U jednom od prethodnih komentara si cini mi se rekao 1000,prije par sati.Znaci u tako kratkom periodu ste dobili jos 1000?REXONI wrote:Ako odu dva tri čovjeka to ništa ne znači jer je ovo državni projekt a ne mjesni ili općinski tako da stranka SBB ide naprijed do pobijede. A ne znaš da SBB ima novih 2000 upisani članova u starom gradu.iPod wrote:Bitno je da SBB gubi već sada lokalne izbore, jer nemogu da zaustave odliv clanova, prestrašno kako se ta fantomska stranka busala po stranackom biltenu Dnevni Avaz sa novim pristalicama, a sada evo gube opstinske odbore, lijepo.
![]()
![]()
LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
-
Bosnjak333
#801 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
- Čovjek
#802 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Zbog čega da ja tebi vjerujem to što ti meni govoriš?REXONI wrote:Sad kad smo kod toga ti tvrdiš da čovjek ne laže e ovo ti je spisak ljudi koje ja znam da 100 % nisu napustili stranku SBB a koje je gospodin naveo da su napustili Ribica Elmedin, Mulaosmanović Admir, Zijadić suad, Mahmutovic Mirzeta,Alibegović Abdel ostale nisam mogao dobiti tako da molim te nemoj da širiš dezinformacije ko je napustio stranku.
Šta je sa onih 40 nabrojanih, osim tih intelektualaca?
Uz to da dodam, kako ti spominješ da je SBB rukovodstvo upućeno u zakone i pravilnike CIK-a, a prvi se Fahro začešljo i to javno da bude ministar sigurnosti uprkos tome što je općepoznato da tu funkciju ne može vršiti zbog sukoba interesa.
Kako onda da neko ima povjerenja u takvog falsifikatora i takvu stranku, čiji je taj falsifikator predsjednik i osnivač?
- shiljak
#803 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
evo za kog se moze glasati sto j e neko pitao na prvoj strani
http://www.izbori.ba/Documents/Izbori20 ... licija.pdf
http://www.izbori.ba/Documents/Izbori20 ... licija.pdf
- Čovjek
#804 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Pa maloprije si rekao da je ovaj gospodin htio da krši CIK-ova pravila, što upućuje na to da poznaješ propise CIK-a, a kad je Fahro u pitanju, onda ne poznaješ pravila CIK-a. To je baš zanimljivo.REXONI wrote:Ja tebi govorim ono što znam ono što neznam nemogu o tome pričati. A to ko če biti ministar čega to ti i ja ne možemo znati tako da o tome džabe pričamo dok nam nedođe konačna vijest o tome ko postaje novi ministar sigurnosti.
A kad toliko znaš, je li istina onda to da je gospodin koji je podnio ostavku bio vrlo aktivan u toj stranci ili i to laže?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#805 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Akibh wrote:Ako se zeli politicki angazovati, onda bolje da to ne radi ovako...-LIBERO- wrote:
Ocito po tvojoj logici osoba koja se zeli politicki angazovati to treba da radi iskljucivo kada se raspise pocetak kampanje pred neke izbore.![]()
![]()
Da je srece, kao sto nije, svi bi mi bili puno aktivniji tokom cijele godine. Svaki dan ako treba. Jer, demokratija i izbor pojedinog nacelnika-delagata-parlamentarca itd. nije nesto cime se zavrsava politicki proces. Demokratija je proces koji je konstantan, sto se najkonkretnije moze primjeniti u lokalnim zajednicama.
Sabina, kada je vec pojedini prozivaju, je bila aktivna na terenu jos dok i nije bila clan NS, a kamoli da ju je neko predlozio i nominovaop za nacelnicu njene opstine.
Preovladava amaterizam, zla namjera, neznanje i zelja za neargumentiranim pljuvanjem sto se ne smije desavati osobi koja je politicki aktivna.
Pismo jeste pozitivno i ukazuje na propuste i probleme ali ga nasloviti na Koldzu je van svake pameti.
- Vecina stvari se odnosi na JKP Park, RAD, Kanton, Grad, Min finansija, policijsku upravu...
- ''Ali zato na mlade u vašoj opštini gosp nacelnice misli jedna od mnogobrojnih cevabdzinica''. Ovo znaci sta?
- Prozivati opstinu zbog kockarnice ili zbog zatvorene lokalne prodavnice je takodje van svake pameti
- ''Vandalizam umjesto fasada'', smijesno.
- ''psi lutalice'', i mala djeca znaju za taj kantonalni problem, azile i nedostatak love, volje, vizije,...
Kao sto rekoh, podrzavam aktiviranje svih gradjana, pisma, peticije, proteste, bunt ali svakako ne na ovakav nacin...
To je tvoje shvatanje stvari i tumacenje istih, rekao bih dosta pristrasno.
Sabina je konkretno prozvala i rekla sta je imala reci i koga je, i sta , imala prozvati.
To sto je pisala bilo je za vakta dok se jos politicki nije angazovala, tako da je to bio cisto izraz njenog licnog angazmana .
Da li si upucen u desavanje, i njen aktivizam, a vezano za kockarnicu? Ako jesi (cak i ako nisi, moze se pronaci na netu), mozes vidjeti i njena konkretna djela i ulicni aktivizam po tom pitanju.
Tako da je djevojka zaista na mjestu. I isto bih mislio o njoj cak i da ne podrzavam stranku u kojoj je sada angazovana.
Ok, neko politiku u lokalnoj zajednick shvata na ovaj nacin..aktivizmom i konkretnim dijelima, kritikama i rjesavanjima mikro situacija, jednu po jednu. Neko se zalaze za neki drugi vid rada i djelovanja u lokalnoj zajednici.
Sreca pa je raznolik spektar ponudjenih i kandidata i politickih opcija, pa svi mozemo probrati za sebe.
- sarajlija_ba
#806 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Dodao bih Zuko Aidu koja je sada u Novom Sarajevu (preselila se) i članica je MO i radi u par komisija koliko ja znam.REXONI wrote:Sad kad smo kod toga ti tvrdiš da čovjek ne laže e ovo ti je spisak ljudi koje ja znam da 100 % nisu napustili stranku SBB a koje je gospodin naveo da su napustili Ribica Elmedin, Mulaosmanović Admir, Zijadić suad, Mahmutovic Mirzeta,Alibegović Abdel ostale nisam mogao dobiti tako da molim te nemoj da širiš dezinformacije ko je napustio stranku.Čovjek wrote:Vidim kako ima Odbore, koji se ni za šta ne pitaju u okrugu za koji su nadležni.REXONI wrote:Ti ili nećeš ili ne znaš nemam pojma šta je sa tobom ne može neko sastavljati liste kako želi ima CIK koji je propisao pravila koliko mora biti žena, omladine a i to da liste moraju biti multietične ukoliko stranka zagovara takvu ideju.
Stranka SBB nije stranka jednog lica kad ima svoje mjesne odbore, općinske odbore, kantonalne i tako dalje tako da svako ima svoj dio nadležnosti.
A to da je čovjek zagovarao Jednonacionalnu listu, ne vjerujem jer koliko vidim prije njega su SBB napustili intelektualci sa diplomama, koji za razliku od Fahrudina ne kriju gdje su diplomirali i šta su diplomirali.
Stranku je prvo napustio gosp. Mg. Elmedin Ribica, zatim gosp. Prof.Dr. Fikret Veljović (potpredsjednik OO SBB BiH)
Zatim potpresjednik gosp. Dipl.ing. Mesud Ramić da bi kasnije stranku napustio i sami presjednik stranke na Ilidži gosp. Mg. Admir Mulaosmanović
Nedugo poslije stranku napušta i Prof.Zijadić Suad, gosp.Sead Hrasnica, pravnica Handžić Deniza, pravnik Mahmutović Mirzeta, Dipl.ing. Mahmutović Almir, Mg.Abdel Alibegović.
Nisu valjda ti ljudi budale da ne znaju i ne isčitavaju zakone i CIK-ova pravila, oni su druže moj intelektualci. Ja bih prije rekao da ti lažeš, nego da laže gospodin čiji je nadimak "SBB" zbog toga što se slomio radeći za tu stranku i eto šta je dobio, da ga Fahro degažira kao zadnji dronjak.
Čime se sve SDA služi to je nevjerovatno
- sarajlija_ba
#807 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Današnji ministar je iz SDA pa nikad ne riješiše ko je digao u zrak mezar rahmetli Alije.REXONI wrote:Ja tebi govorim ono što znam ono što neznam nemogu o tome pričati. A to ko če biti ministar čega to ti i ja ne možemo znati tako da o tome džabe pričamo dok nam nedođe konačna vijest o tome ko postaje novi ministar sigurnosti.Čovjek wrote:Zbog čega da ja tebi vjerujem to što ti meni govoriš?REXONI wrote:Sad kad smo kod toga ti tvrdiš da čovjek ne laže e ovo ti je spisak ljudi koje ja znam da 100 % nisu napustili stranku SBB a koje je gospodin naveo da su napustili Ribica Elmedin, Mulaosmanović Admir, Zijadić suad, Mahmutovic Mirzeta,Alibegović Abdel ostale nisam mogao dobiti tako da molim te nemoj da širiš dezinformacije ko je napustio stranku.
Šta je sa onih 40 nabrojanih, osim tih intelektualaca?
Uz to da dodam, kako ti spominješ da je SBB rukovodstvo upućeno u zakone i pravilnike CIK-a, a prvi se Fahro začešljo i to javno da bude ministar sigurnosti uprkos tome što je općepoznato da tu funkciju ne može vršiti zbog sukoba interesa.
Kako onda da neko ima povjerenja u takvog falsifikatora i takvu stranku, čiji je taj falsifikator predsjednik i osnivač?
Sad imamo i Trg Mevlida Jašarevića.
Toliko o sigurnosti koju nam je SDA obezbijedila.
- sarajlija_ba
#808 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Šta ima neTkoDoktor29 wrote:Nije greska, vi uopste ne citate sta ljudi pisu niti vas to zanima, vi procitate Avaz koji je za vas pocetak i kraj svijeta u kojem zivimo i onda dodjete tu vrijedjati nam inteligenciju sa jeftinim pricama. Ajde prestanite i pocnite citati sta drugi pisu,mozda i vas pocne netko da cijeniSposla wrote:Greska![]()
Pa dobro nije ni SDA sta bolja Bakir je cuvan kao najvece blago a kad ga nisu cuvali opijao se po Travniku...
A Tihic je maticar po njemackoj bio...
Gdje su tu borci
-
pretresnov
#809 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ko je još lud da glasa u ovoj državi, čak i za nivo mjesne zajednice?
Ova tema je cijela od početka do kraja vještački izmišljena, a lažnu "diskusiju" vodi mladež lopovskih stranaka po naredbi starijih lopova. Ali neće vam uspjeti da stvorite utisak normalnosti. Više vam ništa ne pali.
Kraj je.
Ova tema je cijela od početka do kraja vještački izmišljena, a lažnu "diskusiju" vodi mladež lopovskih stranaka po naredbi starijih lopova. Ali neće vam uspjeti da stvorite utisak normalnosti. Više vam ništa ne pali.
Kraj je.
- sarajlija_ba
#810 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Izjava hefteLud i ponosan wrote: Nisi ti mene dobro razumjela, mada se ja nisam dobro izrazio.
-
racionalista
#811 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
zelim da se aktiviram u nekoj od postojecih stranaka pa me interesuju neki podaci. mozel ko pomoci ???
-
Bosnjak333
#812 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ma SBB,vidis kako su se ovi novi na forumu uhljebili i kako vjerno brane ideologiju Fahre pa mislim da ce biti mjesta i za tebe.racionalista wrote:zelim da se aktiviram u nekoj od postojecih stranaka pa me interesuju neki podaci. mozel ko pomoci ???
- sarajlija_ba
#813 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
I ja sam novi ?Bosnjak333 wrote:Ma SBB,vidis kako su se ovi novi na forumu uhljebili i kako vjerno brane ideologiju Fahre pa mislim da ce biti mjesta i za tebe.racionalista wrote:zelim da se aktiviram u nekoj od postojecih stranaka pa me interesuju neki podaci. mozel ko pomoci ???
- bogumila
#814 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
sarajlija_ba wrote: Današnji ministar je iz SDA pa nikad ne riješiše ko je digao u zrak mezar rahmetli Alije.
Kad treba po trenutnom ministru (i to bas sigurnosti) onda je "rahmetli Alija". A za ostale potrebe je Alija prodavao narodu puske, lagao o zlatnim kasikama, mislio prije podne jedno a iza podne drugo itd. Mogu samo reci>
- sarajlija_ba
#815 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Čovjek je rahmetlija, i sad i uvijek, bez obzira ko o njemu da govori treba da poštuje njegov doprinos.bogumila wrote:sarajlija_ba wrote: Današnji ministar je iz SDA pa nikad ne riješiše ko je digao u zrak mezar rahmetli Alije.
Kad treba po trenutnom ministru (i to bas sigurnosti) onda je "rahmetli Alija". A za ostale potrebe je Alija prodavao narodu puske, lagao o zlatnim kasikama, mislio prije podne jedno a iza podne drugo itd. Mogu samo reci>![]()
A što se tiče kašika, prodaje oružja i ostalom...ima i toga, ali ko radi taj i griješi. Halal mu bilo na oba svijeta. Ipak je on svima drag insan.
Ipak, treba biti realan i reći da ni Tarik Sadović a ni današnji ministar Ahmetović nisu riješili dizanje mezara u zrak rahmetli Predsjednika.
To je sramota za sve patriote BiH bez obzira kojoj stranci pripadaju.
Mene bi bilo sramota i da je ministar iz SBB-a...svejedno je to. Ko ne valja - ne valja i završena priča.
U ovom slučaju ne valjaju ministri iz SDA i to je tako.
-
racionalista
#816 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Bosnjak333 wrote:Ma SBB,vidis kako su se ovi novi na forumu uhljebili i kako vjerno brane ideologiju Fahre pa mislim da ce biti mjesta i za tebe.racionalista wrote:zelim da se aktiviram u nekoj od postojecih stranaka pa me interesuju neki podaci. mozel ko pomoci ???
ja bi u stranku gdje ima najvise zena. nije zezancija nikakva, fakat sam kreativniji kad su zene oko mene
- bogumila
#817 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
To su poslovi OSA-e, sa kojom (nazalost) zakonski ministar nema nista. Na celu OSA i SIPA nikad nije bio niko iz/blizak SDA. Ako grijesim nek me neko ispravi.sarajlija_ba wrote:Čovjek je rahmetlija, i sad i uvijek, bez obzira ko o njemu da govori treba da poštuje njegov doprinos.bogumila wrote:sarajlija_ba wrote: Današnji ministar je iz SDA pa nikad ne riješiše ko je digao u zrak mezar rahmetli Alije.
Kad treba po trenutnom ministru (i to bas sigurnosti) onda je "rahmetli Alija". A za ostale potrebe je Alija prodavao narodu puske, lagao o zlatnim kasikama, mislio prije podne jedno a iza podne drugo itd. Mogu samo reci>![]()
A što se tiče kašika, prodaje oružja i ostalom...ima i toga, ali ko radi taj i griješi. Halal mu bilo na oba svijeta. Ipak je on svima drag insan.
Ipak, treba biti realan i reći da ni Tarik Sadović a ni današnji ministar Ahmetović nisu riješili dizanje mezara u zrak rahmetli Predsjednika.
To je sramota za sve patriote BiH bez obzira kojoj stranci pripadaju.
Mene bi bilo sramota i da je ministar iz SBB-a...svejedno je to. Ko ne valja - ne valja i završena priča.
U ovom slučaju ne valjaju ministri iz SDA i to je tako.
-
preko bare
#818 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Da li neko zna ko je bio nacelnik opstine SG 1992 kad se civilno oruzje predalo tj. prodalo sa Faletica tkz,JNA .A narod naravno ostao go. Ako je to bio Hadzibajric koji je i dan danas na funkciji e onda ste dobro dogurali.Nemojte slucajno da pravite bilo kakve promjene bice jos veselja.
Kako vidim borci armije BiH se upste ne postuju pazite da vas ko ne prevede zedne preko vode ponovo. Procitah neke komentare izgleda da vam odgovara ova kriza koja traje vec 20 godina. Svaka cast pojedincima koji pokusavaju da objasne zasto su promjene potrebne pa makar i macak u vreci bio ali i vasa djeca uskoro dolaze na svijet. Ne mogu da vjerujem da ne zelite dobro svojoj djeci , je li moguce da ste se toliko navikli na korupciju, lopovluk , pola drzavljana nezaposleno, mnoga djeca vec gladuju ............
Vi ste jedini forum klix.ba gdje citam humanitarne akcije, koliko me odusevljava humanost toliko me uzasava ono sto vidim, spasavanje bebica od gladi i potrebnih lijekova pa gdje to jos ima osim Africe......TUZNO
Kako vidim borci armije BiH se upste ne postuju pazite da vas ko ne prevede zedne preko vode ponovo. Procitah neke komentare izgleda da vam odgovara ova kriza koja traje vec 20 godina. Svaka cast pojedincima koji pokusavaju da objasne zasto su promjene potrebne pa makar i macak u vreci bio ali i vasa djeca uskoro dolaze na svijet. Ne mogu da vjerujem da ne zelite dobro svojoj djeci , je li moguce da ste se toliko navikli na korupciju, lopovluk , pola drzavljana nezaposleno, mnoga djeca vec gladuju ............
Vi ste jedini forum klix.ba gdje citam humanitarne akcije, koliko me odusevljava humanost toliko me uzasava ono sto vidim, spasavanje bebica od gladi i potrebnih lijekova pa gdje to jos ima osim Africe......TUZNO
-
Bosnjak333
#819 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Svaka stranka pored asocijacije mladih ima asocijaciju zena,ali s obzirom da nisi zensko trazi da za tebe naprave iznimku.racionalista wrote:Bosnjak333 wrote:Ma SBB,vidis kako su se ovi novi na forumu uhljebili i kako vjerno brane ideologiju Fahre pa mislim da ce biti mjesta i za tebe.racionalista wrote:zelim da se aktiviram u nekoj od postojecih stranaka pa me interesuju neki podaci. mozel ko pomoci ???
ja bi u stranku gdje ima najvise zena. nije zezancija nikakva, fakat sam kreativniji kad su zene oko mene
-
Doktor29
#820 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Nisi, ti si tek promjenio dressarajlija_ba wrote:I ja sam novi ?Bosnjak333 wrote:Ma SBB,vidis kako su se ovi novi na forumu uhljebili i kako vjerno brane ideologiju Fahre pa mislim da ce biti mjesta i za tebe.racionalista wrote:zelim da se aktiviram u nekoj od postojecih stranaka pa me interesuju neki podaci. mozel ko pomoci ???
-
Doktor29
#821 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Nisi, ti si tek promjenio dresSposla wrote:I ja sam novi ?
Jel ti to pokusavas da budes duhovit??
-
Doktor29
#822 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ma znam, za njega Avaz misliREXONI wrote:Ni je on tebe shvatio kakvu analizu ti želiš. Ali dobro je ovo što je napisao da vidimo kako je narod kažnjavao SDA, nakon ovi izbora čemo se sastati da vidimo da li je narod opet kaznio SDA.
-
Bosnjak333
#823 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Samo reci je li ovo iz Avaza?REXONI wrote:Koldžo novcem iz općinske kase kupuje glasove građana
Načelnik ovih dana posjećuje penzionere
Koldžo: Dijeli podobnima Kako se bliže izbori, načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo ovih dana zajedno s ostalim kadrovima iz SDA obilazi mjesne zajednice i posjećuje penzionere koji su simpatizeri ove stranke. Tu ne bi bilo ništa čudno da im prilikom posjete šakom i kapom u svoje i ime SDA ne dijeli novac iz općinske kase, koju pune porezni obveznici, podstičući ih tako da mu i na ovim izborima daju glas.
- Načelnik zajedno s ljudima iz MZ ide od kuće do kuće i podmićuje penzionere sa 30 ili 50 KM da glasaju za njega. Što je još gore, on njima dijeli novac iz granta koji svakako pripada toj populaciji. To je novac građana Sarajeva, a ne njegov, da ga svojata.
Kad bude iz svog džepa dijelio pare, neka tako i govori. Na svu sreću, narod dobro zna šta oni rade i kakvim se stvarima bavi čovjek koji je 16 godina u politici.
-
ekremceleby
#824 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Nerado raspravljam i ovo je moje posljednje javljanje. Protiv mene su iznose neistine. Molim Vas, evo i sami provjerite. Uzmite spisak MO i vidite ima li ovih ljudi igdje na mapi. Nađite ih na fb, tu su pitajte ih. Istina, javila mi se kolegica Bahtanović i rekla ja nisam napustila stranku iako je tačno sve to što ste rekli ali ja ću da glasam za kolegicu Pljakić i možda prof.Veljović ali sada sam se čuo sa još ljudi koji su bili u OO a sada nisu.
Molim Vas, dostojanstveno sam izašao iz stranke a sada mi se pripisuju kojekakve neistine. Prestanite sa neistinama inaće ću da iznosim istine, prljav veš.
Ne tjerajte me da govorim o pornografiji u kancelariji OO, a to znaju svi članovi OO SBB BiH Ilidža i da govorim o pranju para zbog čega sam prvi puta dao ostavku pa me sekretar ko malo dijete molio da šutim i da povučem ostavku, a sada se to deklariše kao prekršaj. Hajde recite kakav prekršaj ako smijete, hajde neka neko postavi moju tadašnju ostavku ako smije. Molim te ne tjerajte me da iznesem ono oko čega ćete se stiditi.
Molim Vas, dostojanstveno sam izašao iz stranke a sada mi se pripisuju kojekakve neistine. Prestanite sa neistinama inaće ću da iznosim istine, prljav veš.
Ne tjerajte me da govorim o pornografiji u kancelariji OO, a to znaju svi članovi OO SBB BiH Ilidža i da govorim o pranju para zbog čega sam prvi puta dao ostavku pa me sekretar ko malo dijete molio da šutim i da povučem ostavku, a sada se to deklariše kao prekršaj. Hajde recite kakav prekršaj ako smijete, hajde neka neko postavi moju tadašnju ostavku ako smije. Molim te ne tjerajte me da iznesem ono oko čega ćete se stiditi.
-
Bosnjak333
#825 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
To ti zelis da se pohvalis i da kazes da si bio u dzamiji pred izbore?Sposla wrote:nema ovih SDA svi na džumikolektivno se dogovorili pa otisli