Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rizibizi

#9001 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Kad je N. Sarajevo u pitanju vise bih volio da uleti Tmach ko Tmach nego da nesto experimentisem sa HS-om. Bio jednom, probao hvala na paznji i dovidjenja. Druzenje s telecomom mi je u najfriskijem sjecanju, jos jedno ne dao Bog nikome iskustvo. Ovi prvi ne znaju, ovi drugi nece sto dodje na isto. LoL mi je sad za sad koliko toliko OK jos sam u kombinaciji ona prva tri mjeseca za marku pa imam sve kanale, ne vjerujem da cu placati dodatne pakete jer kako su kanali "paketirani" ili uzmi sve ili nemoj nista, puno mi je za sve tako da radije nista. Jedino sta nije u moju kucu do sada uslo je Tmach, volio bih da u N. Sarajevo uleti Tmach pa da i to probam, valjda ce zakititi Dzo Kola i sve ukljucene pa da i oni iskopaju sta trebaju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9002 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

Qler wrote:Sad poslije par mjeseci od prelaska na logo paket, mislim da sam se zeznuo sto nisam presao na tm. Mislim, nemam nekih problema, ali ipak kod tm-a dobijam vise za svoje pare... nekako ovo sve traljavo od kako je mtel preuzeo...
ja sam ostao na starom, tj samo na Logosoft netu. ali ako me išta natjera da to mijenjam biće fiksni telefon. prošli mjesec 2,50 KM razgovora, račun od 26 KM :-)

inače, ne uzimaju mi se ovi LOLovi paketi, bar ne još, jer što kažeš iz komentara većine vidim da je to poprilično traljavo zasad... a valja se obavezati na godinu dana :roll:
MTV

#9003 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

_Alcatraz_ wrote:Da li je moguce dobaciti konekciju logosofta do reljeva? Da pojasnim to je lokacija gdje je robot rajlovac koji se nalazi s lijeve strane autoputa, ali Reljevo je s desne strane autoputa. Dobio sam info da je autoput problem jer ne mogu preko autoputa ni WLAN...
Njihova je politika samo po stambenim objektima, zgradama i neboderima.
Do sada nijednog nisu spojili na privatnoj kuci jer se neisplati optika dovoditi do njih.
Wlan ce biti ugasen to su obavijestili na www.lol.ba
MTV

#9004 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Chmoljo wrote:
Qler wrote:Sad poslije par mjeseci od prelaska na logo paket, mislim da sam se zeznuo sto nisam presao na tm. Mislim, nemam nekih problema, ali ipak kod tm-a dobijam vise za svoje pare... nekako ovo sve traljavo od kako je mtel preuzeo...
ja sam ostao na starom, tj samo na Logosoft netu. ali ako me išta natjera da to mijenjam biće fiksni telefon. prošli mjesec 2,50 KM razgovora, račun od 26 KM :-)

inače, ne uzimaju mi se ovi LOLovi paketi, bar ne još, jer što kažeš iz komentara većine vidim da je to poprilično traljavo zasad... a valja se obavezati na godinu dana :roll:
TV ko TV nije los nego su glupavo podijelili pakete tako da ti uvijek nesto fali.
Brzo se prebacuju kanali, snimalica na 30 kanala, nekad radi ko zmaj nekad nikako. Internet i telefon su zato beton!
Chmoljo

#9005 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

zaboravih samo napomenuti da mi je telefon bh telecom :oops:
euroBASIC

#9006 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by euroBASIC »

Chmoljo wrote:zaboravih samo napomenuti da mi je telefon bh telecom :oops:
Možda neće više biti pretplate za TV, tako da će ti račun dolaziti nešto manji od maja.
MTV

#9007 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

euroBASIC wrote: Možda neće više biti pretplate za TV, tako da će ti račun dolaziti nešto manji od maja.
Produzena naplata RTV takse preko telecom operatera do kraja godine. Ima na teve.ba negdje ta vijest.
PS. Preimenovani pink kanali preko epg-a al su se zeznuli, pink hits imenovao lol kao pink hits 2 a pink hits 2 kao pink hits. :)
Chmoljo

#9008 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

nije meni problem TV taksa, plaćao bih ja nju i bez telefonskog računa. problem je pretplata od 12-13 maraka nizašta. plus pdv. :-)
Praetorious

#9009 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Danas mi konekcija pada bukvalno svakih 5 minuta. Ostanem konektovan ali promet samo stane ... i vrati se u neka doba ... Ali, evo sad se mučim, ne mogu ni pregledati forume, ni na YouTube ... Sve resetovao nekoliko puta, al' džaba.
Pa j**o ih ovaj Logosoft, na um mi ne pada da potpišem novi ugovor na 12/24 mjeseca, pa da me ovako *be konekcija :twisted:
I da, danas je užasno, ali problema ima već 2-3 dana, u daleko manjem obimu, svega par ispadanja dnevno.
euroBASIC

#9010 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by euroBASIC »

Praetorious wrote:Danas mi konekcija pada bukvalno svakih 5 minuta. Ostanem konektovan ali promet samo stane ... i vrati se u neka doba ... Ali, evo sad se mučim, ne mogu ni pregledati forume, ni na YouTube ... Sve resetovao nekoliko puta, al' džaba.
Pa j**o ih ovaj Logosoft, na um mi ne pada da potpišem novi ugovor na 12/24 mjeseca, pa da me ovako *be konekcija :twisted:
I da, danas je užasno, ali problema ima već 2-3 dana, u daleko manjem obimu, svega par ispadanja dnevno.
Isto mi se dešavalo sinoć. Konektovan sam non-stop, ali imam jitter i packet loss ogroman, posebno se osjeti ako igraš online igrice iako je sam ping dobar. Blokira mi konekciju nešto.

Zvao sam podršku, resetovao mi je ruter, podesio nove parametre, ali opet sam imao problema iako su bili manji. Ludim majkemi :!: :twisted: :twisted:
Stari kenjac

#9011 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

jebala vam snimalica mater, po 100-ti put!!! :-x
Naslovnica

#9012 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Stari kenjac wrote:jebala vam snimalica mater, po 100-ti put!!! :-x
Potpis.
Ili je ukinite ili napravite da valja.
Ledi, ne snima kako treba (preskače vrijeme), hoćeš da premotaš ono premota na nekakvo nebulozno vrijeme, jednom rječju SMEĆE OD USLUGE!
afannedim

#9013 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Fight Network HD u mjesto pink nostalgija uabačen-zamjenjen I nama starim korrisnicima.
MTV

#9014 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Fight Network HD u mjesto pink nostalgija uabačen-zamjenjen I nama starim korrisnicima.
Samo ga je potrebno odtamniti. Da al kad budes potpisao Logo paket on je u plus paketu kao i nostalgija koji je ugasen od strane pinka. Po zadnjem infu to je kanadski kanal.
afannedim

#9015 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Fight Network HD u mjesto pink nostalgija uabačen-zamjenjen I nama starim korrisnicima.
Samo ga je potrebno odtamniti. Da al kad budes potpisao Logo paket on je u plus paketu kao i nostalgija koji je ugasen od strane pinka. Po zadnjem infu to je kanadski kanal.
Pa kad budem uzimao LoGo TRIO uzimam sve kao I do sada na starom paketu.

Odtamni ga našim fazonom :) ;-)
MTV

#9016 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ja samo osnovni paket. :roll: Skupo mi 22 KM vise.
rizibizi

#9017 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Ne gledam toliko TV da bi mi oni izbili 22 KM svaki mjesec za par kanala koji su mi mozda interesantni povremeno. Sto fino ne naprave da se kupuju kanali a ne paketi, bilo bi koliko toliko zanimljivije i nama i njima, plus sto bi komotno mogli ukinuti kanale koje niko nece (nesto kao BHT sto je zamislio samo ozbiljnije od njih :D )
MTV

#9018 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

rizibizi wrote:Ne gledam toliko TV da bi mi oni izbili 22 KM svaki mjesec za par kanala koji su mi mozda interesantni povremeno. Sto fino ne naprave da se kupuju kanali a ne paketi, bilo bi koliko toliko zanimljivije i nama i njima, plus sto bi komotno mogli ukinuti kanale koje niko nece (nesto kao BHT sto je zamislio samo ozbiljnije od njih :D )
Face TV HD ne znam koji su djavo stavili u plus paket. Pink classic, Animal Planet HD, Discovery HD Showcase, IDx HD, Discovery Science HD, Viasat HD, i pokoji edukativni :D . Mene nemoze nitko uvjeriti da mi je novi paketi koji je za mene skuplji oko 22 KM bolji od ovog svega za manje pare.

Mozda bi uzeo i plus paket da se tu nadje b92, Prva, Balkanika, cinestar, al ovako vrlo tesko.
afannedim

#9019 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Ja samo osnovni paket. :roll: Skupo mi 22 KM vise.
A meni će biti skuplje 6 KM
Sakazulu

#9020 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

E što me zeza brzina neta... preko kabla puna, a na wifi ni 30%!

I šta su ovo crtani kanali crkli?!
rizibizi

#9021 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Jutros kanala nikako, a sa internetom nisam imao problema.

EDIT: Ovo sto neko gore rece za snimalicu, koliko je reklamiraju ja sam mislio to neka usluga a ono truba. Kad su mi postavljali opremu probao radi nikad je vise nisam ni koristio, ascare se vidi da je totalno sklepana samo da se kaze da ima. Cak i lik koji je dolazio da mi pusti uslugu govori, to vam je ako radi radi ako ne radi za sad vam nece ni proraditi.Bolje i da je ukinu dok ne naprave kako treba.
afannedim

#9022 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

rizibizi wrote:Jutros kanala nikako, a sa internetom nisam imao problema.

EDIT: Ovo sto neko gore rece za snimalicu, koliko je reklamiraju ja sam mislio to neka usluga a ono truba. Kad su mi postavljali opremu probao radi nikad je vise nisam ni koristio, ascare se vidi da je totalno sklepana samo da se kaze da ima. Cak i lik koji je dolazio da mi pusti uslugu govori, to vam je ako radi radi ako ne radi za sad vam nece ni proraditi.Bolje i da je ukinu dok ne naprave kako treba.
Jutros rade pinkovi i još po neki domaći
Naslovnica

#9023 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

rizibizi wrote:Jutros kanala nikako, a sa internetom nisam imao problema.

Ista sitaucija.
Ovo mi plaho miriše na moj prelazak na Telemach tamo u decembru do kada budemo mogli koristiti stare pakete.
afannedim

#9024 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ma ni đabalesku na T-mach, čitam im temu toliko problema i kuknjave, nema ba svi su u pet deka.
rizibizi

#9025 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Slazem se, imas da biras, losa ponuda (BHT), losa usluga i princip boli me chuna sto ti ne radi bitno je da platis svakog prvog, ali malo bolja ponuda (HS) i najbolji smo u vasoj/nasoj avliji samo povremeno imamo problema (Telemach). LoL mi je u svemu ovome neka zlatna sredina barem od kako ih je mtel preuzeo, ponuda 'nako, cijena 'nako, odnos prema korisniku 'nako.
Post Reply