Internet mi je proradio oko 12, ali ne radi njihov portal (maloprije je šljakao bez problema).plejka2 wrote:kod mene radi do interneta ti je mozda
Logosoft
Moderator: Benq
- chuchumbamayumbe
#726 Re: Logosoft ALL ABOUT
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#727 Re: Logosoft ALL ABOUT
rekli su da nove brzine kreću od 10. danas je 8.
možda je to u pitanju?
možda je to u pitanju?
-
IcedFlame
#728 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene isto radi, ali nisam na Logosoftu.chuchumbamayumbe wrote:Internet mi je proradio oko 12, ali ne radi njihov portal (maloprije je šljakao bez problema).plejka2 wrote:kod mene radi do interneta ti je mozda
- plejka2
#729 Re: Logosoft ALL ABOUT
meni evo portal radichuchumbamayumbe wrote:Internet mi je proradio oko 12, ali ne radi njihov portal (maloprije je šljakao bez problema).plejka2 wrote:kod mene radi do interneta ti je mozda
- novi.dan.nova.nafaka
#730 Re: Logosoft ALL ABOUT
Brate dragi, nazovi tehničku podršku i pitaj njih..chuchumbamayumbe wrote:Internet mi je proradio oko 12, ali ne radi njihov portal (maloprije je šljakao bez problema).plejka2 wrote:kod mene radi do interneta ti je mozda
- chuchumbamayumbe
#731 Re: Logosoft ALL ABOUT
Svašta, kod mene ne radi portal, samo izbaci grešku.
Možda me prebace na veću brzinu, provjeravoa sam speed, sve je ko i prije.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#732 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma neće prebaciti odmah, nego rekli su da testiranje počinje od 10. pa ja ko laik samo nagađamchuchumbamayumbe wrote:Svašta, kod mene ne radi portal, samo izbaci grešku.
a zvao sam ih ja jutros. reče mi tip da Halipašino nema. mene nije ni interesovalo što, samo ga pit'o hoćel' brzo i da sam samo htio znati da nije do mene
-
glockov kolac
#733 Re: Logosoft ALL ABOUT
I ja sam odnedavno korisnik Trio paketa. SuperTV, slika odlična, izbor kanala vrlo dobro, malo mi je onaj daljinski šuhveli a nema ni teletexta. Al sve u svemu, ja sam zadovoljan.
I slažem se sa prethodnim forumašima, izbaciti one -1 kanale, a još bi dodao ako je moguće doraditi malo onaj interface (ono što se kanali šaltaju)
E sad malo tehnički glupo pitanje, s obzirom da se bežično spajam sa desktopom i laptopom, hoću li i ja okusiti ove veće brzine (ja mislim da bih trebao, jel' de
)
I slažem se sa prethodnim forumašima, izbaciti one -1 kanale, a još bi dodao ako je moguće doraditi malo onaj interface (ono što se kanali šaltaju)
E sad malo tehnički glupo pitanje, s obzirom da se bežično spajam sa desktopom i laptopom, hoću li i ja okusiti ove veće brzine (ja mislim da bih trebao, jel' de
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#734 Re: Logosoft ALL ABOUT
Iz nekog razloga portal ne radi ako ukucas samo lol.ba. Moras kompletnu adresu http://www.lol.ba Mozda je do togachuchumbamayumbe wrote:Svašta, kod mene ne radi portal, samo izbaci grešku.
- plejka2
#735 Re: Logosoft ALL ABOUT
Lud i ponosan wrote: Ugodna dva momka, vedra,
kod mene dosle 2 trebe...bas si peh
- chuchumbamayumbe
#736 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma znam to, ukucavao sam tako, ali nije htjelo.Lud i ponosan wrote:Moras kompletnu kucati svakako, jer je https u pitanju.davorf wrote:Iz nekog razloga portal ne radi ako ukucas samo lol.ba. Moras kompletnu adresu http://www.lol.ba Mozda je do togachuchumbamayumbe wrote:Svašta, kod mene ne radi portal, samo izbaci grešku.
Nije bitno.
-
iceman2010
#737 Re: Logosoft ALL ABOUT
I ja sam htio komentarisati ovaj dio posta ali ne znam vrijedili. Mislim da je tvoj komentar bolji od nekog ozbiljnog osvrta na gore napisano.vryzas wrote:SuperMIX wrote: 6. dsl definitvno gubi utrku sa docsis tehnologijom. dsl nikad nemoze imati brzine kao sto ima docsis. Kad telemach uvede optiku (veoma brzo) do krajnjih korisnika, Logosofta kao ni BHT-a nece biti ni na mapi. Brzine ce biti gigabitne
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dobar dobar...oplakah
-
The Realist
#738 Re: Logosoft ALL ABOUT
A zašto bi testirali, zar oni nemaju onaj link, ili štaveć, što im omogućava ogromnu propusnost? Zašto bi ovo bio problem? Da ne bude zabune, ne podhebavam, nego me zanima.Chmoljo wrote:ma neće prebaciti odmah, nego rekli su da testiranje počinje od 10. pa ja ko laik samo nagađamchuchumbamayumbe wrote:Svašta, kod mene ne radi portal, samo izbaci grešku.
Možda me prebace na veću brzinu, provjeravoa sam speed, sve je ko i prije.![]()
a zvao sam ih ja jutros. reče mi tip da Halipašino nema. mene nije ni interesovalo što, samo ga pit'o hoćel' brzo i da sam samo htio znati da nije do mene
A za pozive, tako i ja radim. Pitam je li do njih, ako jeste, ja prekidam. Neću valjda trošiti toliki novac na razgovor sa njim
-
jastuk1
#739 Re: Logosoft ALL ABOUT
U vezi jutrošnje diskusije:
Maj 2011. je bio moj posljednji mjesec na Logosoftu i bili su stvarno fer što se tiče računa. Prvi mjesec kad su promijenili način naplate su uračinali modem koji sam kupio od njih, kasnije su valjda skontali da to i nije baš neki fazon vizavi onih koji su kupili modeme od njih ranije, pa su vratili staru cijenu. Isto su mi i vratili pretplatu za jedan mjesec jer sam obično uplaćivao za dva mjeseca unaprijed.
U principu, nisu morali, al eto to mi je bio dokaz da nisu pregladne gulikože, kao recimo BHT koji mi je poslao račun mjeseci i po nakon moje odjave, a za mjesec u kom sam već bio isključen i nisam ni mogao koristiti.
Žao mi je što LOL sada kaska i što nisu više toliko konkurentni kao prije. Nažalost, izašlo je ono moje da docsis razvaljuje dsl. I umjesto da mi bude drago, ja sam
zbog smanjenja konkurencije.
p.s. BHT raskopava nešta po Dobrinji. FTTH nekad "uskoro" ili se meni samo pričinjava?
Maj 2011. je bio moj posljednji mjesec na Logosoftu i bili su stvarno fer što se tiče računa. Prvi mjesec kad su promijenili način naplate su uračinali modem koji sam kupio od njih, kasnije su valjda skontali da to i nije baš neki fazon vizavi onih koji su kupili modeme od njih ranije, pa su vratili staru cijenu. Isto su mi i vratili pretplatu za jedan mjesec jer sam obično uplaćivao za dva mjeseca unaprijed.
U principu, nisu morali, al eto to mi je bio dokaz da nisu pregladne gulikože, kao recimo BHT koji mi je poslao račun mjeseci i po nakon moje odjave, a za mjesec u kom sam već bio isključen i nisam ni mogao koristiti.
Žao mi je što LOL sada kaska i što nisu više toliko konkurentni kao prije. Nažalost, izašlo je ono moje da docsis razvaljuje dsl. I umjesto da mi bude drago, ja sam
p.s. BHT raskopava nešta po Dobrinji. FTTH nekad "uskoro" ili se meni samo pričinjava?
-
jastuk1
#740 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma imaju oni to i kapaciteti prema vani njima definitivno nisu problem (samo se pitam šta će im 300 GB limit onda), ono što je možda problem je osigurati da svi imaju stvarnu brzinu bez degradacije i izgleda da u tom segmentu treba ulaganja. Ovo je samo moja pretpostavka. Ako ima neko upućeniji da objasni, bujrum.The Realist wrote:
A zašto bi testirali, zar oni nemaju onaj link, ili štaveć, što im omogućava ogromnu propusnost? Zašto bi ovo bio problem? Da ne bude zabune, ne podhebavam, nego me zanima.
Je li vdsl puno skluplji za uspostavu i održavanje od docsis 3? Radi zdrave konkurencije, volio bih da nije, ali izgleda da baš jeste.
- ala7
#741 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prijatelju..docsis,kako vec, nije nista ispred dsl internet pristupa.. I BHTelecom i Logosoft mogu sutra vdls2 ponuditi i tako itekako pretekli i telemach i hs,pogotovo Logosoft jer je umrezen optikom FTTB .. BHTelecom testira FTTH/vdls2 kako price kruze ali kad ce to biti to niko ne zna ni sami oni,znamo koja je procedura kod njih..jastuk1 wrote:U vezi jutrošnje diskusije:
Žao mi je što LOL sada kaska i što nisu više toliko konkurentni kao prije. Nažalost, izašlo je ono moje da docsis razvaljuje dsl. I umjesto da mi bude drago, ja samzbog smanjenja konkurencije.
Trenutno Logosoft je broj1. u Sarajevu pa onda Telemach broj2. a u BiH BHtelecom kroji kapu svima zbog velike pokrivenosti sto nece zauvijek potrajati..
Zakupis privatni link (kako vec) ako ti je potrebno prekoracenje preko 300GB.. Ne znam sta hocete da kazete ako skidate 200,300,500 GB.. Taj korisnik il nema zivota ili bas skida i prodaje pirateriju ..
Drago mi je sto i Telemach i Logosoft i Bhtelecom dizu pristupne brzine internetu.. Neka konkurencije, bolje nama
Last edited by ala7 on 08/12/2011 21:01, edited 1 time in total.
- novi.dan.nova.nafaka
#742 Re: Logosoft ALL ABOUT
Fakat nemam ništa protiv ovog momka, ali stvarno, ali baš stvarno, lagano počinje smarati i biti dosadan sa tom pričom o 300 GB. Pa ja mislim da ju je pomenuo već jedno 15-tak puta na LOL temi. I nek' je vala limit na 300 GB. Za sve normalne korisnike više nego dovoljno - oni koji misle zarađivati downloadom materijala i prodavanjem istog na pijaci: bujrum, privatni link pa piči jaro na 10 000 GB mjesečno, i do mile volje.ala7 wrote:Zakupis privatni link ako ti je potrebno prekoracenje preko 300GB.. Ne znam sta hocete da kazete ako skidate 200,300,500 GB.. Taj korisnik il nema zivota ili bas skida i prodaje pirateriju ..jastuk1 wrote:Žao mi je što LOL sada kaska i što nisu više toliko konkurentni kao prije. Nažalost, izašlo je ono moje da docsis razvaljuje dsl. I umjesto da mi bude drago, ja samzbog smanjenja konkurencije.
Drago mi je sto i Telemach i Logosoft i Bhtelecom dizu pristupne brzine internetu.. Neka konkurencije, bolje nama
-
jastuk1
#743 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma ok, ako sa ovakvom ponudom LOL može privlačiti nove korisnike super. A priča o unlimited je davno završena mojim prelaskom na HS, što me šejtan natjera da to opet spominjem. A na kraju krajeva, zašto i da ne spominjem kad kažu da imaju kapaciteta.Lud i ponosan wrote:Kako ja tebi dadoh nadimak?jastuk1 wrote: Žao mi je što LOL sada kaska i što nisu više toliko konkurentni kao prije. Nažalost, izašlo je ono moje da docsis razvaljuje dsl. I umjesto da mi bude drago, ja samzbog smanjenja konkurencije.
Ko nije konkurentan? Trio+ paket, sa 18mbit-a neta, 15 km telefona i TV kanalima kosta koliko? I koliko ti trenutno placas 20 mbit-a i TV u HS-u?
Hvala, dovidjenja, prijatno.
A sada stvarno, kad je vdsl tolko već odavno uspostavljen, što ga onda više ne puste i tako zaista utvrde svoju broj 1 privlačnost?
-
coolkid
#744 Re: Logosoft ALL ABOUT
Citam na forumu da nam se od sljedece godine ukidaju SPORT KLUB KANALI.Zna li ko je li to tacno.A ja nacuo da ce nam sljedece godne uvesti i ostale SPORT KLUB KANALE,u paketu sa ARENA SPORT kanalima.
-
zilog
#745 Re: Logosoft ALL ABOUT
@coolkid
To sto nam je mrsko da odgovaramo trolovima i prijavljujemo ih, ne znaci da je nesto istina. LOL ce i u iducoj godini 100% imati SK i SK+. Za ostale Arene je tacno, a za ostake SK kanale ne vjerujem.
@jastuk1
Pokusavas suditi o ponudi paketa, a internet ti sigurno roditelji placaju, jer nisi znao ni cijenu paketa koju sada koristis. Kako ocekujes da tvoje misljenje bude relevantno?
Unaprijed se izvinjavam zbog CAPS LOCK-a, ali ce valjda jedino tako ostati zapamceno:
NEKO KO NE ZNA STA JE PING i DIJELJENI OPSEG, JEDNOSTAVNO NIJE KVALIFIKOVAN DA SUDI O DOCSIS vs DSL UTAKMICI.
To sto nam je mrsko da odgovaramo trolovima i prijavljujemo ih, ne znaci da je nesto istina. LOL ce i u iducoj godini 100% imati SK i SK+. Za ostale Arene je tacno, a za ostake SK kanale ne vjerujem.
@jastuk1
Ti unlimited nisi ni spominjao, nego 20 Mbps, koje, samo interneta, sada placas skuplje nego Trio+ na Logosoftu. Unlimited si se tek poslije sjetio da spomenes.jastuk1 wrote:Ma ok, ako sa ovakvom ponudom LOL može privlačiti nove korisnike super. A priča o unlimited je davno završena mojim prelaskom na HS, što me šejtan natjera da to opet spominjem. A na kraju krajeva, zašto i da ne spominjem kad kažu da imaju kapaciteta.
A sada stvarno, kad je vdsl tolko već odavno uspostavljen, što ga onda više ne puste i tako zaista utvrde svoju broj 1 privlačnost?
Pokusavas suditi o ponudi paketa, a internet ti sigurno roditelji placaju, jer nisi znao ni cijenu paketa koju sada koristis. Kako ocekujes da tvoje misljenje bude relevantno?
Unaprijed se izvinjavam zbog CAPS LOCK-a, ali ce valjda jedino tako ostati zapamceno:
NEKO KO NE ZNA STA JE PING i DIJELJENI OPSEG, JEDNOSTAVNO NIJE KVALIFIKOVAN DA SUDI O DOCSIS vs DSL UTAKMICI.
-
jastuk1
#746 Re: Logosoft ALL ABOUT
Spominjanje roditelja je krajnje djetinjasto i nekulturno.zilog wrote:
Kada je neko ljetos na forumu zamolio da se uradi trace, ja sam ponudio da to uradim, ali da mi se kaže kako se to radi u prompt cmd prozoru, jer to nisam znao - ping mi nije bitan toliko jer ne igram igrice. Trubiti iz mjeseca u mjesec da ne znam šta je ping je krajnje
A što se tiče dijeljenog opsega, samo je neki dan u ovom večernjim satima varirao za 6 mjeseci koliko sam na dijeljenom opsegu na HS-u i to zato jer je modem bio spojen na samo jedan kanal umjesto četiri.
Evo ti dijeljeni opseg:

-
zilog
#747 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jesi li znao koliko placas paket koji koristis? Nisi!
Nekulurno bi bilo da sam ti nesto drugo rekao, da ti neko drugi placa, ti sigurno ne placas.
Nije problem ne znati sta je ping, problem se takav htjeti petljat u raspravu DOCSIS vs DSL.
Oprosti sto te ovako skidam sa dnevnog reda, da si zelio detaljniju raspravu, dobio bi je na temi koju sam otvorio nakon jednog od tvojih trolanja. Ocigledno to ne zelis i okolo trolas sa svojim kvaziznanjem.
To je nekulturno.
Nekulurno bi bilo da sam ti nesto drugo rekao, da ti neko drugi placa, ti sigurno ne placas.
Nije problem ne znati sta je ping, problem se takav htjeti petljat u raspravu DOCSIS vs DSL.
Oprosti sto te ovako skidam sa dnevnog reda, da si zelio detaljniju raspravu, dobio bi je na temi koju sam otvorio nakon jednog od tvojih trolanja. Ocigledno to ne zelis i okolo trolas sa svojim kvaziznanjem.
To je nekulturno.
- ema_
#749 Re: Logosoft ALL ABOUT
'Ta je ovo danas ovako? Stoput mi prekinulo, večeras pogotovo...
-
TRANCE
#750 Re: Logosoft ALL ABOUT
Opet priča o limitu od 300 GB
Evo, ja sam se prvi zalagao da se limit poveća sa 150 na 300 GB, jer kad se tek uveo flat, bio sam željan svega što nisam godinama mogao skinuti, tako da sam znao dogurati i do 100 GB mjesečno tih prvih par mjeseci. Sada, dvije godine nakon što se uveo flat, potrošim 30 giga mjesečno, jer sve što sam planirao skinuti, skinuo sam dosad. E sad, ja više volim da imam veću brzinu i limit koji je dovoljan za 99% korisnika, nego da je paket bez limita i sa manjom brzinom zbog onih 1% koji bi "zauzeli" vanjski link skidajući tri terabajta mjesečno.
Tih 300 giga je dovoljno za 37 BD H.264 ripova u 1080p vertikalnoj rezoluciji, ako uzmemo u obzir da su takvi ripovi obično oko 8 GB. Ja ih odgledam 2-3 mjesečno. Razumijem da ima i raje koji gledaju više, ali opet, ko uspije pregledati više od 30 mjesečno, taj ili je bogataš bez obaveza ili zgubidan. Druge nema
Ipak, jedna me sitnica nervira kod Logosofta, ali i kod svih ostalih ISP-ova. Naime, nijedan od njih ne nudi mogućnost da korisnici sastave sebi paket prema svojim potrebama, bilo da se radi o triple play, dual ili običnom paketu sa samo jednom uslugom. Neko voli veliku brzinu neta i 5 KM uključenog telefona, drugi treba 50 KM telefona i internet za korištenje maila, treći treba samo televiziju uz mogućnost biranja programskih paketa itd. Svi ozbiljniji ISP-ovi u svijetu nude tu mogućnost.
Tih 300 giga je dovoljno za 37 BD H.264 ripova u 1080p vertikalnoj rezoluciji, ako uzmemo u obzir da su takvi ripovi obično oko 8 GB. Ja ih odgledam 2-3 mjesečno. Razumijem da ima i raje koji gledaju više, ali opet, ko uspije pregledati više od 30 mjesečno, taj ili je bogataš bez obaveza ili zgubidan. Druge nema
Ipak, jedna me sitnica nervira kod Logosofta, ali i kod svih ostalih ISP-ova. Naime, nijedan od njih ne nudi mogućnost da korisnici sastave sebi paket prema svojim potrebama, bilo da se radi o triple play, dual ili običnom paketu sa samo jednom uslugom. Neko voli veliku brzinu neta i 5 KM uključenog telefona, drugi treba 50 KM telefona i internet za korištenje maila, treći treba samo televiziju uz mogućnost biranja programskih paketa itd. Svi ozbiljniji ISP-ovi u svijetu nude tu mogućnost.
Last edited by TRANCE on 08/12/2011 22:48, edited 3 times in total.