LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
BZS40

#1576 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by BZS40 »

sarajlija_ba wrote:
Ovo su naši prvi lokalni izbori a prvi se mačići u vodu bacaju mada ni sad nismo loše prošli. U svim smo vijećima i imamo 2 načelnika.

Ne čudi me to kad imate na čelu čovjeka sa malim mozgom i velikim ušima koji je bio kuc-majstor Abdiću, pobjegulja (rat proveo u Njemačkoj) i sad je profiter (4 stana u Sarajevu).

Vama čestitam na uspjehu a žalim ovaj naivni narod !
Niste lose prosli, spektakularan uspjeh stranke, sto jest jest :thumbup: :D
Ahhahahahhhhhaaa, covjek sa malim mozgom i velikim usima vas otreso ko slinu
I ostavi narod, vec pocni da zalis sebe
Northstar

#1577 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Northstar »

BZS40 wrote:
sarajlija_ba wrote:
Ovo su naši prvi lokalni izbori a prvi se mačići u vodu bacaju mada ni sad nismo loše prošli. U svim smo vijećima i imamo 2 načelnika.

Ne čudi me to kad imate na čelu čovjeka sa malim mozgom i velikim ušima koji je bio kuc-majstor Abdiću, pobjegulja (rat proveo u Njemačkoj) i sad je profiter (4 stana u Sarajevu).

Ne pali negativna kampanja Avaza. Novina od osnivanja SBB-a konstantno gubi citaoce.Iz pouzdanih izvora znam da se stampa 30 do 40 posto manje primjeraka novine (zavisno od dana u sedmici) sto znaci da je i citanost opala.Nazalost reklame jos uvijek idu dobro jer vecina firmi ne zeli da bude glavni akter izivljavanja Utemeljiteljevih "novinara". Ili reklama ili tretman kao Selimovici.

To ne znaci da Selimovice treba bolje tretirati jer su uistinu veliko zlo.
iPod

#1578 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by iPod »

Northstar wrote:
BZS40 wrote:
sarajlija_ba wrote:

Ne pali negativna kampanja Avaza. Novina od osnivanja SBB-a konstantno gubi citaoce.Iz pouzdanih izvora znam da se stampa 30 do 40 posto manje primjeraka novine (zavisno od dana u sedmici) sto znaci da je i citanost opala.Nazalost reklame jos uvijek idu dobro jer vecina firmi ne zeli da bude glavni akter izivljavanja Utemeljiteljevih "novinara". Ili reklama ili tretman kao Selimovici.

To ne znaci da Selimovice treba bolje tretirati jer su uistinu veliko zlo.
U KS je 2010. godine SBB dobio 36022 glasova, dok je u KS na lokalnim izborima dobio svega 20815 (glasovi za OV po opštinama iz KS). Na ovim izborima je bila i veća izlaznost nego na općim, stoga pad za SBB je veliki, ispuho balon.
Bisogna Vincere

#1579 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bisogna Vincere »

Fakat mi je nejasno to poređenje sa 2010. godinom. Ako se ja dobro sjećam, tada su bili opći izbori, a ne lokalni.

Ovi izbori se mogu porediti sa lokalnim 2008., a nikako sa općim 2010. jer se radi o razlitičitim nivoima vlasti. Za SBBB se moze konstatovati su imali nerealna očekivanja, ali su od 0 glasova 2008., jer tad nisu ni postojali došli do 20 hiljada u 2012. SDP je za razliku od 2008. povećao broj načelnika, ali i vijećnika, a u Bihaću i sarajevskom Novom Gradu su očito zbog nerada i nezainteresovanosti izgubili dugogodišnje načelnike. SDA je osvojila manje načelničkih pozicija nego 2008., a mislim i opcenito glasova u odnosu na 2008., ali bez obzira na tu činjenicu osvojili su više glasova od svih ostalih stranaka.

Iskren da budem ja očekujem nastavak natezanja koje već mjesecima traje u mojoj općini, al nadam se da griješim jer to Novom Gradu najmanje treba, jer je dosta vremena svakako već izgubljeno.
Bisogna Vincere

#1580 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bisogna Vincere »

Općina Novi Grad

2008.

Image

2012.

Image
FOČANSKI PROPISI

#1581 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

:thumbup:
Bisogna Vincere wrote:Stranka za europsko Sarajevo i Bosanska narodna stranka se izblamirali dovoljno da se ugase.
FOČANSKI PROPISI

#1582 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Nismo ni svjesni koliko nam je u kantonu dobro.
Ne znam zašto se ,uopšte ,održavaju izbori?
SDA je naša sudbina!
ultima_palabra

#1583 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by ultima_palabra »

FOČANSKI PROPISI wrote:Nismo ni svjesni koliko nam je u kantonu dobro.
SDA je naša sudbina!
Kako prođe BNS?
FOČANSKI PROPISI

#1584 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

cetmi wrote:
SDA je naša sudbina!
Nemoj tugovati, nego se učlani u SDA i nastavi svoju borbu da nam bude bolje.
Da si bio na listi SDA i uložio ovoliko truda sigurno bi upao negdje u vijeće.
To bi bila uzaludna borba.
SDA je ista,sa mnom i bez mene.

Što rek'o pjesnik:
"Nikad bolje,nikad biti neće"...
FOČANSKI PROPISI

#1585 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

ultima_palabra wrote:
SDA je naša sudbina!
Kako prođe BNS?
Koliko para,toliko muzike!
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1586 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by antimobbing »

Bisogna Vincere wrote:Općina Novi Grad

2008.

Image

2012.

Image
Jeli moguće da još uvijek ima ljudi koji glasaju za StrankuZagraBiH? Nevjerovatno!
novi.dan.nova.nafaka

#1587 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by novi.dan.nova.nafaka »

cetmi wrote:Hajmo redom.
Priznajem, niste se urušili, ostvarili ste spektakularan rezultat. Osvojili ste dva načelnička mjesta i to su ih osvojili prebjegulje.
Nisam član nijedne stranke, pa ni SDA u kojoj si ti nekad bio, pa se selio i danas završio kod Fahra. Volim SDA onakvu kakva je 6 puta više od drugih, a sa SBB-om je ne mogu porediti, jer stranku nastalu i ogrezlu u laži ne mogu porediti ni sa čim, jer je vrijednost stranke manja od onog balona što ga je Radončić probio pred 15000 Sarajlija (iz Bugojna, Vakufa, Jablanice, Konjica, Zavidovića i drugih sarajevskih predgrađa).
Hvala Allahu pa smo mi izbjegli da budemo narod na koji se odnosi citirani hadis. Vladara ne dobismo i nećemo nikad. U jednom ajetu se kaže i on je puno važniji u ovom kontekstu: “Allah neće promijeniti stanje jednog naroda sve dok taj narod ne promijeni samoga sebe”. (Er-Raad, 11)
Dok god ima ljudi koji imaju hrabrosti glasati za ljude koje predvodi čovjek koji javno laže i blati sve svoje protivnike i one koji to nisu nama neće biti bolje. Najgore od svega je što ima onih koji govore: Mi vjerujemo, a slijede takvu budalu. Ti isti ljudi na svojim listama i u svojim redovima imaju ovakve osobe:

http://www.nspm.rs/sudbina-dejtonske-bi ... alphabet=l

Najbolji dio su odgovori na fašističke komentare. Prije čitanja preporučujem svakom Bošnjaku da popije jedan Reglan da ne bi povratio.
Vezanje zastava sa SBiH nije nikakav grijeh, ta stranka će se svakako kad tad utopiti u SDA, kao i birači zajedno sa biračima koji su nasjeli na vaše laži.
Vezivanja zastava sa drugim koje spominješ nije nikad bilo i neće biti.
Međutim potreba saradnje sa strankama koje su izabrali Hrvati i Srbi je bilo, ima trenutno i biće uvijek. To nije nikakav grijeh, pa nema potrebe ni da spominjem, pogotovo imajući u vidu da vi odavno stojite u redu da uskočite na mjesto koje trenutno drži SDA. Trenutnu 6-ku čini upravo tvoja stranka.
Biti kuc-majstor nije nikakav grijeh, tako i da jeste to radio gosp. Tihić ja mu nemam šta zamjeriti. Grijeh je lagati kao što to ti činiš i tvoj patron kojeg slijediš.
Čovjek sa malim mozgom i velikim ušima, pobjegulja, profiter vas je razvalio.
Istina je da nije bio borac, ali samo jedan njegov dan proveden u logoru vrijedi više nego sva radončićeva borba u ratu. Da ne govorim da ga posebno cijenim kako je dostojanstveno podnio vaše podlo korištenje logoraških dana.
Tihić je profiter jer ima četiri stana, a tvoj gazda nije a ima 2 tornja. Doduše tvog gazdu i ne zovu profiter, njega zovu tajkun. Doduše nije više njegovo, sad je žene mu u njega.
SDA - Snaga BiH.
johntra

#1588 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by johntra »

Ko li je Šćepi omogućio da izgradi dva tornja? HDZ?

kako ste samo kratke memorije, isto ko ribice..
FOČANSKI PROPISI

#1589 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

sarajlija_ba wrote: Ostaje nam da trpimo još 4 godine vladavinu SDA.
Aferim Bošnjaci za koga ste glasali pa taman bilo i iz revolta.
Moram da te ražalostim:
ne četiri godine,nego dok si živ.
SDA je naša sudbina (Čudovište koje smo iznjedrili i koje će nam dohakati)!
dragonz

#1590 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by dragonz »

FOČANSKI PROPISI wrote: Koliko para,toliko muzike!
Djelimično tačno ako pogledaš BOSS koji je dobio jednog vijećnika, a za izbore su samo kandidati dijelili svoje vizitke i upaljače za razliku od vas i ses-a koji su potrošili puno više na animiranje glasača.
Dj_Doboj

#1591 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Dj_Doboj »

Boljitak parlamentaran u Hadzicima i na Ilidzi sa po jednim vijecnikom... Svaka cast.
Nisrin

#1592 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Nisrin »

_Alcatraz_

#1593 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:
sarajlija_ba wrote: Ostaje nam da trpimo još 4 godine vladavinu SDA.
Aferim Bošnjaci za koga ste glasali pa taman bilo i iz revolta.
Moram da te ražalostim:
ne četiri godine,nego dok si živ.
SDA je naša sudbina (Čudovište koje smo iznjedrili i koje će nam dohakati)!
Gradjani su trazili i neka sada uzivaju! Imaju 4 godine na raspolaganju...
FrozenCastle

#1594 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FrozenCastle »

A koliko treba glasova za vijecnika? Gledam zbirno rezultat 713 glasova, koliko je to vijecnika?
ZA LJEPŠU ILIDŽU

#1595 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by ZA LJEPŠU ILIDŽU »

Jos se nije rodio ko je narodu ugodio. (Jupiter quidem omnibus placet.)
Z ILEGALAC

#1596 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Z ILEGALAC »

SDA je naša sudbina!
URADITE KAO I JA
Image

Uploaded with ImageShack.us
sarajlija_ba

#1597 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

cetmi wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajmo redom.
Priznajem, niste se urušili, ostvarili ste spektakularan rezultat. Osvojili ste dva načelnička mjesta i to su ih osvojili prebjegulje.
Nisam član nijedne stranke, pa ni SDA u kojoj si ti nekad bio, pa se selio i danas završio kod Fahra. Volim SDA onakvu kakva je 6 puta više od drugih, a sa SBB-om je ne mogu porediti, jer stranku nastalu i ogrezlu u laži ne mogu porediti ni sa čim, jer je vrijednost stranke manja od onog balona što ga je Radončić probio pred 15000 Sarajlija (iz Bugojna, Vakufa, Jablanice, Konjica, Zavidovića i drugih sarajevskih predgrađa).
Hvala Allahu pa smo mi izbjegli da budemo narod na koji se odnosi citirani hadis. Vladara ne dobismo i nećemo nikad. U jednom ajetu se kaže i on je puno važniji u ovom kontekstu: “Allah neće promijeniti stanje jednog naroda sve dok taj narod ne promijeni samoga sebe”. (Er-Raad, 11)
Dok god ima ljudi koji imaju hrabrosti glasati za ljude koje predvodi čovjek koji javno laže i blati sve svoje protivnike i one koji to nisu nama neće biti bolje. Najgore od svega je što ima onih koji govore: Mi vjerujemo, a slijede takvu budalu. Ti isti ljudi na svojim listama i u svojim redovima imaju ovakve osobe:

http://www.nspm.rs/sudbina-dejtonske-bi ... alphabet=l

Najbolji dio su odgovori na fašističke komentare. Prije čitanja preporučujem svakom Bošnjaku da popije jedan Reglan da ne bi povratio.
Vezanje zastava sa SBiH nije nikakav grijeh, ta stranka će se svakako kad tad utopiti u SDA, kao i birači zajedno sa biračima koji su nasjeli na vaše laži.
Vezivanja zastava sa drugim koje spominješ nije nikad bilo i neće biti.
Međutim potreba saradnje sa strankama koje su izabrali Hrvati i Srbi je bilo, ima trenutno i biće uvijek. To nije nikakav grijeh, pa nema potrebe ni da spominjem, pogotovo imajući u vidu da vi odavno stojite u redu da uskočite na mjesto koje trenutno drži SDA. Trenutnu 6-ku čini upravo tvoja stranka.
Biti kuc-majstor nije nikakav grijeh, tako i da jeste to radio gosp. Tihić ja mu nemam šta zamjeriti. Grijeh je lagati kao što to ti činiš i tvoj patron kojeg slijediš.
Čovjek sa malim mozgom i velikim ušima, pobjegulja, profiter vas je razvalio.
Istina je da nije bio borac, ali samo jedan njegov dan proveden u logoru vrijedi više nego sva radončićeva borba u ratu. Da ne govorim da ga posebno cijenim kako je dostojanstveno podnio vaše podlo korištenje logoraških dana.
Tihić je profiter jer ima četiri stana, a tvoj gazda nije a ima 2 tornja. Doduše tvog gazdu i ne zovu profiter, njega zovu tajkun. Doduše nije više njegovo, sad je žene mu u njega.

SDA - Snaga BiH.
CRVENO: jok eto, nisi SDA :lol:
PLAVO: Dokaz u kakvom je stanju bošnjački narod kad ih vodi pobjegulja, Abdićev kuc-majstor i poratni profiter.

Ne znam samo čemu se ovaj narod nada nakon što nas je SDA dovela do stadija iz kojeg nema nazad.
Prvi smo u Evropi po svemu što je loše a zadnji po onome što je dobro.

Dobro je rekao Ivo Andrić:
"Primitivni i ograničeni ljudi imaju razvijenu sposobnost nadanja. Kod umnih i darovitih ljudi ta moć je, čini mi se, manja."
ladydarling

#1598 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by ladydarling »

SDA je od velikih,jakih i mocnih firmi,napravila rusevine,njihovi radnici su bez posla... A Radoncic je od rusevine zgrade Oslobodjenja napravio svjetski hotel,koji te doceka na ulazu u Sarajevo. Pa i da je imao neke koristi od SDA, to se zove biznis.
sase.ba

#1599 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sase.ba »

ladydarling wrote:SDA je od velikih,jakih i mocnih firmi,napravila rusevine,njihovi radnici su bez posla... A Radoncic je od rusevine zgrade Oslobodjenja napravio svjetski hotel,koji te doceka na ulazu u Sarajevo. Pa i da je imao neke koristi od SDA, to se zove biznis.
Nije SDA srušila te firme, već da te podsjetim da je bio četverogodišnji rat sa strašnim posljedicama, a SDA je pokrenula te firme iz pepela, daj budim o objektivni, jes da su krali ali nemojmo im pripisivati nešto za što objektivno nisu krivi. Puno čitaš avaz i slušaš utemeljitelja...
Što se tiče sposobnosti "moralnog kepeca" njega je proizvela SDA koja je u njemu vidjela sposobnog biznismana, patriotu i odanu osobu koja ne bi izdala nizašta na dunjaluku. Daj ba nemojte mi molim vas o sposobnosti i poštenju čovjeka kojem je SDA dala lovu za pokretanje avaza, omogućila sumnjivu privatizaciju, kupovala avaz u svim državnim institucijama i koju je on na kraju naguzio ko niko...
Klikeraš

#1600 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klikeraš »

Ne znam ljudi čemu prepucavanja i ubjeđivanja. Zeleni ubjeđuju da se obuče crveno i obratno
Narod je odlučio (i ovi što su izašli i ovi što nisu) šta želi, a to je "kontinuirani napredak" od '96 pa dalje.
Opet narodski rečeno
ISKALI STE, EVO VAM GA! :D :D :D :D :D
Post Reply