LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
dino84

#351 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by dino84 »

iPod wrote:dino svaka cast! :thumbup:
Ma pusti ba...

Ja nisam cak ni rekao ono narodski "daj ba,obican drot,dje ce drot voditi Opstinu" mada mnogi tako misle,jer kad je Hadzic upao sa 24 onda stvarno moze skoro svako,ali stani brate dragi.
Vikic je heroj,ne treba meni koji sam ovdje u ratu bio niko objasnjavati sta i kako,ljudska gromada i junak,ali stani malo ba...
Pa onda je najbolje da se ratni heroji koji su danas na margini ali koji nemaju ni 0,00000000001 % onoga sto Vikic ima i koji nisu u politici nikad bili za razliku od njega fino kandiduje na svakim izborirma,pa hajmo onda herojima dati da vode drzavu i Opstine.A ne ovako,kad vidim Kemu Ademovica da vodi Skupstinu zanebesa mi se pred ocima.

Jeftino igranje na patriotizam i nista vise.
iPod

#352 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

Bosnjak333 wrote:Pregledao sam spiskove za lokalne izbore svake stranke za svaku opcinu.Prica da SBB ima najbolje kadrove je opca glupost.Pregledajte i vi ostali(pogotovo za sarajevske opcine) i utvrdite koga znate sa SBB-ovih lista,a da je uspjesan biznismen,sportista,doktor,borac.Jedini koji ce ih mozda izvuci je Dragan Vikic,a ovo ostalo nece dobiti nista.SDP i SDA ce opet voditi borbe za sarajevske opcine jer imaju kvalitetniji i poznatiji kadar.
Vikic jeste bio veliki i poznati borac,patriota u ratu i sve,ali je on svoje ratne zasluge naravno i unovcio,kao i svaki general,major,komandant.Ne vidim zasto je on bio bolji borac od mog oca ili mnogih drugih oceva koji za svoje zasluge nisu dobili nista,niti jednu jedinu marku.Mogu Vikic i slicni pricati protiv SDA i rahmetli Alije,ali im je on svima osigurao luksuzne zivote i dao im sve sto se moglo dati.Sve je to nezahvalna bagra zeljna novca i moci.
SBB ima najuspjesnije i najbolje prebjege iz drugih stanaka, mahom iz SDA i SzaBiH, to je sve što ima ta stranka, pa samo krenite redom i pogledajte strukture, pa mogu već sada reći truhle stranke. Đonlagić, Terzić, Radžo, Škaljić, Hadzibajric, Šehbajratarević itd itd, i šta očekivati od SBB (nova SDA), sve ono što je SDA radila u proteklih 20. godina.

Dovoljno je pogledati PR stranke, dotičnu Edinu Latif i čovjeku je sve jasno.

Stim što SDA ima sreću da se riješila ovih trbuhom za stolicom.... manjim dijelom, većina je još ostala ;)
Last edited by iPod on 07/08/2012 14:08, edited 1 time in total.
Bosnjak333

#353 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

dino84 wrote:
iPod wrote:dino svaka cast! :thumbup:
Ma pusti ba...

Ja nisam cak ni rekao ono narodski "daj ba,obican drot,dje ce drot voditi Opstinu" mada mnogi tako misle,jer kad je Hadzic upao sa 24 onda stvarno moze skoro svako,ali stani brate dragi.
Vikic je heroj,ne treba meni koji sam ovdje u ratu bio niko objasnjavati sta i kako,ljudska gromada i junak,ali stani malo ba...
Pa onda je najbolje da se ratni heroji koji su danas na margini ali koji nemaju ni 0,00000000001 % onoga sto Vikic ima i koji nisu u politici nikad bili za razliku od njega fino kandiduje na svakim izborirma,pa hajmo onda herojima dati da vode drzavu i Opstine.A ne ovako,kad vidim Kemu Ademovica da vodi Skupstinu zanebesa mi se pred ocima.

Jeftino igranje na patriotizam i nista vise.
To je to. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vikic i jos neki su svoje herojstvo naplatili,a sta je sa ostalim borcima...
Bosnjak333

#354 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

iPod wrote:
Bosnjak333 wrote:Pregledao sam spiskove za lokalne izbore svake stranke za svaku opcinu.Prica da SBB ima najbolje kadrove je opca glupost.Pregledajte i vi ostali(pogotovo za sarajevske opcine) i utvrdite koga znate sa SBB-ovih lista,a da je uspjesan biznismen,sportista,doktor,borac.Jedini koji ce ih mozda izvuci je Dragan Vikic,a ovo ostalo nece dobiti nista.SDP i SDA ce opet voditi borbe za sarajevske opcine jer imaju kvalitetniji i poznatiji kadar.
Vikic jeste bio veliki i poznati borac,patriota u ratu i sve,ali je on svoje ratne zasluge naravno i unovcio,kao i svaki general,major,komandant.Ne vidim zasto je on bio bolji borac od mog oca ili mnogih drugih oceva koji za svoje zasluge nisu dobili nista,niti jednu jedinu marku.Mogu Vikic i slicni pricati protiv SDA i rahmetli Alije,ali im je on svima osigurao luksuzne zivote i dao im sve sto se moglo dati.Sve je to nezahvalna bagra zeljna novca i moci.
SBB ima najuspjesnije i najbolje prebjege iz drugih stanaka, mahom iz SDA i SzaBiH, to je sve što ima ta stranka, pa samo krenite redom i pogledajte strukture, pa mogu već sada reći truhle stranke. Đonlagić, Terzić, Radžo, Škaljić, Hadzibajric, Šehbajratarević itd itd, i šta očekivati od SBB (nova SDA), sve ono što je SDA radila u proteklih 20. godina.

Stim što SDA ima sreću da se riješila ovih trbuhom za stolicom.... manjim dijelom, većina je još ostala ;)
Uvijek se prica o toj propasti SDA,ali mnogi ne znaju da je osnivanje SBB-a treci udar na ovu stranku od njenog postojanja.Prvo je bilo osnivanje SBiH-a(vec tada se smatralo da ce SDA propasti,a vidi danas propala SBiH),zatim A-SDA(i oni se lagahno gase,prije cetiri godine su u mojoj opcini imali listu za OV,ove je nemaju) i sad SBB koji ce takodje kako je dosao tako i otici.Opet ce SDA ostati.Ja nisam clan niti jedne stranke,a u buducnosti ne planiram ni biti,ali ako jednostavno ode SDA Zlaja ostaje bez konkurencije i Bosnjaci gubije "jedino"(pod navodnicima) konkurentno desno krilo i onda su prepusteni ovim socijalistima kojima je i dalje cilj bratstvo-jedinstvo,a ne npr. spasavanje Bosnjaka od propasti i diskriminacije u rs.Pregledao sam liste SDP-a za rs i bas mi je izgledalo zalosno.Uglavnom za nosioce lista stavljaju Srbe i tako se ulizivaju tamosnjem stanovnistvu,a vi Bosnjaci se opet sami snalazite.Jednostavno receno fuj. :( :(
mahircuko

#355 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by mahircuko »

mahircuko wrote:
dino84 wrote:Sto se tice Vikica...
hamidkuric wrote: Pa covjek je htijeo da ode u penziju za koju godinu ipak je on zasluzio prije mnogih drugih....A kakve onda ljudi gluposti pisu dragan je zaradio sebi penziju da moze mirno da zivi nikad on nije bio troskali... A sad sto je covjek usao u SBB valjda sto misli da moze pomoci kao sto je radio i ratu
Hhahhhhaha,dobar,dobar!!! :lol: :lol: :lol:

Eto,vidio kako narod lose zivi,i prelomio se konacno nakon jedno godinu dana razmisljanja pa odlucio da pomogne u vodjenju Opstine sa diplomom prof.tjelesnog odgoja.Ja se ne sjecam ni kada je otisao iz HSS-a,ali evo promijenio je dres vidim.

Gdje je onaj post o nekretninama,caffe Michelle,petosoban stan,trosoban stan,vikendica na Nisicima,penzija od 1500 KM plus otpremnina 25 000 KM,jesam fulio sta,pisalo se prije desetak dana ovdje.
Sav se polomio da ode u penziju sto prije :lol:

Fakat je jadno da ne moze biti jadnije kada bilo koja stranka,znaci bilo koja koristi neko poznato ime da uzme funkciju za koju je nekompetentna.

Joj kad se sjetim da je Dino "imam kljuc" Konakovic mogao biti nacelnik Opcine Centar ove 4 godine,lik koji je dao 10 ispita u otprilike isto toliko dana,o unistavanju KK Bosne da ne pricam i jos o drugim stavrima,fazon je samo sto je poznat.Masa drugih primjera i kod ostalih stranaka.

Poenta - samo strucni i obrazovani ljudi da budu na listama pa se onda moze covjek ako nista bar nadati necemu.U tom kontekstu,mozda ovaj mali iz SDA u Novom Gradu i ne bi bio los ali kada bi sam donosio odluke i kada mu se niko ne bi petljao u rad,sto je jako tesko poznavajuci nas mentalitet " 'ta ce on,balavac".
Moram se ukljuciti nisam planirao al ...
Pocev od Dine i njegovog duga sto je napravio 2.2 miliona u KK Bosni pa na dalje... Od toga da je menadzer Beobasketa bio a glavni u Bosni za dovodjenje igraca covjek je prao pare 2 godine ... Tako nemojte dine materevam... NEMA VECE LOPINE OD NJEGA... U DRZAVI....
A za Becirevica... evo vam ponesto citat njegov ako vec govorite te stvari,,,
Obecao je "dobar i siguran zivot,kontetan rad i konretne rezultate na poboljsanju sigurnosti,infrastrukture i ostanovnih opcinskih servisa i usluga...." pa reci mi sve vise placki i pucnjava u Centru svaka mu cast nemoj da mi on vise uvodi red i mir u Centru... Svaka mu cast svaki dan neko pogine nek kuci ga uvodi....

Onda imas projekat grad i mjesto novog biznisa Centar opcina interesantno mjesto za ulaganje, investicije i zaposaljavanje... A sve vise zatvorenih firmi a BAS SMO RAZVIJENI SVAKA MU CAST...

Kad cemo na bazen taj famozni na skenderiji to je obecao u sklopu Urbanistickog projekta SKENDERIJA a mogli bi da prespavamo u hotelu tom cuo sam da trebao je da napravi dobre garaze.... Ako nista da operem noge u tom bazenu....
Ili kad smo vec kod kupanja da se vratimo miljacki i to je htijeo da radi neki projek "vratimo se miljacki"....
I stvarno uzivam ljeti kad prodjem pored opstine u mirisu prirode od Miljacke tako svaka cast Becirevicu za uradjenom nemoj vise matereti...

Uredjenje svih parkova u Centru bas ih je uredio pored Opstine se skupljaju sami narkomani ljudi pascad kojekakva pustaju dok djeca se igraju.... Svaka cast lafe....

A cuo sam da ima i mreza javnog i privatnog sektora za unaprijedjenje turisticke ponude Centar pa bi zelio da se ukljucim da vidim mogu li kako doprinijeti tako ljudi.... Dajte covjek nista ne radi... A Konakovic dino.... Ma dajte nema vece lopine od njega...... Ja licno samo vjerujem VIkicu i samo on je osoba za koju ja licno glasam i u ratu sam bio uz njega i uvjek.... i njemu i svakome ko ima dobar projekt i viziju i ko je prije svega PATRIOTA!!!
iPod

#356 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

hamide, tj. mahire

To što ti pišeš, jel to po oprobanom receptu i doktrini Avaza? Nemaš ti pojma, al bitno je da se blati i da se pišu razno razne laži bez pokrića.

Nadam se da će moderacija ubrz reagirati na ove gadosti koje iznosiš. Ti si još samo jedan dokaz u nizu zašto čovjek ne treba da glasa za SBB, valjan razlog da se SBB-u kaže jasno i glasno NE, na ovim, na sljedećim, i na svakim izborima.
Trebam te

#357 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

Bosnjak333 wrote:
vatrogasac wrote:
Bosnjak333 wrote: Demokratska smo drzava(barem sto se izbora tice) i imas pravo da glasas za koga hoces,a mozes i da ne glasas nikako.
Znam ja sve to nego ne razumijem kako se preko noći neko odluči da promijeni program za koji se zalaže kada izađe pred govornicu u predizbornoj kampanji. Da li je baš do promjene ubjeđenja ili nečeg drugog? Razumijem i to kada se desi jednom ili dvojici u jednom gradu, ali kada toga ima na desetke onda isprovocira drugačiji zaključak.
Dosljednost je najbolji odraz karaktera.Najbolji primjer tome je nacelnik Gorazda Ramovic.Shvatio je da preko propale SBiH nema teoretske sanse da ponovo bude izabran za nacelnika pa se odlucio za bijeg u SBB.

I jos jedan, Berilo Ibro nacelnik Trnova, presao iz propale SBiH u SDP, naravno preko pajdasa Damira Hadzica :mrgreen: :skoljka: :run:

Trenutno iftarima kupuje glasove, naravno iz budzetskih para :x

:-)
Bosnjak333

#358 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Trebam te wrote:
I jos jedan, Berilo Ibro nacelnik Trnova, presao iz propale SBiH u SDP, naravno preko pajdasa Damira Hadzica :mrgreen: :skoljka: :run:

Trnovo je posebna prica i tamo su ljudi pametni. :D
Nema glasa bez dobre junice. ;)
mahircuko

#359 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by mahircuko »

iPod wrote:

A sto se tice SBB-a imas Generala Radzu koji je vodio jedan od najelitnijih odreda tako nemoj pricat sine sto neznas...A hadzibajric pa pitajte narod sta misli o njemu i skaljicu u starom gradu a za vikica sine izvini al dobro je onaj hamid rekao bas si opasan levat.
A zna se ko je pobjegao grlom u jagode... i ko je spavao u tatinom podrumu dok su drugi branili drzavu i opijao se po visokom i slicno.... A sto se tice alije svaka mu cast ...
A sto se tice ovog klempe valjda kako sam skontao to je tihic ko moze biti pa zar hadzija jedan koji je vjencavao u njemackoj i sad trazi ordene sto je pobjegao iz Bosne kad joj je trebao.... ........................
Last edited by Anonymous on 07/08/2012 14:29, edited 1 time in total.
Reason: banned
dino84

#360 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by dino84 »

@mahircuko

Lupas druze,98 posto stvari koje si naveo nije u nadleznosti nacelnika Opstine,ko god da bio na funkciji.
Cuj za pucnjavu po gradu kriv nacelnik Opstine. :-)
Ja zivim u Novom Gradu i ako je ista dobro ostalo iza Hadzica onda je to bazen na Otoci za koji on htio to neko priznati ili ne snosi dosta zasluga.Na stranu ostalo sve,kakav je tip itd.E to je mozda moglo proci,da se u Centru izganjala neka dokumentacija,teren tj. zemljiste itd. a ovo drugo sto si naveo nema veze sa ingerencijom Opstine.

Pojam nemas ali eto,neka Vikic kruzi po noci sa oruzjem pa neka spasava raju.
Akibh

#361 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

mahircuko wrote:al dobro je onaj hamid rekao
:D :D Odlicno
iPod

#362 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

mahircuko wrote:
A sto se tice SBB-a imas Generala Radzu koji je vodio jedan od najelitnijih odreda tako nemoj pricat sine sto neznas...
Hamide, jel to onaj što onomad navrati vojnike da ruše zgradu federalne vlade, i što je iz SDA prebjegao u SBB? Pa su poslije poreski obveznici iz svojih izdvajanja plaćali obnovu zgrade?
Doktor29

#363 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Maystor wrote:
Doktor29 wrote: Ja ne znam kako vi razmisljate, pitati za reference nekokoga tko ima 28 godina od cega se skolovao do 26. godine spada u domen pisanja Avaza, pa ne moze imati nikakve reference sa toliko godina a posebno ovih na kojim vi izgleda insistirate tj nije mogao do sada voditi Opstinu.
Pa kako 28-godišnjak bez ikakvog iskustva može voditi opštinu sa 100 000 stanovnika? Razmisli da li bi iko dopustio da mu srce operiše mladi doktor, koji je tek završio medicinski koledž u Maleziji i nije imao vremena da stekne iskustvo i reference?
O tome treba suditi recimo nakon jednog mandata, posjetit cu se da je tu istu Opstinu Damir Hadzic poceo "voditi" sa 22 godine, ne znam gdje ste bili tada da to osporavate
Doktor29

#364 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Bosnjak333 wrote:
Maystor wrote:
Doktor29 wrote: Ja ne znam kako vi razmisljate, pitati za reference nekokoga tko ima 28 godina od cega se skolovao do 26. godine spada u domen pisanja Avaza, pa ne moze imati nikakve reference sa toliko godina a posebno ovih na kojim vi izgleda insistirate tj nije mogao do sada voditi Opstinu.
Pa kako 28-godišnjak bez ikakvog iskustva može voditi opštinu sa 100 000 stanovnika? Razmisli da li bi iko dopustio da mu srce operiše mladi doktor, koji je tek završio medicinski koledž u Maleziji i nije imao vremena da stekne iskustvo i reference?
.
Ako sam ja dobro procitao zavrsio je Ekonomiju i javnu upravu a ne medicinu
Trebam te

#365 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

Bosnjak333 wrote:
Trebam te wrote:

Boze moj, plati pa vladaj :mrgreen:

.
Doktor29

#366 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Akibh wrote:
hamidkuric wrote:
Ma ne budi smjesan decko pa ko onda? ako ne dragan? ponavaljam imas opciju klempu i onog lopova iz SDP-a tako koga? ima i Fahro koji je opet napravio od Avaza sta je napravio...imas Sefera koji je...A i Silajdzica ko je nepredvidljiv...
A Vikic u politici pa nek nista ne uradi vise je od ovih sto sad rade... A kakav je Vikic slomit ce se radeci od posla jer covjek je navikao da radi tako nemoj pricati o cemu neznas...

A stvarno jesi jedan opasan levat... cim tako mislis
Hamide, Hamide, pa Vikic je kandidat za nacelnika opstine Centar SA, nije za predsjednika BiH.
Kakav Tihic, Zlatko, Sefer, Haris, sta ti lupas, kakve opcije? Opsti izbori su 2014.
E s kim ja raspravljam , svico draga :-D
Sam Mandal nam se prikljucio :dance:
Bosnjak333

#367 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Trebam te wrote:
Bosnjak333 wrote:
Trebam te wrote:

Boze moj, plati pa vladaj :mrgreen:

.
Stanovnici Trnova treba da nam budu primjer.Oni jedini imaju koristi od lokalnih izbora. :D
Doktor29

#368 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mahircuko wrote:
iPod wrote:

A sto se tice SBB-a imas Generala Radzu koji je vodio jedan od najelitnijih odreda tako nemoj pricat sine sto neznas...A hadzibajric pa pitajte narod sta misli o njemu i skaljicu u starom gradu a za vikica sine izvini al dobro je onaj hamid rekao bas si opasan levat.
A zna se ko je pobjegao grlom u jagode... i ko je spavao u tatinom podrumu dok su drugi branili drzavu i opijao se po visokom i slicno.... A sto se tice alije svaka mu cast ...
A sto se tice ovog klempe valjda kako sam skontao to je tihic ko moze biti pa zar hadzija jedan koji je vjencavao u njemackoj i sad trazi ordene sto je pobjegao iz Bosne kad joj je trebao.... ........................
Jle ja ovo Avaz citam :shock:
Trebam te

#369 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

.[/quote]

Ekonomija u Maleziji, onako to je prosjecan fax nista posebno, doduse dobro barata engleskim jezikom jer je morao studirati na engleskom jeziku.

Javna uprava ti nije fakultet, tu idu propala djeca novopecenih tajkuna, politicara itd...rodjak radio gore, tu se strogo vodi racuna da pojedinci prodju, jer trebaju se uvaliti gdje vec u drzavnu sluzbu :dance:

Momak je mlad, svakako treba raditi par godina i steci iskustvo u Opstini i onda mozda se kandidovati za nacelnika, ali eto uz Damirov blagoslov :lol: i Berilo junice, mozda i bude hajra od njega :lol:

;-)
Doktor29

#370 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

dino84 wrote:@mahircuko

Lupas druze,98 posto stvari koje si naveo nije u nadleznosti nacelnika Opstine,ko god da bio na funkciji.
Cuj za pucnjavu po gradu kriv nacelnik Opstine. :-)
Ja zivim u Novom Gradu i ako je ista dobro ostalo iza Hadzica onda je to bazen na Otoci za koji on htio to neko priznati ili ne snosi dosta zasluga.Na stranu ostalo sve,kakav je tip itd.E to je mozda moglo proci,da se u Centru izganjala neka dokumentacija,teren tj. zemljiste itd. a ovo drugo sto si naveo nema veze sa ingerencijom Opstine.

Pojam nemas ali eto,neka Vikic kruzi po noci sa oruzjem pa neka spasava raju.
Taj Bazen je Kanton gradio, Opstina je ucestvovala za 30% ali je dobar i koristan tko god ga je napravio :thumbup:
Doktor29

#371 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Trebam te wrote:
.

Ekonomija u Maleziji, onako to je prosjecan fax nista posebno, doduse dobro barata engleskim jezikom jer je morao studirati na engleskom jeziku.

Javna uprava ti nije fakultet, tu idu propala djeca novopecenih tajkuna, politicara itd...rodjak radio gore, tu se strogo vodi racuna da pojedinci prodju, jer trebaju se uvaliti gdje vec u drzavnu sluzbu :dance:

Momak je mlad, svakako treba raditi par godina i steci iskustvo u Opstini i onda mozda se kandidovati za nacelnika, ali eto uz Damirov blagoslov :lol: i Berilo junice, mozda i bude hajra od njega :lol:

;-)[/quote]

Opet pricas nebuloze, zavrsio je postdiplomski studij iz Ekonomije i javne uprave u Maleziji, ti si vjerovatno bio tamo pa znas kakav je to fakultet i za sta, sa kojim pravom to ti pricas???
Ispade da branim ovoga a ne znam mu ni ime :-)
Trebam te

#372 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

Bosnjak333 wrote: :-)[\quote]
{Boze moj, plati pa vladaj :mrgreen:

.
Stanovnici Trnova treba da nam budu primjer.Oni jedini imaju koristi od lokalnih izbora. :D
Ne svi, moras biti podoban ;-) i ne skolovan :mrgreen: sto manje skole i sto vise glasaca u domacinstvu onda si Berilov, 8-) dobijes junicu koju ces i onako morati preprodati ili zaklati, jer su jeftino nabavljene skart roba iz Srbije :dance:

Sve po zakonu :run:
Trebam te

#373 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

Doktor29 wrote:
Trebam te wrote:
.

;-)
Opet pricas nebuloze, zavrsio je postdiplomski studij iz Ekonomije i javne uprave u Maleziji, ti si vjerovatno bio tamo pa znas kakav je to fakultet i za sta, sa kojim pravom to ti pricas???
Ispade da branim ovoga a ne znam mu ni ime :-)[/quote]

U redu izvinjavam se, nisam upratio sta je sve momak nakitio od diploma, ali tvrdim da Malezijski univerziteti nisu an svejtskim listama nesto posebno jer svi bolji malezijski studenti obicno idu na skolovanje vani po svjetskim univerzitetima koje sponzorise malezijska vlada.

Javna uprava u Maleziji neznam koliko ima veze sa javnom upravom u BiH.

Kako god momak ima solidnu skolsku podlogu, ali nije on za vodjenje jedne opstine. Nije on uopste ni za kakvog rukovodeceg mjesta, cak ni da vodi sadjenje cvijeca u parku, potrebno mu je iskustvo.

:bih:
iPod

#374 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

@Trebam Te

Kako god, nije jedan od onih koje su babe i stričevi slali na školovanje po Londonu, Milanu i sličnim gradovima širom Evrope, nego je koliko upravo čitam bio stipendista, čitaj dobitnik stipendije Malaya univerziteta (UM) koji je ujedno i najbolje rangirani univerzitet u Maleziji, stoga nema razloga da se priča svodi na ovaj nivo, jeli ili nije, koji je rang i slično.

Barem vi na toj opštini ne morate glasati za "osrednje" fudbalere koji očito nisu uspjeli u svojoj branši pa se trpaju u politiku.... E moj glas neće dobiti samo zato što je igrao u Želji ;), eto im ga na.
Trebam te

#375 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

iPod wrote:@Trebam Te

Kako god, nije jedan od onih koje su babe i stričevi slali na školovanje po Londonu, Milanu i sličnim gradovima širom Evrope, nego je koliko upravo čitam bio stipendista, čitaj dobitnik stipendije Malaya univerziteta (UM) koji je ujedno i najbolje rangirani univerzitet u Maleziji, stoga nema razloga da se priča svodi na ovaj nivo, jeli ili nije, koji je rang i slično.

Barem vi na toj opštini ne morate glasati za "osrednje" fudbalere koji očito nisu uspjeli u svojoj branši pa se trpaju u politiku.... E moj glas neće dobiti samo zato što je igrao u Želji ;), eto im ga na.

Slazem se stobom, ne podcjenjujem momka niti Malay University, znam vrlo dobro o cemu pricam. Ako je momak jedna od svijetlih primjera BH buducnosti tacno bolje je glasati za njega nego za pjevaca, fudbalera,itd..kojih je nazalost puna danasnja politika. :dance:

Ja sam onako objektivno rekla bez ikakvih pristrastnosti i predrasuda o vrijednosti referenci kojih se ticu momka. Dalje, bojim se da ga mocnici ne sagore i prije nego uspjedne nesto uraditi, cim su ga stavili na listu vec mi mirise da ce biti samo tipicna marioneta nekog. Ja licno da sam na mjestu momka, ne bih se kandidovala, vec bi par godina radila direktno ili indirektno na operativnim poslovima opstine i onda se odlucila za imenovanje. :skoljka: :zoka:

:run:
Post Reply