan koji nije bas u komsiluku Srbin (mrzim da naglasavam) je uvijek tu kad joj treba sta pomoci uraditi itd...
zanimljivo je kad ljeti dodje dijaspora (Brcko ima jako veliku i jaku dijasporu)...tu se traze stari poznanici,prijatelji,drugovi...bez obzira na vjeru (nacionalnu pripadnost) pa se zajednicki sjedi pije...zeza i tako to...

ovi koji su odnekuda dosli i naselili se drze se manje-vise po strani...i primjecujem da su vece tenzije kod starosjedilaca i domacih (iz istog naroda).
imas lokala gdje dolaze svi....a ima i onih koje posjecuje iskljucivo stanovnistvo koje je u okruzenju...tako npr.
u naselju Rijeke je normalno da su gosti Bosnjaci kad su tu zamalo pa 100% vecina...u "ilicki" je to obratno....itd...
djeca idu u skolu zajedno...druze se...
uglavnom....nije lose....moze i bolje (a to moze uvijek,nista nije idealno)...samo da narod ima vise posla i da moze da zaradi za pristojan zivot

et....to bi bilo ukratko....iz moje perspektive...
Kikibombona

#20 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Kikibombona »

bh.tornjak wrote:Situacija je kao i svugdje u BiH.....svak vuce svom toru,ovde mislim iskljucivo na politicare...
Kriminala,politickog,privrednog a sve pod plastom zastite svojih ovaca ima na pretek...
ljudi se uglavnom druze pogotovo oni "starosjedioci"...i tu nema nekih problema...
npr. prva komsinica moje punice je Srpkinja....i svakodnevno su jedna kod druge na kafi....a isto jedan koji nije bas u komsiluku Srbin (mrzim da naglasavam) je uvijek tu kad joj treba sta pomoci uraditi itd...
zanimljivo je kad ljeti dodje dijaspora (Brcko ima jako veliku i jaku dijasporu)...tu se traze stari poznanici,prijatelji,drugovi...bez obzira na vjeru (nacionalnu pripadnost) pa se zajednicki sjedi pije...zeza i tako to...

ovi koji su odnekuda dosli i naselili se drze se manje-vise po strani...i primjecujem da su vece tenzije kod starosjedilaca i domacih (iz istog naroda).
imas lokala gdje dolaze svi....a ima i onih koje posjecuje iskljucivo stanovnistvo koje je u okruzenju...tako npr.
u naselju Rijeke je normalno da su gosti Bosnjaci kad su tu zamalo pa 100% vecina...u "ilicki" je to obratno....itd...
uglavnom....nije lose....moze i bolje (a to moze uvijek,nista nije idealno)...samo da narod ima vise posla i da moze da zaradi za pristojan zivot

Dobro. To je tako svugdje. Svaki mahala ima svoj kafic. I u nas kafic kada zaluta neko nepoznat, svi gledaju kao da je vanzemaljac. Mislio sam na kafice u centru grada, koji bi trebali biti otvoreni za sve. Pomislio sam da tu nema nekih podjela po etnickoj liniji. Recimo, u Subotici sam skontao da bosanski Srbi imaju svoje kafice, da se slabo druze sa Srbijancima. Iste etnicke pripadnosti, ali drugacijeg mentaliteta. :D To je tako.

O Brcacima slabo znam, iako sam bio nekoliko puta, solidno upoznao grad.. Ne TV o vama ni rijeci. I dobro je da je tako, posto na TV gledamo samo crnjake. Recimo, Mostar. Vazda neke etnicke tenzije. Ni izbore nemaju. Ne kontam kako moze Brcko a ne moze Mostar?

U Mostaru je podjela evidentna, mada se moji poznanici iz Mostara druze medjusobno, bez obzira na etnicku pripadnost. Oni kazu da je sve ok, al' informacije koje prste u medijima govore drugacije. Od malog Ante pa nadalje.
Yug

#21 Re: Lokalni izbori 2016-Brcko Distrikt

Post by Yug »

Kikibombona wrote:
bh.tornjak wrote:Situacija je kao i svugdje u BiH.....svak vuce svom toru,ovde mislim iskljucivo na politicare...

Dobro. To je tako svugdje. Svaki mahala ima svoj kafic. I u nas kafic kada zaluta neko nepoznat, svi gledaju kao da je vanzemaljac. Mislio sam na kafice u centru grada, koji bi trebali biti otvoreni za sve. Pomislio sam da tu nema nekih podjela po etnickoj liniji. Recimo, u Subotici sam skontao da bosanski Srbi imaju svoje kafice, da se slabo druze sa Srbijancima. Iste etnicke pripadnosti, ali drugacijeg mentaliteta. :D To je tako.

O Brcacima slabo znam, iako sam bio nekoliko puta, solidno upoznao grad.. Ne TV o vama ni rijeci. I dobro je da je tako, posto na TV gledamo samo crnjake. Recimo, Mostar. Vazda neke etnicke tenzije. Ni izbore nemaju. Ne kontam kako moze Brcko a ne moze Mostar?

U Mostaru je podjela evidentna, mada se moji poznanici iz Mostara druze medjusobno, bez obzira na etnicku pripadnost. Oni kazu da je sve ok, al' informacije koje prste u medijima govore drugacije. Od malog Ante pa nadalje.
Ne moze se Mostar porediti ni sa jednim gradom u BiH.U skoro cijeloj BiH medjuetnicke tenzije su svedene na minimum,tako da danas imate veliki broj ljudi iz Federacije koji studiraju u Banja Luci ili Doboju,Bijeljini i obratno iz Srpske u Tuzli i Sarajevu posebno,cak imamo i doseljavanja nova prijateljstva.Posebno kada je sport u pitanju tu etnicke razlike neprimjetne niti se potenciraju i to je dobro,odlicno.Brcko je koliko ja znam i najpozitivniji primjer,posebno kada je sport u pitanju.
Post Reply