LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
ultima_palabra

#1426 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by ultima_palabra »

I nakon čitave kampanje i zajebancije, postoji vrlo dobra mogućnost da ostanu isti načelnici u sve četiri gradske opštine, a i šire :-) Nije za nas demokratija...
FOČANSKI PROPISI

#1427 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

ultima_palabra wrote:I nakon čitave kampanje i zajebancije, postoji vrlo dobra mogućnost da ostanu isti načelnici u sve četiri gradske opštine, a i šire :-) Nije za nas demokratija...
Konačno nešto normalno i poučno!
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1428 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by antimobbing »

FOČANSKI PROPISI wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Mene zanima jedno:
Zašto nećete glasati za BNS?
Zašto glasati za njih, je možda bolje pitanje ?
Zato što postoje od aprila 2012.
Nije istina.

BNS vode multi-milioneri koji više od dvije decenije upravljaju državom i pored toga što u jednom periodu nisu imali nikakvu funkciju. Uglavnom radi se o dobrim ljudima i nemoj da izmišljaš već reci ljudima istinu ...

Kao i u BNS tako isto i ostalim Strankama sve se svodi na isto - lično bogaćenje pojedinaca kroz politiku ...

85 ljudi u BiH ''u svojim seharama'' drži zablokirano 9 milijardi dolara pokradenog novca od 4 miliona građana, a narod ko ovce glasa i jedva preživljava ... niko da ustane u pobuni se zbog toga što ti isti ljudi ne žele Federalni USKOK.

Kada se BNS bude zalagao za Federalni USKOK - a sigurno neče - onda će dobiti izbore ...
Klikeraš

#1429 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klikeraš »

E baš me zanima da li će dobiti izbore ovi što se zalažu za USKOK.

Ma sve šuplja, bez realizacije na terenu, a imali smo obećanja.....
zlatne kašike (a s čim jedemo, ako jedemo),
državu za čovjeka (niti države niti čovjeka)
ugovor sa narodom (niti ugovora niti naroda :lol: :lol: :lol: )

Ma samo mijenjati svake izbore pa čak i prije, e onda će biti bolje jer će se i oni "bojati" za guzaru svoju :bih:
PRATITI REALIZACIJU, a ne obećanja, papir sve trpi :skoljka:
bez_suplje

#1430 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by bez_suplje »

a sto se mnogim gace tresu od ponistenja ratne privatizacije i od formiranja uskok-a,,sto li da nam je znat pa naravno jer bi morali ogroman zatvor graditi da svi mogu stati koji bi se trebali naci sa one strane CELIJE

a znamo ko je do sad harao ovom jadnom BiH
bogumila

#1431 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by bogumila »

meni nije jasno koja je poenta federalnog uskoka? jos vise entiteta a jos manje drzave??? da i ovo sto imamo jada na drzavnom nivou vratimo na entitetski?? pa to ne bi ni dodik smislio..

sipa vec postoji i nadleznosti su joj te kao sto bi bile tog "uskoka". i ocito da rade svoj posao. i ocito da ce prije istrazivati kriminal kad su toliko "izmijesani" tj. briga drota iz lukavice za nekog iz neke federalne stranke. dok ce lokalni drot ako nista razmislit sta da radi s nekim dokazom, ako se radi o osobi koju poznaje. povrh svega toga, molim pogledajte i ovo>

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... atske.html
SLISKOVIC

#1432 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by SLISKOVIC »

Ovo je na Ilidzi stanje :

Senaid Memić - SNAGA BIH - Pobjeđuje na ILIDŽI ... ostali nemaju sanse ... kao sto rekoh vam ranije ....

Huso i Godinjak mogu u isti tabor -- strancki transferasi - stuhe --

Sinanovic --- On je zlonamjeran nema vizije samo bezze laprda ....

Kreso Enver - pametan covjek , al ocigledno da je i on za Senaida Memica jer zna covjek da je najbolji kandidat....

Kandidat Keres Jasmir -- on se onako prijavio na glasanje i on je za Senaida Memica kao i 80 % stanovnika Ilidže , a i ne čudi jer Senaid Memić če postići da Ilidža bude jača od Grada Sarajeva , vec su bara bara ... Ilidza najvise doprinpso ovi sam otrose
Pasiflora

#1433 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Pasiflora »

Mislim da je totalno bezpredmetno razmatrati kandidate SDA, SDP-a i SBB-a.

SDA je poslije rata imala vlast gotovo sve vrijeme, a funkcionalna drzava nije napravljena - to je po meni njihov najveci grijeh.

SDP od je rata na ovamo imao dvije sanse. Oba puta totalni corak. Iako sam uvijek glasala za njih nadajuci se bilo kakvom napretku zemlje - totalno sam razocarana. Vise nikada moj glas nece imati. Ali NIKAD!
Uostalom: sjetite se onoga "Gospodine generale ja sam ovdje slucajno" - sto nam to govori o tome covjeku? Da je najobicnija 0. Zao mi je sto ranije nisam o tome razmisljala na taj nacin. Ima u SDP-u postenih ljudi, ali ovi koji vedre i oblace od poslije rata to nisu i sto se mene tice - mogu biti potpuno izbrisani sa politicke scene do radikalnih prestruktuiranja u stranci.

SBB - na njih ne treba trositi rijeci. Naprosto ne valjaju ni u jednom segmentu.

Ovaj put cu glasati za jednu malu stranku (i za nacelnika i opcinsko vijece) iako sam ranije mislila da je glasanje za male stranke bacanje glasova. Zapravo nije - vrijeme je da neke nove politicke snage pocnu isplivavati pa taman i samo po par promila na svakim izborima.
Last edited by Pasiflora on 29/09/2012 12:48, edited 2 times in total.
tavustavus

#1434 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by tavustavus »

mogao bih se sloziti s ovim.... :|
Klikeraš

#1435 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klikeraš »

Paaaaaa misli prenesene tipkovnicom sa kojim se u potpunosti slažem :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
FOČANSKI PROPISI

#1436 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

SLISKOVIC wrote:Ovo je na Ilidzi stanje :

Senaid Memić - SNAGA BIH - Pobjeđuje na ILIDŽI ... ostali nemaju sanse ... kao sto rekoh vam ranije ....

Kreso Enver - pametan covjek , al ocigledno da je i on za Senaida Memica jer zna covjek da je najbolji kandidat....

Kandidat Keres Jasmir -- on se onako prijavio na glasanje i on je za Senaida Memica kao i 80 % stanovnika Ilidže , a i ne čudi jer Senaid Memić če postići da Ilidža bude jača od Grada Sarajeva , vec su bara bara ... Ilidza najvise doprinpso ovi sam otrose
Kakav "čovjek"!
provincijalac

#1437 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by provincijalac »

Predizborni skup SDA u Tarčinu, preko 1000 prisutnih.Dan poslije na istom mjestu SBB skup, ni 100 prisutnih.U Hadzićima SDA uzima glatko, jednostavno kandidat za načelnika Hamdo Ejubović će povući i stranku.Čovjek ima rezultate i karizmu...
Zanimljivo, na centralni predizborni skup SDA Hadzići, kao podrška dolazi 15 državnih parlamentaraca iz Turske. :roll:
Opasno se Hamdo liže sa Turcima...
Klikeraš

#1438 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klikeraš »

SLISKOVIC wrote:Ovo je na Ilidzi stanje :

Pa ti si stvarno neumoran :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Za (ne)djela tvog idola se čulo i dalje sa Ilidže, nemaš potrbu ga zakivati u zvijezde, "snaga" je to koja nije podržana od lokalnog općinskog odbora......"gromada" je to, ljudska :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Klikeraš

#1439 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klikeraš »

provincijalac wrote:Predizborni skup SDA u Tarčinu, preko 1000 prisutnih.Dan poslije na istom mjestu SBB skup, ni 100 prisutnih.U Hadzićima SDA uzima glatko, jednostavno kandidat za načelnika Hamdo Ejubović će povući i stranku.Čovjek ima rezultate i karizmu...
Zanimljivo, na centralni predizborni skup SDA Hadzići, kao podrška dolazi 15 državnih parlamentaraca iz Turske. :roll:
Opasno se Hamdo liže sa Turcima...
Kako nisam iz pomenute općine, vjerovatno je tamo sve med i mlijeko :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Trebam te

#1440 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

brzica wrote:Stari Grad - načelnik Hadžibajrić, stranka SDA
Centar - načelnik Bećirević, stranka SDP
Novo Sarajevo - načelnik Koldžo, stranka SDP
Novi Grad - nacelnik Šuman, stranka SDP/SDA
Ilidža - načelnik Memić, stranka SDA
Hadžići - načelnik i stranka SDA
Vogošča - načelnik i stranka SDA
Trnovo - načelnik i stranka SDP
Ilijaš - nemam pojma

Jedna greska , sto se tice Trnova nacelnik je is SBiH a SDA opcinsko vijece, SDP nema sanse, a i da nacelnik Berilo Ibro dobijemjesto nacelnika, protiv njega je spremna tuzba za kriminal,korupciju i pronevjeru novca!!! ;-)

:bih:
Klikeraš

#1441 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klikeraš »

Trebam te wrote:
Ilijaš - nemam pojma

Jedna greska , sto se tice Trnova nacelnik je is SBiH a SDA opcinsko vijece, SDP nema sanse, a i da nacelnik Berilo Ibro dobijemjesto nacelnika, protiv njega je spremna tuzba za kriminal,korupciju i pronevjeru novca!!! ;-)

O Trnovu dosta znaš, vidim.....
Kako je stanje sa onim Trnovljacima na Ilidži, znaš li kojeg (Godinjak, Kereš, Mahmutović)????
citadela_sa

#1442 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by citadela_sa »

Pasiflora wrote:Mislim da je totalno bezpredmetno razmatrati kandidate SDA, SDP-a i SBB-a.

SDA je poslije rata imala vlast gotovo sve vrijeme, a funkcionalna drzava nije napravljena - to je po meni njihov najveci grijeh.

SDP od je rata na ovamo imao dvije sanse. Oba puta totalni corak. Iako sam uvijek glasala za njih nadajuci se bilo kakvom napretku zemlje - totalno sam razocarana. Vise nikada moj glas nece imati. Ali NIKAD!
Uostalom: sjetite se onoga "Gospodine generale ja sam ovdje slucajno" - sto nam to govori o tome covjeku? Da je najobicnija 0. Zao mi je sto ranije nisam o tome razmisljala na taj nacin. Ima u SDP-u postenih ljudi, ali ovi koji vedre i oblace od poslije rata to nisu i sto se mene tice - mogu biti potpuno izbrisani sa politicke scene do radikalnih prestruktuiranja u stranci.

SBB - na njih ne treba trositi rijeci. Naprosto ne valjaju ni u jednom segmentu.

Ovaj put cu glasati za jednu malu stranku (i za nacelnika i opcinsko vijece) iako sam ranije mislila da je glasanje za male stranke bacanje glasova. Zapravo nije - vrijeme je da neke nove politicke snage pocnu isplivavati pa taman i samo po par promila na svakim izborima.
U POTPUNOSTI POTPISUJEM :bih: :bih:
sarajlija_ba

#1443 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

ČAST MI JE I ZADOVOLJSTVO POZVATI VAS DA NAM SE PRIDRUŽITE I SVOJIM PRISUSTVOM UVELIČATE CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP SBB BiH ZA KANTON SARAJEVO, 04.10.2012 (četvrtak) U OLIMPIJSKOJ DVORANI ZETRA SA POČETKOM U 19h. SVOJIM PRISUSTVOM ĆETE DATI PODRŠKU SBB-u. HVALA !!!
bogumila

#1444 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by bogumila »

nisu nikad bile male. na prvim izborima sve su dobile skoro po milion glasova. alija sam 800,000.
bogumila

#1445 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by bogumila »

jedino priznam dodiku da je uspio, ali na isti fol ko zlatko. stranci, nvo, itd. samo je za razliku od zlatka on znao iskoristiti ponudjeno. ostale stranke traju po jedne izbore i vec na slijedecim muku muce za izborni prag a kamoli sta drugo.
tagomago

#1446 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by tagomago »

rado prodajem glas, slikam glasački listić, ponude u inbox, pusica
Trebam te

#1447 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

Klikeraš wrote:
Trebam te wrote:
Ilijaš - nemam pojma

O Trnovu dosta znaš, vidim.....
Kako je stanje sa onim Trnovljacima na Ilidži, znaš li kojeg (Godinjak, Kereš, Mahmutović)????

Ne znam, cujem da je Godinjak kao OK frajer, Keres nije Trnovljak on je gujan bjelokapic sa Bjelasnickih sela!!! :mrgreen: mislim da nema sansi, Mahmutovic samo cujem od ljudi da je *sposoban* i da je Ilidza dozivjela procvat snjim , ali naravno nije fer da bude cijeli zivot nacelnik pa sad ko fol ima svoju partiju... :razz:

Berilo je isto gujan-bjelokapic (nije Trnovljak) i 3 stranke promijenio da bi se opet mogao kandidovati za nacelnika, a SDP ga primio samo da dobiju ko fol vlast u jednoj od prigradksih opcina, medjutim to ce kostati sdp i sad vjerovatno ce ga ganjati tuzbama... ;-)

Toliko,
Trebam te

#1448 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Trebam te »

Hahaha Berilo Ibro doveo ex Premijera Kantona Sarajeva, Fikret Music na promociju u Dejcice selence, Music viko :shock: pozatvarat ce on one sto su ga skinuli-:)

"Na sta spade kuca Petrovica" :lol: :lol:

Vijest godine
SDA SDP SBB

#1450 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

Evo do čega je se SDA dovela da više neće moći Bosnom proći ni u autima, dragi Bakire na to si trebao misliti prije nego li si opljačkao pola Bosne.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120930021
Post Reply