LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
Ricken

#276 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Ricken »

@bogumila:

Mlad čovjek je čovjek i sa 35, pun snage i dovoljeno zreo, koji je mogao nešto profesionalno uraditi i sebe izgraditi kao osoba i profesionalac.

Čovjek od 22 nije mlad nego beba idealna alatka u rukama stranke. Damir Hadžić i SDP su vrlo dobra refleskija neodgovorne politike na ovu temu oko godina. Vrlo dobar primjer šta se iz toga može izroditi.
vatrogasac

#277 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by vatrogasac »

biti_srcem_vezan wrote:Anketa sa 200 ucesnika od kojih je 100 iz 5-6 opstinskih odbora "Asocijacije mladih" :D :D :D :D
Tačno je da ne mora biti relevantna, ali navodi na razmišljanje o nečemu drugom. Tradicionalno na SA-X-ovim sličnim anketama SDP je vodio sa oko 70% što možeš provjeriti na starim temama. Gdje je poznati entuzijazam FOM-ovaca?

Image

http://www.klix.ba/forum/kako-sdp-sad-s ... w=viewpoll
_Reds_

#278 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by _Reds_ »

vatrogasac wrote:
biti_srcem_vezan wrote:Anketa sa 200 ucesnika od kojih je 100 iz 5-6 opstinskih odbora "Asocijacije mladih" :D :D :D :D
Tačno je da ne mora biti relevantna, ali navodi na razmišljanje o nečemu drugom. Tradicionalno na SA-X-ovim sličnim anketama SDP je vodio sa oko 70% što možeš provjeriti na starim temama. Gdje je poznati entuzijazam FOM-ovaca?

Image

To je anketa na pocetnoj, a ne na forumu.

Drugo ocigledno da je mladim SDA-ovca naredjeno da idu glasati po aneketama. Ova anketa je apsolutno nerelavatna, i na osnovju broja uzoraka, a i na osnovu ove vidljive kampanje :mrgreen: :mrgreen:
Bosnjak333

#279 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

_Reds_ wrote:
vatrogasac wrote:

Image

To je anketa na pocetnoj, a ne na forumu.

Drugo ocigledno da je mladim SDA-ovca naredjeno da idu glasati po aneketama. Ova anketa je apsolutno nerelavatna, i na osnovju broja uzoraka, a i na osnovu ove vidljive kampanje :mrgreen: :mrgreen:
Za koga si ti glasao na ovoj anketi?
vatrogasac

#280 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by vatrogasac »

_Reds_ wrote: To je anketa na pocetnoj, a ne na forumu.

Na forumu i to na 7 stranica. Ispod slike imaš link.

Dugo posjećujem ovaj forum i uvijek je u sličnim anketama SDP ubjedljivo vodio i kada nije pobjeđivao, a to ko kome i gdje šta naređuje nisam stvarno vidio. :mrgreen:
Bosnjak333

#281 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

vatrogasac wrote:

Dugo posjećujem ovaj forum i uvijek je u sličnim anketama SDP ubjedljivo vodio i kada nije pobjeđivao, a to ko kome i gdje šta naređuje nisam stvarno vidio. :mrgreen:
Znas sad smo se registrovali mi iz Asocijacije mladih SDA i osvajamo ovaj forum,a ove SDP-ovce su moderatori klix foruma banovali jer SDP ovdje vise nije IN. :lol: :lol: :lol: :lol:

Jadan ti Reds,i jos odogovori za koga si glasao na ovoj anketi.
vatrogasac

#282 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by vatrogasac »

Bosnjak333 wrote:
vatrogasac wrote:

Znas sad smo se registrovali mi iz Asocijacije mladih SDA i osvajamo ovaj forum,a ove SDP-ovce su moderatori klix foruma banovali jer SDP ovdje vise nije IN. :lol: :lol: :lol: :lol:

Jadan ti Reds,i jos odogovori za koga si glasao na ovoj anketi.
Odoh se prvo iftariti pa ću ti onda odgovoriti. :mrgreen:
Sarajlija123

#283 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Sarajlija123 »

biti_srcem_vezan wrote:
Akibh wrote:
Sarajlija123 wrote: Pa da, nisu vas kupili za 50KM, vjerovatno su vam ponudili mnogo vise, tacnije obecali mnogo vise pa ih podrzavate, samo ne znam kako se mozete prodati tako jeftino i sve i da vam nisu nista platili kako ih mozete podrzavati nakon svega. VRHUNAC LAZI : Sulejman Tihic organizator otpora...
Svi dobro znaju ko je on bio i sta je radio,ali ne shvatam cime su vas mogli kupiti da i dalje podrzavate ovakvo licemjerstvo.
SRAMOTA ZA SDA I SRAMOTA PREMA RAHMETLI PREDSJEDNIKU ALIJI IZETBEGOVICU...
Ovi tvoji trenutno na 7%, ok :-D

Jako relevantan pokazatelj ... Anketa sa 200 ucesnika od kojih je 100 iz 5-6 opstinskih odbora "Asocijacije mladih" :D :D :D :D
Svi smo sad u fazonu da cete "poderati" na izborima jer ovdje vodite :D :D :D
Iz jednog kafica sa WiFi-jem mozes napraviti dar mar na ovoj anketi :D
Nego, ne da mi se traziti ... ko su kandidati na Novom Gradu za nacelnika iz ove tri favoritske stranke (da se ne bi ko rukovodio anketom :D ... mislim na SDA, SBB, SDP) ??
Moji imaju 7%??? Ako ti je to sve sto si imao/la napisati na ovaj moj komentar, onda svaka cast, cestitam. Ipak imas dostojanstva, a i sam/a znas da jedna lasta ne cini proljece niti jedna anketa moze ista pokazati ili dokazati :D
Sarajlija123

#284 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Sarajlija123 »

palamuda wrote:
Akibh wrote:
Sarajlija123 wrote: Pa da, nisu vas kupili za 50KM, vjerovatno su vam ponudili mnogo vise, tacnije obecali mnogo vise pa ih podrzavate, samo ne znam kako se mozete prodati tako jeftino i sve i da vam nisu nista platili kako ih mozete podrzavati nakon svega. VRHUNAC LAZI : Sulejman Tihic organizator otpora...
Svi dobro znaju ko je on bio i sta je radio,ali ne shvatam cime su vas mogli kupiti da i dalje podrzavate ovakvo licemjerstvo.
SRAMOTA ZA SDA I SRAMOTA PREMA RAHMETLI PREDSJEDNIKU ALIJI IZETBEGOVICU...
Ovi tvoji trenutno na 7%, ok :-D
Ovo mu je preš(ono meko CG)ednik reko da ovako napiše. Nek se Fahro borio za Bosnu baš mu hvala sa molbom da se više ne bori.
Cini mi se da nisam nigdje spomenu Fahru, ali kada cemo vec o tome ko se i kad se borio ako mi mozes navesti ko se to iz sadasnjeg vrha SDA ili SDP-a borio...
Bakir ili mozda Sule... ne bih bas rekao. Pogledaj malo oko sebe, sta imas ti ili sta imam ja, perspektivu, prosperitet. Ne mogu da vjerujem da ste u tolikoj mjeri zatrovani politikom da ste spremni blatiti jedno ime poput Dragana Vikica samo zbog necijih stolica...
Dugo godina sam bio simpatizer SDA (doduse samo glasovima), pa sam vjerovao i u SDP(isto samo glasovima),ali sam duboko razocaran... Osvrni se samo par mjeseci unazad: Skenderija (KKBosna istjerani, da napomenem najtrofejniji klub), muzeji propadaju (to ti je ako nisi znao/la licna karta svih naroda i narodnosti ove drzave kroz vjekove), da sad ne razglabamo dalje ima tu jos propadanja koliko hoces, ali eto meni kao pojedincu sta je najvise zasmetalo od svega u zadnjim sedmicama je cinjenica da niti FTV niti BHT1 nisu bili u stanju prenositi utakmice Zeljeznicara i Sarajeva u evropskim utakmicama... to je napominjem samo u zadnjih par sedmica, a dane govorim o periodu od 10 godinua unazad. Ne placa mene niko niti mi iko daje naloge da nesto i negdje pisem. Ako ima negdje u ovome lazi i licemjerstva slobodne me kritikuj i ja cu se izvinuti, ali staviti Sulejmana na listu organizatora otpora je najvece licemjerstvo i najveca uvreda svim ljudima koji su dali svoje zivote u odbrani drzave BiH. Koliko sam ja upoznat Fahro nije na toj listi, a isto mi je poznato da jeste bio pripadnik Armije BiH...
Akibh

#285 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Akibh »

Sarajlija123 wrote:
Moji imaju 7%??? Ako ti je to sve sto si imao/la napisati na ovaj moj komentar, onda svaka cast, cestitam. Ipak imas dostojanstva, a i sam/a znas da jedna lasta ne cini proljece niti jedna anketa moze ista pokazati ili dokazati :D
Jedna lasta ne cini proljece,
Ali zato jedan Fahro cini cuda.
Preskocis anketu ili zmiris na pocetku svake strane, najbolje je...
sarajlija_ba

#286 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Ovo je očito namještena anketa tako da je mjerodavna i bitna baš kao i snijeg 1990.godine.
Ako me naljutite (mislim na ove iz SDA i SDP-a) dovest ću vam stotinjak ljudi da se registruju i glasaju za SBB a onda ću vas meziti lagano.

Man'te se ovakvih namještenih i plaćenih anketa.
Izbori u oktobru će pokazati pravu sliku šta narod želi.
Neki dan se vraćam sa džume i čujem čovjeka kako kaže "kod mene je u kući devetero iz SDA ali ove godine nećemo glasati za njih".

E, to je mjerilo a ne plaćene i namještene ankete.
Mašinerija je to kojoj se kaže: "idite na tu i tu stranicu i glasajte za naše".
Nemojte nasjedati na to.

Pogledajte kako Bakir lijepo reče da kradu vrijeme samo da ostanu što duže na vlasti jer zna da kada dođe SBB da su obrali zelen bostan.

Ukrade li se kad šta moj Bakire ?
vatrogasac

#287 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by vatrogasac »

sarajlija_ba wrote: Pogledajte kako Bakir lijepo reče da kradu vrijeme samo da ostanu što duže na vlasti jer zna da kada dođe SBB da su obrali zelen bostan.
Gledao sam ovaj intervju i kontam šta mi to promaklo i nije ništa. :mrgreen:

Ako vi budete gradili kampanju isključivo na svakodnevnoj pljuvačini po SDA nećete ni vi daleko odmaći jer narod čeka šta ćete realizovati iz 'dogovora sa narodom'. Radi li se šta?
Ricken

#288 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Ricken »

sarajlija_ba wrote:Ovo je očito namještena anketa tako da je mjerodavna i bitna baš kao i snijeg 1990.godine.
Ako me naljutite (mislim na ove iz SDA i SDP-a) dovest ću vam stotinjak ljudi da se registruju i glasaju za SBB a onda ću vas meziti lagano.

Man'te se ovakvih namještenih i plaćenih anketa.
Izbori u oktobru će pokazati pravu sliku šta narod želi.
Neki dan se vraćam sa džume i čujem čovjeka kako kaže "kod mene je u kući devetero iz SDA ali ove godine nećemo glasati za njih".

E, to je mjerilo a ne plaćene i namještene ankete.
Mašinerija je to kojoj se kaže: "idite na tu i tu stranicu i glasajte za naše".
Nemojte nasjedati na to.

Pogledajte kako Bakir lijepo reče da kradu vrijeme samo da ostanu što duže na vlasti jer zna da kada dođe SBB da su obrali zelen bostan.

Ukrade li se kad šta moj Bakire ?
Ti kao da se obračaš glasačima SBB na ovoj temi, kojih je minimalno oko 100.000 pa u šoku jer SDA melje SBB. Ili samog sebe kuražiš. Koga briga bolan za ovom anketom i uzorkom od nešto više od 300 ljudi.

I smiješni ste sa retorikom kriminogene SDA. Govoriti o kriminalu Bakirovom, a nespomenuti da mu je u doba neprikosnovene vladavine SDA najveći politički prijatelj bio Fahrudin nije korektno i dobronamjerno prema narodu kojeg štitite.
Mislim mogli bi se zaključci izvest da vam je vrh stranke povezan sa SDA kriminalom i da je isti taj vrh stranke štito isti taj kriminal. Pa ne počinje Fahrudinova politička karijera od osnivanja SBB niti je politički kriminal kategorija koja nije postojala do 2010.

Izbori u oktobru će malo ili malo više kazniti SDP za njihovu niđe veze politiku. I to je to. 2 godine do općih izbora je ipak puno da bi se bilo šta moglo pokazati.

Nego kako idu promjene zakona o sukobu interesa, jel to zapelo negdje?
Bosnjak333

#289 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

SDA je radila i dobar posao.Abdurahman Malkic je presao u SBB zato sto ga SDA nije zeljela da ponovo kandiduje za nacelnika Srebrenice jer je svima bilo poznato da je pokrao dobar dio novca od donacija.Hadzibajric je takodje trebao ostati bez novog mandata u Starom Gradu pa se odlucio za bijeg u SBB.Kandidat za nacelnika u mom gradu iz Fahrine partije je bivsi SDA-ovac koji je godinama cekao da ga stranka kandiduje za nacelnika,ali nikada nije dobio nista vise od OV-a,a inace je uspjesan biznismen,ali sa sudskim presudama protiv njega...
MUNAFIK

#290 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by MUNAFIK »

Bosnjak333 wrote:SDA je radila i dobar posao.Abdurahman Malkic je presao u SBB zato sto ga SDA nije zeljela da ponovo kandiduje za nacelnika Srebrenice jer je svima bilo poznato da je pokrao dobar dio novca od donacija.Hadzibajric je takodje trebao ostati bez novog mandata u Starom Gradu pa se odlucio za bijeg u SBB.Kandidat za nacelnika u mom gradu iz Fahrine partije je bivsi SDA-ovac koji je godinama cekao da ga stranka kandiduje za nacelnika,ali nikada nije dobio nista vise od OV-a,a inace je uspjesan biznismen,ali sa sudskim presudama protiv njega...
A radi cega je to Hazibajric trebao ostati bez novog mandata? Je li zato sto je jedan od najpopularnijih nacelnika medju ''rajom'' ili zato sto se zamjerio Zukicu, Ajandzicu, Sarajlicu i Tihicu, jer ne igra kako oni sviraju?
vatrogasac

#291 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by vatrogasac »

Bosnjak333 wrote:SDA je radila i dobar posao.Abdurahman Malkic je presao u SBB zato sto ga SDA nije zeljela da ponovo kandiduje za nacelnika Srebrenice jer je svima bilo poznato da je pokrao dobar dio novca od donacija.Hadzibajric je takodje trebao ostati bez novog mandata u Starom Gradu pa se odlucio za bijeg u SBB.Kandidat za nacelnika u mom gradu iz Fahrine partije je bivsi SDA-ovac koji je godinama cekao da ga stranka kandiduje za nacelnika,ali nikada nije dobio nista vise od OV-a,a inace je uspjesan biznismen,ali sa sudskim presudama protiv njega...
I za koju stranku sada glasati kada im se članstvo izmiješalo? Gledam liste za lokalne izbore i neki prešli iz SDA u SBB, neki iz SDA u SDP i obrnuto, neki iz SDA u SzBiH i obrnuto. Neki napustili sve ove stranke pa napravili nekakve svoje liste. Znam te ljude dobro jer, ili su mi kolege sa posla ili komšije ili rođaci ili, jarani ili...
Bosnjak333

#292 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

vatrogasac wrote:
I za koju stranku sada glasati kada im se članstvo izmiješalo? Gledam liste za lokalne izbore i neki prešli iz SDA u SBB, neki iz SDA u SDP i obrnuto, neki iz SDA u SzBiH i obrnuto. Neki napustili sve ove stranke pa napravili nekakve svoje liste. Znam te ljude dobro jer, ili su mi kolege sa posla ili komšije ili rođaci ili, jarani ili...
Demokratska smo drzava(barem sto se izbora tice) i imas pravo da glasas za koga hoces,a mozes i da ne glasas nikako.
Bosnjak333

#293 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

MUNAFIK wrote:
A radi cega je to Hazibajric trebao ostati bez novog mandata? Je li zato sto je jedan od najpopularnijih nacelnika medju ''rajom'' ili zato sto se zamjerio Zukicu, Ajandzicu, Sarajlicu i Tihicu, jer ne igra kako oni sviraju?
Dok neko nije ponovo kandidat odmah se spominju svadje sa ostalim SDA-ovcima. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja koliko znam vama ne pase niko iz SDA,velikoj vecini,bez obzira da li je posten ili nije,da li je ukrao ili nije,da li je sposoban ili nije.Dok vide da je iz SDA odmah popljuju covjeka,e otkud sada odjednom da je Hadzibajric dobar covjek i da je popularan medju rajom.To je neko tvoje misljenje,a pitaj ove zadrte SDP-ovce sta su mislili o njemu dok je bio clan SDA i sta misle sada kada je u SBB.Vjerovatno u SDA znaju sta je Hadzibajric skrivio pa nije trebao dobiti novi mandat,ili su ipak smatrali da je mladi Skaka sposobniji...
vatrogasac

#294 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by vatrogasac »

Bosnjak333 wrote: Demokratska smo drzava(barem sto se izbora tice) i imas pravo da glasas za koga hoces,a mozes i da ne glasas nikako.
Znam ja sve to nego ne razumijem kako se preko noći neko odluči da promijeni program za koji se zalaže kada izađe pred govornicu u predizbornoj kampanji. Da li je baš do promjene ubjeđenja ili nečeg drugog? Razumijem i to kada se desi jednom ili dvojici u jednom gradu, ali kada toga ima na desetke onda isprovocira drugačiji zaključak.
Bosnjak333

#295 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

vatrogasac wrote:
Bosnjak333 wrote: Demokratska smo drzava(barem sto se izbora tice) i imas pravo da glasas za koga hoces,a mozes i da ne glasas nikako.
Znam ja sve to nego ne razumijem kako se preko noći neko odluči da promijeni program za koji se zalaže kada izađe pred govornicu u predizbornoj kampanji. Da li je baš do promjene ubjeđenja ili nečeg drugog? Razumijem i to kada se desi jednom ili dvojici u jednom gradu, ali kada toga ima na desetke onda isprovocira drugačiji zaključak.
Dosljednost je najbolji odraz karaktera.Najbolji primjer tome je nacelnik Gorazda Ramovic.Shvatio je da preko propale SBiH nema teoretske sanse da ponovo bude izabran za nacelnika pa se odlucio za bijeg u SBB.
DELEGACIJA

#296 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by DELEGACIJA »

Bosnjak333 wrote:
vatrogasac wrote:
Dosljednost je najbolji odraz karaktera.Najbolji primjer tome je nacelnik Gorazda Ramovic.Shvatio je da preko propale SBiH nema teoretske sanse da ponovo bude izabran za nacelnika pa se odlucio za bijeg u SBB.
Čudi me da ga SBB htio :D :D :D :D :D :D :D
Bosnjak333

#297 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

DELEGACIJA wrote: Čudi me da ga SBB htio :D :D :D :D :D :D :D
Hoce Fahro svasta,bitno je samo da se preko avaz.ba moze pohvaliti da je neko pristupio njegovoj stranci pa makar to bio i Bakir...
cvrkisarajevo

#298 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by cvrkisarajevo »

SBB je cijeli sastavljen od propalih kadrova SBiH i SDA, pa cak i SDP. Tako da SBB nista novo ne nudi. Pregledao sam liste SBB u nekim opcinama KS, nista posebno.
Sto se tice SBiH, jucer mi prica jedna prijateljica da su se oni poprilicno ocistili i reorganizovali. Imaju mnogo novih ljudi, uglavnom mladih koji nisu bili politicki aktivni. Posebno navodi da su se potpuno reorganizovlai na Ilidzi, Novi Grad i Stari Grad, a djelimicno i u drugim opcinama.
Sto se tice dosljednosti, koja je stranka u poslejdnjih 20 godina bila dosljedna???? Niti ijedna. Mozda bi se mogo izdvojiti nekoliko njih koji su po odredjenim pitnajima imali uvijek istu pricu.
volant

#299 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by volant »

cvrkisarajevo wrote:SBB je cijeli sastavljen od propalih kadrova SBiH i SDA, pa cak i SDP. Tako da SBB nista novo ne nudi. Pregledao sam liste SBB u nekim opcinama KS, nista posebno.
Sto se tice SBiH, jucer mi prica jedna prijateljica da su se oni poprilicno ocistili i reorganizovali. Imaju mnogo novih ljudi, uglavnom mladih koji nisu bili politicki aktivni. Posebno navodi da su se potpuno reorganizovlai na Ilidzi, Novi Grad i Stari Grad, a djelimicno i u drugim opcinama.
Sto se tice dosljednosti, koja je stranka u poslejdnjih 20 godina bila dosljedna???? Niti ijedna. Mozda bi se mogo izdvojiti nekoliko njih koji su po odredjenim pitnajima imali uvijek istu pricu.
SBiH dosljedna. drug, mogu ti nabrojati deset primjera gdje su se prebacivali s lopte na loptu ko zidan. NS je jedina dosljedna stranka u nas. Zalosno je sto postoji samo nepune cetiri godine.
Sarajlija123

#300 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Sarajlija123 »

Bosnjak333 wrote:
vatrogasac wrote:
Demokratska smo drzava(barem sto se izbora tice) i imas pravo da glasas za koga hoces,a mozes i da ne glasas nikako.
Najveca je greska ne glasati. Izadjite svi, pa makar naprivili listic nevazecim, nemojte dozvoliti da se vas glas pripise bilo kome, ocigledno je kome ovdje odgovara da sto manje ljudi glasa..
Post Reply