Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#9476 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

vanjki wrote:
baridino wrote:sad sam upravo uradio kratku analizu ponude kanala Telemacha i Logosofta...razlika izmedju "mojih" potencijalnih paketa je za 20 kanala u korist LOL-a (ali su zato nabildali skoro 40-tak kanala Pink fransize, sto bi bilo nekih 20-tak ostalih kanala u korist Telemacha, ali ja ne vidim u tom spisku niti s jedne niti s druge strane bitne razlike)...mozes li mi navesti kvalitetnije kanale koje ima Telemach u svojoj ponudi u odnosu na LOL...

za info, dvoumim se izmedju Trio Grande Family Telemacha i Logo Quadro Logosofta...a evo u prilogu spisak i jednih i drugih koji sam maloprije skinuo sa njihovih stranica...https://www.scribd.com/doc/273373619/Spisak-Kanala

ja sam se zacudio da telemach nema Arene i na pitanje gdje gledaju ligu sampiona odgovor je OBN--Ne hvala! Ponuda njemacki kanala je slabija na telemach i to im ne ide u prilog...Prednost je nor sto imaju onaj D3 go pa mozes svugdje gledati tv..To bi Logosoft trebao uvesti
Zato ima SK koji prenosi bruku toga;

Fudbal: Englesku/Špansku/Holandsku/Škotsku/Austrijsku/Švicarsku/Portugalsku ligu, UEFA Euro 2016 i FIFA World Cup 2018 kvalifikacije (sve utakmice), Njemački/Talijanski/Engleski kup (FA cup)
Moto: F1, MotoGP,
Košarka: NBA, Euroliga,
Tenis: sve moguće teniske turnire (ATP 500, 1000, grand slam komplet)

A meni je iskreno lakše za Ligu Šampiona naći stream nego što je npr. za ove gore lige, pogotovu Englesku i Špansku! :mrgreen:
baridino

#9477 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by baridino »

pa LOL ima u ovoj ponudi SK1, 2 i 3...to je sasvim OK...
Maharadza

#9478 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

baridino wrote:pa LOL ima u ovoj ponudi SK1, 2 i 3...to je sasvim OK...
Na tim kanalima i bude 90% ovoga što sam nabrojao! LoL svakako ima najbolju programsku šemu po meni, barem kada je sport u pitanju! :thumbup:
MTV

#9479 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

vanjki wrote:
baridino wrote:sad sam upravo uradio kratku analizu ponude kanala Telemacha i Logosofta...razlika izmedju "mojih" potencijalnih paketa je za 20 kanala u korist LOL-a (ali su zato nabildali skoro 40-tak kanala Pink fransize, sto bi bilo nekih 20-tak ostalih kanala u korist Telemacha, ali ja ne vidim u tom spisku niti s jedne niti s druge strane bitne razlike)...mozes li mi navesti kvalitetnije kanale koje ima Telemach u svojoj ponudi u odnosu na LOL...

za info, dvoumim se izmedju Trio Grande Family Telemacha i Logo Quadro Logosofta...a evo u prilogu spisak i jednih i drugih koji sam maloprije skinuo sa njihovih stranica...https://www.scribd.com/doc/273373619/Spisak-Kanala

ja sam se zacudio da telemach nema Arene i na pitanje gdje gledaju ligu sampiona odgovor je OBN--Ne hvala! Ponuda njemacki kanala je slabija na telemach i to im ne ide u prilog...Prednost je nor sto imaju onaj D3 go pa mozes svugdje gledati tv..To bi Logosoft trebao uvesti
Plavo-bijeli wrote:Danas napokon došli, donijelu neku novu verziju routera, internet radi i brže nego što treba :D

Treba i pohvalit ponekad :)
@baridino stavio si spisak kanala ovdje i tamo, po meni kvalitetniji su b92 - koji je ukinut 24.12.2015., Prva i Prva Plus - koje nece nikad doci, CMC - isto nam je ukinut, Balkanika - isto ukinuta, Cinestari, CN, CNN, Sportklubovi u HD-u itd. :)
Isto Telemach ima BHT 1 HD al ga nisu stavili na spisak kao i Face HD koji je u osnovnom paketu a kod nas Face HD u plus paketu.

@vanjki bilo bi super da to urade al kako je krenulo.

@Plavo-bijeli tako internet kod nas radi :)
Sakazulu

#9480 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Plavo-bijeli wrote:Danas napokon došli, donijelu neku novu verziju routera, internet radi i brže nego što treba :D

Treba i pohvalit ponekad :)
Koji ruter i na šta misliš brže radi, kabal u odnosu na wifi ili?
semirsar

#9481 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

"falio" bi i ja al me stra' da ne ureknem, a mere bit da ni u mene mi moj ruter ne radi dobro sudeci po vasijem komentarima?
vaki mi waufau signal
Image
Image

vidim na zapadu nista novo dok se nis ne pise pomislice konkurencija nesto mtelol pa ce se i oni ulijenit mada ni istok nas nes posebno ne ljubi, ej radosti :evil:
neko rece i utece neke nove pogodnosti za naske djuturume, sto ne volemo promjene na gore, ce bit?
odem i ja na levo pa na desno i posrid sride tako mi mleka u pra'u caoooooos :run:
Tiger 033

#9482 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tiger 033 »

Sta se ovo desava u Telemachu :?: Imali iko u ovoj kompaniji ko zna raditi svoj posao :!: jbte LUDA KUCA u firmi...zbog NE sposobnosti uposlenih, koji neznaju raditi posao za koji su uredno placeni IZGUBILI SU SIGURNIG PRETPLATNIKA :!:
rizibizi

#9483 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Sta je reci, da slucajno nisi malo fulio temu? Nego jedno pitanje iz struke za one koji imaju MAG254 STB radi li vam YouTube aplikacija na embedded portalu? Kod mene je sve to fino radilo do unazad par dana, sad opet ne radi, probao sam preko kabla,imam interneta, mogu da surfam, radi mi vremenska prognoza ali YT nista. Vec jednom je bio problem pa nije radilo kad je Google promjenio nacin prijave na YT ali su to rjesili i sad ponovo neki belaji. Pitao sam tehnicku podrsku nisam dobio nikakav odgovor.
rizibizi

#9484 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Danas upratio veliku reklamu u Zrtava Fasizma na Otoci, moze li mi neko pojasniti sta je fixni internet, za fixni telefon sam cuo i za mobilni telefon sam cuo ali sa terminom fixni internet nisam upoznat :D Jel ko probao YT na MAG-u?
MTV

#9485 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

rizibizi wrote:Danas upratio veliku reklamu u Zrtava Fasizma na Otoci, moze li mi neko pojasniti sta je fixni internet, za fixni telefon sam cuo i za mobilni telefon sam cuo ali sa terminom fixni internet nisam upoznat :D Jel ko probao YT na MAG-u?
More bit da ti zakucaju, zaljepe, zavare ili sta vec router za sto a sto za pod pa ga eto ne mozes pomijerati. :lol:
nikimostar

#9486 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nikimostar »

gdje je Arena,2,3,4 imam amo arenu 1 :twisted:
nikimostar

#9487 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nikimostar »

nikimostar wrote:gdje je Arena,2,3,4 imam samo arenu 1 :twisted:
StupskaBitanga

#9488 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

Možda je kod njih fiksni internet jer kod Telemacha leti?
MTV

#9489 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

nikimostar wrote:gdje je Arena,2,3,4 imam amo arenu 1 :twisted:
Koji si paket?
Ako si na novom Logo paketu arene su ti u arena paketu i arena HD kanali u HD paketu.

Ako si na starim paketima arene bi trebao imati zato je tu tehnicka podrska.
rizibizi

#9490 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

StupskaBitanga wrote:Možda je kod njih fiksni internet jer kod Telemacha leti?
'Ebi ga sad dal' je bolje da internet leti pa da osjetis vjetar u kosi (ko je ima) ili je bolje da imas fixni internet pa da ti je stalno ista brzina (idealno bi bilo da je fixno ono sto u reklami kazu brzina do...)? Pilooot ili pjesadija? Samo dobar im je cuko pravo ubio je monotoniju i glupe predvidive reklame (iako je BHT nesto pokusao da ih provocira) jedina bolja reklama od ove s kercom u zadnjih par mjeseci mi je ona za Piceriju montanu sa Zenitom

Image

Uletis u Montanu a tamo Zena svezan u haman prirodnoj velicini. Fora. Niko nista za ovaj YT, dje zapelo, ja narucio i wifi adaptere sa ebaya potrosio citavih 4 USD na dva komada da vidim hoce li tako raditi?
nikimostar

#9491 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nikimostar »

MTV wrote:
nikimostar wrote:gdje je Arena,2,3,4 imam amo arenu 1 :twisted:
Koji si paket?
Ako si na novom Logo paketu arene su ti u arena paketu i arena HD kanali u HD paketu.

Ako si na starim paketima arene bi trebao imati zato je tu tehnicka podrska.
mijenjao sam paket,sada sam logo trio mobile,i vidim tek sada da to moram doplatiti :oops:
Praetorious

#9492 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

... i sad vidiš što masa raje još nije prešla na nove pakete ...

(niti će)
nikimostar

#9493 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nikimostar »

Praetorious wrote:... i sad vidiš što masa raje još nije prešla na nove pakete ...

(niti će)
vidim,doplatit cu,sta cu :evil:
rizibizi

#9494 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Bas su ga ukakili s ovim paketima, bilo bi fino da u skorijoj buducnosti isprave ovaj totalno pogresan korak u poslovanju i obogate ponudu sa par novih kanala. Uvodjenje neke Go usluge bi kako sada stvari stoje bio dobar SF ali nikad se ne zna.
semirsar

#9495 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

StupskaBitanga wrote:Možda je kod njih fiksni internet jer kod Telemacha leti?
Jasta ba, leti kod t-macha leti, leti bezbeli k'o svraka :evil:
Dok kod LOL-a je to ona dosadna...
flatline death :mrgreen:
Image

rizibizi wrote:Bas su ga ukakili s ovim paketima, bilo bi fino da u skorijoj buducnosti isprave ovaj totalno pogresan korak u poslovanju i obogate ponudu sa par novih kanala. Uvodjenje neke Go usluge bi kako sada stvari stoje bio dobar SF ali nikad se ne zna.
Vala bas, nije vise tako daleko decembar, zima...
Ako T-mach napokon odustane od tersluka i poslusa korisnike pa uvede CI module...
uprkos stabilnosti neta, bice bice od LOL-a :run:
Naslovnica

#9496 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Može li pojašnjenje vezano za CI module.
Koja je njihova svrha i kako to funkcioniše, u kratkim crtama?
Vidim mnogi ih spominju.
semirsar

#9497 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Naslovnica wrote:Može li pojašnjenje vezano za CI module.
Koja je njihova svrha i kako to funkcioniše, u kratkim crtama?
Vidim mnogi ih spominju.
U najkracim crtama, 'nako laicki... to ti je nes' k'o kreditna kartica koja se uscera u lcd tv koji to podrzava, sa strane il ozada, i ne treba ti vise receiver niti jos jedan daljinski, sve radis sa daljinskim od tv a neuporedivo brze od receivera pogotovo od tmachevog sranja od receivera
ja opisa nako prosto, narodski, za sve ostalo ti je tuj guglj ili neko kome se jos ne spava... :mrgreen:
rizibizi

#9498 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Ja iskreno nikad ovaj MAG ne bih dao ni za CI modul niti za bilo koji drugi STB koji se nudi na nasem trzistu. Prvo sto su iz LOL-a bili fini pa nisu pozakljucavali sve sto su mogli, drugo sto je 16 svjetlosnih godina ispred svih ovih albisa, cisca :D , kineskih CI modula i svega ostalog. Koristio sam modul dok sam bio na HS-u, definitivno je super sto je daljinski -1, ali za sve ostalo je belaj, sve ostalo ti zavisi od TV-a, ja recimo na svom LG-u nisam imao opciju da poredam kanale po recimo abecedi nego samo rucno jedan po jedan pa dok se boje ne istope, onda mi se cesto znalo desavati da gledam jedan kanal daljinski na stolu i u pola frke na istom broju drugi kanal, pa se vrati nekad se ne vrati, ludnica ali nije do njih (klasika). Onda ja napravim favorites listu pa oni krenu premjestati i ukidati kanale pa se to sve pomjeri pa hajd opet (jesam dva puta a onda sam im mahnuo za oprostaj). Sjecam se da sam imao problema i sa HD kanalima jedno vrijeme kockica na ekranu ko u kockarnici a rjesenje je bilo da odmaknem fixni telefon od tv-a tj. ci modula i nece se vise desavati, odmakao pa je malo prestalo, zena vratila telefon kad ono opet radi. Ne sumnjam da je CI modul dobro rjesenje, samo ima svakakvih CI modula i svakakvih STB-ova, a HS se moze 6 puta prodati Telemachu nista se tu spektakularno nece promjeniti kada je odnos prema kvaliteti usluge i korisniku u pitanju (volio bih da nisam u pravu ali vrijeme ce pokazati).
MTV

#9499 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Imam 2 komada AirTies HD resivera, jest da ne moze youtube al sam s njima zadovoljan. Nekad popizde pa 100 puta ima reset al nekad u mjesec dana nijedan reset. Slika mi je bolja na HRT -ovima i RTL-ovima na HD resiveru nego na DVB-C televizoru iako su sve iste postavke. Na lolu zivlje boje i ostrije ivice.
Resivere imam od oktobra 2012. Da nespominjem tek onu jednu opciju :wink:
semirsar

#9500 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

rizibizi wrote:Ja iskreno nikad ovaj MAG ne bih dao ni za CI modul niti za bilo koji drugi STB koji se nudi na nasem trzistu. Prvo sto su iz LOL-a bili fini pa nisu pozakljucavali sve sto su mogli, drugo sto je 16 svjetlosnih godina ispred svih ovih albisa, cisca :D , kineskih CI modula i svega ostalog. Koristio sam modul dok sam bio na HS-u, definitivno je super sto je daljinski -1, ali za sve ostalo je belaj, sve ostalo ti zavisi od TV-a, ja recimo na svom LG-u nisam imao opciju da poredam kanale po recimo abecedi nego samo rucno jedan po jedan pa dok se boje ne istope, onda mi se cesto znalo desavati da gledam jedan kanal daljinski na stolu i u pola frke na istom broju drugi kanal, pa se vrati nekad se ne vrati, ludnica ali nije do njih (klasika). Onda ja napravim favorites listu pa oni krenu premjestati i ukidati kanale pa se to sve pomjeri pa hajd opet (jesam dva puta a onda sam im mahnuo za oprostaj). Sjecam se da sam imao problema i sa HD kanalima jedno vrijeme kockica na ekranu ko u kockarnici a rjesenje je bilo da odmaknem fixni telefon od tv-a tj. ci modula i nece se vise desavati, odmakao pa je malo prestalo, zena vratila telefon kad ono opet radi. Ne sumnjam da je CI modul dobro rjesenje, samo ima svakakvih CI modula i svakakvih STB-ova, a HS se moze 6 puta prodati Telemachu nista se tu spektakularno nece promjeniti kada je odnos prema kvaliteti usluge i korisniku u pitanju (volio bih da nisam u pravu ali vrijeme ce pokazati).
Procit'o ja, BoguMi jesam, sve sto si napis'o.
I svako malo mi flash pred okama, ne nisam na speed-u, :mrgreen: da sto god si napis'o je problem hem sa LG tv-om hem sa HS-om, a bezbeli i sa tobom samim :mrgreen:
Kod mene mi u mene malo bolji tv od tog tvojega LG, a imam jos, isto Sony, nekakav od pretproslog svjetskog prvenstva u nogo,fudo ball-u i na svakijem od njihA je DRASTICNO bolja slika i funkcionalnost sa CI modulom nego sa receiverom, mozes mi vjerovat na rijec ali i ne moras, uvjerih se ja svojijem okama.
Post Reply