Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#7526 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

karanana wrote:federalna svakih 30-40 sekundi shteka i malo baca mozaike na sliku.
a ptpc ko mlijeko. to je to.
Pa logično kad je šumska 2000 godina naprednija od pederacije, živio glavni baja! :oops:
MTV

#7527 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dzontra_Volta wrote:Ja kad ugledam te vaše speedtest rezultate, provjerim kod sebe stanje, ali ni makac od deklarisanih brzina. A baš sam reinstalirao windows i reko' da skinem nekih novijih verzija softvera, ali valja čekati dok se downloaduje. :-)
Par puta sam imao problem da uopste nemam internet, a telefon i televizija radi normalno. Pa poziv sve brzo rijesi.
Te brzine su do njih nije do tvog windowsa jer je kod mene windows xp, pa imam ove lude brzine.
karanana wrote:federalna svakih 30-40 sekundi shteka i malo baca mozaike na sliku.
a ptpc ko mlijeko. to je to.
Ptpc ima digitalnu opremu, na jednom forumu sam nedavno procitao da se spremaju i za HD format. Ftv je jos oprema iz 1984 ili koju godinu vise, dobra stara analogna kaseta sto se tice razlike u slici. Samo pogledaj Vatre ivanjske na RTL i FTV (Analog ili Sat). Sve je jasno.
Dzontra_Volta

#7528 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Ma znam da nije do mog Windowsa, ja sam to formatirao iz nekog desetog razloga, nego bi mi dobro došle veće brzine zbog skidanja nekih torrenta.
Sakazulu

#7529 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Dzontra_Volta wrote:Ma znam da nije do mog Windowsa, ja sam to formatirao iz nekog desetog razloga, nego bi mi dobro došle veće brzine zbog skidanja nekih torrenta.
Pa tu ti više igra ulogu broj seedera za brzu i stabilnu konekciju, nego sama deklarisana brzina internet paketa!
Dzontra_Volta

#7530 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Sakazulu wrote:
Dzontra_Volta wrote:Ma znam da nije do mog Windowsa, ja sam to formatirao iz nekog desetog razloga, nego bi mi dobro došle veće brzine zbog skidanja nekih torrenta.
Pa tu ti više igra ulogu broj seedera za brzu i stabilnu konekciju, nego sama deklarisana brzina internet paketa!
I ja recimo imam 2000 seedera (uz vrlo malo leechera) sa dobrom konekcijom, ali maksimum što mogu skidati je 1,1 MB/s (sa brzinom od 10 Mbps). Da imam kao neki od vas 30-40 Mbps, to bi išlo puno brže.
Da se razumijemo, nije da se žalim, zadovoljan sam ja uslugom, dobijam što sam platio, nego eto...meni nikako da se omakne taj neki "skok". :D
Sakazulu

#7531 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Dzontra_Volta wrote:
Sakazulu wrote:
I ja recimo imam 2000 seedera (uz vrlo malo leechera) sa dobrom konekcijom, ali maksimum što mogu skidati je 1,1 MB/s (sa brzinom od 10 Mbps). Da imam kao neki od vas 30-40 Mbps, to bi išlo puno brže.
Da se razumijemo, nije da se žalim, zadovoljan sam ja uslugom, dobijam što sam platio, nego eto...meni nikako da se omakne taj neki "skok". :D

Ma nije ni ta XXL brzina 24/7... Ali se pogodi nekad kod skidanja... A onda neki film od 2 GB kad skida regularnom brzinom imam osjećaj da se vuče ko stara raga :)
Sakazulu

#7532 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Šta mislite da li bi LOL mogao da nam dâ neki svoj cloud recimo od 50-100 GB po korisniku, ili recimo za 1-4 KM mjesečno 1 TB?
MTV

#7533 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Radi li kod vas OBN?
Cim je nesto zanimljivo na OBN (fantastic show) ne radi crna slika, a kad su ona sranja od serija radi cakum pakum.
Preko aplikacija za android radi i upravo gledam. Zvao centar kaze kod njih radi ugasi modem na 30 sekundi proradit ce. WTF radi 198 kanala a neradi jedan a neradi ni preko snimalice nije do mog modema. Resetovao sam ga i nista :(
MTV

#7534 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Evo proradio je i to na reklamama. Pokrenem preko snimalice na period kad nije radio slika se nenormalno kocka.
E sad sto mi nije maloprije emitovao preko snimalice skockanu sliku nego je bio crn ekran?
adinc

#7535 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by adinc »

jesu li ovo gospoda smanjili brzine i povecali cijene bez neke objave ..... Neznam kako mi se zvao paket ali je bio 29km s pdv i 20mbps / 1mbps sad tog paketa nema po toj cijeni na stranici ali ima od 32km + pdv ... ???
afanalen

#7536 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen »

adinc wrote:jesu li ovo gospoda smanjili brzine i povecali cijene bez neke objave ..... Neznam kako mi se zvao paket ali je bio 29km s pdv i 20mbps / 1mbps sad tog paketa nema po toj cijeni na stranici ali ima od 32km + pdv ... ???
Niti su smanjivali brzine niti cijene dizali, zovi ih i provjeri o čemu se radi. i provjeri prvo koji paket koristiš
Ljuska_u_BaklaFi

#7537 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

adinc wrote:jesu li ovo gospoda smanjili brzine i povecali cijene bez neke objave ..... Neznam kako mi se zvao paket ali je bio 29km s pdv i 20mbps / 1mbps sad tog paketa nema po toj cijeni na stranici ali ima od 32km + pdv ... ???
Postovani,

Mozete li molim Vas javiti se Sluzbi za korisnike na broj 033 931 988 kako bi provjerili Vase navode? Nisu rađene nikakve izmjene na xDSL baziranim servisima. O tome blagovremeno obavijestimo sve pretplatnike Logosofta putem sredstava javnog informisanja, web sajta i putem pretplatnickih racuna.

LP,
Dzontra_Volta

#7538 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

@Ljuska, hoće li više biti nekih novosti ili moramo čekati novu godinu? :D
Stari kenjac

#7539 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
Postovani,

Mozete li molim Vas javiti se Sluzbi za korisnike na broj 033 931 988 kako bi provjerili Vase navode? Nisu rađene nikakve izmjene na xDSL baziranim servisima. O tome blagovremeno obavijestimo sve pretplatnike Logosofta putem sredstava javnog informisanja, web sajta i putem pretplatnickih racuna.

LP,
Ili jednostavnije receno, nista i neradite na poboljsanju usluga! :( JEBALA VAS SNIMALICA! I LEDENJE HD KANALA, TAMAM KAD RONALDO ZABIJA!!!
Sakazulu

#7540 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Uvijek napominjem, ako nekome ne radi oprema, usluga od onoga što je naručeno od LOL-a, morate se obratiti stručnoj službi. Ako ni tada ne učine nešto da poboljšaju uslugu, najnormalnije je da se ide na nekog ko je viši, stručniji u hijerarhiji. I obično tu svi problemi stanu!

Na forumu možemo kukati do besvijesti, ali jedino se preko podrške rješavaju problemi.
MTV

#7541 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:Uvijek napominjem, ako nekome ne radi oprema, usluga od onoga što je naručeno od LOL-a, morate se obratiti stručnoj službi. Ako ni tada ne učine nešto da poboljšaju uslugu, najnormalnije je da se ide na nekog ko je viši, stručniji u hijerarhiji. I obično tu svi problemi stanu!

Na forumu možemo kukati do besvijesti, ali jedino se preko podrške rješavaju problemi.
Slazem se sa tobom ali kad neradi snimalica neradi ni tebi ni meni ni nekom trecem. Svaki problem koji sam imao brzo se rijesio od strane strucnih i ljubaznih osoba tehnicke podrske u najkracem roku. Npr neradi mi internet radi telefon, TV poziv za 5 minuta rijesi problem. Rikne mi router tu sam 2 dana cekao ali mi je internet tad samo radio s nekim kracim prekidima pa sam prezivio.
Ovdje uvijek iznesem svoje iskustvom sa podrskom koja extra giga mega.

Sto se tice poboljsanja mogu reci da nas je lol razmazio tj. navikao nas je na nove kanale svaki mjesec dva. Sad nema novina 4 mjeseca.
Mogli bi tutnuti makar jedan :)
Sakazulu

#7542 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Haha vidiš sad se sjetih jedne situacije sa ruterom... Nekad davno na početku druženja sa LOL DSL-om kupio sam od njih ruter. I kad su kasnije uveli i TRIO usluge morao sam mijenjati taj ruter za novi (ali ovaj put nisam kupio) i taj ruter je radio dok nije crkao. I desila se slična situacija da mi ne radi ništa, a i još se desio nekako vikend, pa dok su došli, 2 ili 3 dana sam čekao novi ruter. I uglavnom, sjetim se ja onog (starog) kupljenog i uštekam ga i dobijem barem net. Eh, koja je to bila radost u kući. Ono neka ne radi tv, telefon, ali barem imamo internet.

Eto mogao bih sad taj rentati kad nekome zapne čekanje na novi ruter :)
Sakazulu

#7543 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Eh da čujem kakve su današnje novosti. Igra li neko BF P4F, pa da usporedimo kvalitetu LOL linka?
Sakazulu

#7544 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Šta su ovo ubacili 'ponovo' Hayatovce?
Sakazulu

#7545 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

haha datum je pravi, samo ne znam koja je godina proizvodnje :)
semirsar

#7546 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Period zimskih radosti i darivanja je pred nama, ali zašto čekati?

U jesenjem periodu smo za naše pretplatnike pripremili niz poboljšanja - nudimo POVOLJNIJE cijene telefonskih razgovora te VEĆE brzine odnosno NIŽE cijene xDSL Internet paketa koje će pretplatnicima biti na raspolaganju od 15. decembra ove godine.
Ovim putem sve pretplatnike obaviještavamo da će od 15. decembra doći do izmjene Opštih uslova korištenja usluga Logosofta.

FIKSNA TELEFONIJA LOL PHONE
Pretplatnici fiksne telefonije LOLphone će sa pretplatnicima fiksnih i mobilnih telefonskih mreža u Bosni i Hercegovini razgovarati po NIŽIM CIJENAMA kako slijedi:
Nacionalni saobraćaj Cijene KM/min
Pozivi prema fiksnoj mreži Telekoma Srpske 0,049
Pozivi prema fiksnoj mreži HT Mostar 0,049
Pozivi prema mobilnoj mreži Telekoma Srpske 0,170
Pozivi prema mobilnoj mreži BH Telecoma 0,170
Pozivi prema mobilnoj mreži Eroneta 0,170
LOLphone uslugu možete imati kao samostalnu uslugu ili kao dio integrisanih paketa koji sa sobom nose i posebne pogodnosti.
Podsjećamo da svi pretplatnici LOLphone usluge mogu BESPLATNO i neograničeno razgovarati unutar Logosoftove fiksne mreže, dok svi pretplatnici koji LOLphone uslugu imaju u okviru integrisanih paketa imaju i BESPLATNE pozive prema svim fiksnim mrežama u BiH na fer osnovi.
Napomena: Fer osnova za pozive podrazumijeva 1.500 besplatnih minuta razgovora na mjesečnoj osnovi, uz naplatu uspostave svakog poziva po cijeni od 0,026 KM. Prekoračenje saobraćaja se tarifira u skladu sa Cjenovnikom korištenja telefonskih usluga LOLphone. Navedene pogodnosti se odnose samo na rezidencijalne korisnike.

xDSL INTERNET PRISTUP
Od 15. decembra pretplatnici xDSL Internet paketa Mikro-net, Alfa-net i Sigma će za istu cijenu surfati VEĆIM BRZINAMA:
Mikro-net: sa 5 Mbps / 512 kbps na 6 Mbps / 512 kbps;
Alfa-net: sa 8 Mbps / 1 Mbps na 12 Mbps / 1 Mbps;
Sigma: sa 60 Mbps /6 Mbps na 80 Mbps / 10 Mbps.
Pretplatnici Omega-net paketa će surfati istim pristupnim brzinama, ali uz NIŽU CIJENU pretplate:
Omega-net: sa 32,00 KM na 22,00 KM.
Beta-net paket se od navedenog datuma zvanično povlači iz Logosoftove ponude.
Svi postojeći pretplatnici će biti prebačeni na Internet paket Omega-net koji uključuje veće pristupne brzine uz istu cijenu koju su do sada plaćali za Beta-net paket.

OPŠTI USLOVI KORIŠTENJA USLUGA LOGOSOFTA
Od 15. decembra na snagu stupaju novi Opšti uslovi korištenja usluga Logosofta.
Novi Opšti uslovi korištenja usluga Logosofta su dostupni u elektronskoj formi te u štampanoj formi na svim prodajnim mjestima Logosofta u Sarajevu, Zenici i Tuzli.
Ukoliko se pretplatnik pisanim putem ne izjasni o raskidu pretplatničkog odnosa u roku od 30 dana od dana objavljivanja navedenih izmjena, smatrat će se da je saglasan sa istima i da ih prihvata.

Uživajte u svim pogodnostima koje nude usluge Logosofta. Podsjećamo vas na akciju Samo reci da sam te ja poslao, kojom možete smanjiti svoje troškove za paket koji koristite.
Dodatne informacije o xDSL baziranim servisima, akcijama, kao i dostupnosti ovih usluga na vašoj adresi možete provjeriti putem telefona +387 33 931 900.

Vaš LOL tim
--------------------------------------

https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... a1b5cc5f56

P.S. Jesam fulio dan, ne bi u petak, ali sam barem bio blizu :mrgreen:
Last edited by semirsar on 15/11/2014 09:14, edited 1 time in total.
semirsar

#7547 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

.dupli.
MTV

#7548 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:

P.S. Jesam fulio dan, ne bi u petak, ali sam barem bio blizu :mrgreen:
Pa danas su stavili vijest nisi ti nista fulio. :)
Qler

#7549 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ili ja ne vidim ili nema nista za nas na trio paketima, neka pojeftinjenja paketa, povecanja brzina...
MTV

#7550 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kanal radi nadji ga na uredjenju kanala i dvaput dugme nazad :)
Post Reply