Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Naslovnica

#5801 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Opet kažem, nadam se da ovo sa kupovinom LoL od strane bilo koga nije istina.
Ako ga kupujem mtel, nemam nikakvih problema s tim da ostanem kod mtela, dokle god mi nude isto ili bolje nego konkurencija.
Dakle, za svoje pare želim da odaberem ono što mislim da je bolje za mene.
Isto kao što se bruka raje prebacila na mtel mobilnu.
Kada su pare u pitanju, nisam patriota.
edin.h

#5802 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Naprosto, ne mogu da vjerujem :cry:
Last edited by edin.h on 10/03/2014 01:03, edited 1 time in total.
afannedim

#5803 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Nemojte nasjedati na ove price opet kazem Faruk T. nije levat i glup.
Naslovnica

#5804 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

afannedim wrote:Nemojte nasjedati na ove price opet kazem Faruk T. nije levat i glup.
Drug, ne treba biti levat ili glup da bi Faruk prodao LoL.
U datom momentu, ako dobije pravu ponudu, zašto ga ne bi prodao.
Valjda vlasnik i menadžment LoL zna kakva je situacija, da li idu uzlaznom putanjom, da li stagniraju ili su kola krenula nizbrdo, da li gube ili dobijaju na vrijednosti, kakve su im kratkoročne i dugoročne prognoze glede razvoja i profita.
Uz sve ne treba zaboraviti ni konkurenciju, koja ne miruje, dapače.
Prema tome, vlasnik je taj koji će da odluči na osnovu realnih pokazatelja (a ne na osnovu patriotizma - samo će luđak staviti patriotizam ispred profita) da li mu se isplati prodati firmu ili ne.
jastuk1

#5805 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Naslovnica wrote:Opet kažem, nadam se da ovo sa kupovinom LoL od strane bilo koga nije istina.
Ako ga kupujem mtel, nemam nikakvih problema s tim da ostanem kod mtela, dokle god mi nude isto ili bolje nego konkurencija.
Kratkoročno je možda bolje za tebe, ali dugoročno osiromašuješ sebe i druge oko tebe jer će profit od para kojim plaćaš uslugu ići izvan BiH.

Ako nisi patriota kad su pare u pitanju onda si ekonomski vazal i slugan, jer dozvoljavaš da se drugi bogate i troše pare od profita izvan BiH.
Naslovnica

#5806 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

jastuk1 wrote:
Naslovnica wrote:Opet kažem, nadam se da ovo sa kupovinom LoL od strane bilo koga nije istina.
Kratkoročno je možda bolje za tebe, ali dugoročno osiromašuješ sebe i druge oko tebe jer će profit od para kojim plaćaš uslugu ići izvan BiH.

Ako nisi patriota kad su pare u pitanju onda si ekonomski vazal i slugan, jer dozvoljavaš da se drugi bogate i troše pare od profita izvan BiH.
A gdje to gazda LoL-a troši pare od svog profita?!
:lol:
TwistedX

#5807 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Naslovnica wrote:
jastuk1 wrote:

A gdje to gazda LoL-a troši pare od svog profita?!
:lol:
Hahahahah, upravo tako. Sigurno nema kucu ili nesto drugo van BiH. Covjek ne putuje i tako to. Zavezali ga za stolicu i nisu mu ni pasosa izdali :) Dajte ljudi, manite se tih prica. Boli me briga ko je vlasnik sve dok ja imam uslugu na koju sam navikao. Hoce li to biti MTEL, ORANGE Telekom, VIP ili neka iz Ugande kompanija, boli me briga. Samo mi daj uslugu koju placam sada.
Red Wolf

#5808 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Red Wolf »

Pa za tog iz Ugande nije nikakav problem al za mtel vec jeste i to poveci,treba li objasnjavati,naravno da ne treba sve znas
afannedim

#5809 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Kod mene je Kablovska + Digitalana i imam 145 kanala, a načuo sam da ce LOL ostati bez sportkluba, izgleda da se LOL prodao Telekomu Srbije.

;)
Tech-l4 Postovi: 61Pridružen/a: 16/01/2013 14:22Lokacija: Sarajevo

Evo još jednopg o prodaji Lol-a :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Qler

#5810 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Uvijek je pametno da kapital ostane u drzavi. Ako mtel uzme logosotf, sve pare, dobit sve ode u Srbiju i nema ulaganja u BiH... A mtel npr. nece da kupuje mobitele u BiH nego hoce samo iz srbije, nece od nasih dobavljaca... toliko o tome da je svejedno..
The Realist

#5811 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

MTV wrote::shock: :shock: :shock:

Ma vi ste svi totalno izgorili. Sad bi vas sve zamolio da se vratite na teme telemacha, bh telecoma, eroneta, mtela, elte, global neta, txtv, dom kulture (tako se zove neki kabl operater) i xy operatera.

Gore je neko napisao da preuzima 15 MALIH kabl operatera i iptv operatera tj. u bh ima 20 manjih operatera i iptv od LOGOSOFTA. I telemach kad se formirao od bh cable i eloba i jos nekog preuzimanje je trajalo uvrh 6 mjeseci, a da se logosoft preuzima godinu dana pa negradi se sarajevska obilaznica pa da treba produziti jos godinu.

Prije bi rekao da mtel kupuje ask ilidja, HS, MH Company (posto se oni uvijek nesto odvojeno pisu), taj dom kulture (a ponuda u obliku behara i mtv igmana), uglavnom kablovske po nekim selima gdje je pojam asfalta i betona naucna fantastika.
Onako, po čemu je HS manji od Logosofta? Neka se oni ne prodaju nikome :D.
Naslovnica

#5812 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Qler wrote:Uvijek je pametno da kapital ostane u drzavi. Ako mtel uzme logosotf, sve pare, dobit sve ode u Srbiju i nema ulaganja u BiH... A mtel npr. nece da kupuje mobitele u BiH nego hoce samo iz srbije, nece od nasih dobavljaca... toliko o tome da je svejedno..
A ko drži zastupništva za mobitele, gdje su glavne filijale?! ;-) :lol:
Dajte ljudi, uozbiljite se.
TwistedX

#5813 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Red Wolf wrote:Pa za tog iz Ugande nije nikakav problem al za mtel vec jeste i to poveci,treba li objasnjavati,naravno da ne treba sve znas
Sad bi mi trebali pricati o tome "Kako je poceo rad na mom otoku" jer je ocigledno to problem. Patriota jesam za ovu zemlju, ali u tom patriotizmu nema mjesta u tome da mene moja zemlja dere za pare i da drzi neki monopol sto vec i rade. Kad pogledas nase politicare, boli njih briga za nas kako mi zivimo. Oni imaju OPET kuce i po Srbiji i Hrvatskoj i Rusiji i Americi. U sustini gdje ti god patne na pamet. Zasto? Zato sto gleda kako ce Moje pare izvuci i to sto vise, a da oni uzivaju u tome tok se mi ovdje prepucavamo jel telekom iz Srbije ili je iz Ugande. Ja svaki svoj dinar zaradim posteno, za razliku od njih svih i gledam kako cu potrositi taj dinar. Ako je nesto kvalitetnije, bolje i jeftinije to cu i kupiti. A ako se gledamo tog patriotizma za ne koristenje MTEL-a ili ti neke druge kompanije onda treba napraviti opciju usluga gdje ce biti dvije vrste patriota. Jedna da ti stave antenu riblju kost (bez Arene, SK, PINK itd itd ovo je samo primjer kanala koje imaju svi operateri) pa gledaj samo kanale koje mozes uhvatiti i sa slikom kakva jeste (nigdje veze, bolju web kamerom ja napravim) i drugu vrstu patriota kojima je stalo do zemlje ali i do toga kakvu ce uslugu imati, gdje ce biti svi kanali.

Malo je glupo sto pricamo o tome kao sto sam na pocetku rekao "Kako je poceo rad na mom otoku" u ovoj temi umjesto o usluzi koju pruza operater pa koji god da koristimo.
Qler

#5814 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Znaci tebi je isto ako kupi u nokia srbija/hrvatska, nego u nokia BiH?? Isto je hoce li ovdje ljudi zaraditi platu, ili tamo? Isto je hoce li ovdje platiti porez? Hoce li ovdje platiti na kraju kurirskoj slzubi da dostave te telefone, pa da i oni sta zarade? Mogu onda od Nokia-e direktno narucivati? Sto to mtel bas iz Srbije narucuje?

Kontas li ti u cemu je problem? Ili se pravis naivan?
SAID5

#5815 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SAID5 »

Naslovnica wrote:
Qler wrote:Uvijek je pametno da kapital ostane u drzavi. Ako mtel uzme logosotf, sve pare, dobit sve ode u Srbiju i nema ulaganja u BiH... A mtel npr. nece da kupuje mobitele u BiH nego hoce samo iz srbije, nece od nasih dobavljaca... toliko o tome da je svejedno..
Hljeb kad kupis kapital ode van drzave. O vecim stvarima nije potrebno raspravljat.
TwistedX

#5816 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Qler wrote:Znaci tebi je isto ako kupi u nokia srbija/hrvatska, nego u nokia BiH?? Isto je hoce li ovdje ljudi zaraditi platu, ili tamo? Isto je hoce li ovdje platiti porez? Hoce li ovdje platiti na kraju kurirskoj slzubi da dostave te telefone, pa da i oni sta zarade? Mogu onda od Nokia-e direktno narucivati? Sto to mtel bas iz Srbije narucuje?

Znaci ti nisi nista kupio dok si bio na nekom putovanju. U sustini zasto i ides na odmor ili nesto van BiH. Odes ko covjek na Boracko ili u Neum pa se kupaj (primjer). Boli me briga gdje cu pare potrositi ako mi je jeftinije i ako mi je bolji telefon npr od onog koji je proizveden u BiH.

Predlazem svima koji imaju problema sa tim da se onda iskljuce sa svih operatera jer imaju vise od 20 kanala koji su dostupni sirom BiH, jer zasto da placa operateru da bi on onda placao prava za pustanje tih kanala.
jastuk1

#5817 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Naslovnica wrote:
Uozbilji se ti!

Kad se proft ispumpava iz jedne zemlje ta zemlja se osiromašuje. A pošto su telekomunikacije jedna od rijetkih još uvijek profitabilnih privrednih grana ovdje onda je to osirmovašavanje kroz trošenje ili investiranje profita izvan BiH EKSPONENCIJALNO.

I to nema veze sa patriotizmom ili ratom VEĆ SA EKONOMSKIM OPSTANKOM. :!:
Red Wolf

#5818 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Red Wolf »

Qler wrote:Znaci tebi je isto ako kupi u nokia srbija/hrvatska, nego u nokia BiH?? Isto je hoce li ovdje ljudi zaraditi platu, ili tamo? Isto je hoce li ovdje platiti porez? Hoce li ovdje platiti na kraju kurirskoj slzubi da dostave te telefone, pa da i oni sta zarade? Mogu onda od Nokia-e direktno narucivati? Sto to mtel bas iz Srbije narucuje?

zna on to sve,samo se malo pravi naivan
jastuk1

#5819 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

TwistedX wrote:

Znaci ti nisi nista kupio dok si bio na nekom putovanju. U sustini zasto i ides na odmor ili nesto van BiH. Odes ko covjek na Boracko ili u Neum pa se kupaj (primjer). Boli me briga gdje cu pare potrositi ako mi je jeftinije i ako mi je bolji telefon npr od onog koji je proizveden u BiH.

Predlazem svima koji imaju problema sa tim da se onda iskljuce sa svih operatera jer imaju vise od 20 kanala koji su dostupni sirom BiH, jer zasto da placa operateru da bi on onda placao prava za pustanje tih kanala.
Glupo i kratkovidno. Govorimo o profitu nakon plaćanja svih opeativnih troškova. Vlasnici koji nisu iz BiH ispumpavaju profit iz BiH u potpunosti 100 posto, dok ovdašnji vlasnici dobar dio profita troše ovdje, a BHT 90 posto vraća u budžet.

Bolit će te briga kad ti prepolove penziju ili primanja onih koji su na budžetu u porodici. :!:
Qler

#5820 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

TwistedX wrote:

Jesam, kupio sam mnogo stvari dok sam bio van BiH, ali isto tako ako sam u BiH, gledam da kupim ili domace ili od domacih zastupnika. Bitno je da kapital ostaje u drzavi. Od toga prvi ti zavisis, i tvoje i socijalno i zdravstveno i svasta nesto... ali ne, bolje je da pored domacih zastupnika, radnika, hraniti drugu drzavu i njene radnike. Nas ko jebe...
Naslovnica

#5821 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Naručuje iz Srbije zato što je ovlašteni diler Nokia-e za BiH Mobis, hrvatska firma. ;-) :lol:
Oni sa profitom mogu da rade šta god žele, dokle god ovdje plate PDV i daju platu radniku. Tako da je svejedno, jer i ovdje neko ima ko stoji za pultom i prodaje tu Nokia-u.
Prema tome, meni je bitno sačuvati moj džep što više, da se plati PDV državi i da radnici imaju plate na vrijeme.
Niko ti ne brani da naručuješ direktno od Nokia-e, ako ti se isplati.
Kurirska služba postoji, usluga "donesi na vrata" ili već kako se zove. Radi firma iz BiH. :)
TwistedX

#5822 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Ja radim za stranu kompaniju koja ima predstavnistvo ovdje. Zasto, zato sto nema posla ovdje kod nas. Zasto, zato sto nam pokrase politicari. Zasto, zato sto ih boli briga za nas. Zasto, zato sto hoce da stave sebi pare na racun pa kad ih pohapse da im djeca imaju od cega zivjeti a ne mi. Kad se te stvari srede kod nas i kada ja budem mogao raditi u domacoj firmi, e onda mozemo pricati o tome sto vi spominjete.
Naslovnica

#5823 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Qler wrote:
TwistedX wrote:

Jesam, kupio sam mnogo stvari dok sam bio van BiH, ali isto tako ako sam u BiH, gledam da kupim ili domace ili od domacih zastupnika. Bitno je da kapital ostaje u drzavi. Od toga prvi ti zavisis, i tvoje i socijalno i zdravstveno i svasta nesto... ali ne, bolje je da pored domacih zastupnika, radnika, hraniti drugu drzavu i njene radnike. Nas ko jebe...
Čovječe, domaći zastupnici su svi odreda filijale firmi iz Srbije ili Hrvatske.
Prema tome, kompletna priča o patriotizmu nauprot "finansiranju stranih radnika" automatski pada u vodu. 8-)
To da BH Telecom ili neko dugi kupuje mobilne direktno od proizvođača, rako bih svaka čast, to bi imalo učinka. Ali dokle god SVI mobilni operateri kupuju mobline uređaje preko filijala srbijanskih i hrvatskih kompanija, nema tu priče o patriotizmu.
TwistedX

#5824 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Konkretno ide sljedece:

Fabrika - Zastupnik u toj zemlji - shipanje za balkan - MSAN (Hrvatska) - Kimtec (BiH) - BH Telecom - kupac ima svoj Samsung telefon.

I tako je za sve moguce proizvode, samo neke druge firme.
jastuk1

#5825 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

TwistedX wrote:Ja radim za stranu kompaniju koja ima predstavnistvo ovdje. Zasto, zato sto nema posla ovdje kod nas. Zasto, zato sto nam pokrase politicari. Zasto, zato sto ih boli briga za nas. Zasto, zato sto hoce da stave sebi pare na racun pa kad ih pohapse da im djeca imaju od cega zivjeti a ne mi. Kad se te stvari srede kod nas i kada ja budem mogao raditi u domacoj firmi, e onda mozemo pricati o tome sto vi spominjete.
Znači pošto su političari mazohiste, ne rade za nas odnosno rade protiv nas, itd, mi mi onda trebamo isto da radimo protiv nas i pljujemo po sebi i osiromašujemo se i nastojimo svim silama da budemo što bolji ekonomski robovi vlasnicima izvan BiH. Treba da nastavljamo tamo gdje su političari počeli. Sramotno i kobno razmišljanje.

Pored takvih kao što si ti, PRAVA, ALI ONA PRAVA ekonomska propast nam je zagarantovana. I još jednom ne govorimo o operativnim ili nabavnim troškovima to je ok i ne može se sve ovdje nabaviti naravno, već o profitu, o onome što ostaje nakon operativnih i svih drugih troškova, koji strani vlasnici logično ispumpavaju izvan BiH.
Post Reply