P.S. uredjaj je ZXHN367 bijeli, ako ista znaci
Logosoft
Moderator: Benq
- semirsar
#9801 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pisah vec jednom, na desktopu kablom 40/4Mbps, na laptopu wi-fi isto 40/4Mbps, dok na mobitelu prepolovi download, uglavnom oko 25/3,5Mbps
- semirsar
#9802 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kad sam imao onijeh zescih problema prije nekoliko mjeseci, kupih tp-link router TL-WR841N cisto da provjerim je l' do njihA ili nes' do mene. Ispostavilo se da je anamotamounjihakodnjiha hepek bio zavrnut'
tako da su me s vrata vratili nazad u svoje jato cim hepek otfikarili
TP-Link je sada u svojoj kutiji do daljnjeg, ovaj nji'ov super radi sada.
Naravno. mere bit da hi one u podrsci bolila ona stvar za mene al' me ne dade nasa dobra vila, znamo ko je, ona him priprijetila praskom praskovicem i od tada pa do sada cim problem o'ma se rjesava... primjeti li ko od kada se ja ne zalim?

Naravno. mere bit da hi one u podrsci bolila ona stvar za mene al' me ne dade nasa dobra vila, znamo ko je, ona him priprijetila praskom praskovicem i od tada pa do sada cim problem o'ma se rjesava... primjeti li ko od kada se ja ne zalim?
- Ljakan
#9803 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene je dobra situacija,doruckovo,ruco a za veceru cemo vidjetrizibizi wrote:Moze li mi neko pojasniti u cemu je fazon wifijem mi speedtest pokazuje 14-15-16 Mbps, kablom 30-ak +/- koji Mb. Znam da ima gubitka kad je bez zice i znam da je do signala i do kante od rutera ali bas duplo razlike mi je malo puno. Kakva je situacija kod vas?
Uglavnom nemam tih problema,isto mi na racunaru i mobilnom.Mozda ce ti bolje bit kad pređes na novi paket
- MTV
#9804 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako sta znaci i ja sam primijetio da se ne zalis dugo vremena a i meni je super konekcija s njima bez ikakvih villasemirsar wrote:Kad sam imao onijeh zescih problema prije nekoliko mjeseci, kupih tp-link router TL-WR841N cisto da provjerim je l' do njihA ili nes' do mene. Ispostavilo se da je anamotamounjihakodnjiha hepek bio zavrnut'tako da su me s vrata vratili nazad u svoje jato cim hepek otfikarili
TP-Link je sada u svojoj kutiji do daljnjeg, ovaj nji'ov super radi sada.
Naravno. mere bit da hi one u podrsci bolila ona stvar za mene al' me ne dade nasa dobra vila, znamo ko je, ona him priprijetila praskom praskovicem i od tada pa do sada cim problem o'ma se rjesava... primjeti li ko od kada se ja ne zalim?![]()
![]()
Zadnjih dana je kao sve ove tri godine kao korisnik Trio Light paketa, znaci bez prekida, a onih dana je bilo nesto do njih. Et to bi bilo sve od mene
- afannedim
#9805 Re: Logosoft ALL ABOUT
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

-
Sakazulu
#9806 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene je ista situacija i nikako da poprave...
rizibizi wrote:Moze li mi neko pojasniti u cemu je fazon wifijem mi speedtest pokazuje 14-15-16 Mbps, kablom 30-ak +/- koji Mb. Znam da ima gubitka kad je bez zice i znam da je do signala i do kante od rutera ali bas duplo razlike mi je malo puno. Kakva je situacija kod vas?
-
Dzontra_Volta
#9807 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene je situacija odavno 10/1 Mbps (deklarisana - trio-light paket) preko kabla i putem wifi na laptopu. Na mobitelu to bude cca 5/1 Mbps (preko wifi naravno). Modem je normalni, a wifi routeri (2 komada - D-Link i ASUS) su moji privatni.
Istina nekad skoči i na mobitelu na 10/1, ali ne znam zašto, jer routeri uvijek stoje na istom mjestu. Neko kaže da treba odmaknuti router od drugih elektronskih uređaja (TV i sl.), a kod mene je jedan taman pored TV-a, a drugi udaljen cca 1m od TV-a, pa je možda do toga (mada mi onda opet nije jasno zašto nekad - istina rijetko, pokazuje punu brzinu i na mobitelu).
Istina nekad skoči i na mobitelu na 10/1, ali ne znam zašto, jer routeri uvijek stoje na istom mjestu. Neko kaže da treba odmaknuti router od drugih elektronskih uređaja (TV i sl.), a kod mene je jedan taman pored TV-a, a drugi udaljen cca 1m od TV-a, pa je možda do toga (mada mi onda opet nije jasno zašto nekad - istina rijetko, pokazuje punu brzinu i na mobitelu).
-
rizibizi
#9808 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jedino u kuhinju da odmaknem ruter pa serpama i loncima da pravim odbice do dnevnog boravka. Fakat i ja upratih na zici jedno, na laptopu wifijem isto, a na mobitelu duplo manje, ping isto tako, jedino je upload konstantan u sve tri varijante meni oko 3 Mbps bez obzira na uredjaj i konekciju. 'Bem li ga necu da se zalim dok mi ne zasmeta, bitno je da kad pristavim ono pici (download) 
-
Sakazulu
#9809 Re: Logosoft ALL ABOUT
Izgleda da nema više Frankfurta u speed testu! Gdje ću sad udicu baciti?
-
Dzontra_Volta
#9810 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma ima, samo pokatkad nestane.Sakazulu wrote:Izgleda da nema više Frankfurta u speed testu! Gdje ću sad udicu baciti?

- edin.h
#9811 Re: Logosoft ALL ABOUT
Smatram da je doslo vrijeme da logosoft ponudi:
-Poboljsanje na svim paketima u smislu brzeg interneta
-Vise kanala (i da vrate oni koje su ukinuli, recimo Balkanika, itd..)
-Da uvedu uslugu slicnu D3Go, tj. da mozemo gledati TV na PC,laptop, tablet, mobitel
-Da uvedu uslugu slicnu D3Go, tj. da mozemo gledati TV na PC,laptop, tablet, mobitel
- MTV
#9812 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prijateljski je odgovor al je iskren:edin.h wrote:Smatram da je doslo vrijeme da logosoft ponudi:
1. Predji na nove pakete tu je brzi internet
2. Bice kanala al iz pinkove tvornice, Balkaniku, CMC, Da vinchy learning, b92, zdf, zdf HD, ARD, ARD HD, kika, arte i jos neke koji su bili dio super tv, ZABORAVI nece se vratiti.
3. Zahvaljujuci prijatelju karabaja989 koji mi je preporucio odlicnu android aplikaciju ORION TV od Orion telekoma. Kad je skines samo na Demo.
- edin.h
#9813 Re: Logosoft ALL ABOUT
Presao sam prije 11 mjeseci na novi paket i super je, ali zasto ih nebi jos malo pojacali, ipak prosla je godina, a veca brzina mi ne sluzi da skidam vise sadrzaja, nego samo u trenutku kad mi treba da bude stvarno brzo.MTV wrote:Prijateljski je odgovor al je iskren:edin.h wrote:Smatram da je doslo vrijeme da logosoft ponudi:
1. Predji na nove pakete tu je brzi internet
2. Bice kanala al iz pinkove tvornice, Balkaniku, CMC, Da vinchy learning, b92, zdf, zdf HD, ARD, ARD HD, kika, arte i jos neke koji su bili dio super tv, ZABORAVI nece se vratiti.
3. Zahvaljujuci prijatelju karabaja989 koji mi je preporucio odlicnu android aplikaciju ORION TV od Orion telekoma. Kad je skines samo na Demo.
Pinkova tvornica kanala je smece, dabogda je skroz ugasili, 50 suvusnih kanala.. Ne mogu da vjerujem da su isli na to da ugase dobre kanale a da ubace smece...
-
Sakazulu
#9814 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ali ovo samo PINK i te fore... Ima li neki multipraktik app?MTV wrote:3. Zahvaljujuci prijatelju karabaja989 koji mi je preporucio odlicnu android aplikaciju ORION TV od Orion telekoma. Kad je skines samo na Demo.
- MTV
#9815 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne znam stvarno al ja kad sta nadjem podijelim sa drugima.Sakazulu wrote:Ali ovo samo PINK i te fore... Ima li neki multipraktik app?MTV wrote:3. Zahvaljujuci prijatelju karabaja989 koji mi je preporucio odlicnu android aplikaciju ORION TV od Orion telekoma. Kad je skines samo na Demo.
- afannedim
- MTV
#9818 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vidis meni se neda zaje...ti sa trazenjem lista kanala. Jednom sam radio i bilo je uspjesno al svako malo prestane raditi pa trazi opet.Sakazulu wrote:Možda Kodi TV?
- MTV
#9819 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sve usluge na jednom mjestu! A šta ti čekaš?afannedim wrote:https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=028b ... c38b10ea02

Za sve stare i buduće korisnike usluga Logosofta pripremili smo akciju A šta ti čekaš? Akcija se odnosi na LoGO! pakete koji sadrže vrhunsku IPTV uslugu, fiksnu i mobilnu telefoniju te internet koji možete koristiti bežično u cijelome domu.
Svi koji odluče da od 1. oktobra do 29. novembra potpišu ugovor za bilo koji od LoGO! paketa na period od 24 mjeseca prva tri mjeseca plaćat će pretplatu samo 1 KM i tokom ovog perioda besplatno uživati uz sve dodatne TV pakete, čemu će se posebno obradovati ljubitelji sporta.
Tako će novi korisnik LoGO! Trio mobile paketa za 1 KM dobiti više od 200 digitalnih TV kanala koji uključuju Sport Klub i Arena pakete, neograničeni internet brzine 30/3 Mbps uz bežični ruter za internet u cijelom domu, 500 MB mobilnog interneta po maksimalnoj brzini i neograničeno korištenje po nižoj brzini te mobilnu telefoniju sa 50 minuta razgovora i 100 SMS poruka prema svim mobilnim mrežama u BiH.
To nije sve. Ako se odlučite za LoGO! Trio mobile, LoGO! Quadro ili LoGO! Quadro+ paket pored navedenih pogodnosti možete birati između dva vrhunska telefona telefona iz naše ponude za samo 1 KM i to: Huawei G630 ili Microsoft Lumia 535 DS.
Nismo zaboravili ni one koji potpišu ugovor za LoGO! pakete na 12 mjeseci. Njihovu vjernost ćemo nagraditi sa tri mjeseca potpune TV uživancije uz sve dodatne TV pakete gratis.
Pored svega navedenog, ne zaboravite da u okviru LoGO! paketa sa fiksnom telefonijom, razgovarate sa svim fiksnim mrežama u BiH besplatno.
- radiša
#9820 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma ovo je totalno nerealno i bezobrazno prema korisnicima koji su potpisali a sta ti gledas jer su se istim ukinuli svi paketi a ovim novim se kao svi daju i sve za 1km.afannedim wrote:https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=028b ... c38b10ea02
-
Sakazulu
#9821 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bolje im je da poprave u novim paketima nerealnu razliku između kabla i wifi brzine...radiša wrote:ma ovo je totalno nerealno i bezobrazno prema korisnicima koji su potpisali a sta ti gledas jer su se istim ukinuli svi paketi a ovim novim se kao svi daju i sve za 1km.afannedim wrote:https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=028b ... c38b10ea02
- U_kost
#9822 Re: Logosoft ALL ABOUT
Opcija sortiranja kanala STB-a u kontrol panelu na njihovom webu je prava perverzija. Nema potrebe za drkanjem po daljinskom i ostalih mazohizama 
- radiša
#9823 Re: Logosoft ALL ABOUT
kako snimis to ja kliknem da mi ide po imenu kanala uradim reset stb preko daljinskog kao sto kazu i vrati mi kao sto je biloU_kost wrote:Opcija sortiranja kanala STB-a u kontrol panelu na njihovom webu je prava perverzija. Nema potrebe za drkanjem po daljinskom i ostalih mazohizama
- U_kost
#9824 Re: Logosoft ALL ABOUT
U opciji "Konfiguracija kanala", posloži kanale kako ti odgovaraju (ne trebaš snimati), ugasiš i upališ STB i to je to. Reset/Reload nije potreban.
Sortiranje u kontrol panelu je informativno, za raspored referentni su ti brojevi kanala (redoslijed).
Sortiranje u kontrol panelu je informativno, za raspored referentni su ti brojevi kanala (redoslijed).
- radiša
#9825 Re: Logosoft ALL ABOUT
A kako da ih poslozim na koji nacin kad mi nista neda sa njima da radim?U_kost wrote:U opciji "Konfiguracija kanala", posloži kanale kako ti odgovaraju (ne trebaš snimati), ugasiš i upališ STB i to je to. Reset/Reload nije potreban.