Lokalni izbori 2012

Post Reply
Arteta

#101 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Arteta »

Klavikula wrote:
Arteta wrote:
Klavikula wrote: zasto?

ma na kraju krajeva nije ni bitno, nek su svi kriminalci u SDP-u, opet su bolji od SDA, al u svakom slucaju ni za jedne ni za druge ne treba glasati....
U periodu 1998-2002 godina, bio je predsjednik upravnog odbora Firme "Šip Prenj" koja je zapošljavala 1300 radnika.
Direktor te firme bio je Nerminov otac, a generalni direktor te firme bio je Nerminov brat.

Nakon isteka "mandata", odnosno potrošenih zaliha, mandat je istekao, firma odnosno Fabrika za preradu drveta je propala i bez posla je 1300 radnika, koji u svoju Fabriku ne mogu ući ni onako iz emotivne povezanosti jer je zaključana.

Općina Konjic je bogata šumom, šuma se i dalje eksploatiše, ali drvo se ne prerađuje u toj općini jer nema gdje.

Hoće li neko za to odgovarati ikada, pitanje je sad?

By čovjek
za prvi dio posta nisam znao, moj propust, al opet ne vidim kako SDA moze biti bolja od SDP-a, al opet kazem nije ni bitno, i molio bih te da ne otvaramo sad tu raspravu, vec sam reko da su losi i jedni i drugi, al ostaju druge partije, koje nisu bile na vlasti, koje imaju potencijalno veci broj postenih ljudi od ovih koje cine danasnju poziciju, i dio opozicije...

zasto glasati za nekog ko te vec 20 godina unistava, to mi nikako ne ide u glavu? to mi pojasni
Zato sto su ostale stranke male pa svaki glas koji dadnes njima je bacen u vodu.
_Reds_

#102 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by _Reds_ »

U artetinoj opcini je vjerovatno 22 gdine na vlasti SDA, i on smatra da niko ne moze nista bolje uraditi, i glasace za SDA, eto to je njegova logika.

Drugo vi neki nemate pojma sta su lokalni, a sta opci izbori, razlika je itekaka. A nekima ovdje je to jedno te isto.
Bosnjak333

#103 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Bosnjak333 »

_Reds_ wrote:U artetinoj opcini je vjerovatno 22 gdine na vlasti SDA, i on smatra da niko ne moze nista bolje uraditi, i glasace za SDA, eto to je njegova logika.

Drugo vi neki nemate pojma sta su lokalni, a sta opci izbori, razlika je itekaka. A nekima ovdje je to jedno te isto.
U mom gradu takodjer,ali otkako je rat stao SDP koji osvoji sicu glasova kandiduje iste likove za opcinsko vijece i za nacelnika,hrpa starih komunjara,prijeratni clanovi KP-a i za takve narod nikada nece glasati.Evo pogledah spisak kandidata za ove izbore kad ono opet isti kao i proteklih 12 godina.Jednostavno,pojedincima je samo cilj da uzmu onih 500-600 KM mjesecno kao opcinski vijecnici nego da SDP bude jaka stranka u gradu.
Klavikula

#104 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Klavikula »

Arteta wrote:
Klavikula wrote: za prvi dio posta nisam znao, moj propust, al opet ne vidim kako SDA moze biti bolja od SDP-a, al opet kazem nije ni bitno, i molio bih te da ne otvaramo sad tu raspravu, vec sam reko da su losi i jedni i drugi, al ostaju druge partije, koje nisu bile na vlasti, koje imaju potencijalno veci broj postenih ljudi od ovih koje cine danasnju poziciju, i dio opozicije...

zasto glasati za nekog ko te vec 20 godina unistava, to mi nikako ne ide u glavu? to mi pojasni
Zato sto su ostale stranke male pa svaki glas koji dadnes njima je bacen u vodu.
po toj logici kriminalci ce i dalje ostati na vlasti i nema naznaka kad ce otici...

iskreno se nadam da to nije buducnost BiH
_Reds_

#105 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by _Reds_ »

Bosnjak333 wrote:
_Reds_ wrote:U artetinoj opcini je vjerovatno 22 gdine na vlasti SDA, i on smatra da niko ne moze nista bolje uraditi, i glasace za SDA, eto to je njegova logika.

U mom gradu takodjer,ali otkako je rat stao SDP koji osvoji sicu glasova kandiduje iste likove za opcinsko vijece i za nacelnika,hrpa starih komunjara,prijeratni clanovi KP-a i za takve narod nikada nece glasati.Evo pogledah spisak kandidata za ove izbore kad ono opet isti kao i proteklih 12 godina.Jednostavno,pojedincima je samo cilj da uzmu onih 500-600 KM mjesecno kao opcinski vijecnici nego da SDP bude jaka stranka u gradu.
<gdje je to 500-600 KM pausal ??

I odakle da si vidio spiskove, kad nisu izasli zvanicni ??

I ne znam kod vas, ali sam uvjeren da u mojoj 22 godine zelenoj, SDSA broji zadnje dane, i iskreno se nadam da ce se taj osjecaj obistiniti, da smai crni đavo dođe ne moze biti gori od njih.
Bosnjak333

#106 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Bosnjak333 »

_Reds_ wrote:
Bosnjak333 wrote:

<gdje je to 500-600 KM pausal ??

I odakle da si vidio spiskove, kad nisu izasli zvanicni ??

I ne znam kod vas, ali sam uvjeren da u mojoj 22 godine zelenoj, SDSA broji zadnje dane, i iskreno se nadam da ce se taj osjecaj obistiniti, da smai crni đavo dođe ne moze biti gori od njih.
Cuj gdje sam vidio spiskove :D.Ime kandidata za nacelnika su obznanili prije mjesec dana,a to je nista novo jer je bio kandidat i posljednja dva puta.Kandidate za OV su neki dan predstavili i takodjer ista bagra.
mO k3

#107 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by mO k3 »

za mene najveci gubitnik ce biti sdp ,zatim slijedi snds ,.... zivi bili pa vidjeli
Bosnjak333

#108 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Bosnjak333 »

Ženski Dr.Med wrote:za mene najveci gubitnik ce biti sdp ,zatim slijedi snds ,.... zivi bili pa vidjeli
Narodu dosadila srpska i multietnicka socijal-demokratija! :D
_Reds_

#109 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by _Reds_ »

Kod vas sve uneprijed, jos nije ni zadnji rok za predaju prosao ja mislim.

I mislis kandiduje se taj sto je 8 godina nacelnik po treci put ?? Jer nema sanse da se kandiduje neko ko je 2 puta izgubio za nacelnika i po treci put.

I ne rece mi gdje su toliki pausali, kod mene su 350 KM. Ali to je sica, za neke druge stvari.
mO k3

#110 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by mO k3 »

Bosnjak333 wrote:
Ženski Dr.Med wrote:za mene najveci gubitnik ce biti sdp ,zatim slijedi snds ,.... zivi bili pa vidjeli
Narodu dosadila srpska i multietnicka socijal-demokratija! :D
:thumbup:
Ma pun mi je q... ovih lopova :x
addem

#111 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by addem »

SDA ce biti najveci gubitnik s obzirom da je na proslim lokalnim izborima bila najveci pobjednik, tj imala najvise nacelnika. Nema sanse da sada ponove isti rezultat.
Bosnjak333

#112 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Bosnjak333 »

_Reds_ wrote:Kod vas sve uneprijed, jos nije ni zadnji rok za predaju prosao ja mislim.

I mislis kandiduje se taj sto je 8 godina nacelnik po treci put ?? Jer nema sanse da se kandiduje neko ko je 2 puta izgubio za nacelnika i po treci put.

I ne rece mi gdje su toliki pausali, kod mene su 350 KM. Ali to je sica, za neke druge stvari.
Mislim da je moguce,znam da je prosle izbore bio kandidat,a sad cu provjeriti i za pretprosle.Kao da je bitno gdje su pausali jer imas opcina gdje su i do 1000 KM.Kod nas je cini mi se 550.
Bosnjak333

#113 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Bosnjak333 »

addem wrote:SDA ce biti najveci gubitnik s obzirom da je na proslim lokalnim izborima bila najveci pobjednik, tj imala najvise nacelnika. Nema sanse da sada ponove isti rezultat.
Zasto ne bi bilo moguce??U kojoj je to opcini SDA napravila krah pa da narod vise nece glasati???I prije izbora 2008. je vladalo kao veliko nezadovoljstvo gradjana,razno-razni protesti,price pa SDA u skoro sve ijednoj opcini ubjedljivo pobjedi.
_Reds_

#114 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by _Reds_ »

Bosnjak333 wrote:
addem wrote:SDA ce biti najveci gubitnik s obzirom da je na proslim lokalnim izborima bila najveci pobjednik, tj imala najvise nacelnika. Nema sanse da sada ponove isti rezultat.
Zasto ne bi bilo moguce??U kojoj je to opcini SDA napravila krah pa da narod vise nece glasati???I prije izbora 2008. je vladalo kao veliko nezadovoljstvo gradjana,razno-razni protesti,price pa SDA u skoro sve ijednoj opcini ubjedljivo pobjedi.

Aha, Novo Sarajevo, ko je kandidat SDA u NS ?? Koldzo je cini mi se istupio iz stranke, ili se varama, i koji se to kandidati kandiduju po treci put, iako su prethodno izgubili.

Evo na Ilidzi ce da izgube u odnosu na prosle izbore garantovano.

U Starom Gradu, ce takođe izgubiti. Mozda dobiju taj Ilijas, Hadzice, i eventualno Vogoscu. ALi ce po broju glasova biti vrlo vjerovatno gubitnici u bar 8 od 9 opcina u SK.
Bosnjak333

#115 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Bosnjak333 »

_Reds_ wrote:
Bosnjak333 wrote:

Aha, Novo Sarajevo, ko je kandidat SDA u NS ?? Koldzo je cini mi se istupio iz stranke, ili se varama, i koji se to kandidati kandiduju po treci put, iako su prethodno izgubili.

Evo na Ilidzi ce da izgube u odnosu na prosle izbore garantovano.

U Starom Gradu, ce takođe izgubiti. Mozda dobiju taj Ilijas, Hadzice, i eventualno Vogoscu.
Nije Koldzo istupio nego Hadzibajric,nacelnik opcine Stari Grad i zato ce sada izgubiti svoju poziciju.Ne mogu naci kandidate za nacelnike 2004.,ali evo vidim da je te godine SDP dobio vise nacelnika nego 2008. i to za duplo,znaci 4 godine poslije narod se opet vratio SDA.
_Reds_

#116 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by _Reds_ »

Ne mozes naci, a tvrdi jedno, ja sam te pitao konkretne stvari, a ti tvrdis, ako tvrdis onda ih i iznesi. Tako samo palamudis i supljiras.

http://nacelnik.ba/

Tamo je pisalo da je Koldzo clan SDA, sada ne pise.
Bosnjak333

#117 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Bosnjak333 »

_Reds_ wrote:Ne mozes naci, a tvrdi jedno, ja sam te pitao konkretne stvari, a ti tvrdis, ako tvrdis onda ih i iznesi. Tako samo palamudis i supljiras.

http://nacelnik.ba/

Tamo je pisalo da je Koldzo clan SDA, sada ne pise.
Koldzo je clan SDA i ponovo ce biti kandidat za nacelnika.
addem

#118 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by addem »

Bosnjak333 wrote:
Pa nema sanse da osvoje isti broj nacelnickih pozicija, izbori ce svakako pokazati ko je u pravu. Prvo gdje bi mogli pasti su Ilidza (desio se skoro kriminogeni scenario gdje je demoktratski izabani kandidat od strane clanstva i opcinskog odbora skinut sa liste kanditata a vracen stari Memic, Stari Grad (Hadzibajric preso u SBB), tesko ce biti opet pobijediti u Busovaci, Jajcu, Varesu, Novom Sarajevu itd.... Opet kazem vidjecemo poslije izbora al izgleda nemoguce da ponove prosli rezultat.
_Reds_

#119 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by _Reds_ »

addem wrote:
Bosnjak333 wrote:
Pa nema sanse da osvoje isti broj nacelnickih pozicija, izbori ce svakako pokazati ko je u pravu. Prvo gdje bi mogli pasti su Ilidza (desio se skoro kriminogeni scenario gdje je demoktratski izabani kandidat od strane clanstva i opcinskog odbora skinut sa liste kanditata a vracen stari Memic, Stari Grad (Hadzibajric preso u SBB), tesko ce biti opet pobijediti u Busovaci, Jajcu, Varesu, Novom Sarajevu itd.... Opet kazem vidjecemo poslije izbora al izgleda nemoguce da ponove prosli rezultat.
Nije samo rijec o nacelnickim mjestima, nego i o vijcenickim mjestima, i siguran sam da u bar 8 od 9 ce imati manje vijecnika nego sto su imali, tako da ce biti gubitnici.
Arteta

#120 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Arteta »

Glavna opozicija je SDP.
To su ljudi koji su najavljivali da ce izvrsiti privatizaciju firmi ovdje pa ne vjerujem da ce uspjeti u svom cilju.
Bosnjak333

#121 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Bosnjak333 »

addem wrote:
Bosnjak333 wrote:
U sarajevskim opcinama se nikad ne zna,tu ti naravno dajem pravo jer Sarajlijama je tesko ugoditi.SDP ima nacelnika u Varesu i ove izbore ce ga sigurno izgubiti jer je i na proslim izborima SDA osvojila vecinu u OV,a isto stanje je i u Kaknju.Pored toga Kakanj je jedna od mozda maksimalno 10 opcina u kojima je SDA imala najvise glasova na posljednjim opstima izborima.Narod se zasitio Jasarspahica i SDP-a.Opcine koje je drzala Stranka za BiH:Kladanj,Trnovo,Gorazde ce preci u ruke druge stranke(Kladanj i Trnovo sigurno SDA,u Gorazdu ce biti zanimljivo).SDP ce voditi borbu za Gracanicu,a s obzirom da se ne razumijem u stanje ove stranke ne znam u kojim opcinama su dobro organizovani i gdje bi mogli uzeti nacelnika.
_Reds_

#122 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by _Reds_ »

Arteta wrote:

Glavna opozicija je SDP.
To su ljudi koji su najavljivali da ce izvrsiti privatizaciju ovdje pa ne vjerujem da ce uspjeti u svom cilju.
Pa ti ne vjerujes, ali vjerujes kako ih sam nazva "lopovima".

Izvini ali da ti ponovim kako ide tvoja prica, pa ti vidi da li ona ima logike ili nema.

"U mojoj opcini, niko nije bio na vlasti osim SDA, i oni su lopovi znam, vidim jer zivim u toj opcini. Ali cuo sam da su i ovi drugi lopovi, tj. nisam vidio (SDA sam vidio), pa necu glasati za niakkve druge, nego cu glasati za SDA". !

Mislim sta reci, za jedno ovakvo razmisljanje.
Bosnjak333

#123 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Bosnjak333 »

_Reds_ wrote:
Arteta wrote:

Glavna opozicija je SDP.
To su ljudi koji su najavljivali da ce izvrsiti privatizaciju ovdje pa ne vjerujem da ce uspjeti u svom cilju.

Izvini ali da ti ponovim kako ide tvoja prica, pa ti vidi da li ona ima logike ili nema.

"U mojoj opcini, niko nije bio na vlasti osim SDA, i oni su lopovi znam, vidim jer zivim u toj opcini. Ali cuo sam da su i ovi drugi lopovi, tj. nisam vidio (SDA sam vidio), pa necu glasati za niakkve druge, nego cu glasati za SDA". !

Pa bolje je izmedju dva zla izabrati ono manje.Dozivali smo SDP i na drzavnom nivou pa sta smo dobili?Obicni kolaps i zasto onda da ih dozivam i na lokalnom kad znam sta ce se desiti.Imao je SDP cetiri godine vladavine u BiH do sada i pokupili su ukupno nula bodova.Vidim stanje u opcinama u kojima vlada SDP,nije nista bolje od stanja u opcinama u kojim vlada SDA.
_Reds_

#124 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by _Reds_ »

Bosnjak333 wrote: U sarajevskim opcinama se nikad ne zna,tu ti naravno dajem pravo jer Sarajlijama je tesko ugoditi.SDP ima nacelnika u Varesu i ove izbore ce ga sigurno izgubiti jer je i na proslim izborima SDA osvojila vecinu u OV,a isto stanje je i u Kaknju.Pored toga Kakanj je jedna od mozda maksimalno 10 opcina u kojima je SDA imala najvise glasova na posljednjim opstima izborima.Narod se zasitio Jasarspahica i SDP-a.Opcine koje je drzala Stranka za BiH:Kladanj,Trnovo,Gorazde ce preci u ruke druge stranke(Kladanj i Trnovo sigurno SDA,u Gorazdu ce biti zanimljivo).SDP ce voditi borbu za Gracanicu,a s obzirom da se ne razumijem u stanje ove stranke ne znam u kojim opcinama su dobro organizovani i gdje bi mogli uzeti nacelnika.

Ti zaista iznosis nekakve stavove samo na osnovu lupanja. Evo lupis ga za Trnovo ko niko. Pa tamo SDA nije imala nacelnika od 2000te mislim, a nece ga ni imati sada, jer ce i to SDP da uzme.

Postavio sam ti nekoliko pitanja gore, na koje si namjerno izbejgao odgovor, ili kada sam te ulovio da pricas onako ofrilje metodom supljiranja, ti si skretao sa teme, vidi se da si klasicna SDA skola, da nisi mozda na listi SDA u Novom Sarajevu ??
Bosnjak333 wrote:
Pa bolje je izmedju dva zla izabrati ono manje.Dozivali smo SDP i na drzavnom nivou pa sta smo dobili?Obicni kolaps i zasto onda da ih dozivam i na lokalnom kad znam sta ce se desiti.Imao je SDP cetiri godine vladavine u BiH do sada i pokupili su ukupno nula bodova.Vidim stanje u opcinama u kojima vlada SDP,nije nista bolje od stanja u opcinama u kojim vlada SDA.
Kolaps pravi SDA drzanjem svega sto moze u pat poziciji, i onemogucavnjem bilo kakvog rada.

No međutim to je drugi par carapa, i radi se o drugim izborima, koji su totalno nesto drugo od lokalnih izbora, i vama nekima nikada nece biti jasno da kruske i jabuke nisu isto, a da niti se mogu sabirati, niti oduzimati.

Ja znam da je na Ilidzi na sceni kriminal mlionskih razmjera zvani Tibra, toliko velik da prevazilazi odavno opcinu.
Last edited by _Reds_ on 01/07/2012 18:50, edited 1 time in total.
Arteta

#125 Re: Gubitnici Izbora za općine 2012

Post by Arteta »

_Reds_ wrote:

Ovako,SDA ovdje 22 godine nije izvrsila privatizaciju firmi,a znamo kako lijepo prodjemo sa privatizacijama.
Znam da su lopovi,ali to je nista sta nas ceka ako SDP dodje.
Post Reply