Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sarajlija1971

#7826 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by sarajlija1971 »

Hajde da i ja koju napisem, ne mora biti pametna.

Gledajuci ove ponude, emocije su bile od najgrdjih psovki do komentara "pa nije ovo tako ni lose".

Elem, sve je ovo divno-krasno, ali je najveci problem, kokuzluk. Polazim od sebe, ne radim vec duzi period i svaki put me srce zaboli kad ostavim 46.80 KM.

Ima ovde odlicnih ponuda, naravno ovi najskuplji paketi, dobijes sve, tv, internet, fiksni telefon pa sad cak i mobilna telefonija sa minutama, SMS i mobilnim internetom. Odlicno, ALI za nekoga ko radi i ima odlicnu platu. Za mene to apsolutno nije interesantno.

Ja sam namjeravao da odjavim i ovo sad sto imam, da ostavim samo najmanji internet paket a da TV gledam preko HS kablovske i dobrog starog Dreamboxa.

Da imam para na bacanje, odmah bih uzeo ovaj najjaci paket od 85 KM + PDV i zavrsio pricu. Medjutim, pitam se koliko to ljudi ovde kod nas moze sebi priustiti da pored svih racuna odvoji jos i oko 100 KM za ovo zadovoljstvo.

Podjela TV kanala na pakete je najgore sto je LogoSoft odn. Mtel mogao da napravi. Naravno, najgore po nas korisnike, a njima se bas j... za korisnike iako to nije bio slucaj do sada.

Ostati na ovome sto sad imam ili pozdraviti se sa LogoSoft-om nakon ko zna koliko godina (korisnik sam od trenutka kad su krenuli sa radom, sa dial-up internetom), pitanje je sad.

Pozdrav svima
MeanMachine

#7827 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

MTV wrote:
Chmoljo wrote:
Qler wrote:Ja sve vise razmisljam da predjem na telemach... Koliko sam upratio, sa ovim novim paketima telemach je bolji. Vise kanala, vise tv-a mogu spojiti, vece brzine i sve to za manje para....

Evo sad gledam trio grand family paket za iste pare svega vise....
i ja... ne mogu vjerovati da ovo govorim, ali...
Dobro je pa imate mogucnost ja samo HS.

Starim korisnicima nisu osakatili Super TV ali je trenutno prekid pink paketa i arene sport.
A novi kanali kad budu dolazili hoce limo ih moci gledati?

Teko da moze ljuska nesto uraditi i onaj damir.d mislim da se vise ne pita sta i kako u Logosoftu.

Dodatni HD resiver je ostala cijena 8 KM+ pdv to nisu dirali. Dodatni SD 5 +pdv i to nisu dirali.
Imat ćeš i ti uskoro istu mogućnost, čim se završi proces preuzimanja HS-a od strane Telemacha.
Qler

#7828 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

A zanima me sta je sa nama koji smo platili onaj receiver 70KM, kad je bilo ono da se placa na rate ili jednokratno? Gdje se to gubi u svemu ovome?
bosh

#7829 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bosh »

Raja jel može neko reći ko ima npr Duo+ paket da li pri gledanju HD kanala i brzina interneta drastično opada ... Imam taj paket i baš sam testirao kad stavim HD kanal imam najviše nekih 7,5mb/s, dok pri gledanju SD kanala brzina postaje normalnija pa ide do 12, 13mb/s ... Da li bi po pravilu uvijek trebao imati onih 14mbps neovisno o gledanju kanala ....
U zadnje dvije, tri sedmice internet mi postaje sve gori i gori, česta prekidanja, mala brzina ... Dugo sam korisnik Lol-a i dok sam imao alfa paket (samo net 8mbps) bio sam prezadovoljan.
Još sa ovim zaobilaženjem nas sa paketiranim uslugama kod povećanja brzina još me više razočaruju ...
StupskaBitanga

#7830 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

Ovo Mtel pametan neće da se riješi imena Logosoft da ne bi neupuceni znali da se radi Mtelu
MTV

#7831 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kako je krenulo Telemach nece jos dugo preuzeti HS.

Pebezveze su im ovi novi paketi kanala, ajde da su odvojili samo HD pa da tu dodaju HD kanale, al arene i plus bez komentara stvarno.

Ne znam hoce li im iko kao novi korisnik uzeti bilo koji paket a ovi koji su dosad preci ce na Telemach, tuzno stvarno :sad:

Ostajem na svom Trio Lightu do daljnjeg, dok neiskrsne sta bolje. A ako bude novih kanala hocemo li ih i mi dobiti?
Naslovnica

#7832 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Da li Telemach za istu uslugu ide preko koaksijalnog ili preko parice (kao LoL)?
MTV

#7833 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Naslovnica wrote:Da li Telemach za istu uslugu ide preko koaksijalnog ili preko parice (kao LoL)?
Kablovska koaksijalni.
afannedim

#7834 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ništa, ne treba se sada za glavu hvatati mi dosadašnji korisnici imat ćemo ka i do sada a oni će nadam se uvidjeti da će biti u velikom gubitku sa ovim novitetima. Dok imam ovaj TRIO i sve na SUPERTV-u ja sam zadovoljan pa dokle bude ovako
rimac

#7835 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rimac »

Ja njima svaki mjesec 58,50 KM (Nije to malo ali mislim da je fer).
Ja zadovoljan uslugom (da su uključili još nekih kanala kao RTL kockica bio bio bih zadovoljniji).
Oni ukinu ove stare pakete.
Ja ukidam njih.
Tačka.
afannedim

#7836 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Sliver wrote:
afannedim wrote:Ništa, ne treba se sada za glavu hvatati mi dosadašnji korisnici imat ćemo ka i do sada a oni će nadam se uvidjeti da će biti u velikom gubitku sa ovim novitetima. Dok imam ovaj TRIO i sve na SUPERTV-u ja sam zadovoljan pa dokle bude ovako
ne slazem se. mi imamo isto, ali smo limitirani na to sto imamo. bilo kakav prelazak na veci paket ili recimo uzimanje i mobilne, kosta nas ili novcano i/ili kvalitetom, bolje receno kvantitetom, usluga koje vec imamo. dakle imamo mogucnost za neko malo unaprjedjenje, koje skupo kosta novcano, uz gubitak nekih dosadasnjih usluga.
Konkretan primjer, da su se malo bolje sabrali, odmah bih preveo mobilnu kod njih, ukinuo brojeve kod druga dva mobilna operatera ( dakle 2 plusa, predjem kod njih, a slabim dva konkurenta). Ovako sada, kad bih presao, placao bih minimalno 25KM mjesecno vise,a izgubio HD paket na 3 TV-a. 25KM bih nekako progutao, nije neka razlika, ali da gubim nesto sto vec imam to bas ne ide. ja svakako TV gledam u prosjeku 3 minuta dnevno, ali djeca i zena, pa ubili bi me kad bih im sta smanjio od tv kanala.
Zato i kažem nadam se da će skontati koji zajeb su napravili i da će ovo korigovati, i mene bi pojeli žena i dijete u vezi kanala :) :)
dpjokala26

#7837 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dpjokala26 »

nista od navedene ponude mi ne pase. :-)od njih zavisi hoce li nas izgubiti.ne bi se smjelo dogoditi da izgubimo ono sto vec imamo.ako se steknu uslovi da nam ponuda ne odgovara,adio lol... :roll:sacekajmo zvanicnu ponudu.
Last edited by dpjokala26 on 15/12/2014 12:31, edited 2 times in total.
boogy

#7838 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by boogy »

Ja imam ovaj Trio paket 58.50 KM.
Vidim da je novi Trio paket drugačiji.
Hoće li biti izmjena za već postojeće korisnike Trio paketa?
MTV

#7839 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

boogy wrote:Ja imam ovaj Trio paket 58.50 KM.
Vidim da je novi Trio paket drugačiji.
Hoće li biti izmjena za već postojeće korisnike Trio paketa?
Nece biti nikakvih izmjena za dosadasnje pakete, koristis ih po istim uslovima kao kad si potpisao ugovor. Ali ih nece unapredjivati jer su povuceni iz ponude. Nece se dizati brzina interneta ali ne znam kako ce biti kod novih kanala.
Sakazulu

#7840 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Od kada koristim LOL moj uloženi novac izgleda ovako 2502,99 KM

Da li će rasti ili ne na njima je, a ne sumnjam da ima korisnika koji su prešli i 10000 KM sa uplatama...
Qler

#7841 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ja 2430,5 plus onih 70KM za HD receiver... ali jebaji ga, to je kao da racunas koliko si na gorivo dao, te pare su potrosene i nema povratka. I nije mi ih zao, jer sam placao uslugu koja mi je bila (i jos uvijek je) super. E sad, sta ce se dalje i kako odvijati to je nepoznanica jos uvijek...
dpjokala26

#7842 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dpjokala26 »

afannedim wrote:Ništa, ne treba se sada za glavu hvatati mi dosadašnji korisnici imat ćemo ka i do sada a oni će nadam se uvidjeti da će biti u velikom gubitku sa ovim novitetima. Dok imam ovaj TRIO i sve na SUPERTV-u ja sam zadovoljan pa dokle bude ovako
+1 :thumbup:
Helghan

#7843 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Helghan »

Pozz,

Zna li neko hoće li LOL biti dostupan na Ilidži? Pun mi je k ASK i BH Telecoma.

Hvala
afannedim

#7844 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Qler wrote:Ja 2430,5 plus onih 70KM za HD receiver... ali jebaji ga, to je kao da racunas koliko si na gorivo dao, te pare su potrosene i nema povratka. I nije mi ih zao, jer sam placao uslugu koja mi je bila (i jos uvijek je) super. E sad, sta ce se dalje i kako odvijati to je nepoznanica jos uvijek...
+1, takođe prezadovoljan do sada i neka meni ostane i dalje ovako.
MTV

#7845 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Helghan wrote:Pozz,

Zna li neko hoće li LOL biti dostupan na Ilidži? Pun mi je k ASK i BH Telecoma.

Hvala
Zdravo, to ti ovdje od forumasa nitko nemoze rec. Sad je nova ponuda, novi paketi jedino da ih nazoves ili mailom kontaktiras. Prije ce ti Telemach kupiti ASK.
afannedim

#7846 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Sad u igmanskoj u poslovnici bruka raje, sad koji je razlog u pitanju ne znam po staklima su polijepili novu ponudu I novi naziv firme LOGO.
MTV

#7847 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Sad u igmanskoj u poslovnici bruka raje, sad koji je razlog u pitanju ne znam po staklima su polijepili novu ponudu I novi naziv firme LOGO.
:shock: ribrending izgleda
afannedim

#7848 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Sad u igmanskoj u poslovnici bruka raje, sad koji je razlog u pitanju ne znam po staklima su polijepili novu ponudu I novi naziv firme LOGO.
:shock: ribrending izgleda
Meni bi logično bilo ako ih je m-tel kupio da I stoji firma m-tel. kao I telemach, e sad što je gužva da li radi odjavljivanja I priključaka
MTV

#7849 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Vrijeme ce pokazati, sta kako, mozda ponovo stave Super TV u jedan paket. Vidjet cemo
saraf_osmica

#7850 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by saraf_osmica »

Prije nekih godinu dana sam rekao da će svaki naredni potez Logosofta (mtela) biti u cilju izjednjačavanja ponude sa ponudom mtela u RS-u. Tada su me svi popljuvali a na kraju ispade tako. Zaista šteta za LOL, uz malo više zalaganja mogli su postati ozbiljna konkurencija BHT-u i mrskom mi Telemachu ali šta je tu je. Njihov BiP je imao puno potencijala ali su ga zapostavili, Super TV je odlična stvar ali i nju polahko uništavaju.
Post Reply