Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ado-šampion

#6851 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

ado-šampion wrote:Evo i ja prekjucer otkazah MojaTV i uvedoh Logosoft Trio, kao što sam i najavio na ovoj i temi o BH Telecomu. :)

Zasad nemam problema sa slikom, ton ponekad prekine na BHT HD ali nista strasno, gotovo se ni ne primijeti.

Nisam zadovoljan HD kanalima, ne vidim neku razliku izmedju HD i SD da budem iskren. Do TVa nije jer je primjetno bolja slika na nekim 720p ripovima koje imam, nego na ovim HD kanalima, koji bi trebali biti minimum 720i. Na TVu mi daje info da od STBa dobiva 576i signal. Na MojaTV je dobivao 1080p. Postoji li neki način da ovo promijenim? Sinoc sam pokusao naci na STBu i nisam uspio. Ne znam koliko sam smijem dirati, jer su me jucer napali sto sam dirao postavke rutera (covjek ga stavio u bridge mod :? ).
Zaboravih napisati, STB je Infomir Mag250.
LiP again

#6852 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

ado-šampion wrote:Evo i ja prekjucer otkazah MojaTV i uvedoh Logosoft Trio, kao što sam i najavio na ovoj i temi o BH Telecomu. :)

Zasad nemam problema sa slikom, ton ponekad prekine na BHT HD ali nista strasno, gotovo se ni ne primijeti.

Nisam zadovoljan HD kanalima, ne vidim neku razliku izmedju HD i SD da budem iskren. Do TVa nije jer je primjetno bolja slika na nekim 720p ripovima koje imam, nego na ovim HD kanalima, koji bi trebali biti minimum 720i. Na TVu mi daje info da od STBa dobiva 576i signal. Na MojaTV je dobivao 1080p. Postoji li neki način da ovo promijenim? Sinoc sam pokusao naci na STBu i nisam uspio. Ne znam koliko sam smijem dirati, jer su me jucer napali sto sam dirao postavke rutera (covjek ga stavio u bridge mod :? ).
Ne moze ni na jednom provajderu biti bolja HD slika od LOL-a, a razlog je jednostavan - nema kompresije.

Kad se upali STB idi u meni i spucaj reset, pa onda vidi da li ce ti se ucitati u max rezoluciji... to kod mene pomaze. :)

Ima i u meniju varijanta da se to podesi, ali nisam to cackao kada je tvoj resiver u pitanju, pa mozda sacekaj @zilog da se javi, ili zvrkni LOL-ovce. :D
ado-šampion

#6853 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

LiP again wrote: Ne moze ni na jednom provajderu biti bolja HD slika od LOL-a, a razlog je jednostavan - nema kompresije.

Kad se upali STB idi u meni i spucaj reset, pa onda vidi da li ce ti se ucitati u max rezoluciji... to kod mene pomaze. :)

Ima i u meniju varijanta da se to podesi, ali nisam to cackao kada je tvoj resiver u pitanju, pa mozda sacekaj @zilog da se javi, ili zvrkni LOL-ovce. :D
Mah i ja mislim da STB nije dobro setovan i isporucuje 576i sliku. Ne vjerujem da ce reset pomoci jer je vec resetovan jednom, tj. dvaput je covjek dolazio jer je prvi dan sve bilo prestalo sve raditi.

Nazvacu ih danas kad dodjem kuci, jer s mobitela definitivno ne ide, slusam reklame po 5 minuta a telecom obracunava. :D
Insider-BiH

#6854 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Insider-BiH »

Sad je i zvanicno Logosoft dio Mtela
http://www.bih.banke-biznis.com/vijesti ... -logosofta
Praetorious

#6855 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Ма супер, новост да не може бити боља. Од сада иде ћирица на овој теми, ваљда ће тако бити пригодније :D

...

:cry:

Pitam se koje će promjene ova kupovina donijeti, možda ne odmah ali u nekom skorijem periodu ... Valjda će biti i nešta pozitivno, tipa uključna prepaid SIM kartica sa 5 KM prometa mjesečno uz zadržavanje iste cijene paketa :D
Naravno ... šala ... od tako nečega bi im otpala ruka ... svi samo uzimaju, niko ne daje ...
MTV

#6856 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Insider-BiH wrote:Sad je i zvanicno Logosoft dio Mtela
http://www.bih.banke-biznis.com/vijesti ... -logosofta
Ne bi me sada cudilo da klix, avaz, teve.ba itd kopiraju ovu istu vijest, bez i jedne nove recenice :D
Praetorious wrote: Pitam se koje će promjene ova kupovina donijeti, možda ne odmah ali u nekom skorijem periodu ... Valjda će biti i nešta pozitivno, tipa uključna prepaid SIM kartica sa 5 KM prometa mjesečno uz zadržavanje iste cijene paketa :D
Naravno ... šala ... od tako nečega bi im otpala ruka ... svi samo uzimaju, niko ne daje ...
Ili kad bi dali pretplatu nekog top smartphona u okviru onog najskupljeg trio paketa, a za ove druge uz neku minimalnu cijenu.
PS: Nevjerujem dok to nebude pisalo na www.lol.ba ili www.mtel.ba :D
ado-šampion

#6857 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

ado-šampion wrote:
LiP again wrote: Ne moze ni na jednom provajderu biti bolja HD slika od LOL-a, a razlog je jednostavan - nema kompresije.

Mah i ja mislim da STB nije dobro setovan i isporucuje 576i sliku. Ne vjerujem da ce reset pomoci jer je vec resetovan jednom, tj. dvaput je covjek dolazio jer je prvi dan sve bilo prestalo sve raditi.

Nazvacu ih danas kad dodjem kuci, jer s mobitela definitivno ne ide, slusam reklame po 5 minuta a telecom obracunava. :D
Napravio sam. Eh ovo jeste HD. :)

Ako kome bude trebalo, treba ici Menu -> Ostalo -> Reset, pa prije nego sto se prikaze slika pritiskati Set na daljinskom da bi se doslo do postavki STBa. Onda kad se prikaze meni za postavke ici Video -> Video mode -> 1080p-50.

Oni valjda ostave to na 576i valjda da sacuvaju bandwith, ali mislim da je posteno da se to kaze korisniku, posebno kad vidis TV od 42 inca. :S
Sakazulu

#6858 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ako kome bude trebalo, treba ici Menu -> Ostalo -> Reset, pa prije nego sto se prikaze slika pritiskati Set na daljinskom da bi se doslo do postavki STBa. Onda kad se prikaze meni za postavke ici Video -> Video mode -> 1080p-50.

Oni valjda ostave to na 576i valjda da sacuvaju bandwith, ali mislim da je posteno da se to kaze korisniku, posebno kad vidis TV od 42 inca. :S

Da li se ovim resetom pokvari 'moj' raspored kanala i slične postavke?
MTV

#6859 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote: Da li se ovim resetom pokvari 'moj' raspored kanala i slične postavke?
Koliko ja znam tvoja lista kanala se pokvari ako ides: MENU - TV - Uredjenje kanala - zuto dugme (resetiraj listu) i MENU - POSTAVKE - POCETNE POSTAVKE, ali nemam taj resiver pa neznam, nebi trebalo.
Sakazulu

#6860 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nama su isporučili Airties. Gdje je ovdje taj meni da vidim postavke?
ado-šampion

#6861 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Sakazulu wrote:

Da li se ovim resetom pokvari 'moj' raspored kanala i slične postavke?
Mislim da ne bi trebalo jer je to obicni restart uredjaja, kao da ga iskljucis iz struje.
Sakazulu

#6862 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

I nema SET tipke...
semirsar

#6863 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Sakazulu wrote:I nema SET tipke...
Ima l' Menu? :mrgreen:
Sakazulu

#6864 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

semirsar wrote:
Dok me ismijavaš, smij se :)

Nego pitam za SET... jer je čovjek gore u postu naveo drugu marku STB-a, i naveo putanju: meni+ostalo+reset i onda dugme SET na daljincu... E to nema!
semirsar

#6865 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Sakazulu wrote:
semirsar wrote:
Dok me ismijavaš, smij se :)

Nego pitam za SET... jer je čovjek gore u postu naveo drugu marku STB-a, i naveo putanju: meni+ostalo+reset i onda dugme SET na daljincu... E to nema!
Ma nije mi bila namjera, sorry :mrgreen:
Ovaj gore nesto okolokole is'o... ja to davno skontah, samo ugasim i upalim receiver, dok se on budi, ja mu dirkam dugme, menu... i VOILA :mrgreen:
P.S. Da te ne zbunim jos vise, kod mene je Amino 130M :skoljka: :mrgreen:
Sakazulu

#6866 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Neće MENU a ni meni da pokrene advanced setup...
ado-šampion

#6867 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Princip bi trebao da je isti kod svih uredjaja, dakle restart na bilo koji nacin (odabirom iz menija, gasenjem uredjaja, ...) i onda pritiskati dugme kojim se ulazi u postavke uredjaja. Imate marku i model STBa pa potrazite po google ima sigurno neki pdf manual.

Ako je komplikovano, imate podrsku...
coolkid

#6868 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Poslušao savjet od ado-šampion,slika fantastična.Samo mi se sad pritiskm na menu sve postavke prebacile ulijevu stranu i smanjila njihova veličina,kako povećati to?
ado-šampion

#6869 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

coolkid wrote:Poslušao savjet od ado-šampion,slika fantastična.Samo mi se sad pritiskm na menu sve postavke prebacile ulijevu stranu i smanjila njihova veličina,kako povećati to?
Garant si dirao onu postavku graphic resolution ispod video mode. :D I ja sam bio poletio. :-)

Vrati graphic resolution na najmanju vrijednost, 720 x nesto, to se odnosi samo na grafiku unutar STBa, nema veze s prikazom slike.
MTV

#6870 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Jel to samo za Mag, a jel to moze kod AirTies? Inace slika je 1080i.
kanjon

#6871 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kanjon »

Jel ikom jos internet dosta sporiji nego inace? Prije mi bude do 14 mbps kad mjerim na speedtestu, sad jedva 6-7...
Praetorious

#6872 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Kod mene ne radi snimalica na HRT1, a treba mi bukvalno samo 5 minuta današnjeg programa ... Na LoL-u malo-malo pa nešta ode u helać. Možda to m:tel jednom popravi ...
ado-šampion

#6873 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

MTV wrote:Jel to samo za Mag, a jel to moze kod AirTies? Inace slika je 1080i.
Mislim da moze, ali nemas potrebe. Ionako je maksimum sto ti mogu isporuciti 1080i.
MTV

#6874 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

ado-šampion wrote:
MTV wrote:Jel to samo za Mag, a jel to moze kod AirTies? Inace slika je 1080i.
Mislim da moze, ali nemas potrebe. Ionako je maksimum sto ti mogu isporuciti 1080i.
Hvala, ma ja sam nesto pokusavao ali nemere :)

Nekad jednostavno snimalica ne snimi, ima rupe od 5 minuta pa i do sat i po..
Intelinside

#6875 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Intelinside »

Opet nema PINK PAKETA,RTS1,RTS2,B92 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U ČEMU JE PROBLEM NIJE MI JASNO ???!!!
Post Reply