Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#7301 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Alo raja ne morate se pobiti oko (ne)usluga. Nego mijenjajte opremu koja ne radi i navalite na njihov telefon.

Novosti od CNN-ovog kanala za nase podrucje:
http://www.n1info.com/
Image

Kod SBB pusten u SD i HD formatu.
Sakazulu

#7302 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ček da stavim i ja sliku :)

Image
MTV

#7303 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Pretpostavljam da je to na moj racun...
Sakazulu

#7304 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma nije nego mi došla da ubacim sliku... Uvijek stavljam od speedtesta...

Doduše jeste do tebe, tvojim primjerom se povedoh :), ali ne da tebe zezam.
MTV

#7305 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Hahaha sve pet :-D
Dzontra_Volta

#7306 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

SA 071 wrote:Nekako promaklo očima ovo rješenje konkurncijskog vijeća s početka avgusta. Bez puno halabuke... :-)

"Ocjenjuje se dopuštenom koncentracija na tržištima fiksne telefonije, pružanja usluga interneta i distribucije radio i TV programa u Bosni i Hercegovini, koja će nastati sticanjem kontrole privrednog subjekta Telekomunikacije Republike Srpske a.d. Banja Luka, Kralja Petra I Karađorđevića 93, 78000 Banja Luka nad privrednim subjektom Logosoft d.o.o. Sarajevo, Igmanska 9, 71000 Sarajevo, kupovinom većine udjela u osnovnom kapitalu."

Lijepo vidjeti ovo Kralja Petra I Karađorđevića. :-) Dobro došli "Srbi muhamedanske vere" pod okrilje majke Srbije...
Nije promaklo, nego je normalnom korisniku bitno da ima dobru uslugu, a ne da se bavi tim s*anjima.
afanalen

#7307 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen »

Dzontra_Volta wrote:
SA 071 wrote:Nekako promaklo očima ovo rješenje konkurncijskog vijeća s početka avgusta. Bez puno halabuke... :-)

"Ocjenjuje se dopuštenom koncentracija na tržištima fiksne telefonije, pružanja usluga interneta i distribucije radio i TV programa u Bosni i Hercegovini, koja će nastati sticanjem kontrole privrednog subjekta Telekomunikacije Republike Srpske a.d. Banja Luka, Kralja Petra I Karađorđevića 93, 78000 Banja Luka nad privrednim subjektom Logosoft d.o.o. Sarajevo, Igmanska 9, 71000 Sarajevo, kupovinom većine udjela u osnovnom kapitalu."

Lijepo vidjeti ovo Kralja Petra I Karađorđevića. :-) Dobro došli "Srbi muhamedanske vere" pod okrilje majke Srbije...
Nije promaklo, nego je normalnom korisniku bitno da ima dobru uslugu, a ne da se bavi tim s*anjima.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
karanana

#7308 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

pa zar ovo nismo zakljucili da je zavrseno vec pocetkom godine.
sta mi ima sad promicati stara vijest.

dobro dosli braco! dugo smo vas cekali da dodjete i da nas oslobodite.
afanalen

#7309 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen »

Ma nema ništa od ovoga, bar što se tiće IPTV to ostaje Logosoft.
SA 071

#7310 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SA 071 »

afanalen wrote:Ma nema ništa od ovoga, bar što se tiće IPTV to ostaje Logosoft.
Pa valjda je jasno da to sve ide M Tel-u, zajedno sa IPTV.
"Ocjenjuje se dopuštenom koncentracija na tržištima fiksne telefonije, pružanja usluga interneta i distribucije radio i TV programa u Bosni i Hercegovini...". I ovo je iz avgusta, a u februaru je "samo" pao dogovor, rukovanje i vjerovatno kapara dok se ostalo ne završi. E sada se i to ostalo završava u tišini.

Inače, Logosoft zadržava usluge i partnerstva za software (drugi dio biznisa kojim se bavio), ovo ostalo ide M Tel-u.

Ali dobro, lijepo se prodati i mrskom "neprijatelju" za sitni sopstveni interes. Boli nas k... to smo, Bosanci, glupi...
Samo mi je nejasno što se onda bune raja protiv koncerata Cece, Čorbe, Baje (Malog Knindže), Tompsona...? Normalnom korisniku je bitno da sluša muziku koju voli i ima dobro ozvučenje i ne da mu se baviti 'nakim sranjima. Ne vidim razliku između ove dvije stvari...

Malo su ljudi licemjerni, zar ne...?
Dzontra_Volta

#7311 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Kad saznam da se Ceca i Čorba nalaze u upravnom odboru M:tela, otkazaću ugovor.
Ljudi ne mogu da shvate pojam otvorenog tržišta, krupne ribe jedu male ribe, samo što je ovdje problem što krupna riba pliva istočno od Drine.
Što li Slovenci prodadoše Mercator "mrskim" susjedima? Zato što su morali, *ebo ponos, para vrti gdje burgija ne može.
Logosoft bez m:tela bi za par godina mogao zatvoriti vrata, jer bi ih pojela konkurencija.
Što ih BH Telecom nije kupio? Zato što bi morali priznati da cijene mogu biti niže i usluga bolja nego što oni nude.
Sakazulu

#7312 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

E baš danima protrčim ovdje i vidim tišina... MTV i ja smo se dopisivali i onda pauza od postova par dana! Pomislih vidi, možda smo samo još mi ostali... Kad evo ekipe sa vijestima. Nekako tempirano pred izbore :)

Anyway, ko god da se upiše kao partner ili vlasnik, ako nastavi pružati bolje usluge od trenutnih, super, ako ne idemo tražiti nove rent'a'TRIO paket firme!
SA 071

#7313 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SA 071 »

Dzontra_Volta wrote:Kad saznam da se Ceca i Čorba nalaze u upravnom odboru M:tela, otkazaću ugovor.
Ljudi ne mogu da shvate pojam otvorenog tržišta, krupne ribe jedu male ribe, samo što je ovdje problem što krupna riba pliva istočno od Drine.
Što li Slovenci prodadoše Mercator "mrskim" susjedima? Zato što su morali, *ebo ponos, para vrti gdje burgija ne može.
Logosoft bez m:tela bi za par godina mogao zatvoriti vrata, jer bi ih pojela konkurencija.
Što ih BH Telecom nije kupio? Zato što bi morali priznati da cijene mogu biti niže i usluga bolja nego što oni nude.
Pa šta ima veze da su Ceca i Čorba u nadzornom odboru M Tel-a? Pitanje je principa, a ne Cece, Čorbe, Tompsona...

M Tel je državna kompanija Republike Srbije, iste one koja je izvršila agresiju na BiH i kojom rukovode kadrovi premijera Vučića, istog onog koji je u ratu sa Šešeljom obilazio brda oko Sarajeva sa kojeg su ubijali ljude i zapalili našu poštu, naš telekom... Poslije rata se naš telekom digao iz pepela (kakav god da je, naš je), ali mu konkurenciju pravi "njihov" telekom. Zanimljivo, pametnim Bosancima smeta "naš" telekom, ali ne i "njihov".

U ovom slučaju ste tolerantni prema transakciji i pravdate je slobodnim tržištem, a u slučaju Cece, Čorbe, Tompsona i sl. bi uvodili zabrane. Pa što se tu ne primjeni princip slobodnog tržišta, nek svi dođu i pjevaju i četničke i ustaške pjesme u sred Sarajeva, ako ko hoće da ih sluša. Nemojmo biti licemjerni...

Slovence nisu Hrvati vojno napali i okupirali pa da im budu mrski neprijatelji. Kod njih je u pitanju konkurencija. Ovo kod nas je drugo.

Nije mi čudno što je Telibećirević ušao u ovu kombinaciju s njima i uzeo pare dok još može za Logosoft (mada da živi u Grudama i da je četama iz Srbije prodao firmu morao bi iseliti iz države u najmanju ruku), već mi zanimljivo kako naša raja nema ni trunke dostojanstva i nije spremna žrtvovati nijansu bolju uslugu zbog principa i samopoštovanja. A ljudi nas cijene koliko i mi sami sebe cijenimo.

Ja pri kupovini svemu što ima iole zadovoljavajući kvalitet a domaćeg je porijekla dajem prednost u odnosu na nešto što je uvezeno čak i kada je kvalitetom to nešto bolje (npr. sokovi, toaletni papir...). Jedino na ovaj način možemo sami sebi pomoći. Ali nepodržavati na ovaj način domaće firme znači i onesposobiti ih da se razvijaju jer gube šansu, a dugoročno ćemo samo sebe osiromašiti i kao narod i kao društvo. A onda ćemo kukati na vlast, političare, NASA-u, Ruse, Kineze i štatijaznamkogasvene...

Ja bih lično (da sam korisnik Logosofta) istog momenta odjavio Logosoft, a uključio nekog domaćeg operatera dok ih još ima BHT, HS i sl. Ali, ljudi se razlikuju.

P.S. Kako ono na stranim portalima ide izjava autora evo i moja- Autor ovog posta nije zaposlen u BH Telekomu, HS-u ili bilo kojem drugom konkurentskom operateru, nije član nijedne političke partije/stranke, niti na bilo koji način učestvuje u predizbornoj kampanji. Autor je obični građanin Sarajeva, čije su gotovo 4 godine života bile ugrožene i protraćene u ratu tokom agresije Republike Srbije (ex SRJ) na Bosnu i Hercegovinu.

P.P.S. Ne bacajte me na stranačka prepucavanja. Govorimo ovdje o principu i prodaji principa zbog sitnih ličnih interesa. Nije velika razlika između Radeljaša i onih koji kažu "boli me k.... ja ću ih podržavati dok god mi pružaju dobru uslugu (dok imam interes)". Upravo to i Radeljaš govori...
afanalen

#7314 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen »

SA 071 wrote:
"Ocjenjuje se dopuštenom koncentracija na tržištima fiksne telefonije, pružanja usluga interneta i distribucije radio i TV programa u Bosni i Hercegovini...". I ovo je iz avgusta, a u februaru je "samo" pao dogovor, rukovanje i vjerovatno kapara dok se ostalo ne završi. E sada se i to ostalo završava u tišini.

Inače, Logosoft zadržava usluge i partnerstva za software (drugi dio biznisa kojim se bavio), ovo ostalo ide M Tel-u.

Ali dobro, lijepo se prodati i mrskom "neprijatelju" za sitni sopstveni interes. Boli nas k... to smo, Bosanci, glupi...
Samo mi je nejasno što se onda bune raja protiv koncerata Cece, Čorbe, Baje (Malog Knindže), Tompsona...? Normalnom korisniku je bitno da sluša muziku koju voli i ima dobro ozvučenje i ne da mu se baviti 'nakim sranjima. Ne vidim razliku između ove dvije stvari...

Paša moj nisi u pravu to je sigurno, još nisi korisnik logosofta i nešto valjaš gluposti, budi siguran da sam puno upuceniji u vezi prodaje ili ne. i sšto rekoh maloprije ostaje IPTV Logosoft.
Sakazulu

#7315 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Joj evo opet ovih principa, ko je koga napao i šta sad da se radi..

Dakle redom:

Švabo ne bi trebao da ekonomski utiče na svijet jer ga je dobro napao i nagazio, i u isto vrijeme svijet ne bi trebao sa švabama da ima bilo šta.

Rus isto tako, a i svijet prema njima.

Kinez isto tako, a i svijet prema njima.

Ili USA prema Vijetnamu..., a i Vijetnam prema njima.

Ovih primjera ima koliko traje poznata istorija čovječanstva.

Mislim daj više te retorike ko je kome kopao oči zaustavite. Jer, to je princip, koji balkan redovno dere u blato. Stalno se vraćamo ko je kome šta uradio i po tom principu ne ide dalje. Da su ljudi to izbjegli ne bi bilo ratova na našim ex y prostorima, nego bi svakako otišli u EU i opet šta došle bi velike kompanije i uzeli što mogu uzeti. To što nešto preko Srbije ulazi u LOL, ipak nije inicijalno iz Srbije nego ode dalje do xy kompanije koja nije srpska. Pa ako vam je lakše tako gledajte stvari! Jer ovo sve zamara.
karanana

#7316 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

kupujes wc papir od mrskog hvo-a?

ovo je bezveze prica. kao prvo nisam ja prodao logosoft nego faruk. covjek je sigurno pametan i zna zaradit sebi, izgradio je firmu i sad prodajom firme ili jednog dijela hoce da unovci odmah sumu kesha a ne da se zajebava iz mjeseca u mjesec. ovo je ekonomija i kada bi birao politicki onda bih mogao umrijeti i od gladi i od studeni birajuci sta cu uzeti a da je "halal". mi smo samo kolonija srbije, hrvatske a oni i svi mi zajedno smo kolonija ostatka svijeta, zapadnog i istocnog. prema tome apsurdno mi je ulaziti u korijene i izvore cije je sta. danas sutra ce se i telekom srbije prodati, hoce li onda biti prihvatljivo uzet logosoft ako telekom srbije preuzme deutsche telecom?
ko sto post iznad rece: hocemo li i shvabu bojkotovati.
fortaleza

#7317 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fortaleza »

@SA 071
Ako cemo vec tako gledati pa veca je greska i gore je placati usluge globalnom korporatistu, vlasniku Telemacha KKR-u teskom 70 milijardi koji je dosao isisati novca iz Telmacha i lokalnog stanovnistva sto vise moze nego mtelu, drzavnoj firmi Srbiji gdje se dividenda slijeva u njihov drzavni proracun te hajra od toga imaju ako nista ljudi koji zive u Srbiji barem deklarativno. Isti taj mtel ce takodjer kupiti neka geo korporacija kad tad, a to je najveci problem svih nas, veliki jedu male. Inace, necu reci da ti je prica glupa, jedino mozes prigovarati dosadasnjem vlasniku Lola, al ne znam sto bi ti on na to odgovorio, covjek je procjenio da mu se sada isplati prodati i to je to. To hoces li ti placati net mtelu ili ne to je tvoj izbor, samo nas nemoj uvlaciti u tu standardnu pricu koja nam je vjerujem svima dopizdila.
afanalen

#7318 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen »

fortaleza wrote:@SA 071
Ako cemo vec tako gledati pa veca je greska i gore je placati usluge globalnom korporatistu, vlasniku Telemacha KKR-u teskom 70 milijardi koji je dosao isisati novca iz Telmacha i lokalnog stanovnistva sto vise moze nego mtelu, drzavnoj firmi Srbiji gdje se dividenda slijeva u njihov drzavni proracun te hajra od toga imaju ako nista ljudi koji zive u Srbiji barem deklarativno. Isti taj mtel ce takodjer kupiti neka geo korporacija kad tad, a to je najveci problem svih nas, veliki jedu male. Inace, necu reci da ti je prica glupa, jedino mozes prigovarati dosadasnjem vlasniku Lola, al ne znam sto bi ti on na to odgovorio, covjek je procjenio da mu se sada isplati prodati i to je to. To hoces li ti placati net mtelu ili ne to je tvoj izbor, samo nas nemoj uvlaciti u tu standardnu pricu koja nam je vjerujem svima dopizdila.
Ma pusti ga ba vidiš da je neupucen a i nije korisnik Lol-a.
SA 071

#7319 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SA 071 »

afanalen wrote:
SA 071 wrote:

Paša moj nisi u pravu to je sigurno, još nisi korisnik logosofta i nešto valjaš gluposti, budi siguran da sam puno upuceniji u vezi prodaje ili ne. i sšto rekoh maloprije ostaje IPTV Logosoft.
Ma paša moj, u službenim novinama ti je izašlo rješenje o dopuštanju koncentracije na tržištima fiksne telefonije, pružanja usluga interneta i distribucije radio i TV programa u Bosni i Hercegovini, a da si upućen znao bi da je to dogovoreno ima jače od pola godine.

Ja sam i rekao da nisam korisnik Logosofta. Nisam troll da se predstavljam kao korisnik koji se eto kao nešto razočarao. Jednostavno, pošto je ovo tema o Logosoftu, došao sam da iznesem svoje mišljenje o svemu ovome što se dešava. nigdje nije navedeno da to ne mogu, zar ne.

I dalje mislim sve što sam rekao. Ovi vaši argumenti su upravo onakvi kakve oni iz Srbije žele da vide. Samo ih onda primjenite i na Cece, Čorbe, Tompsone...
SA 071

#7320 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SA 071 »

fortaleza wrote:@SA 071
Pa ako ćeš tako, najispravnije je onda plaćati BH Telekomu koji puni naš budžet te da od tog hajra imamo mi kroz autoput, kroz donacije za poplavljena područja i sl.
MTV

#7321 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu ja mislio eto 1, 2, 10 novih kanala 2, 3, 5 MB upload download sto su se oni zapricali, a ono znaci Boze.

Premijer Srbije Vucic ce kad tada prodati mts ili ti ga mtel najvjerovatnije T-comu a kome ce se prodati Bh telecom?

Nisam toliko lud da zrtvujem malcice uslugu (mos mislit "malcice") za HS i Bh Telecom. Da se gnjavim na 2mb ili sto mi nije fino kabal spojen na razdjeljnik (ili kako se vec zove) i neke kvalitete frenkvencija tipa 634MHza.

Dajte mi pistolj da se upucam i vise ne citam ove gluposti. I da ne citam vise sve izjave padobranaca oko prodaje logosofta i dolasku lose ponude.
Pa da pitam sve one koji su bili na HS-u ili Bh Telecom-u ili Telemach-u bi li se vratili na njih poslije Logosofta?
afannedim

#7322 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Sakazulu ja mislio eto 1, 2, 10 novih kanala 2, 3, 5 MB upload download sto su se oni zapricali, a ono znaci Boze.

Premijer Srbije Vucic ce kad tada prodati mts ili ti ga mtel najvjerovatnije T-comu a kome ce se prodati Bh telecom?

Nisam toliko lud da zrtvujem malcice uslugu (mos mislit "malcice") za HS i Bh Telecom. Da se gnjavim na 2mb ili sto mi nije fino kabal spojen na razdjeljnik (ili kako se vec zove) i neke kvalitete frenkvencija tipa 634MHza.

Dajte mi pistolj da se upucam i vise ne citam ove gluposti. I da ne citam vise sve izjave padobranaca oko prodaje logosofta i dolasku lose ponude.
Pa da pitam sve one koji su bili na HS-u ili Bh Telecom-u ili Telemach-u bi li se vratili na njih poslije Logosofta?
M hej ba vidišjavi se troller I očito branitelj BHTelecoma. Samo nek on njima daje pare za autoputeve I poplavljena podrucja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
afannedim

#7323 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ma paša moj, u službenim novinama ti je izašlo rješenje o dopuštanju koncentracije na tržištima fiksne telefonije, pružanja usluga interneta i distribucije radio i TV programa u Bosni i Hercegovini, a da si upućen znao bi da je to dogovoreno ima jače od pola godine.

Ja sam i rekao da nisam korisnik Logosofta. Nisam troll da se predstavljam kao korisnik koji se eto kao nešto razočarao. Jednostavno, pošto je ovo tema o Logosoftu, došao sam da iznesem svoje mišljenje o svemu ovome što se dešava. nigdje nije navedeno da to ne mogu, zar ne.

I dalje mislim sve što sam rekao. Ovi vaši argumenti su upravo onakvi kakve oni iz Srbije žele da vide. Samo ih onda primjenite i na Cece, Čorbe, Tompsone...[/quote]

De ti puni đepove izetbegovićima, lagumdžijama, I ostalim lopovima, rahat sam kako I telefon odjavih
Sakazulu

#7324 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo ti BAN što jes' jes'... :D :D :D

Inače, čovjek je iskoristio pravo da dâ komentar i hvala mu. Ali nemoj više jaro molim te! Inače, LOL ako ide naprijed idemo i mi, ako ne onda selimo hihi barem gdje je sljedeći pandan LOL-u.

Inače, krenule serije, krenula sezona sveeeegaaaa ima da gori optika narednih dana a i mjeseci. LOL drži link gore, brzine također i nemoj da se desi da preskočim koji torrent radi vas :-)
Maharadza

#7325 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Svaka čast @MTV, realno i iskreno! :thumbup:

Također sam "vagao" dugo da li preći na lol, pošto mi je bio istekao ugovor na TM-u, ali nazvaše ljudi, ponudiše trio grande family i uz njega nekakav "LOYALTY BONUS": HD paket (25kanala) na 12mj. + SK HD paket (5 kanala) na 24 mj. a gdje je još D3GO, analogna na drugom TV uređaju, telefonija flat itd. Mada ništa to nije odlučilo (pošto SK kanale ima i lol) koliko je očajan UL na onome trio paketu, a divi ovo:

Image

Image

Za 56,90KM taman! :thumbup:
Post Reply