Logosoft
Moderator: Benq
-
Dzontra_Volta
#7126 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dok sam ja imao MojaTV, mogli su se snimati samo BHT, FTV i Hayat. Koja su to još 4 kanala?
- rimac
#7127 Re: Logosoft ALL ABOUT
Potreban mi je puni paket usluga: digitalna tv, internet i telefon. Molim pomoć konačna odluka:
U zgradi imam HS i Logosoft.
HS: već na njemu ali samo analogna, veza zna često puknuti, internet im dosta dobar, prednost i to što mogu koristiti drugi televizor, nedostatak brate što nemaju snimalicu - velika stvar možeš pogledati sinošnji dnevnik ili film od ponedjeljka, smeta mi ugovor 24 mjeseca.
Logosoft: nema ugovora, imaju snimalicu sedam dana untrag, više HD programa ali nemaju samo jedan dječji program koji baš tražim, nema ugovora?, ...čekam neke ponude za jesene . Hoće li šta mijenajti kad ih preuzeo Mtel - na kojem ja nisam.
HS: već na njemu ali samo analogna, veza zna često puknuti, internet im dosta dobar, prednost i to što mogu koristiti drugi televizor, nedostatak brate što nemaju snimalicu - velika stvar možeš pogledati sinošnji dnevnik ili film od ponedjeljka, smeta mi ugovor 24 mjeseca.
Logosoft: nema ugovora, imaju snimalicu sedam dana untrag, više HD programa ali nemaju samo jedan dječji program koji baš tražim, nema ugovora?, ...čekam neke ponude za jesene . Hoće li šta mijenajti kad ih preuzeo Mtel - na kojem ja nisam.
- MTV
#7128 Re: Logosoft ALL ABOUT
O preuzimanju to je mahalski nivo. Ja sam 2 godine na Trio Lighta sretnim slucajem dobio za osnovni HD resiver umjesto SD, jos jedan imam HD kojeg placam 9.34 s PDV-om. Ukupno je 53 s PDV, i makar jos par maraka s telefonom. Za tebe ako ti treba telefon je Trio paket gdje je ukljuceno 15 KM telefon. www.lol.ba na onu cijenu dodaj na paket + 8 KM za HD resiver + PDV. Sta reci nego da sam prezadovoljan njima. Nemas ugovora pa probaj ih makar na mjesec pored analogne HS. Ovo je sve digitalno jer je IPTV. Nije im azurna stranica gdje je spisak kanala jer fali b92, viasat HD, par timeshift kanala = 199 ih ja imam.rimac wrote:Potreban mi je puni paket usluga: digitalna tv, internet i telefon. Molim pomoć konačna odluka:
Koji ti fali crtani kanal? Da nije CN. Nickelodeon je bolji jer je sinkroniziran na hrvatski. Mislim da ima nekih 24 HD kanala.
Na jesen moze biti koji MB vise u paketu i jos po koji SD i HD kanal ali nisam siguran.
P.S. Reci im da sam te ja poslao da dobijem mjesec djabe.
- rimac
#7129 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dječji RTL Kockica - odličnih edukativnih sadržaja za školsku djecu.MTV wrote:O preuzimanju to je mahalski nivo. Ja sam 2 godine na Trio Lighta sretnim slucajem dobio za osnovni HD resiver umjesto SD, jos jedan imam HD kojeg placam 9.34 s PDV-om. Ukupno je 53 s PDV, i makar jos par maraka s telefonom. Za tebe ako ti treba telefon je Trio paket gdje je ukljuceno 15 KM telefon. http://www.lol.ba na onu cijenu dodaj na paket + 8 KM za HD resiver + PDV. Sta reci nego da sam prezadovoljan njima. Nemas ugovora pa probaj ih makar na mjesec pored analogne HS. Ovo je sve digitalno jer je IPTV. Nije im azurna stranica gdje je spisak kanala jer fali b92, viasat HD, par timeshift kanala = 199 ih ja imam.rimac wrote:Potreban mi je puni paket usluga: digitalna tv, internet i telefon. Molim pomoć konačna odluka:
Koji ti fali crtani kanal? Da nije CN. Nickelodeon je bolji jer je sinkroniziran na hrvatski. Mislim da ima nekih 24 HD kanala.
Na jesen moze biti koji MB vise u paketu i jos po koji SD i HD kanal ali nisam siguran.
P.S. Reci im da sam te ja poslao da dobijem mjesec djabe.
- MTV
#7130 Re: Logosoft ALL ABOUT
Aha mislim da ce doci uskoro jer je skoro svi imaju. A MOZDA dodje i RTL Plus. Spori su sto se tice tih hr kanala, jer smo se malo nacekali RTL2 ali je ipak dosao.
-
Sakazulu
#7131 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sve objašnjeno od čike iznad stoji. Dakle, ako već si cjepidlaka uzmi uporedo na mjesec i testiraj. Snimalica, više neradi nego što radi, ali ako si tatamata zvekneš torrente i eto ga!
PS
Ja sam te poslao ako ko pita

PS
Ja sam te poslao ako ko pita
-
Dzontra_Volta
#7132 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šta će vam taj RTL Plus? Ja sam ga imao ranije na MojaTV, kanal niđe veze. To je za one koji nemaju obični RTL i RTL 2. Program počinje nekad kasno popodne i emituju se reprize emisija sa RTL i RTL 2.
- afannedim
#7133 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tačno tako bezveze kanal, još se uvijek emitira talk šou Sanje Doležal, gori od našeg FTV-aDzontra_Volta wrote:Šta će vam taj RTL Plus? Ja sam ga imao ranije na MojaTV, kanal niđe veze. To je za one koji nemaju obični RTL i RTL 2. Program počinje nekad kasno popodne i emituju se reprize emisija sa RTL i RTL 2.
- MTV
#7134 Re: Logosoft ALL ABOUT
Doticni RTL Plus pocinje mu program oko 12. Nije namijenjen za one koji nemaju RTL i RTL 2 nego daje reprize popularnih emisija od prije 10 godina kad je startao RTL (2004). Retro manija, sanja, mjenjacnica, vecera za 5, koledica, CSI prva druga sezona, neka spanska serija. Pa nisam trazio rtv novi pazar, kakanj, jablanica. Ako mozemo imati 1585 sportskih, 983 folk kanala sto nebi imali i taj RTL Plus. Meni licno je nidje veze pink extra i pink plus pa negovorim sta ce tu. I ako imamo 43 pink-a sto nebi imali i 4 RTL-a. I CMC da vrate. I Balkaniku. I Prvu. I mezzo.afannedim wrote:Tačno tako bezveze kanal, još se uvijek emitira talk šou Sanje Doležal, gori od našeg FTV-aDzontra_Volta wrote:Šta će vam taj RTL Plus? Ja sam ga imao ranije na MojaTV, kanal niđe veze. To je za one koji nemaju obični RTL i RTL 2. Program počinje nekad kasno popodne i emituju se reprize emisija sa RTL i RTL 2.![]()
![]()
![]()
A da negovorim o novoj-samo im valjaju vijesti.
Ili nam mozda treba vise sportskih, folk ili mozda vjerskih kanala. I cijena RTL Plusa nije bogu pod odoblake itd. Slika RTL Plusa je ULTRA HD kakva je na FTV. Ti nemoj mene pogresno shvatiti ali moje misljenje je tako. I nije mi jasno sto kad neko pita nesto ili da naprosto prijedlog odma drvlje i kamenje po njemu kao da je ubio nekog. To je na ovoj temi, onoj itd. To je moje misljenje i toliko od mene. LP
- afannedim
#7135 Re: Logosoft ALL ABOUT
MTV wrote:Doticni RTL Plus pocinje mu program oko 12. Nije namijenjen za one koji nemaju RTL i RTL 2 nego daje reprize popularnih emisija od prije 10 godina kad je startao RTL (2004). Retro manija, sanja, mjenjacnica, vecera za 5, koledica, CSI prva druga sezona, neka spanska serija. Pa nisam trazio rtv novi pazar, kakanj, jablanica. Ako mozemo imati 1585 sportskih, 983 folk kanala sto nebi imali i taj RTL Plus. Meni licno je nidje veze pink extra i pink plus pa negovorim sta ce tu. I ako imamo 43 pink-a sto nebi imali i 4 RTL-a. I CMC da vrate. I Balkaniku. I Prvu. I mezzo.afannedim wrote:Tačno tako bezveze kanal, još se uvijek emitira talk šou Sanje Doležal, gori od našeg FTV-aDzontra_Volta wrote:Šta će vam taj RTL Plus? Ja sam ga imao ranije na MojaTV, kanal niđe veze. To je za one koji nemaju obični RTL i RTL 2. Program počinje nekad kasno popodne i emituju se reprize emisija sa RTL i RTL 2.![]()
![]()
![]()
A da negovorim o novoj-samo im valjaju vijesti.
Ili nam mozda treba vise sportskih, folk ili mozda vjerskih kanala. I cijena RTL Plusa nije bogu pod odoblake itd. Slika RTL Plusa je ULTRA HD kakva je na FTV. Ti nemoj mene pogresno shvatiti ali moje misljenje je tako. I nije mi jasno sto kad neko pita nesto ili da naprosto prijedlog odma drvlje i kamenje po njemu kao da je ubio nekog. To je na ovoj temi, onoj itd. To je moje misljenje i toliko od mene. LP
Potpisujem i ja bih zbog malca RTL Kockicu,nema šta drvlje i kamenje svako ima pravo iznijeti svoje želje. nema ljutnje
- MTV
#7136 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisam ja ni na kog ljut baafannedim wrote:Potpisujem i ja bih zbog malca RTL Kockicu,nema šta drvlje i kamenje svako ima pravo iznijeti svoje želje. nema ljutnje
I nisam u svakom postu spomeno doticni RTL, pa da bude "Vidi onog sa RTL onim" itd. Svoje misljenje sam vec napisao u moru svakakvih kanala 4 RTL nebi nikog "ubila". Inace RTL Kockica je napravila bum u hrvatskoj, u danu su im ona dva tri voditelja postala popularna, nema djeteta koje ih nije upamtilo. Prica u emisiji o 10 godina RTL kaze voditelj da kad ih vide djeca na ulici kazu eno RTL Kockice. Kanal se hvata obicnom antenom u HR (DVB-T). Ima prostora za jos uljepsavanja programske sheme na SUPER TV-u jer nisu ograniceni frekvencijama. Moj prijedlog od 30 - 40 kanala na prijedhotnih 10 stranica bi svak volio vidjet jel tako? Ne radim ni na RTL, ni MTV, TELE2, LOGOSOFTU. (U slucaju da me neko prozove zaposlenikom
-
Sakazulu
#7137 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma sve si u pravu. Ubiše neke normalne kanale, neću reći odlične, ali uleti neki A1... sad već očekujem i A2... pa sve do A4. Ja vjerujem da LOL može tačno vidjeti u svakom satu koliko se koji kanal gleda i na osnovu te statistike nešto brisati iz šeme. Jer ne vjerujem da A1 i slične kanale gleda više od 3% korisnika. Ali eto ne moraju ih ni brisati, ali barem dajte neki dobar balans i za nas koji gledamo nešto drugo.
- TheWatcher
#7138 Re: Logosoft ALL ABOUT
imam priliku preci na logosoft ( tv i net bez telefona ) pa me zanima miisljenje o kvaliteti postojecih korisnika.inace sada koristim analognu hs-a i adsl od telecoma.hvala 
-
febo_acm
#7139 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam godinama bio na LOL i oni su definiivno imali najbolju uslugu za moj pojam. Sada sam se preselio i nazalost u mojoj ulici ih nema. Da ima, odmah bi ih zvao.
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
- MTV
#7140 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma prijedji, prije 3 god sam samo koristio alfa internet od logosoft samo mi je bilo sporo kad pukne optika back up ako se tako kaze i kablovsku HS mada su bili skoro svi digitalni otkljucani. God. kasnije sve objedinio u trio light i preporodio seTheWatcher wrote:imam priliku preci na logosoft ( tv i net bez telefona ) pa me zanima miisljenje o kvaliteti postojecih korisnika.inace sada koristim analognu hs-a i adsl od telecoma.hvala
-
Sakazulu
#7141 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma đečeš ga ti slat, kad je mene prvog pitao preko PM, ali greškom postao poruku 
Mislim da jedino još južnokorejski net je ispred LOL-a, tako da ne znam šta se dvoumiš da li da pređeš na net koji ima opseg 1.6 Tb/sec! I naravno, kad budeš prijavio usput ih pitaj kad će vrnuti CMC?
Mislim da jedino još južnokorejski net je ispred LOL-a, tako da ne znam šta se dvoumiš da li da pređeš na net koji ima opseg 1.6 Tb/sec! I naravno, kad budeš prijavio usput ih pitaj kad će vrnuti CMC?
- semirsar
#7142 Re: Logosoft ALL ABOUT
TheWatcher wrote:imam priliku preci na logosoft ( tv i net bez telefona ) pa me zanima miisljenje o kvaliteti postojecih korisnika.inace sada koristim analognu hs-a i adsl od telecoma.hvala
@TheWatcher,Sakazulu wrote:Ma đečeš ga ti slat, kad je mene prvog pitao preko PM, ali greškom postao poruku
Ovo podvuceno ti je pod obavezno!
P.S. Slobodno se prijavi na LOL, ako ne bude valjalo, uvijek se mo's odjaviti kad ti je cejf bez ikakve nadoknade
- afannedim
-
febo_acm
#7144 Re: Logosoft ALL ABOUT
Idete li prema Stupu?
- TheWatcher
#7146 Re: Logosoft ALL ABOUT
jos jedno pitanje vezano za instalaciju.da li ona prolazi kroz telefonsku paricu telefona ili ide pored nje 
-
Sakazulu
#7147 Re: Logosoft ALL ABOUT
E moj drug to je najprljaviji dio uvođenja LOL usluga. Da mi je neko pričao ne bih nikad povjerovao. Inače ne ide nikakva instalacija, jer sve piči preko postojeće tel instalacije. I samo šteknu u uređaje žice. Poslije ako redovno neplaćaš isključe, dođu i ištemaju i tu postojeću žicu, ali ti ostave hd tv uređajTheWatcher wrote:jos jedno pitanje vezano za instalaciju.da li ona prolazi kroz telefonsku paricu telefona ili ide pored nje
Nego šalu na stranu, zar još nisi uveo? TRČIIIII!
- TheWatcher
#7148 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sakazulu wrote:E moj drug to je najprljaviji dio uvođenja LOL usluga. Da mi je neko pričao ne bih nikad povjerovao. Inače ne ide nikakva instalacija, jer sve piči preko postojeće tel instalacije. I samo šteknu u uređaje žice. Poslije ako redovno neplaćaš isključe, dođu i ištemaju i tu postojeću žicu, ali ti ostave hd tv uređajTheWatcher wrote:jos jedno pitanje vezano za instalaciju.da li ona prolazi kroz telefonsku paricu telefona ili ide pored nje
Nego šalu na stranu, zar još nisi uveo? TRČIIIII!
pitam iz razloga jer me zanima moze li to smetati telefonu jer ne mislim uvoditi njihov tel
-
Aziz_T
#7149 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pozdrav svima,
I ja cu ako Bog da postati pretplatnik Logosofta od Septembra.
Interesuje me kakva je situacija sa kasnjenjem placanja racuna prema njima, jer kod mene plata zna dosta kasniti pa se moze desiti da im dugujem jedan mjesec.
Cuo sam da ukoliko se ne plati racun 7-10 dana nakon dospjeca racuna, odmah te iskljuce.
Koliko je ovo istina? Zna li iko?
Poz
I ja cu ako Bog da postati pretplatnik Logosofta od Septembra.
Interesuje me kakva je situacija sa kasnjenjem placanja racuna prema njima, jer kod mene plata zna dosta kasniti pa se moze desiti da im dugujem jedan mjesec.
Cuo sam da ukoliko se ne plati racun 7-10 dana nakon dospjeca racuna, odmah te iskljuce.
Koliko je ovo istina? Zna li iko?
Poz
- Qler
#7150 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam davno, davno, platio mjesec unaprijed, i sad sam miran.