Logostoft Kablovski ...

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

La_Forge

#1 Logostoft Kablovski ...

Post by La_Forge »

planiram da uskoro uvedem kablovski internet.
Kablovski operater mi je HS preko kojeg dvije firme (Europronet i Logosoft) nude internet ....

pregledao sam ponude obje firme i čini mi se da je Logosoft bolja varijanta...

koristi li neko njihove pakete? koliko ste zadovoljni ?

na njihovoj stranici nisam uspio provaliti koje sada sve vrste paketa nude.... prije ih je bilo nekoliko a sada valjda samo dva ...
ili su one stare ostavilia dodali ova nova dva paketa ?

znate li o tome više ... :?
List

Post by List »

Reci mi gdje zivis? Koji dio grada? Koje naselje?
To je vrlo bitno ako hoces Cable a na HS-u si. :-) Ako si u opstini Centar moglo bi biti velikih problema bez obzira da li ces uvesti EPN Cable ili LOL Cable.
Ako si u opstini Novo Sarajevo ili Novi Grad nemas sta da brines. Slobodno uvedi LOL Cable 44 KM mjesecno (s najmom modema, a 36,3 KM ako si kupio modem). Paket se zove Pioneer. 7 GB ukupni mjesecni limit.

Evo link: https://www.lol.ba/isp/InternetPristup.aspx

Ne znam kako ga nisi uspio pronaci? :? Jednostavno je.

Ja sam zadovoljan! :D Ali, ako ce ti povremeni prekidi (jednom u 15 dana ili jednom mjesecno) predstavljati veliki problem mozda je bolje da ne uvodis Cable nikako.:D:D:D Jer do povremenih prekida mora doci. Desava se. :roll: I obicno ne traje dugo. Prije je trajalo puno duze. Sad se stanje popravilo. :oops: I ako dodje do prekida radi se o prekidu od sat-dva. Vec mjesecima se nije desilo da nema neta dan-dva. :D Al se desavalo ovima u Centru. Tako da ako si u Centru, najbolje ti je da nadjes nekoga ko zivi u tvojoj ulici pa da vidis kako njemu ide. Ako njemu fercera fercerat ce i tebi. :-D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

List wrote:Reci mi gdje zivis? Koji dio grada? Koje naselje?
To je vrlo bitno ako hoces Cable a na HS-u si. :-) Ako si u opstini Centar moglo bi biti velikih problema bez obzira da li ces uvesti EPN Cable ili LOL Cable.
Ako si u opstini Novo Sarajevo ili Novi Grad nemas sta da brines. Slobodno uvedi LOL Cable 44 KM mjesecno (s najmom modema, a 36,3 KM ako si kupio modem). Paket se zove Pioneer. 7 GB ukupni mjesecni limit.

Evo link: https://www.lol.ba/isp/InternetPristup.aspx

Ne znam kako ga nisi uspio pronaci? :? Jednostavno je.

Ja sam zadovoljan! :D Ali, ako ce ti povremeni prekidi (jednom u 15 dana ili jednom mjesecno) predstavljati veliki problem mozda je bolje da ne uvodis Cable nikako.:D:D:D Jer do povremenih prekida mora doci. Desava se. :roll: I obicno ne traje dugo. Prije je trajalo puno duze. Sad se stanje popravilo. :oops: I ako dodje do prekida radi se o prekidu od sat-dva. Vec mjesecima se nije desilo da nema neta dan-dva. :D Al se desavalo ovima u Centru. Tako da ako si u Centru, najbolje ti je da nadjes nekoga ko zivi u tvojoj ulici pa da vidis kako njemu ide. Ako njemu fercera fercerat ce i tebi. :-D

7 GB ukupni mjesecni limit.
<-- malo je ovo :D :D :-) :-) :-)
List

Post by List »

The_Fluid wrote:7 GB ukupni mjesecni limit. <-- malo je ovo :D :D :-) :-) :-)
Kako kome.

STANJE OBRACUNSKOG PERIODA

Saobracaj ukljucen u pretplatu

7168

Ukupan saobracaj

1329,7

Vaša pretplata istice:
17.9.2005 7:00:00

:D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

ima li u tim ponudama flat rate ponuda? :-) :P
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Meni tu malo nesto nije najjasnije. Ako ima 3.5 Gb downloada i 3.5 Gb uploada da li to znaci ako napravis downloada 3.5 Gb da si potrosio svoj limit. Jer ljudi vise skidaju nego sto rade upload.Jedino ako se koristi P2P.
List

Post by List »

The_Fluid wrote:ima li u tim ponudama flat rate ponuda? :-) :P
Mislim da to ima na Bihnetu. Za par stotina KM moze se dobiti flat na 128 kb/s ako se ne varam. A vjerovatno moze i na LOL-u a cijena je vjerovatno po dogovoru. :-)

Al ne treba meni to. :D
List

Post by List »

hrasno38 wrote:Meni tu malo nesto nije najjasnije. Ako ima 3.5 Gb downloada i 3.5 Gb uploada da li to znaci ako napravis downloada 3.5 Gb da si potrosio svoj limit. Jer ljudi vise skidaju nego sto rade upload.Jedino ako se koristi P2P.
Zato ima paket Pioneer na kojem 7 GB mozes sprzit na sta hoces.

down/up nebitno.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

List wrote:
hrasno38 wrote:Meni tu malo nesto nije najjasnije. Ako ima 3.5 Gb downloada i 3.5 Gb uploada da li to znaci ako napravis downloada 3.5 Gb da si potrosio svoj limit. Jer ljudi vise skidaju nego sto rade upload.Jedino ako se koristi P2P.
Zato ima paket Pioneer na kojem 7 GB mozes sprzit na sta hoces.

down/up nebitno.
Bravo, nisam imao zivaca sve da citam. Hvala puno.
La_Forge

Post by La_Forge »

upravo me je taj detalj i interesovao...
na prvi pogled i nije bilo neke razlike izmedju paketa koje su nudili ...
no medjutim ova nova dva nude ukupan up/down 7GB dok ovi stariji imaju te dvije opcije podijeljene...

živim na Grbavici i kontam odmah kupiti i modem... manja mi je pretplata a isplatiću ga za godinu dana....
dobijem besplatno montiranje i prvi mjesec besplatno ...

kako ide kod njih sa plaćanjem .... preko računa ili ?
piše da se mora unaprijed uplaćivati mjesec...
Šta biva kad ne uplatiš ..?
ili kad kasniš ....?

kako se vodi evidencije o potrošenoj količini...?
List

Post by List »

Na Grbavici....to je ok. Modem u Logosoftu je 99 KM. Tamo ga kupi. Al mozda ipak da ga iznajmis na 1 mjesec pa ga onda kupi. Samo kad budes uplacivao iduci mjesec kad dodjes kazes da hoces da kupis. Nemoj odmah kupovati da ne bi bilo.....pomagajte drugovi....hocu da se ubijem.....iz ko zna kog razloga..... :D Prikljuci, vidi kako ide pa onda kupuj.

Placanje ide unaprijed svaki mjesec i placas u Igmanskoj 9. A mozes nakon isteka obracunskog perioda biti i u minusu. Al u minusu do iznosa pretplate. Npr. prvi mjesec uplatis kolko treba.....kad to istekne.....dodje i uplatis 5 KM i bit ces u minusu (-31,3) sto je manje od iznosa preplate (-36,3). Iduci mjesec ces opet morat pokrit da budes u minusu manjem od -36,3.

To je to.
La_Forge

Post by La_Forge »

kako vam se čini ova ponuda europroNETa ?

neki kažu da je čak bolja, nema prekida kao kod Logosofta ...
dosta mi se raje žalilo zadnjih dana ...

kakve su ove ostale usluge Logosofta (game servers i ostale download sekcije)

:-?
Drvosjeca iz Dejcica

#13 Re: Logostoft Kablovski ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

La_Forge wrote:planiram da uskoro uvedem kablovski internet.
Kablovski operater mi je HS preko kojeg dvije firme (Europronet i Logosoft) nude internet ....

pregledao sam ponude obje firme i čini mi se da je Logosoft bolja varijanta...

koristi li neko njihove pakete? koliko ste zadovoljni ?

na njihovoj stranici nisam uspio provaliti koje sada sve vrste paketa nude.... prije ih je bilo nekoliko a sada valjda samo dva ...
ili su one stare ostavilia dodali ova nova dva paketa ?

znate li o tome više ... :?
Ako na Logosoftu prekoracis limit, morati ces po MB izdvojiti 0,04 KM, dok je to na europroNET-u 0,02 KM (definitivno najeftiniji MB u drzavi). Drugo, kod Logosofta sve cijene na stranici su BEZ uracunatog poreza od 10% ! Dakle paket od 44,00 KM sa modem je u biti 48,40 KM a ne 44,00 KM. Kod EPN-a ti racuni stizu mjesecno na zeljenu adresu sa uplatnicom koju mozes platiti u svakoj posti ili banci bez bespotrebnog svracanja do prostorija ISP-a. Eto, na tebi je da odlucis.

Pozdrav.
List

#14 Re: Logostoft Kablovski ...

Post by List »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ako na Logosoftu prekoracis limit, morati ces po MB izdvojiti 0,04 KM, dok je to na europroNET-u 0,02 KM (definitivno najeftiniji MB u drzavi). Drugo, kod Logosofta sve cijene na stranici su BEZ uracunatog poreza od 10% ! Dakle paket od 44,00 KM sa modem je u biti 48,40 KM a ne 44,00 KM. Kod EPN-a ti racuni stizu mjesecno na zeljenu adresu sa uplatnicom koju mozes platiti u svakoj posti ili banci bez bespotrebnog svracanja do prostorija ISP-a. Eto, na tebi je da odlucis.

Pozdrav.
Pa majka mu stara, necemo bombe bacat. Mjesecni paket za Cable je 36,3 KM sa porezom ako kupis modem (paket Cable Pioneer->najbolji paket u BiH i okolini :-) ). Ako iznajmis modem onda te to dodje 44,70 KM sa porezom. Imas 7 GB na easpolaganju svaki mjesec. Nigdje nema bolje.

Meni je LOL dobar. Prekida ima ponekad. Al nista strasno. Samo su ovi u Centru imali velike probleme u posljednje vrijeme kao sto sam vec napisao. Al ni oni se ne zale u posljednje vrijeme.
davis.ba

Post by davis.ba »

Ja sam modem za logosft platio 65-70 maraka u prodavnici, ne mogu trenutno da se sjetim kako se zove, isti je vlasnik kao i kablovske hs.
A nije tačno da su cijene bez poreza, imaš fino napisano bez poreza i sa porezom. Ne znam na koji paket tačno misliš, ali znam da nema 48 KM, jedino 44KM sa porezom i opremom.
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: Logostoft Kablovski ...

List wrote: Pa majka mu stara, necemo bombe bacat. Mjesecni paket za Cable je 36,3 KM sa porezom ako kupis modem (paket Cable Pioneer->najbolji paket u BiH i okolini :-) ). Ako iznajmis modem onda te to dodje 44,70 KM sa porezom. Imas 7 GB na easpolaganju svaki mjesec. Nigdje nema bolje.

Meni je LOL dobar. Prekida ima ponekad. Al nista strasno. Samo su ovi u Centru imali velike probleme u posljednje vrijeme kao sto sam vec napisao. Al ni oni se ne zale u posljednje vrijeme.
Ko baca bombe ? Ti ili ja ? Evo linka: https://www.lol.ba/isp/InternetPristup.aspx

Sta pise pod napomenom ?

Citiram: "Napomena: Navedene cijene su bez poreza na promet u iznosu od 10%"

*ebiga ko baca sada bombe i siri dezinformacije ? Nemam nista protiv LOL-a ali kada nesto ne stoji onda ne stoji. Logosoft ima duplo skuplji MB od europroNET-a. Kod EPN-a su sve cijene sa uracunatim porezom. Logosoft jednostavno "kulturno" dere korisnike.
Qler

Post by Qler »

Cijena pretplate sa porezom i opremom 44 73,7

to sam samo copy/pase direktno iz cjenovnika, tako da bi trebao malo bolje pogeldati cjenovnik, sta pise na njemu!
List

Post by List »

Drvosječo, u redu je. Idi na EuroproNET. Nisam ja agent LOL-a. :D
Drvosjeca iz Dejcica

Qler wrote:
Cijena pretplate sa porezom i opremom 44 73,7

to sam samo copy/pase direktno iz cjenovnika, tako da bi trebao malo bolje pogeldati cjenovnik, sta pise na njemu!
Copy/paste je i napomena iz istog cjenovnika.... :D
Ovo je najboji primjer neposlovnosti i nemara jedne kompanije.
Drvosjeca iz Dejcica

List wrote:Drvosječo, u redu je. Idi na EuroproNET. Nisam ja agent LOL-a. :D
Nije stvar u tome gdje cu ja otici, mozda odem na ADSL, samo nemoj covjeku davati krive informacije ili reci svom poslodavcu da se uozbilji i ispravi kardinalnu gresku na stranici. :D
Qler

Post by Qler »

ma tako sam nesto i ja htio da kazem, samo nisam imao zivaca :D da se rasparavljam :D

uglavnom, moras biti veooooma pazlij kad citas cijenovnike bilo cega u BiH :D:D:D

hoce zajebat :D
iceman ze

Post by iceman ze »

I ja sam razmisljao o prelasku na Europro net, jer su mi ovi iz Logosofta malo dojadili. Nije problem placanje, nego njihova nekultura. Kad odes da platis, toliko znaju biti nekulturni da sam ozbiljno mislio da im jednom dole kad dodem frku napravim, jer zna se desiti da platis, a oni ti ugase, pa opet dole moras njima ici. Onda uveli su kontakt telefon 0-24 sata, koji je u vecini zauzet ili se niko nejavlja, a kad dobijes moras imati znanje o IT kao da ga studiras, znaci nikako se nekontamo, a nedaj Boze da ti neko dode i otkloni kvar.Sad sam trenutno ugasen, jer nisam iz mnogo pokusaja uspio napraviti novi pristup internetu LOL-a koji su opet iskomplikovali, a da negovorim kada sam ih nazvao da imam problem.

Tako da za svoje pare biram ono sto mi najvise odgovara, a i vi razmislite o tome.....poz.
La_Forge

Post by La_Forge »

... jah ...
opet izbi belaj a ja samo priupito ... :-)

najviše me interesuju ove opcije koje Logosoft nudi kao svoj interni saobraćaj .. serveri za download kod kojih se ne obračunava tarifa kao prema "vanjskom" saobraćaju već je besplatna ..
št se sve tu nudi, kako to ide sa game serverima itd...

koriste li obje kompanije isti tip modema... mogu li npr. kupiti u radnji modem za kablovski i dati ovima iz europroNETa da ga instaliraju ..
(taj načim plćanja via uplatnice mi se jako svidja)...
List

Post by List »

Iceman, postoje odredjeni problemi u odnosu s klijentom. Tu se slazem. Narocito kad odes da platis.
Al dobro. Ja sam presao preko toga. Usluga mi je na prvom mjestu. A uslugom sam zadovoljan. Ne moze me otjerati iz LOL-a abnormalno ponasanje osobe kojoj placam internet. Ipak nemam mnogo izbora.

A nisam nikad cuo da su nekoga greskom deaktivirali. Desavalo se nekad davno da mi nestanu pare sa racuna. Al to je bilo davno. I cim sam nazvao 033 707 707 stvar je sanirana. :-)

Desavale su se i pozitivne greske LOL-a.

Primjera radi, desavalo se da za dan sprzim po 2-3 GB. I te noci nakon sto ja sprzim sav limit za par sati nestane struje u cijelom gradu. I sutra ujutro sav transfer napravljen prethodnog dana ostane nezabiljezen. I tako dobijem dupli limit. To mi se desilo barem 3 puta. :P :-)
La_Forge

Post by La_Forge »

pa šta je ba ovo, ovaj Motorolin modem u Grohs HGu košta 135 maraka ... kriza vala, očekivao sam manje ...

:roll:

EuroproNET nudi i 10 Mb prostora, tamad da sebi jednu stranicu napravim :)
Post Reply