Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Big Ben

#7701 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Big Ben »

zeko2008 wrote:PItanje:

Kako se ulazi u postavke STB da se promjeni rezolucija defualtna?

I sta ustvari znaci sto je ona trenutno 720 a ne 1080, jel se ovo odnosi na sve kanale i koji jesu i koji nisu HD?

Lp.
Imaš na daljinskom setup/settings, onda ideš na Video i tamo mjenjaš input picture, ovako nešto. Kod mene je MAG resiver - 720p po defaultu. Ja najviše gledam HD kanale, pa mi je draže ako kanal ide u nativnoj rezoluciji, osim ako HD kanali koje nude nisu 720p, u šta čisto sumnjam, jer bi makar 1080i trebao biti neki standard u današnje vrijeme.
MTV

#7702 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Big Ben wrote:
zeko2008 wrote:PItanje:

Kako se ulazi u postavke STB da se promjeni rezolucija defualtna?

I sta ustvari znaci sto je ona trenutno 720 a ne 1080, jel se ovo odnosi na sve kanale i koji jesu i koji nisu HD?

Lp.
Imaš na daljinskom setup/settings, onda ideš na Video i tamo mjenjaš input picture, ovako nešto. Kod mene je MAG resiver - 720p po defaultu. Ja najviše gledam HD kanale, pa mi je draže ako kanal ide u nativnoj rezoluciji, osim ako HD kanali koje nude nisu 720p, u šta čisto sumnjam, jer bi makar 1080i trebao biti neki standard u današnje vrijeme.
Slobodno stavi na 1080i bice ljepse sve, reboot sluzi kao resetovanje postavki.
Veselim se maksuz pismu Big Ben :wink:

Procitao sam tvoje pismo ovdje sto si napisao, nazalost kod nas u BIH nijedna usluga nije 100/100.
Pa je pravilo biraj manje zlo. S obzirom da su sami napravili Super TV, snimalica na 30 kanala, onaj fazon koji sam ti poslao ocjena za njih je 1000. I mene cudi da nije Zyxel, al ni ovaj nije los ima jos korisnika koji imaju taj isti i nevidim da se zale.

@ sakazulu na aplikaciji Vodobox (francuska aplikacija) koja je dzabe ima RTL kockica, CMC i njegov drugi kanal Jugoton, kao i HRT komada 4.
Sakazulu

#7703 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

A AirTies nema ove neke ultra mega postavke da ih čačkamo? I hvala odo probati VOOOODOOOOOŠOKS
Dzontra_Volta

#7704 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

@Big ben
1. port bi ti trebao biti konfigurisan za telefon VoIP
2. port za STB
3. port: ne znam, vjerovatno za drugi STB
4. port: internet

Probaj testirati brzinu downloada par dana, ako ne poraste do plaćenih 14 Mbps, odmah zovi podršku. Ne smije pasti na 7 Mbps, to je duplo manje od onog što plaćaš.

U mene je AirTies STB, nije loš, rez. mu je defaultno 1080, tako da to nisam morao namiještati. Koliko sam shvatio, ti MAG-ovi su noviji i brži, e sad da li su bolji, nemam pojma. Meni daljinski od STB-a funkcioniše i kao daljinski za TV, što mi je dobra stvar kod AirTiesa.
Sakazulu

#7705 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Meni daljinski od STB-a funkcioniše i kao daljinski za TV, što mi je dobra stvar kod AirTiesa.

Nisam ni ovo uspio natjerati!
Qler

#7706 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ni ja, LG TV je kod mene, a ovi iz LOL-a se nikad nisu potrudili da naprave uputstvo za konfiguraciju daljinca...
zeko2008

#7707 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zeko2008 »

Dzontra_Volta wrote:@Big ben
1. port bi ti trebao biti konfigurisan za telefon VoIP
2. port za STB
3. port: ne znam, vjerovatno za drugi STB
4. port: internet

Probaj testirati brzinu downloada par dana, ako ne poraste do plaćenih 14 Mbps, odmah zovi podršku. Ne smije pasti na 7 Mbps, to je duplo manje od onog što plaćaš.

U mene je AirTies STB, nije loš, rez. mu je defaultno 1080, tako da to nisam morao namiještati. Koliko sam shvatio, ti MAG-ovi su noviji i brži, e sad da li su bolji, nemam pojma. Meni daljinski od STB-a funkcioniše i kao daljinski za TV, što mi je dobra stvar kod AirTiesa.

A izvini kako si nastimao ovo za daljinski? Ja kada sam zvao meni su rekli da nije progrmabilan daljinski od airTies-a?
Sakazulu

#7708 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Opa ide nova tema, ali sad oko daljinca i neka ide iiii mene zanima.

Bilo bi dobro kad bi mogli preko nekog fola sa kompa puštati recimo film, pa da preko rutera ode na tv... kad svakako ide žica između njih, još samo upare i pc i eto ga multimedija...
Dzontra_Volta

#7709 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Nisam ništa naštimavao na daljinskom, samo kliknem na dugme STB na daljinskom kad hoću "komandujem" STB-om, odnosno kliknem dugme TV kad hoću da koristim komande od televizora.
Televizor je marke Philips, pa možda je kompatibilan samo s tom markom, nemam pojma.

Image
Sakazulu

#7710 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Kod mog AirTiesa daljinac izgleda ovako:

Image

A kad rikne LOL nudi ovaj:

Image
Last edited by Sakazulu on 04/12/2014 23:16, edited 2 times in total.
MTV

#7711 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Deset puta smo raspravljali o daljinskom koji izgleda samo fercera na Philipsu.

Nego jesam li ja jedini koji kuka za jos koji kanal, makar onaj koji imaju i drugi npr. RTL Kockica? Druge necu ni spominjati.
Sakazulu

#7712 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

MTV wrote:Deset puta smo raspravljali o daljinskom koji izgleda samo fercera na Philipsu.
Nego jesam li ja jedini koji kuka za jos koji kanal, makar onaj koji imaju i drugi npr. RTL Kockica? Druge necu ni spominjati.
Ma nisi! I ja hoću još koji kanal, ali vidim da ovi likovi neće da nas sa integrisanim poguraju ni milimetra. Nekako počinju djelovati kao bh mobile, uvijek neka akcija za novog korisnika, a za postojeće... ko vas j...

PS
Iz nekog razloga ne mogu postati treću sliku pa evo je ovamo:

Sad vidim da je daljinski tema na još nekim portalima:
http://www.index.hr/lajk/poster/45512/d ... -soviniste

Image
skile

#7713 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by skile »

Red je da podebljaju integrisane pakete, nisu nas odavno iznenadili.
Sakazulu

#7714 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo promakla mi (nam) je informacija da su tri dana za redom u tri sarajevske zone održavali i nadograđivali LOL fore. Zna li se na čemu su radili, koje vrste poboljšanja?
afannedim

#7715 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Deset puta smo raspravljali o daljinskom koji izgleda samo fercera na Philipsu.

Nisi jedini podržavam te potpuno.
edin.h

#7716 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

skile wrote:Red je da podebljaju integrisane pakete, nisu nas odavno iznenadili.
Vala bas, nikako da ucine neko poboljsanje na integrisanim paketima... :sad:
edin.h

#7717 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Sakazulu wrote:Evo promakla mi (nam) je informacija da su tri dana za redom u tri sarajevske zone održavali i nadograđivali LOL fore. Zna li se na čemu su radili, koje vrste poboljšanja?
I mene to zanima, mozda poboljsavaju infrastrukturu, kako bi pojacali integrisane pakete? :D
Big Ben

#7718 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Big Ben »

Kod mene je pročepilo sa 7 na 14 (koliko plaćam). Znači speedtest kuca 14/1, kao što je dogovoreno, iako ga je malo jučer prenijelo pa ode do 17MB. Možda je to neko "čačkanje", iako sam načuo da bi oko nove godine moglo biti nekih povećanja brzine za integrisane pakete. :thumbup:

Inače ovako to sada kod mene izgleda (napomena: kasno iza ponoći rađeno mjerenje + nisam JOŠ tražio smanjenje pinga :D )

Image
Sakazulu

#7719 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Big Ben wrote:Kod mene je pročepilo sa 7 na 14 (koliko plaćam). Znači speedtest kuca 14/1, kao što je dogovoreno, iako ga je malo jučer prenijelo pa ode do 17MB. Možda je to neko "čačkanje", iako sam načuo da bi oko nove godine moglo biti nekih povećanja brzine za integrisane pakete. :thumbup:

Inače ovako to sada kod mene izgleda (napomena: kasno iza ponoći rađeno mjerenje + nisam JOŠ tražio smanjenje pinga :D )

Image
I kako ga mjeriš?

Ali uvijek radi test prema Ljubljani ili Frankfurtu. A najbolji test je kad zakačiš torrent i onda vidiš koliko dugo drži brzinu, koja je obično i najtačnija!
Big Ben

#7720 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Big Ben »

Sakazulu wrote:
Big Ben wrote:Kod mene je pročepilo sa 7 na 14 (koliko plaćam). Znači speedtest kuca 14/1, kao što je dogovoreno, iako ga je malo jučer prenijelo pa ode do 17MB. Možda je to neko "čačkanje", iako sam načuo da bi oko nove godine moglo biti nekih povećanja brzine za integrisane pakete. :thumbup:

Image
I kako ga mjeriš?

Ali uvijek radi test prema Ljubljani ili Frankfurtu. A najbolji test je kad zakačiš torrent i onda vidiš koliko dugo drži brzinu, koja je obično i najtačnija!
Da, da...hvala na savjetu. To sam par stranica prije vidio da raja spominje. Prema Frankfurtu (Vodafone DE) je oko 38ms. Jel' to dobro?! :razz:
Sakazulu

#7721 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Biće dobro, samo nemoj sad da navališ na torrente da nam svima zagušiš pipu! Budi fer...
Big Ben

#7722 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Big Ben »

Sakazulu wrote:Biće dobro, samo nemoj sad da navališ na torrente da nam svima zagušiš pipu! Budi fer...
Ne brini, većina mog prometa otpada na kačenje po bjelosvjetskim serverima (Xbox)! :D
Sakazulu

#7723 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Big Ben wrote:
Sakazulu wrote:Biće dobro, samo nemoj sad da navališ na torrente da nam svima zagušiš pipu! Budi fer...
Ne brini, većina mog prometa otpada na kačenje po bjelosvjetskim serverima (Xbox)! :D
Nemoj nam ove rasističke izraze šibati :)
MTV

#7724 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Izgleda da nemamo cijeli SPI International paket kanala. U Srbiji i Makedoniji dosli su sljedeci kanali:

FilmBox HD
FilmBox Basic
FilmBox Arthouse
FILMBOX PLUS
DoceBox HD
FightBox HD
Fast&FunBox HD
FashionBox HD
360TuneBox
Erox HD
EroXXX HD

Ali ih naplacuju posebno.