LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
Maystor

#326 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Maystor »

Seawolf wrote:Prenosim predizborni pamflet za kandidate za načelnike opština ispred SDA, koji je objavljen na jednom web-portalu (nadam se da se vlasnici portala klix.ba, neće na mene puno ljutiti zbog ovoga):
SARAJEVO - Pored sarajevske općine Stari Grad u kojoj je SDA za načelnika predložila mladog kandidata Abdulaha Skaku, i u općini Novi Grad Sarajevo za načelnika općine predložen je dvadesetdevetogodišnji magistar javne uprave Semir Efendić.

Političkim strankama u BiH danas birači najviše zamjeraju što na najodgovornije pozicije delegiraju uglavnom jedna te ista lica, rijetko nudeći kadrovska osvježenja. Moramo priznati da su birači koji tako misle uglavnom u pravu. Ali, izuzetaka ima. Dobar primjer kako jedna politička organizacija može mijenjati trendove i povjerenje pokloniti mlađim kadrovima je opredjeljenje Stranke demokratske akcije da u dvije od četiri sarajevske općine za načelnike predloži mlade ljude i nova lica na političkoj sceni.

Sudeći prema biografiji kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića, koji je magistrirao javnu upravu na jednom od najboljih svjetskih univerziteta ''Malaya'' u Kulala Lumpuru, Malezija, radi se o novoj pojavi na bh. političkoj sceni, gdje se mlad čovjek zavidnih stručnih referenci, bez loše ili sumnjive političke pozadine, pojavljuje u političkom sivilu naše svakodnevnice. Po završetku studija dvije godine radio je u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, nakon čega odlazi na postdiplomski studij u Maleziju, gdje je zbog dobrih rezultata u toku studija dobio i prestižnu stipendiju Ministarstva za visoko obrazovanje Vlade Malezije. Efendić dolazi iz radničke porodice koja je nastanjena u novogradskom naselju Briješće.

Zanimljivo je da je su iz ovog naselja i naš ponajbolji rukometaš Mirsad Terzić, kao i zasigurno najbolji nogometaš Edin Džeko. Nadamo se da je došlo vrijeme kada ćemo i u politici konačno dobiti stručne mlade ljude koji će se uhvatiti u koštac sa rješavanjem nagomilanih problema našeg društva.
Hoće li mi neko dobronamjeran objasniti kakva je to referenca za kandidata za načelnika opštine, ako je nastanjen u naselju u kojemu su stanovali naši najbolji rukometaš i najbolji fudbaler.

Je li to znači da će iz tog naselja poniknuti i naš najbolji načelnik opštine?
O Efendiću ne znam ništa, a vjerujem da je "fin momak", kako nam pričaju SDA-ovci na forumu. Međutim, i ja se pitam koje to reference ima. To što je završio magistarski javne uprave u Maleziji nije dovoljna referenca za načelnika opštine od stotinjak hiljada stanovnika. A eto, nekima je referenca i to da je - iz Briješća.
Bosnjak333

#327 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Kako su pojedinci ovdje jadni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad budete imali cinjenice imat cu razlog sa vama se upustati u raspravu,a do tada trenirajte poslusnost Fahra i ZlOji.
Maystor

#328 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Maystor »

Bosnjak333 wrote:Kako su pojedinci ovdje jadni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad budete imali cinjenice imat cu razlog sa vama se upustati u raspravu,a do tada trenirajte poslusnost Fahra i ZlOji.
Da, veoma jadni. Šta može biti jadnije od nepismene osobe koju SDA pošalje da za male pare spamuje forume, ne bi li koga ubijedili da crno nije crno, već bijelo :run:
Akibh

#329 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

Sarajlija123 wrote: Jel' to samo Fahro cini SBB???

hajmo prestati pricati o presudama, hajmo pricati sta je uradjeno, a sta nije, koliko je neko bio na vlasti i sta je uradio za taj period i hajmo poceti pricati o buducnosti. Ja nisam za ovo placen, niti imam ikakvu korist, naprotiv gubim 15-ak minuta zivota, ali me jako boli kada vidim da mladi ljudi vjeruju u pogresne stvari, a svi vidimo da ovo ne funkcionise, moraju se stvari mijenjati. Pozdrav svima... :o
Ne, ne cini :-D

Kako te nije sramota, ko o cemu Avaz o argumentima.
Imas Avaz roto pres, imas Radon Plazu, Imas twist tower, zaposleno 600-700 ljudi (bilo ih je oko 2000), pitaj ih sam kako prezivljavaju, zbog cega su pojedini dobijali otkaze,...
Da pricamo o ekonomskoj isplativosti Radon Plaze, popunjenosti Twist towera (iako se po naredjenju znamo vec koga sva svjetla moraju upaliti u vecernjim satima), pozitivnom poslovanju Azre, Expresa, Sporta, Beba?
Raspitaj se ko i kako uredjuje Avaz, sta se smije a sta ne smije pisati, koliko je jaka cenzura...
Da provjerimo da li su svim uposlenicima smanjene plate pocetkom godine nakon cega je tornjak kupio jahtu i avion?

Je li to ta snaga i mangement koja ce nam donijeti promjene, bolji zivot?
Najvece zlo BiH, vece i od SDP-a, SDA, SBIH,...
iPod

#330 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

@Maystor

Pitam se onda sta je referenca onom damirovom poltronu? Ja sam SDP-ovac (citaj SDPovca) i nikada ne bih glasao za ovog nadobudka Sumana, dovoljno ga je jednom vidjeti na televiziji i cuti sta prica i to je to. Ovog iz SDA ne znam niti sam kada sta citao u medijima o njemu, jer je vjerovatno nov u stranci, ali sam prije 2 mjeseca od kolege sa posla cuo da je kandidat i da je odlican momak, sposoban i karakteran sto je najbitnije.

Ovom Sumanu izgleda da je jedina referenca sto je egzekutor damirovih naredbi, tacnije njegov poltroncic i produzena ruka, stoga od mene nikada nece imati glas, cak i da imam pravo glasati na toj opstini ;)
Bosnjak333

#331 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Maystor wrote:
Bosnjak333 wrote:Kako su pojedinci ovdje jadni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Da, veoma jadni. Šta može biti jadnije od nepismene osobe koju SDA pošalje da za male pare spamuje forume, ne bi li koga ubijedili da crno nije crno, već bijelo :run:
Tvoji argumenti bi imali smisla kada bih ja bio clan SDA ili angazovan od nekoga da pisem po forumu,ali ja sjedim u svojoj kuci i citam tvoje gluposti tako da sam naprosto prisiljen da ti odgovorim.Kada budes imao to crno na bijelo i sudsku presudu onda cu za njega reci da je kriminalac,a do tada je samo nesposobni politicar.Ne moze nam biti bolje kad imamo takve kao ti,Fahro,Zlaja i ostali koji samo znaju pricati,a kad se na djelu treba pokazati onda usute.
Doktor29

#332 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

sarajlija_ba wrote:
vatrogasac wrote:
sarajlija_ba wrote: Pogledajte kako Bakir lijepo reče da kradu vrijeme samo da ostanu što duže na vlasti jer zna da kada dođe SBB da su obrali zelen bostan.
Gledao sam ovaj intervju i kontam šta mi to promaklo i nije ništa. :mrgreen:

Ako vi budete gradili kampanju isključivo na svakodnevnoj pljuvačini po SDA nećete ni vi daleko odmaći jer narod čeka šta ćete realizovati iz 'dogovora sa narodom'. Radi li se šta?
Promaklo ti je to da se u Parlamentu napravila nova većina koju SDA osporava administrativnim procedurama.
Mislim, to je osnova svake demokratije da većina ima mandat i preuzme odgovornost.

Dogovor sa narodom...nije došlo do realizacije jer nismo JOŠ dobili dovoljan broj glasova.
Međutim, kada pogledaš sarajevski Kanton, koji je otprilike mjerodavan za BiH, vidjećeš da SBB ima isti broj poslanika u Skupštini kantona kao i SDA sa tom razlikom da je SBB-u ovo bio prvi izlazak na izbore dok se, s druge strane, SDA gradi već 20 godina.

Ne gradi se politika SBB-a na pljuvačini po SDA.
SDA fakat treba popljuvati i to trebaju svi raditi bez obzira na stranačku pripadnost jer je to stranka koja nas je zavila u crno.
Najsiromašniji smo i najkorumpiraniji u Europi.
Jarane, Albanija je za nas pojam...a ti ne znaš za koga da glasaš...
Ma ne, oni samo ukazujku na ono sto su branili do jucer ako su imali sta braniti.Citajuci tvoj post mogao bi se steci utisak da je ovo neko Avazovo izdanje
Doktor29

#333 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Maystor wrote:
Seawolf wrote:Prenosim predizborni pamflet za kandidate za načelnike opština ispred SDA, koji je objavljen na jednom web-portalu (nadam se da se vlasnici portala klix.ba, neće na mene puno ljutiti zbog ovoga):
SARAJEVO - Pored sarajevske općine Stari Grad u kojoj je SDA za načelnika predložila mladog kandidata Abdulaha Skaku, i u općini Novi Grad Sarajevo za načelnika općine predložen je dvadesetdevetogodišnji magistar javne uprave Semir Efendić.

Političkim strankama u BiH danas birači najviše zamjeraju što na najodgovornije pozicije delegiraju uglavnom jedna te ista lica, rijetko nudeći kadrovska osvježenja. Moramo priznati da su birači koji tako misle uglavnom u pravu. Ali, izuzetaka ima. Dobar primjer kako jedna politička organizacija može mijenjati trendove i povjerenje pokloniti mlađim kadrovima je opredjeljenje Stranke demokratske akcije da u dvije od četiri sarajevske općine za načelnike predloži mlade ljude i nova lica na političkoj sceni.

Sudeći prema biografiji kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića, koji je magistrirao javnu upravu na jednom od najboljih svjetskih univerziteta ''Malaya'' u Kulala Lumpuru, Malezija, radi se o novoj pojavi na bh. političkoj sceni, gdje se mlad čovjek zavidnih stručnih referenci, bez loše ili sumnjive političke pozadine, pojavljuje u političkom sivilu naše svakodnevnice. Po završetku studija dvije godine radio je u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, nakon čega odlazi na postdiplomski studij u Maleziju, gdje je zbog dobrih rezultata u toku studija dobio i prestižnu stipendiju Ministarstva za visoko obrazovanje Vlade Malezije. Efendić dolazi iz radničke porodice koja je nastanjena u novogradskom naselju Briješće.

Zanimljivo je da je su iz ovog naselja i naš ponajbolji rukometaš Mirsad Terzić, kao i zasigurno najbolji nogometaš Edin Džeko. Nadamo se da je došlo vrijeme kada ćemo i u politici konačno dobiti stručne mlade ljude koji će se uhvatiti u koštac sa rješavanjem nagomilanih problema našeg društva.
Hoće li mi neko dobronamjeran objasniti kakva je to referenca za kandidata za načelnika opštine, ako je nastanjen u naselju u kojemu su stanovali naši najbolji rukometaš i najbolji fudbaler.

Je li to znači da će iz tog naselja poniknuti i naš najbolji načelnik opštine?
O Efendiću ne znam ništa, a vjerujem da je "fin momak", kako nam pričaju SDA-ovci na forumu. Međutim, i ja se pitam koje to reference ima. To što je završio magistarski javne uprave u Maleziji nije dovoljna referenca za načelnika opštine od stotinjak hiljada stanovnika. A eto, nekima je referenca i to da je - iz Briješća.
Ja ne znam kako vi razmisljate, pitati za reference nekokoga tko ima 28 godina od cega se skolovao do 26. godine spada u domen pisanja Avaza, pa ne moze imati nikakve reference sa toliko godina a posebno ovih na kojim vi izgleda insistirate tj nije mogao do sada voditi Opstinu.
Doktor29

#334 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

iPod wrote:@Maystor

Pitam se onda sta je referenca onom damirovom poltronu? Ja sam SDP-ovac (citaj SDPovca) i nikada ne bih glasao za ovog nadobudka Sumana, dovoljno ga je jednom vidjeti na televiziji i cuti sta prica i to je to. Ovog iz SDA ne znam niti sam kada sta citao u medijima o njemu, jer je vjerovatno nov u stranci, ali sam prije 2 mjeseca od kolege sa posla cuo da je kandidat i da je odlican momak, sposoban i karakteran sto je najbitnije.

Ovom Sumanu izgleda da je jedina referenca sto je egzekutor damirovih naredbi, tacnije njegov poltroncic i produzena ruka, stoga od mene nikada nece imati glas, cak i da imam pravo glasati na toj opstini ;)
Ja zivim u Opstini Novi grad i to je svima poznato, posebno na Dobrinji da Damir jos uvjek upravlja sa Opstinom a da ovaj Suman sluzi tko zna cemu, najvise sto je uspio trenutni nacelnik je da zaposli svog prijatelja, osudjenog kriminalca ( pljacka Intereksa) za vozaca i sada hoda okolo sa njim i obecava bajke ljudima, najnovija je da je na Tv obecao rekonstrukciju neke ulice u Buca Potoku a jucer je zadnje vijest oko toga bila da za to treba cc 4. miliona i da nema sanse da Opstina izdvoji toilka sredstva a ovaj obecao :-)
Ne znam koga je kandidovala SBB ali sam cuo da je i on sa Dobrinje, kao i kandidat SDU-a.
Akibh

#335 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

hamidkuric wrote:
A sta vam dodje gosp. Mirvad Kuric?
hamidkuric wrote:a da gori je zivot nego sto je bio prije 12 godina...
Adano?

hamidkuric wrote: pa zar drzavu ne treba da vodi covjek koji je branio drzavu, koji je dao nogu ruku zdravlje... . Ako covjek zna najbolju kompaniju u bosni voditi treba mu dati sansu da vodi i BiH... Ovu drzavu treba da vodi covjek koji je dao sebe u ratu.... Treba da vodi patriota kakvih imamo stvarno u drzavi jako puno ...
Pa ja, Fahro, ko drugi... :-D
hamidkuric wrote:A ako vec pominjes Fahru i avaz njegov pa stani covjek koji je sve uradio u ratu je Dragan Vikic odkud on u SBB???
Pa prebjegao iz HSS-a, sto pitas?
Maystor

#336 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Maystor »

Hehe, pa zar i ti upadaš u ovakve logičke zamke. Evo biću krajnje eksplicitan:
SDP je razočarao i treba ga kazniti na izborima. Ali to kažnjavanje ne treba da znači glasanje za SDA. To je najgora opcija. Njihova politika je najmanje državotvorna, a rezultati koje je ostvarila SDA su svima poznati. Ja ne sugerišem za koga treba glasati, ali za SDA definitivno ne treba. Oni nas ne mogu izvući iz krize.
Bosnjak333

#337 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Hamide slazem se da je zivot prije 12 godina bio puno bolji,a to je znaci 2000. godine.Bas te godine je SDP dosao na vlast i poslije toga je krenulo sve lose... ;)
Maystor

#338 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Maystor »

Doktor29 wrote: Ja ne znam kako vi razmisljate, pitati za reference nekokoga tko ima 28 godina od cega se skolovao do 26. godine spada u domen pisanja Avaza, pa ne moze imati nikakve reference sa toliko godina a posebno ovih na kojim vi izgleda insistirate tj nije mogao do sada voditi Opstinu.
Pa kako 28-godišnjak bez ikakvog iskustva može voditi opštinu sa 100 000 stanovnika? Razmisli da li bi iko dopustio da mu srce operiše mladi doktor, koji je tek završio medicinski koledž u Maleziji i nije imao vremena da stekne iskustvo i reference?
Bosnjak333

#339 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Maystor wrote:
Doktor29 wrote: Ja ne znam kako vi razmisljate, pitati za reference nekokoga tko ima 28 godina od cega se skolovao do 26. godine spada u domen pisanja Avaza, pa ne moze imati nikakve reference sa toliko godina a posebno ovih na kojim vi izgleda insistirate tj nije mogao do sada voditi Opstinu.
Pa kako 28-godišnjak bez ikakvog iskustva može voditi opštinu sa 100 000 stanovnika? Razmisli da li bi iko dopustio da mu srce operiše mladi doktor, koji je tek završio medicinski koledž u Maleziji i nije imao vremena da stekne iskustvo i reference?
.
iPod

#340 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

Maystor wrote:

Hehe, pa zar i ti upadaš u ovakve logičke zamke. Evo biću krajnje eksplicitan:
SDP je razočarao i treba ga kazniti na izborima. Ali to kažnjavanje ne treba da znači glasanje za SDA. To je najgora opcija. Njihova politika je najmanje državotvorna, a rezultati koje je ostvarila SDA su svima poznati. Ja ne sugerišem za koga treba glasati, ali za SDA definitivno ne treba. Oni nas ne mogu izvući iz krize.
Ma nije to nikakvo upadanje u logičke zamke, nego samo razmisljam jednostavno. Evo svi znamo kakav je i šta je SDP od kada se damir postavio kao neprikosnoven u toj stranci. Evo otišao je i Željko, koji je iole bio svjetla tačka unutar stranke. Ja nisam glasao za SDP, da bi damir sada vedrio i oblačio. Mogu ja voljeti ili ne voljeti Lagumdziju, ali on za razliku od Damira Hadzica ima manire i zna se ponašati za razliku od jednog novinarčića koji se vinuo i ministarske visine pa ocito da nemoze da ovlada sam sobom i lupeta pred kamerama ko kakav šibicar.

To što je neko u SDA ne znači da je loš čovjek, isto što ne znači da ako su sada Zlatko i Damir glavni u SDP-u da je SDP sav takav, ne, naprotiv SDP je i dalje jedina stranka koja ovu zemlju može gurnuti naprijed, samo što su se anonimusi uhvatili u kolo i zaposjeli sve i nepada im na pamet da se nešto promjeni. Ima divnih ljudi u SDP-u koji bi radili i vukli ovu zemlju naprijed, ali nažalost oni najvatreniji koji su štitili lagumdziju na kongresima, poput Damira Hadzica koji se isturao pred kamere, pa doslovno sa rahmetli Bracikom je marškao rahmetli prof. Nijaza Durakovića, i od takvih stvari mi se povraća, jer to nije SDP koji ja poznajem, za koji sam glasao.....

Stoga ne vidim ništa loše u tome da dodje za načelnika pošten i mlad, školovan čovjek iz SDA, za kojeg moj kolega kojem vjerujem kaže da je jako fin i sposoban momak, operisan od tradicionalne SDA doktrine, a koji za protukandidata ima nekog podobnog isprdka kojeg je taj isti Damir Hadzic instalirao.

Dovoljno je prisjetiti se posljednjih dešavanja gdje se kaze da je doslovno Damir Hadzic vrijedjao svog dojuceransjeg kolegu iz stranke Zeljku Komsica, i sta onda reci i misliti o takvom covjeku koji kasnije izadje i ironicno govori da to nije uradio, smješno....

Nadam se da će za SDP doći bolja vremena i bolji ljudi.

Recimo nas clanove iz Novog Sarajeva niko nije pitao o tome šta mislimo o kandidaturi Muharemovica, jer izgleda svjesno se Koldži prepušta još jedan mandat, i ne znam kakve su to igre da se tako lako prepusti trka, jer Muharemović nije dorastao pozicije načelnika ni u kakvom pogledu, i mislim da je bilo puno jačih i boljih kandidata, al eto ko da neko to tako namjerno radi.....
Last edited by iPod on 07/08/2012 12:52, edited 1 time in total.
Akibh

#341 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

hamidkuric wrote:
Lafe ti si jedan opasan levat... Valjda znas sta to znaci....
Cu covjek pobjegao iz HSS njega hoce svaka stranka sto bas u SBB?
A istina je da je bolji zivot prije 12 godina ako i ti nisi kao i ovi iz SDA pobjegulja mozda bi i znao...
Ako nije fahro ko je onda uspio nesto da uradi... Ima jedna stara poslovica "sve ce ti narod opristiti... osim uspjeha"...
A nemoj da diskutujes gluposti sine da si ovde bio cijeli zivot i rodjen ovde i sve ovo prozivio i u ratu i poslije onda bi znao ponesto o ratu i svemu...
Jel mi to treba Onaj majmun klempavi da vodi drzavu?
A sta to fali i sandzaklijama i siptarima znas li ti koliko je njihovih ljudi umrlo braneci bosnu a pogotovo sarajevo...
Sad vise nije tako jer vidim ovi SDA i ovi drugi ne bendaju vise nikoga ko je zasluzio orden i slicno...
Zasto u SBB, pa zbog para, kakva su to pitanja...Ili im se mozda podudaraju politicke vizije :D
Klempavog niko nije ni spomenuo, nece je on voditi sigurno, opusti se.
U svakom zitu ima kukolja, ali generalno nemam nista protiv albanaca i sandzaklija...
Osim protiv najveceg zla, Udbasa i neprijatelja BiH

Ovo ostalo je nerazumljivo napisano, sorry
iPod

#342 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

Maystor wrote:
Upravu si, ovaj Aner Suman je izucio zanat kod Damira Hadzica, blago se stanovnicima te opštine.
iPod

#343 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

hamidkuric wrote:
Cek kakvih para? znas li ti uopste sta je Dragan napravio za ovu drzavu kad pricas vec o neprijateljima BiH ko je digao ljude u Sarajevu???
Ne pricaj gluposti pa dragan je licnost i osoba koja treba da vodi drzavu...
A za pare to neznam imas li ti kakavu informaciju provjerenu oko toga neki dokaz nesto?
To je isto kao da sam vidio obamu sa prostitutkom i to je dokaz jel? to sto ja mislim a nemogu dokazati?
A vidim da neznas sta je opasan levat....
Okej, Dragan Vikic je bio borac i to treba poštovati, nagraditi, i mislim da tu nema ništa sporno, i mislim da je Dragan Vikić odlikovan mnogim odličjima i da jednog dana kada ode u penziju da će imati i adekvatna primanja za svoj angažman u ratu. Ali koristiti Dragana Vikića kao što to SBB radi, na veoma perfidan način da pridobije simpatije u glasackom tjelu ne ide, niti će ići. Problem ljudi jeste stalno vračanje i ubjedjivanje da je neko i nešto uradio i sada na svakom koraku se treba klanjati?! Opet ponavljam Dragan Vikić je dobitnik mnogih odličja zbog svoje uloge u ratu, ali stvarno ne vidim potrebu da se to forsira na Avaz-ov način, tačnije da se paraju oči sa tim više... To je to SBB je ho-ruk stranka i takva će i ostati, do većeg poraza na izborima kada će krenuti osipanja ista onakva kako je i bilo sa SzaBiH.

Predviđam glatku pobjedu Bečirevića u opštini Centar.
Akibh

#344 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

hamidkuric wrote:
Cek kakvih para? znas li ti uopste sta je Dragan napravio za ovu drzavu kad pricas vec o neprijateljima BiH ko je digao ljude u Sarajevu???
A za pare to neznam imas li ti kakavu informaciju provjerenu oko toga neki dokaz nesto?
To je isto kao da sam vidio obamu sa prostitutkom i to je dokaz jel? to sto ja mislim a nemogu dokazati?
Dragan Vikic u ratu - heroj, vjecno mu hvala za sve zasluge i odbranu Sa
Dragan Vikic u politici - blamaza i srozavanje casnog imena

Ovo levat ostavi za svoju kucu... Jedva citam nepismene ti postove pa te ne cascavam, suzdrzavam se,... :D
Akibh

#345 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

hamidkuric wrote:
Ma ne budi smjesan decko pa ko onda? ako ne dragan? ponavaljam imas opciju klempu i onog lopova iz SDP-a tako koga? ima i Fahro koji je opet napravio od Avaza sta je napravio...imas Sefera koji je...A i Silajdzica ko je nepredvidljiv...
A Vikic u politici pa nek nista ne uradi vise je od ovih sto sad rade... A kakav je Vikic slomit ce se radeci od posla jer covjek je navikao da radi tako nemoj pricati o cemu neznas...

A stvarno jesi jedan opasan levat... cim tako mislis
Hamide, Hamide, pa Vikic je kandidat za nacelnika opstine Centar SA, nije za predsjednika BiH.
Kakav Tihic, Zlatko, Sefer, Haris, sta ti lupas, kakve opcije? Opsti izbori su 2014.
E s kim ja raspravljam , svico draga :-D
Trebam te

#346 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

Akibh wrote:
hamidkuric wrote:
Dragan Vikic u ratu - heroj, vjecno mu hvala za sve zasluge i odbranu Sa
Dragan Vikic u politici - blamaza i srozavanje casnog imena

Ovo levat ostavi za svoju kucu... Jedva citam nepismene ti postove pa te ne cascavam, suzdrzavam se,... :D

Potpisujem post, Dragan Vikic niej sposoban voditi jednu opstinu, sta on zna o strategiji, programima zaposljavanja, vodjenju budzeta, marketingu jedne opstine..itd!
Draganu medalja o vrat, penzijski cek u ruke i hvala :mrgreen: zauvijek.

:bih:
dino84

#347 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by dino84 »

Sto se tice Vikica...
hamidkuric wrote: Pa covjek je htijeo da ode u penziju za koju godinu ipak je on zasluzio prije mnogih drugih....A kakve onda ljudi gluposti pisu dragan je zaradio sebi penziju da moze mirno da zivi nikad on nije bio troskali... A sad sto je covjek usao u SBB valjda sto misli da moze pomoci kao sto je radio i ratu
Hhahhhhaha,dobar,dobar!!! :lol: :lol: :lol:

Eto,vidio kako narod lose zivi,i prelomio se konacno nakon jedno godinu dana razmisljanja pa odlucio da pomogne u vodjenju Opstine sa diplomom prof.tjelesnog odgoja.Ja se ne sjecam ni kada je otisao iz HSS-a,ali evo promijenio je dres vidim.

Gdje je onaj post o nekretninama,caffe Michelle,petosoban stan,trosoban stan,vikendica na Nisicima,penzija od 1500 KM plus otpremnina 25 000 KM,jesam fulio sta,pisalo se prije desetak dana ovdje.
Sav se polomio da ode u penziju sto prije :lol:

Fakat je jadno da ne moze biti jadnije kada bilo koja stranka,znaci bilo koja koristi neko poznato ime da uzme funkciju za koju je nekompetentna.

Joj kad se sjetim da je Dino "imam kljuc" Konakovic mogao biti nacelnik Opcine Centar ove 4 godine,lik koji je dao 10 ispita u otprilike isto toliko dana,o unistavanju KK Bosne da ne pricam i jos o drugim stavrima,fazon je samo sto je poznat.Masa drugih primjera i kod ostalih stranaka.

Poenta - samo strucni i obrazovani ljudi da budu na listama pa se onda moze covjek ako nista bar nadati necemu.U tom kontekstu,mozda ovaj mali iz SDA u Novom Gradu i ne bi bio los ali kada bi sam donosio odluke i kada mu se niko ne bi petljao u rad,sto je jako tesko poznavajuci nas mentalitet " 'ta ce on,balavac".
iPod

#348 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

dino svaka cast! :thumbup:
mahircuko

#349 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by mahircuko »

dino84 wrote:Sto se tice Vikica...
hamidkuric wrote: Pa covjek je htijeo da ode u penziju za koju godinu ipak je on zasluzio prije mnogih drugih....A kakve onda ljudi gluposti pisu dragan je zaradio sebi penziju da moze mirno da zivi nikad on nije bio troskali... A sad sto je covjek usao u SBB valjda sto misli da moze pomoci kao sto je radio i ratu
Hhahhhhaha,dobar,dobar!!! :lol: :lol: :lol:

Eto,vidio kako narod lose zivi,i prelomio se konacno nakon jedno godinu dana razmisljanja pa odlucio da pomogne u vodjenju Opstine sa diplomom prof.tjelesnog odgoja.Ja se ne sjecam ni kada je otisao iz HSS-a,ali evo promijenio je dres vidim.

Gdje je onaj post o nekretninama,caffe Michelle,petosoban stan,trosoban stan,vikendica na Nisicima,penzija od 1500 KM plus otpremnina 25 000 KM,jesam fulio sta,pisalo se prije desetak dana ovdje.
Sav se polomio da ode u penziju sto prije :lol:

Fakat je jadno da ne moze biti jadnije kada bilo koja stranka,znaci bilo koja koristi neko poznato ime da uzme funkciju za koju je nekompetentna.

Joj kad se sjetim da je Dino "imam kljuc" Konakovic mogao biti nacelnik Opcine Centar ove 4 godine,lik koji je dao 10 ispita u otprilike isto toliko dana,o unistavanju KK Bosne da ne pricam i jos o drugim stavrima,fazon je samo sto je poznat.Masa drugih primjera i kod ostalih stranaka.

Poenta - samo strucni i obrazovani ljudi da budu na listama pa se onda moze covjek ako nista bar nadati necemu.U tom kontekstu,mozda ovaj mali iz SDA u Novom Gradu i ne bi bio los ali kada bi sam donosio odluke i kada mu se niko ne bi petljao u rad,sto je jako tesko poznavajuci nas mentalitet " 'ta ce on,balavac".
Moram se ukljuciti nisam planirao al ...
Pocev od Dine i njegovog duga sto je napravio 2.2 miliona u KK Bosni pa na dalje... Od toga da je menadzer Beobasketa bio a glavni u Bosni za dovodjenje igraca covjek je prao pare 2 godine ... Tako nemojte dine materevam... NEMA VECE LOPINE OD NJEGA... U DRZAVI....
Bosnjak333

#350 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Pregledao sam spiskove za lokalne izbore svake stranke za svaku opcinu.Prica da SBB ima najbolje kadrove je opca glupost.Pregledajte i vi ostali(pogotovo za sarajevske opcine) i utvrdite koga znate sa SBB-ovih lista,a da je uspjesan biznismen,sportista,doktor,borac.Jedini koji ce ih mozda izvuci je Dragan Vikic,a ovo ostalo nece dobiti nista.SDP i SDA ce opet voditi borbe za sarajevske opcine jer imaju kvalitetniji i poznatiji kadar.
Vikic jeste bio veliki i poznati borac,patriota u ratu i sve,ali je on svoje ratne zasluge naravno i unovcio,kao i svaki general,major,komandant.Ne vidim zasto je on bio bolji borac od mog oca ili mnogih drugih oceva koji za svoje zasluge nisu dobili nista,niti jednu jedinu marku.Mogu Vikic i slicni pricati protiv SDA i rahmetli Alije,ali im je on svima osigurao luksuzne zivote i dao im sve sto se moglo dati.Sve je to nezahvalna bagra zeljna novca i moci.
Post Reply