Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
neo7

#526 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Mislis prestize ?
zilog

#527 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

neo7 wrote:Mislis prestize ?
Na 6 Mb/s stize, a na nekim prestize i to ISKLJUCIVO na paketima sa obaveznim trajanjem ugovora, koji LOL nema.

Jel' sada dobro?
Radar71

#528 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Radar71 »

Dodaj jos zvjezdicu koju na flatu Lol ima a Telemach nema ;)
zilog

#529 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Radar71 wrote:Dodaj jos zvjezdicu koju na flatu Lol ima a Telemach nema ;)
A ti potrosis toliko da ti je zvjezdica bitna? :lol: :lol: :lol:
neo7

#530 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Lud i ponosan wrote:
neo7 wrote:Mislis prestize ?
Jok bolan, stize, pa ce onda LOL opet pobjeci. Gdje ce da bude uz ove futalje.
Nek se oni takmice ko ce prije :) Bit ce dobro i tebi i meni...
Radar71

#531 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Radar71 »

zilog wrote:
A i ti mjenjas provajdera svaka tri mjeseca pa ti je bitan ugovor na odredjeno vrijem ;-)
zilog

#532 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Radar71 wrote:
zilog wrote:
A i ti mjenjas provajdera svaka tri mjeseca pa ti je bitan ugovor na odredjeno vrijem ;-)
Ja ne mjenjam, ali vidim da je masa raje htjela pobjeci sa ovog sto trazi ugovor na 12 mjeseci.

Kako su samo kukali zadnjih 6 mjeseci i pitali kako se raskida ugovor.
neo7

#533 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Pa cim ti davaoc usluge ne isporucuje ono sto se i on obavezao ugovorom ti mozes raskinuti ugovor bez placanja penala. Ja stvarno nikakada do sada nisam naletio na nekoga ko je bio uskracen za usluge na Telemachu i da nije uspio raskinuti ugovor bez placanja ikakve naknade (dobro, mozda jesu 20KM :mrgreen: )

Znas li ti mozda nekoga da nije uspio raskinuti ugovor a da je nezadovoljan uslugom ?
zilog

#534 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

neo7 wrote:Pa cim ti davaoc usluge ne isporucuje ono sto se i on obavezao ugovorom ti mozes raskinuti ugovor bez placanja penala. Ja stvarno nikakada do sada nisam naletio na nekoga ko je bio uskracen za usluge na Telemachu i da nije uspio raskinuti ugovor bez placanja ikakve naknade (dobro, mozda jesu 20KM :mrgreen: )

Znas li ti mozda nekoga da nije uspio raskinuti ugovor a da je nezadovoljan uslugom ?
Ljudi su tek ovde na forumu shvatili da, uz placanje 20 KM, mogu raskinuti ugovor sa Telemach-om i to tek nakon one havarije ljetos. U pravilu, niko to ne zna i ustrucava se.
Radar71

#535 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Radar71 »

zilog wrote:
Ja ne mjenjam, ali vidim da je masa raje htjela pobjeci sa ovog sto trazi ugovor na 12 mjeseci.

Kako su samo kukali zadnjih 6 mjeseci i pitali kako se raskida ugovor.
Ne bih u dalju bespotrebnu raspravu, na kraju krajeva konkurencija je nesto najbolje sto nas je pogodilo jer svi mi imamo korist od toga.

PozdraV :sax:
Qler

#536 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ja kod LOL-a postujem najvise tehnicku podrsku. Zalosno je da su oni jedini koji imaju podrsku koja radi svoj posao. Ove ostale salabajzere dok dobijes, osijedis. LOL nazoves, kao gospodin, i rijese problem. Dok sam bio na HS-u to je bila patnja, sa Telemachom da ne pricam... Ono sto bi svi trebali da imaju, da se podrazumjeva, jedini LOL ima.
chuchumbamayumbe

#537 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Ja bih da pohvalim tehničku slušbu Bihnet-a.
Kao njihov bivši korisnik imao sam stvarno pozitivna iskustva.
Sada sam na LoL, nisam ih još "vabio", vidjećemo, mada ih svi hvale.
lider

#538 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Bogami i štelekom reagovao na povecanje brzina telemaha. Čeka se potez logosofta :P
karanana

#539 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

Qler wrote:Ja kod LOL-a postujem najvise tehnicku podrsku. Zalosno je da su oni jedini koji imaju podrsku koja radi svoj posao. Ove ostale salabajzere dok dobijes, osijedis. LOL nazoves, kao gospodin, i rijese problem. Dok sam bio na HS-u to je bila patnja, sa Telemachom da ne pricam... Ono sto bi svi trebali da imaju, da se podrazumjeva, jedini LOL ima.
generalno se slazem, s tim da sam par puta nazvao poslije 5 popodne, jer kao podrska radi 24/7, i par puta mi je receno da je radno vrijeme zavrseno i da ce se moj problem pribiljeziti za sutra. i sutra se stvarno ljudi brzo jave, ali eto nije bas 24/7 za rjesavanje problema. mozda je sada drugacije. suchur allahu nisam ih vec neko vrijeme zvao.

treba neko od ovih drugih da uvede kakvo pojacanje u programima pa da se i lol razbudi po tom pitanju jer su i dalje najjaci pa i nece da se pojacavaju.
afannedim

#540 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

aha samo su im cijene fine :-)
iceman2010

#541 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

lider wrote:Bogami i štelekom reagovao na povecanje brzina telemaha. Čeka se potez logosofta :P
Ne vjerujem ja da je Telecom reagovao na potez Telemach-a. Znas kako to ide u Telecom-u i koje su procedure. Za to treba vremena. Prije ce biti da su ovi iz Telemach-a naculi sta se sprema u Telecom-u pa pozurili sa reakcijom, ali svejedno je to tebi i meni. Neka jake konkurencije pa ce nama korisnicima biti bolje.
jastuk1

#542 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Nakon nekoliko mrtvih mjeseci.... :-D

Telemach je sada stvarno razvalio sa novim brzinama, a telekom - pa i nije im baš neko supstantivno povećanje.

Nažalost sada HS i LOL u principu mogu čekati, jer je povećanje na telekomu stvarno minorno.
Svemirco

#543 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

Samo mala remarka što se tiče prebacivanja kanala tj brzine prebacivanja kanala.

Ljudima izgleda nije jasno šta je to IPTV i kako se razlikuje od standardnog digitalnog video prenosa (DVB-Terrestrial, DVB-Cable, DVB-Sattelite). Prenosni mehanizmi su potpuno drugačiji i na njih utiču određena ograničenja u TCP/IP protokolu koji se koristi, veličine paketa, latencije aktivnih dijelova opreme i sl. STB za IP televiziju kakva su MojaTv i SuperTV su pravi mali računari za razliku od dvb prijemnika koji su mnogo primitivniji u dijelu koji se bavi prijemom signala. Kada mijenjate kanale na DVB prijemniku receiver samo mijenja frekvenciju na prijemnom dijelu i dekodira MPEG stream od prvog P framea dok kod je kod IPTV stb uređaja procedura acquiring novog broadcast streama i buffering bitno komplikovaniji dok ne dodje do dekodiranja mpeg streama koji se preko IP mreže prenosi, otud i ta latencija. Ne kažem da može i par milisekundi brže ali vjerovanto na bitno skupljoj opremi i sa strane korisnika i sa strane operatera. Pomiriš se sa tim da šaltanje kanala ne ide kao na analognoj televiziji i onda uživaš.
chuchumbamayumbe

#544 Re: Logosoft ALL ABOUT

Reče mi jaran da su navodno dobili neke nove STB u BH Telecomu, testirali ih, ide sve ko mlijeko, nema kašnjenja. Ne sjećam se ko je proizvođač-
Ako je on slagao mene, i ja lažem vas.
karanana

#545 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

doduse kad smo kod promjene kanala, zadnjih par dana mi se cesto desilo da na primjer hocu da prebacim na espn kanal broj 56. kliknem 56 a ono me prvo baci na 5 - tv1, pa onda na 6 - obn. i tako nekoliko puta dok ne uspijem. a brzo kliknem 5 pa 6, nije da cekam.
afannedim

#546 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

karanana wrote:doduse kad smo kod promjene kanala, zadnjih par dana mi se cesto desilo da na primjer hocu da prebacim na espn kanal broj 56. kliknem 56 a ono me prvo baci na 5 - tv1, pa onda na 6 - obn. i tako nekoliko puta dok ne uspijem. a brzo kliknem 5 pa 6, nije da cekam.
možda i oni šta rade po pitanju tog brzog prebacivanja pa brže prebacuje i meni se to dešava
chuchumbamayumbe

#547 Re: Logosoft ALL ABOUT

karanana wrote:doduse kad smo kod promjene kanala, zadnjih par dana mi se cesto desilo da na primjer hocu da prebacim na espn kanal broj 56. kliknem 56 a ono me prvo baci na 5 - tv1, pa onda na 6 - obn. i tako nekoliko puta dok ne uspijem. a brzo kliknem 5 pa 6, nije da cekam.
O tome i ja govorim.
shin

#548 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by shin »

Mene su zvali strucnjaci iz logosofta da prikljucim TV, mada ovi komentari sa STB-om me odvlace pravo.
karanana

#549 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

shin wrote:Mene su zvali strucnjaci iz logosofta da prikljucim TV, mada ovi komentari sa STB-om me odvlace pravo.
ma nije to tako strasno. ja sam ovdje mozda i najvise opravdanih kritika iz prve ruke imao prema njima, ali opet kazem da su ok i kazem da imaju najbolju ponudu a da su problemi u vecini slucajeva relativno mali.
StupskaBitanga

#550 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

jedva čekam odgovor na ove promjene iz BHT i Telemacha
Sigurno će i LOL dati neke novosti
Post Reply