LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
Prpa.ba

#1126 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Prpa.ba »

mali plavi wrote:Sad je u SBB mislim da bi trebao da prodže jer je omldinac i omladinu treba gurati da ove stare izguramo iz svih općinski vijeća. Ljudi oni ne mogu da hodaju a hoće u Općinska vijeća.

Omladina je gora od nas starih. Mi barem imamo iskustvo zivota u normalnoj drzavi, mladima je poslijeratna BiH sasvim normalno okruzenje, a to je razlog za iznimnu zabrinutost.
Doktor29

#1127 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali plavi wrote:Sad je u SBB mislim da bi trebao da prodže jer je omldinac i omladinu treba gurati da ove stare izguramo iz svih općinski vijeća. Ljudi oni ne mogu da hodaju a hoće u Općinska vijeća.
Ima li itko da nece proci a da je pri tome iz SBB-a :D :D
meskogn

#1128 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by meskogn »

Prpa.ba wrote:

Omladina je gora od nas starih. Mi barem imamo iskustvo zivota u normalnoj drzavi, mladima je poslijeratna BiH sasvim normalno okruzenje, a to je razlog za iznimnu zabrinutost.
Niste bili na druzenje mladih nsrzb na Borackom jezeru,mladi iz citave bh se druze ..nije bitno za odbor u mostaru da li je neko naviajac veleza ili zrinjskog oni su druze kao braca su,da li je iz fojnice bosnjak ja hrvat isti su,da momak iz laktasa,iz livna i iz zivinica zajedno igraju frizbija,da se druze momak iz ugljevika i djevojka iz srebrenika...
tako je i na listama u sarajevu,tuzli,lukavcu,celicu,gradisci,sirokom,mladi mogu zivit zajedno bez obzira na vjeru,naciju,grad,regiju....mi smo evropljani a ove nacionalne stranke pa i one ko je ko fol nisu al u praksi jesu koje nas zatvaraju u torove koje jedino mogu pobjedit ako svale krivicu na drugu stranku po principu,ugrozit ce nas ,napast ce nas,ukinut ces nas,nedaju nam 3 entitet,i ostala prepucavanja djavoli sejtani aveta iz srednjeg vijeka
zato izaberite one koji nas spajaju a to je nsrzb
za boljitak
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1129 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sabina1 »

meskogn wrote: zato izaberite one koji nas spajaju a to je nsrzb
za boljitak
Vrlo rado ako nastavite sa vašom praksom plaćanja glasova.
Lova sve "spaja".
Direktno kršenje izbornog procesa je nebitno. CIK ne reaguje. Kao što nije reagovao za ove nedavne spotove - "kupuj domaće".
Svi smo mi jednaki ali su neki jednakiji od drugi. Orwell-ova farma.
meskogn

#1130 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by meskogn »

tvsabina wrote:
meskogn wrote: zato izaberite one koji nas spajaju a to je nsrzb
za boljitak
Vrlo rado ako nastavite sa vašom praksom plaćanja glasova.
Lova sve "spaja".
Direktno kršenje izbornog procesa je nebitno. CIK ne reaguje. Kao što nije reagovao za ove nedavne spotove - "kupuj domaće".
Svi smo mi jednaki ali su neki jednakiji od drugi. Orwell-ova farma.
akovise volite da para ode iz bh,kupujte strano
a ucjenjivanje 20 glasova pa ostajesh i dalje da radish na crno to je politika stranke koja je bila na vlasti na kontonima do prije nekoliko mjeseci...
ministar bio iz te stranke 20 plata dugovalo se firmama sad je nash ministar i bars e radi 450 km je bolje od - 20 plata
revom dobosnica
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1131 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sabina1 »

sarajlija_ba wrote:
tvsabina wrote:Koliko dana je Vikić Dragan upravljao bilo kojom mjesnom zajednicom?
Sa koliko država je je Alija Izetbegović upravljao prije nego je postao predsjednik ?
tvsabina wrote:Koliko poznaje recimo hortikulturnu problematiku ,
Čuj hortikulturu :lol:
Možda očekuješ da Dragan sadi petonije i kadifice po parkovima :lol: :lol: :lol:
tvsabina wrote:koliko je upoznat u probleme urbanističke politike?
Postoje službe za urbanizam...postoji općinsko Vijeće...baš si napala na Dragana :D
tvsabina wrote:Neće sutra izbiti rat da Vikić Dragan ponovo stane u odbranu zemlje.
Pa, čojk je odbranio ono čime će danas upravljati za razliku od drugih koji su po švedskoj i njemačkoj primali socijalu a sada glume veće patriote od nas boraca.
tvsabina wrote:Ukoliko SBB ikada dobije priliku da bilo koga razocara - nahebali smo k'o žuti i razočarani i nerazočarani :sad:
Ti meni zvučiš kao da si nagazila na SDA pa te opalio njihov sihr :lol:
Bila sam napisala odgovor. Htjela da ga objavim. Samo zbog poštovanja naspram Dragana Vikića to nisam učinila. Ako ikada bude čitao ovo , od srca ću ga zamoliti da prestane davati svoje časno ime , utemeljitelju i njegovim "temeljčićima" u korist.
meskogn

#1132 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by meskogn »

DRAGAN VIKIC JE OK ALI
bio je u sdp u hss u sad sbb...malo li je
Petit_Beurre

#1133 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

cetmi wrote:Pričaju o Vikiću i dižu ga u nebesa, a ne znaju ni koliko je dresova majmun dosad promjenio.
Nadam se da ćeš se bar posjeći po prstima sljedeći put kad budeš gulio jabuku, ili krompir, sve po afinitetu naravno. :thumbup:
DOAS

#1134 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by DOAS »

Petit_Beurre wrote:
cetmi wrote:Pričaju o Vikiću i dižu ga u nebesa, a ne znaju ni koliko je dresova majmun dosad promjenio.
Nadam se da ćeš se bar posjeći po prstima sljedeći put kad budeš gulio jabuku, ili krompir, sve po afinitetu naravno. :thumbup:
Vikić i svi heroji proteklog rata treba da se ugledaju na generala Jovana Divjaka, a ne da se valjaju u političkoj kaljuži.Kako bolan da Vikiću šef bude Radončić koji je u ratu osim sitnog piskaranja pravio kafe štabnim narednicima po Hrasnici?

Samo da podsjetim neke forumase ovdje da je moj otac bio pripadnik IDG u sklopu 9. brdkse brigade i da je bio na ratištima od Bihaća do Sarajeva.Nekoliko puta bio ranjavan, s osmjehom se vraćao iz teških akcija, meni, majci, braći i sestrama. Iz jedne takve nije. Njegov gazijski put je zaustavila haubička granata 109mm na Treskavici. Kad su ga dovezil u kombiju pogledao sam ga i poljubio. Otisao je na bolji svijet s istim onim osmjehom. Nije dobio zlatni ljiljan. Znam da ne bio tražio da bude načelnik. Branio je svoju familiju, narod i drzavu besplatno.Takvih kao što je bio moj otac ima mnogo. Čudesa su pravili na ratištu. Koga vi poznajete od takvih?
Petit_Beurre

#1135 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

Ovo govorim o Vikiću, jednom od stubova odbrane grada, a ne o Vikiću političaru, jer u potonjeg sam se razočarao.
Nemojte da ova očita greška u komunikaciji pređe na lični nivo, jer mi to nije želja :bih: :thumbup:
Klikeraš

#1136 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klikeraš »

Petit_Beurre wrote:Ovo govorim o Vikiću, jednom od stubova odbrane grada, a ne o Vikiću političaru, jer u potonjeg sam se razočarao.
Izgleda da je najbitnije danas je li zna ratovati, kao da se traži načelnik za Bejrut i kod vas.
Ovi mlađi što nisu učesnici rata (zbog maloljetnosti), nemaju nikakve šanse :D :D :D :D :D
Petit_Beurre

#1137 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

Klikeraš wrote:
Petit_Beurre wrote:Ovo govorim o Vikiću, jednom od stubova odbrane grada, a ne o Vikiću političaru, jer u potonjeg sam se razočarao.
Izgleda da je najbitnije danas je li zna ratovati, kao da se traži načelnik za Bejrut i kod vas.
Ovi mlađi što nisu učesnici rata (zbog maloljetnosti), nemaju nikakve šanse :D :D :D :D :D
Ni sam nisam učesnik rata, jedan sam od tih mlađih, ali biti mlađi, samo po sebi, nije dovoljna kompetencija. Svjedoci smo da dosta mlađih zna malo ili nimalo o politici uopšte...
Petit_Beurre

#1138 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

cetmi wrote:
Nemojte da ova očita greška u komunikaciji pređe na lični nivo, jer mi to nije želja :bih: :thumbup:
I ja sam govorio o Vikiću kao političaru, a ne kao ratniku.Uostalom tema je na politici, a ne na historiji.
Da ponovim: smatram ga majmunom koji se prodao najgorem od najgorih.
Nikad ne gulim ni jabuke ni krompir, pa se mani patetike.
Žao mi je što ni u magnovenju ne bi znao šta je patetika, pa taj termin koristiš na sasvim nelogičnom mjestu, ali nejse...
Pojedi nekad jabuku, moraš, makar na silu :thumbup:
FOČANSKI PROPISI

#1139 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

cetmi wrote:
I ja sam govorio o Vikiću kao političaru, a ne kao ratniku.Uostalom tema je na politici, a ne na historiji.
Da ponovim: smatram ga majmunom koji se prodao najgorem od najgorih.
Nikad ne gulim ni jabuke ni krompir, pa se mani patetike.
:thumbup:
FOČANSKI PROPISI

#1140 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

Petit_Beurre wrote: Pojedi nekad jabuku, moraš, makar na silu :thumbup:
Petit_Beurre nudi jabuke.
Zbogom pameti!
Petit_Beurre

#1141 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Petit_Beurre wrote: Pojedi nekad jabuku, moraš, makar na silu :thumbup:
Petit_Beurre nudi jabuke.
Zbogom pameti!
Kolko magla jutros?
Banksy

#1142 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Banksy »

DOAS wrote:
Vikić i svi heroji proteklog rata treba da se ugledaju na generala Jovana Divjaka, a ne da se valjaju u političkoj kaljuži.Kako bolan da Vikiću šef bude Radončić koji je u ratu osim sitnog piskaranja pravio kafe štabnim narednicima po Hrasnici?
cetmi wrote:
prodao se najgorem od najgorih.
Tačno. Šteta.
karanana

#1143 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by karanana »

u kojim je akcijama/borbama ucestvovao vikic? siguran sam da jeste, ali ne znam gdje je najvise bio kad je teren u pitanju.
Banksy

#1144 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Banksy »

cetmi wrote:
samo je mislio da će mu Tornjak pomoći da se osveti Draganu Lukaču što ga je ovaj penzionisao..
Suština ...
evo mene

#1145 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by evo mene »

SENAID MEMIĆ, NEDŽAD KOLDŽO... KAKO VAS NIJE STID!!!

http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... 20910100#4
neki

#1146 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by neki »

evo mene wrote:SENAID MEMIĆ, NEDŽAD KOLDŽO... KAKO VAS NIJE STID!!!

Fahre ti, kakve ovo ima veze s Koldzom?
DOAS

#1147 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by DOAS »

neki wrote:

A da nooo, a da đe da :lol: nemmaaa vezee jadan.
A da Bogu mi lepi plAkate na mesdžid đe se bacAjuuu na sedžduu :D
Da se Bogu mi spreči to, a da jašta :lol:
hepekcina

#1148 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by hepekcina »

neki wrote:

čuj Senaida da bude bilo čega stid..... čovjek se obogatio na trgovini oružjem tokom rata...početak 92 Kalaš bio 300 KM, poče rat Kalaš 500 KM...tako je SDA naoružavala narod

malo nakon toga se Senaid ispalio u Tursku i tamo igrao ulogu glavnog Alijinog logističara
SDA SDP SBB

#1149 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

Jeste li pogledali zadnji Memićev ispad kada se ponaša kao klošar a ne kao jedan načelnik sarajevske općine.
Anti Anti Fa

#1150 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Anti Anti Fa »

sagledao sam dosta plakata i poceo sam plakati.U sustini svi nude bolje sutra a jos bolje prekosutra. I jos uvijek sam neodlucan kome da dam ovaj svoj glasic na izborima.Jer iko prepoznao neku novu snagu na ovim listicima.
Post Reply