Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
LiP again

#6626 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Ovo je apsolutno istinito i za godinu dana ce prodaja biti okoncana. Ko je pratio ekspoze Vucica, ovo je prioritet i nema nikakvog razloga da se ne zavrsi pozitivno.

Tako da, ukoliko su tacne informacije o prodaji LOL-a, ili samo njegovog udjela, to znaci da ce preko njega uplivati neki gigant u BiH, vidjecemo koji... Švabe najvjerovatnije. ;-)
neki

#6627 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Mislim da bi u slucaju da ga preuzme njemacki T-com, morali prodati mtel nekom drugom jer je T-com kroz Eronet vec prisutan u BiH, a po zakonima BiH ne moze imati vlasnicku strukturu u dva operatera..
LiP again

#6628 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

neki wrote:Mislim da bi u slucaju da ga preuzme njemacki T-com, morali prodati mtel nekom drugom jer je T-com kroz Eronet vec prisutan u BiH, a po zakonima BiH ne moze imati vlasnicku strukturu u dva operatera..
Valjda bi logicnije bilo da prodaju svoj udio u Eronetu? :D Ili da prebace vlasnistvo na drugi nacin, danas je to bar jednostavno, posebno u buranija zemljama. :-D
jastuk1

#6629 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

LiP again wrote:
neki wrote:Mislim da bi u slucaju da ga preuzme njemacki T-com, morali prodati mtel nekom drugom jer je T-com kroz Eronet vec prisutan u BiH, a po zakonima BiH ne moze imati vlasnicku strukturu u dva operatera..
Valjda bi logicnije bilo da prodaju svoj udio u Eronetu? :D Ili da prebace vlasnistvo na drugi nacin, danas je to bar jednostavno, posebno u buranija zemljama. :-D
Sad mi samo reci KO, KO, KO će od njih kupit udio u Eronetu?!?!?! Niko nije toliko lud.

Danas baš nije jednostavno jer je gotovo nemoguće utvrditi stvarnu vrijednost jer naravno masa pod-usluga s jedne strane smanjuje prihode, dok masa drugih s druge strane povećava. Teška jednačina.

A buranija zemlje pogotovu nisu interesantne velikim igračima jer je cijena kupovine povelika u odnosu na potencijalnu korist/dobit. Jedino ako je cilj prodati u bescjenje. I dampingu cjena usluga je svakako došao kraj.

Konsolidacija jeste neminovna, ali ako neko očekuje još i dalja pojeftinjenja telekom usluga, kao što je to bio slučaj do sad, grdno se vara. Što se dampingovalo, gampingovalo se. Zadnji potez telemacha i uvođenje nekih novih ali skupljih paketa potvrđuje činjenicu da su cijene telekom usluga prošle godine dodirnule dno i u naradnom periodu mogu samo rasti.
karanana

#6630 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

a da li bi bilo zainteresiranih za kupovinu mtela ako bi ga t-com morao prodati po preuzimanju telekoma srbije? mozda turci uzmu mtel. to ne bih volio da turchini na taj nacin postanu i vlasnici lol-a.
Sakazulu

#6631 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Eto ako uleti stranac među nas 'zastranjene'... možda uskoro bude na godišnjem nivou ili uz neki potpis ugovora na 1 ili 2 godine neki paket kupovine računara, mobitela itd., uz LOL usluge. Da ne kažem dijele džaba da korisnici ostanu gdje jesu!
LiP again

#6632 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

jastuk1 wrote:
LiP again wrote:
Sad mi samo reci KO, KO, KO će od njih kupit udio u Eronetu?!?!?! Niko nije toliko lud.

Danas baš nije jednostavno jer je gotovo nemoguće utvrditi stvarnu vrijednost jer naravno masa pod-usluga s jedne strane smanjuje prihode, dok masa drugih s druge strane povećava. Teška jednačina.

A buranija zemlje pogotovu nisu interesantne velikim igračima jer je cijena kupovine povelika u odnosu na potencijalnu korist/dobit. Jedino ako je cilj prodati u bescjenje. I dampingu cjena usluga je svakako došao kraj.

Konsolidacija jeste neminovna, ali ako neko očekuje još i dalja pojeftinjenja telekom usluga, kao što je to bio slučaj do sad, grdno se vara. Što se dampingovalo, gampingovalo se. Zadnji potez telemacha i uvođenje nekih novih ali skupljih paketa potvrđuje činjenicu da su cijene telekom usluga prošle godine dodirnule dno i u naradnom periodu mogu samo rasti.
Ne, oni ce prodati M:tel, a zadrzati udio u Eronetu. ;-)
:lol:
chakany

#6633 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chakany »

Pozdrav LOL-ovci,
zanima me da li na BBC Entertainment-u imate prevod na srpski jezik?
Ja sam korisnik HS-a, pa me zanima, pošto mi danima nemam prevod.
Unaprijed zahvalan.
afannedim

#6634 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

chakany wrote:Pozdrav LOL-ovci,
Unaprijed zahvalan.
Nema ni kod nas na LOL-u, nekoliko dana.
sarajlija1971

#6635 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by sarajlija1971 »

Prekida li i Vama internet? Zadnjih 1-2 sata?
chakany

#6636 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chakany »

afannedim wrote:
chakany wrote:Pozdrav LOL-ovci,
Unaprijed zahvalan.
Nema ni kod nas na LOL-u, nekoliko dana.
Navodno sam saznao od jednog korisnika kako BBC Entertainment više nema prevoda zato što je Telekom Srbija raskinuo ugovor i ne prevodi više sadržaj za njihovo tržište.
E sad, koliko je to tačno ne znam, ali eto dok se priča, tačno je.
Šteta, bilo je super serija tamo.
EmiRem

#6637 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by EmiRem »

Samo da kažem da je... ja i ovaj lol i njihovu podršku. 3 dana mi ne radi ništa zovem ih stalno sve Doce Doce a nigdje nikog. Čitav vikend bez TV a i interneta. A kad je isključit tu su tačni u minut. Nažalost živim u propaloj državi i iako ih zamijenim mogu samo na gore. FUJ

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sakazulu

#6638 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

A ako će ti biti lakše nama radi. Ali, vikend, praznik.... nije ni čudo da pizdiš a njih nema.
smijesni_ste

#6639 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

sarajlija1971 wrote:Prekida li i Vama internet? Zadnjih 1-2 sata?
Meni prekida, ali začudio bih se da je drugačije.... :roll:
semirsar

#6640 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

smijesni_ste wrote:
sarajlija1971 wrote:Prekida li i Vama internet? Zadnjih 1-2 sata?
Meni prekida, ali začudio bih se da je drugačije.... :roll:
Ja se ne cudim, meni fakat nikakvih problema, Dobrinja je u pitanju.
smijesni_ste

#6641 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Ma nisam ja ni rekao da je svima loše već da sam ja lično se već navikao na razna sr*** od dotičnih....
semirsar

#6642 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

smijesni_ste wrote:Ma nisam ja ni rekao da je svima loše već da sam ja lično se već navikao na razna sr*** od dotičnih....
Ne trebas se navikavati, naprotiv, trazi da to srede.
lajkujMe

#6643 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

A jbg druze strpi se, zadesilo te da bas ti cekas.... Ja sam imao problem s telefonom od njih, prijavio kvar pokusali preko telefona uraditi jednostavne popravke nije uspjelo, u roku od 2 sata kuca mi tehnicar na vrata, dobar dan ja sam iz LOL'a prijavili ste kvar? Ja se isfuro majke mi to mi ostalo u sjecanju kao jedna vrlo pozitivna stvar.
smijesni_ste

#6644 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Ma ok je ovo je kratkotrajno nešto bilo, sredili su(valjda)...nego hoću reći svašta sam doživio u ovih 10 godina koliko sam kod njih :D...
EmiRem

#6645 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by EmiRem »

Samo da kažem da su lolovci najveći pakasi i da sam potpuno promijenio mišljenje o njima. Ništa mi ne radi od petka zvao sam ih 5 hiljada puta i sve je Eto nas eto nas da bi danas nakon sto sam popizdio i rekao da više neću da čekam rekli mi da sutra nazovem njihovog šefa Alisa i prijavim problem jer oni ne znaju zašto do sada nije riješen. Ko da mene boli k.... za šefa I njihove unutrašnje probleme meni ništa 4 dana ne radi i da opet sutra čekam. I da., račun je danas uredno stigao i mogu ga zabiti sebi u guzicu. FUJ FUJ FUJ. SVAKA VAM CAST

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
TwistedX

#6646 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Kod mene 2 dana evo sad radi sad ne radi, al kompletna usluga. Sad sam zvao i kazu nije problem u mrezi, nemaju ona problema sa mrezom na ovom podrucju. Kolega u istoj zgradi i isti problem ima...
King_Kenny

#6647 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by King_Kenny »

Skoro 4 godine sam kod Logosofta i ne mogu im zamjeriti neazurnost. Zadnjih dana imao sam problem sa slikom na HD kanalima. U cetvrtak prijavio, danas dosli i promijenili modem. Sve funkcionira.
Sakazulu

#6648 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

King_Eric wrote:Skoro 4 godine sam kod Logosofta i ne mogu im zamjeriti neazurnost. Zadnjih dana imao sam problem sa slikom na HD kanalima. U cetvrtak prijavio, danas dosli i promijenili modem. Sve funkcionira.
Koji si modem dobio?

PS
Servisni radovi na xDSL mreži na dan 07.05.2014
Ovim putem obavještavamo sve korisnike na području grada Sarajeva da će se na dan 07.05.2014.godine u periodu od 04:00-08:00 izvoditi servisni radovi na održavanju xDSL mreže. U pomenutom terminu su mogući kratkotrajni prekidi u pružanju xDSL baziranih usluga.
Ovim putem se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

Iiii + 4 nova kanala :izet:

Vaš LOL Team:)
afannedim

#6649 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Dragi naši korisnici,

Od danas je programska šema SUPER TV-a bogatija za četiri nova kanala. History HD, Travel Channel HD, Disney Channel i Disney Junior postali su novi članovi naše programske šeme.

History HD i Travel Channel HD donose isti sadržaj kao i njihove SD verzije, ali ovog puta jasnije i sa više detalja nego ikada do sada.

Novo proširenje programske šeme najviše će obradovati najmlađe gledatelje za koje smo pripremili dva nova kanala.

Disney Channel je jedan od najpopularnijih kanala za djecu i mlađe tinejdžere. Svojim gledateljima nudi brojne zabavne emisije među kojima su poznati svjetski hitovi, kao i animirana produkcija studija Disney. Kanal je na engleskom jeziku, a lokalizovan je titlovima.

Disney Junior je namijenjen djeci predškolskog uzrasta koji kroz muziku, priče i igru inspiriše djecu da uče i da se zabave. Kanal je na engleskom jeziku i nema titlove.

Dok vi uživate u novim kanalima, mi ćemo se i nastaviti truditi da našu programsku šemu učinimo još boljom (ako je to uopšte moguće).

Vaš LOL tim :)
Sakazulu

#6650 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Što nama koji imamo HD STB ne izbace ove duple kanale u SD formatu? Ovako samo gužva nastaje... Ili barem da na isto mjesto puste signal HD!
Post Reply