Lokalni izbori 2012
- valterbranisarajevo
#326 Re: Lokalni izbori 2012
Kada se samo sjetim scena pred tunelom..kada promrzli borci koji se vraćaju sa smjene sa Igmana čekaju satima dok Alemko i ekipa provuku jaja, konzerve i kafu...koju su onda nesmetano prodavali po pijacama (cijena se valjda sjećate)...U drugim državama bi takvi završili pred streljačkim strojem...umjesto toga slali su vojnu policiju na borce koji su mijenjali kutiju cigara za nešto hrane da im djeca prežive...Da gledao sam to bezbroj puta svojim očima i to mi se urezalo u pamćenje i tamo će ostati dok sam živ...
-
V FOR VENDETA
#327 Re: Lokalni izbori 2012
EEEEEEE kad Radoncica spominjes on je smece tu se slazemoDržava wrote:V FOR VENDETA wrote:MA daj Boga ti, sve su to spekulacije daj dokaze uvjeri nas! A do tad prestani spekulisati klevetati nemas pravo na to ni po Bozijiim ni ovo svjetskim zakonima!Država wrote:Ja sam sa 7 metaka u PAP-ovci jurišao na kasarnu u Neđarićima. Ja, a ne neki SDA-ovac. Za to vrijeme, SDA je odrađivala razne privatizacije u kojima je u 100 % slučajeva neko od njihovog članstva dobijao firme, hotele, parkinge, fabrike, poslovne prostore, stanove.... i to džaba. Onda su nam lafo podijelili certifikate i iste pokupovali za 3 % vrijednosti i na taj način sve to otkupili i uknjižili u svoje vlasništvo. SDA je Bosnu uništila, a vi meni ovdje pričate kako je istu odbranila. Sram vas bilo...
Zar ti nije dokaz činjenica da jedan Čengić nakon rata počne graditi privatni aerodrom u Visokom. Halo ba, on je bio mlinar u Ustikolini.
Zar ti nije dokaz jedan Radončić koji je prije rata bio podstanar u Hrasnici a danas pita pošto je Dubrovnik.
Zar ti nije dokaz jedan prijeratni drot (Hilmo Selimović) koji danas u svom vlasništvu ima desetine firmi kao što su Klas, Sprind, Sarajevska Pivara...
Jbt ne mogu dalje da nabrajam, baš sam se iznervirao. Idem popiti kafu...
-
V FOR VENDETA
#328 Re: Lokalni izbori 2012
A i moja se tetka valtere sjeca kako su joj 50tih godina komunjare skinuli mahramu i obrijali j ena celavo jer je dosla u skolu sa hidzabomvalterbranisarajevo wrote:Kada se samo sjetim scena pred tunelom..kada promrzli borci koji se vraćaju sa smjene sa Igmana čekaju satima dok Alemko i ekipa provuku jaja, konzerve i kafu...koju su onda nesmetano prodavali po pijacama (cijena se valjda sjećate)...U drugim državama bi takvi završili pred streljačkim strojem...umjesto toga slali su vojnu policiju na borce koji su mijenjali kutiju cigara za nešto hrane da im djeca prežive...Da gledao sam to bezbroj puta svojim očima i to mi se urezalo u pamćenje i tamo će ostati dok sam živ...
-
V FOR VENDETA
#329 Re: Lokalni izbori 2012
I sad isti takvi dodju pa hoce da ukinu vjeronauku? Tako mi Boga sa takvima ne mozemo naprijed!V FOR VENDETA wrote:A i moja se tetka valtere sjeca kako su joj 50tih godina komunjare skinuli mahramu i obrijali j ena celavo jer je dosla u skolu sa hidzabomvalterbranisarajevo wrote:Kada se samo sjetim scena pred tunelom..kada promrzli borci koji se vraćaju sa smjene sa Igmana čekaju satima dok Alemko i ekipa provuku jaja, konzerve i kafu...koju su onda nesmetano prodavali po pijacama (cijena se valjda sjećate)...U drugim državama bi takvi završili pred streljačkim strojem...umjesto toga slali su vojnu policiju na borce koji su mijenjali kutiju cigara za nešto hrane da im djeca prežive...Da gledao sam to bezbroj puta svojim očima i to mi se urezalo u pamćenje i tamo će ostati dok sam živ...
- valterbranisarajevo
#330 Re: Lokalni izbori 2012
kada sam stvarao SDP, kada sam mu ime nadio i prvi program mu napisao, na kongresu paklene ratne 1992, na minus 16 i pod četničkim granatama, od 305 prisutnih delegata.....(prof Nijaz Duraković). SDP se nije "zaledio" u ratu nego su se zaledili delegati. Stranka koja odluči da zaledi svoje djelovanje ne organizuje kongres niti usvaja plan i program rada...SDP je to uradio 1992...
bez obzira na sve.. moram ipak priznati da je nek dobro "protresao" osinje gnijezdo..i razjario osice, pa sada ujedaju...
bez obzira na sve.. moram ipak priznati da je nek dobro "protresao" osinje gnijezdo..i razjario osice, pa sada ujedaju...
- valterbranisarajevo
#331 Re: Lokalni izbori 2012
Problem je što se ti ne sjećaš ni ovoga o čemu ti ljudi ovdje pišu jer si rat proveo ispod mamine suknje...V FOR VENDETA wrote:A i moja se tetka valtere sjeca kako su joj 50tih godina komunjare skinuli mahramu i obrijali j ena celavo jer je dosla u skolu sa hidzabomvalterbranisarajevo wrote:Kada se samo sjetim scena pred tunelom..kada promrzli borci koji se vraćaju sa smjene sa Igmana čekaju satima dok Alemko i ekipa provuku jaja, konzerve i kafu...koju su onda nesmetano prodavali po pijacama (cijena se valjda sjećate)...U drugim državama bi takvi završili pred streljačkim strojem...umjesto toga slali su vojnu policiju na borce koji su mijenjali kutiju cigara za nešto hrane da im djeca prežive...Da gledao sam to bezbroj puta svojim očima i to mi se urezalo u pamćenje i tamo će ostati dok sam živ...
-
V FOR VENDETA
#332 Re: Lokalni izbori 2012
MAda smo otisli predaleko od teme, tema su lokalni izbori 2012.
-
V FOR VENDETA
#333 Re: Lokalni izbori 2012
Ti si ocito glasac SDP-a sta mislis o situaciji trenutnoj? I hoces li dati svoj glas njima?valterbranisarajevo wrote:Problem je što se ti ne sjećaš ni ovoga o čemu ti ljudi ovdje pišu jer si rat proveo ispod mamine suknje...V FOR VENDETA wrote:A i moja se tetka valtere sjeca kako su joj 50tih godina komunjare skinuli mahramu i obrijali j ena celavo jer je dosla u skolu sa hidzabomvalterbranisarajevo wrote:Kada se samo sjetim scena pred tunelom..kada promrzli borci koji se vraćaju sa smjene sa Igmana čekaju satima dok Alemko i ekipa provuku jaja, konzerve i kafu...koju su onda nesmetano prodavali po pijacama (cijena se valjda sjećate)...U drugim državama bi takvi završili pred streljačkim strojem...umjesto toga slali su vojnu policiju na borce koji su mijenjali kutiju cigara za nešto hrane da im djeca prežive...Da gledao sam to bezbroj puta svojim očima i to mi se urezalo u pamćenje i tamo će ostati dok sam živ...
- nosara
#334 Re: Lokalni izbori 2012
Ti casni ljudi koje spominjes, slava im vjecna, nemaju nikakve veze s rahmetli esdepederom... Utuvi... Rahmetlije su blijedi falsifikat kopije, ili cak ni to...V FOR VENDETA wrote: A i moja se tetka valtere sjeca kako su joj 50tih godina komunjare skinuli mahramu i obrijali j ena celavo jer je dosla u skolu sa hidzabom
Sta jos kaze tetka...?
-
V FOR VENDETA
#335 Re: Lokalni izbori 2012
Vidi ovo ne treba licno da postane! A nisu casni bili ti tvoji idoli!nosara wrote:Ti casni ljudi koje spominjes, slava im vjecna, nemaju nikakve veze s rahmetli esdepederom... Utuvi... Rahmetlije su blijedi falsifikat kopije, ili cak ni to...V FOR VENDETA wrote: A i moja se tetka valtere sjeca kako su joj 50tih godina komunjare skinuli mahramu i obrijali j ena celavo jer je dosla u skolu sa hidzabom
Sta jos kaze tetka...?
- nosara
#336 Re: Lokalni izbori 2012
Licno je postalo onog momenta kad ste ih uvaljali u ova vasa klero-nacionalisticka razracunavanja izmedju frakcija bosnjackog politickog establismenta... Razmes...?V FOR VENDETA wrote:Vidi ovo ne treba licno da postane! A nisu casni bili ti tvoji idoli!nosara wrote:Ti casni ljudi koje spominjes, slava im vjecna, nemaju nikakve veze s rahmetli esdepederom... Utuvi... Rahmetlije su blijedi falsifikat kopije, ili cak ni to...V FOR VENDETA wrote: A i moja se tetka valtere sjeca kako su joj 50tih godina komunjare skinuli mahramu i obrijali j ena celavo jer je dosla u skolu sa hidzabom
Sta jos kaze tetka...?
- valterbranisarajevo
#337 Re: Lokalni izbori 2012
Da se nisi registrovao danas po nalogu centrale da ispipaš puls glasača znao bi odgovor na ovo pitanje jer smo o tome raspravljali na temi o SDP-u..Ali evo.... neću glasati za SDP ni za bilo koga. Za SDP prvenstveno što su uopšte ušli u koaliciju sa SDA između ostalog i mojim glasom...V FOR VENDETA wrote:Ti si ocito glasac SDP-a sta mislis o situaciji trenutnoj? I hoces li dati svoj glas njima?
-
V FOR VENDETA
#338 Re: Lokalni izbori 2012
Taj odg sam prizeljkivao!valterbranisarajevo wrote:Da se nisi registrovao danas po nalogu centrale da ispipaš puls glasača znao bi odgovor na ovo pitanje jer smo o tome raspravljali na temi o SDP-u..Ali evo.... neću glasati za SDP ni za bilo koga. Za SDP prvenstveno što su uopšte ušli u koaliciju sa SDA između ostalog i mojim glasom...V FOR VENDETA wrote:Ti si ocito glasac SDP-a sta mislis o situaciji trenutnoj? I hoces li dati svoj glas njima?
-
V FOR VENDETA
#339 Re: Lokalni izbori 2012
Kad god je tesko se sakrijete bas kao i u ratu! E nakon ovoga svega sto si ti i tebi slicni lupetali, SDA mi je bas bliska srcu postala!V FOR VENDETA wrote:Taj odg sam prizeljkivao!valterbranisarajevo wrote:Da se nisi registrovao danas po nalogu centrale da ispipaš puls glasača znao bi odgovor na ovo pitanje jer smo o tome raspravljali na temi o SDP-u..Ali evo.... neću glasati za SDP ni za bilo koga. Za SDP prvenstveno što su uopšte ušli u koaliciju sa SDA između ostalog i mojim glasom...V FOR VENDETA wrote:Ti si ocito glasac SDP-a sta mislis o situaciji trenutnoj? I hoces li dati svoj glas njima?
- nosara
#340 Re: Lokalni izbori 2012
Priznaj da si esdepederski troll... Prokuzio sam te...!V FOR VENDETA wrote: Kad god je tesko se sakrijete bas kao i u ratu! E nakon ovoga svega sto si ti i tebi slicni lupetali, SDA mi je bas bliska srcu postala!HVALA VAM KOMUNJARE
-
Doktor29
#341 Re: Lokalni izbori 2012
Opetja033 wrote:I ja sam ga svojim usima slusao kada je to rekao. Gostovali na Alfi Dino i Nijaz i ovaj delegat (Aner Suman) mrtav hladan zove i daje punu podrsku Olimpicu i predsjedniku Gracicu. Tako da navijaci i simpatizeri FK Sarajevo malo pripaze kada je ovaj lik u pitanju i eventualni glasovi njemu.nosara wrote:Ako esdepederima poklonite, na bilo kojim izborima u buducnosti, vise od 3%, stvarno ste stoka i treba vas jebavat...
Tog treba hitno na pregled poslati
- valterbranisarajevo
#342 Re: Lokalni izbori 2012
Taj odogovor sam očekivao! Jednodnevi boravak na forumu je od tebe napravio pravog SDA-ovca...Kada bi još ovaj forum posjećivala djeca iz JU Djeca Sarajeva da ti povjeruju...Hajd zdravo....V FOR VENDETA wrote:Kad god je tesko se sakrijete bas kao i u ratu! E nakon ovoga svega sto si ti i tebi slicni lupetali, SDA mi je bas bliska srcu postala!HVALA VAM KOMUNJARE
-
Doktor29
#343 Re: Lokalni izbori 2012
nosara wrote:Priznaj da si esdepederski troll... Prokuzio sam te...!V FOR VENDETA wrote: Kad god je tesko se sakrijete bas kao i u ratu! E nakon ovoga svega sto si ti i tebi slicni lupetali, SDA mi je bas bliska srcu postala!HVALA VAM KOMUNJARE
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#344 Re: Lokalni izbori 2012
SDP neće dobiti 3 % , SDP će dobiti mnogo više jer ima razvijenu logistiku i infrastrukturu.seln wrote:nosara, jebi ga, halal je mrziti SDP, ali fakat se gubis.nosara wrote:Ako esdepederima poklonite, na bilo kojim izborima u buducnosti, vise od 3%, stvarno ste stoka i treba vas jebavat...
Ne moze niko pokloniti SDP-u vise od svog jednog glasa. kakvih ba 3%?
No nosara je zaista širokogrudan , SDP ne zaslužuje 3 % već 0,3 % dakle broj glasova na nivou statističke greške.
Nema tu nikakve "mržnje". Kadrovski izbor po raznim ministarstvima je katastrofalan a brojne koalicije su već ušle u legendu. Još samo da koaliraju sa SDU i ponovo i faktički ne budu "krnji" kako je to volio Utemeljitelj birvaktile kasti.
Izgleda da mnogi forumaši nisu svjesni koliko idemo unazad kako "Utemeljitelj" piči naprijed a SDP je na tacni dao pobjedu "Utemeljitelju" na lokalu 2012 godine.
Da smo pametni kao što nismo i da ljudi vide kao što ne vide 0,3 % bi za SDP trebao biti rezultat jednak njihovom "radu" i "principijelnosti" .
- poznanik
#345 Re: Lokalni izbori 2012
Imaš li čime argumentirati ovu tvrdnju, ili se radi samo o željama prema emotivnom (ne)raspoloženju?cetmi wrote:Griješiš Sabina kod utemeljitelja... On će doživjeti krah na lokalnim izborima....
SBB je nova stranka koja još nije pokazala rezultate svog rada, birači nemaju "iskustvo" s njima u smislu dobrih ili loših rezultata.
A i da imaju, malo ko od birača bira političku opciju prema njihovim rezultatima, mnogo drugih razloga utiče na njihovu volju i odluku... nažalost
- iPod
#346 Re: Lokalni izbori 2012
Nedavno je Desnica Radivojevic preko noci od rastrosnog sina postao heroj FBiH, idol koji se suprostavio Tihicu i SDA za bolje sutra.cetmi wrote:Rijetki su koji nemaju iskustvo sa novom strankom, odnsono DJL Tornjak..
Teško se ne naći bar u jednoj od pljuvačina u posljednjih nekolio godina..ima li ijedna grupacija ljudi koja najgrublje nije popljuvana?
-
convict
#347 Re: Lokalni izbori 2012
Nakon zadnjih dešavanja, SDP i SDA zadugo neće koalirati. Prema tome, ko god bude pravio vlast morat će je praviti s Fahrom, kako u mnogim opštinama tako i za 2 godine nakon opštih izbora. Ne vidim opciju u kojoj Fahro gubi.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#348 Re: Lokalni izbori 2012
"Pljuvanje" je sastavni dio svake kampanje. Ali za lokalne izbore bez obzira na sve medije to ne mora biti presudno.cetmi wrote:Rijetki su koji nemaju iskustvo sa novom strankom, odnsono DJL Tornjak..
Teško se ne naći bar u jednoj od pljuvačina u posljednjih nekolio godina..ima li ijedna grupacija ljudi koja najgrublje nije popljuvana?
Kada stranke objave liste kandidata/kinja treba ih dobro pregledati i prepoznati čestitog i radnog komšiju , poznanika ili rođaka , šnajdericu , doktora , bibliotekarku...dakle u lokalnoj zajednici je mnogo manje važna "globalna" politika.
Ljudi nažalost kod nas još uvijek lokalno poistovjećuju sa globalnim i tu nastaju problemi...slonovi u porculanskom posuđu...
- iPod
#349 Re: Lokalni izbori 2012
Tu se apsolutno slazem, s obzirom da ce sbb biti qrva stranka kao SBIH ili ti SPS u Srbiji, taman toliko da se bez njih vlada formirati ne moze.convict wrote:Nakon zadnjih dešavanja, SDP i SDA zadugo neće koalirati. Prema tome, ko god bude pravio vlast morat će je praviti s Fahrom, kako u mnogim opštinama tako i za 2 godine nakon opštih izbora. Ne vidim opciju u kojoj Fahro gubi.
- poznanik
#350 Re: Lokalni izbori 2012
Ne znam u kakvom raspoloženju i u kojem kontekstu si poredio novu stranku sa tornjakom, ali iz prethodnih pisanja zaključujem - u vrlo lošem i negativnom.cetmi wrote:Rijetki su koji nemaju iskustvo sa novom strankom, odnsono DJL Tornjak...
Napominjem ti da je tornjak autohtona BiH pasmina, svakim danom sve vrijednija i zapaženija, tako da trebaš posvetiti više pažnje i obzira prema njemu
U nas, neki psi više vrijede od političara