Logosoft
Moderator: Benq
-
zilog
#527 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na 6 Mb/s stize, a na nekim prestize i to ISKLJUCIVO na paketima sa obaveznim trajanjem ugovora, koji LOL nema.neo7 wrote:Mislis prestize ?
Jel' sada dobro?
- Radar71
#528 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dodaj jos zvjezdicu koju na flatu Lol ima a Telemach nema 
-
zilog
#529 Re: Logosoft ALL ABOUT
A ti potrosis toliko da ti je zvjezdica bitna?Radar71 wrote:Dodaj jos zvjezdicu koju na flatu Lol ima a Telemach nema
- neo7
#530 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nek se oni takmice ko ce prijeLud i ponosan wrote:Jok bolan, stize, pa ce onda LOL opet pobjeci. Gdje ce da bude uz ove futalje.neo7 wrote:Mislis prestize ?
- Radar71
#531 Re: Logosoft ALL ABOUT
A i ti mjenjas provajdera svaka tri mjeseca pa ti je bitan ugovor na odredjeno vrijemzilog wrote:A ti potrosis toliko da ti je zvjezdica bitna?Radar71 wrote:Dodaj jos zvjezdicu koju na flatu Lol ima a Telemach nema![]()
![]()
-
zilog
#532 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja ne mjenjam, ali vidim da je masa raje htjela pobjeci sa ovog sto trazi ugovor na 12 mjeseci.Radar71 wrote:A i ti mjenjas provajdera svaka tri mjeseca pa ti je bitan ugovor na odredjeno vrijemzilog wrote:A ti potrosis toliko da ti je zvjezdica bitna?Radar71 wrote:Dodaj jos zvjezdicu koju na flatu Lol ima a Telemach nema![]()
![]()
Kako su samo kukali zadnjih 6 mjeseci i pitali kako se raskida ugovor.
- neo7
#533 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa cim ti davaoc usluge ne isporucuje ono sto se i on obavezao ugovorom ti mozes raskinuti ugovor bez placanja penala. Ja stvarno nikakada do sada nisam naletio na nekoga ko je bio uskracen za usluge na Telemachu i da nije uspio raskinuti ugovor bez placanja ikakve naknade (dobro, mozda jesu 20KM
)
Znas li ti mozda nekoga da nije uspio raskinuti ugovor a da je nezadovoljan uslugom ?
Znas li ti mozda nekoga da nije uspio raskinuti ugovor a da je nezadovoljan uslugom ?
-
zilog
#534 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ljudi su tek ovde na forumu shvatili da, uz placanje 20 KM, mogu raskinuti ugovor sa Telemach-om i to tek nakon one havarije ljetos. U pravilu, niko to ne zna i ustrucava se.neo7 wrote:Pa cim ti davaoc usluge ne isporucuje ono sto se i on obavezao ugovorom ti mozes raskinuti ugovor bez placanja penala. Ja stvarno nikakada do sada nisam naletio na nekoga ko je bio uskracen za usluge na Telemachu i da nije uspio raskinuti ugovor bez placanja ikakve naknade (dobro, mozda jesu 20KM)
- Radar71
#535 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne bih u dalju bespotrebnu raspravu, na kraju krajeva konkurencija je nesto najbolje sto nas je pogodilo jer svi mi imamo korist od toga.zilog wrote:
Ja ne mjenjam, ali vidim da je masa raje htjela pobjeci sa ovog sto trazi ugovor na 12 mjeseci.
Kako su samo kukali zadnjih 6 mjeseci i pitali kako se raskida ugovor.
PozdraV
- Qler
#536 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja kod LOL-a postujem najvise tehnicku podrsku. Zalosno je da su oni jedini koji imaju podrsku koja radi svoj posao. Ove ostale salabajzere dok dobijes, osijedis. LOL nazoves, kao gospodin, i rijese problem. Dok sam bio na HS-u to je bila patnja, sa Telemachom da ne pricam... Ono sto bi svi trebali da imaju, da se podrazumjeva, jedini LOL ima.
- chuchumbamayumbe
#537 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja bih da pohvalim tehničku slušbu Bihnet-a.
Kao njihov bivši korisnik imao sam stvarno pozitivna iskustva.
Sada sam na LoL, nisam ih još "vabio", vidjećemo, mada ih svi hvale.
Kao njihov bivši korisnik imao sam stvarno pozitivna iskustva.
Sada sam na LoL, nisam ih još "vabio", vidjećemo, mada ih svi hvale.
-
lider
#538 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bogami i štelekom reagovao na povecanje brzina telemaha. Čeka se potez logosofta 
- karanana
#539 Re: Logosoft ALL ABOUT
generalno se slazem, s tim da sam par puta nazvao poslije 5 popodne, jer kao podrska radi 24/7, i par puta mi je receno da je radno vrijeme zavrseno i da ce se moj problem pribiljeziti za sutra. i sutra se stvarno ljudi brzo jave, ali eto nije bas 24/7 za rjesavanje problema. mozda je sada drugacije. suchur allahu nisam ih vec neko vrijeme zvao.Qler wrote:Ja kod LOL-a postujem najvise tehnicku podrsku. Zalosno je da su oni jedini koji imaju podrsku koja radi svoj posao. Ove ostale salabajzere dok dobijes, osijedis. LOL nazoves, kao gospodin, i rijese problem. Dok sam bio na HS-u to je bila patnja, sa Telemachom da ne pricam... Ono sto bi svi trebali da imaju, da se podrazumjeva, jedini LOL ima.
treba neko od ovih drugih da uvede kakvo pojacanje u programima pa da se i lol razbudi po tom pitanju jer su i dalje najjaci pa i nece da se pojacavaju.
- afannedim
#540 Re: Logosoft ALL ABOUT
aha samo su im cijene fine 
-
iceman2010
#541 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne vjerujem ja da je Telecom reagovao na potez Telemach-a. Znas kako to ide u Telecom-u i koje su procedure. Za to treba vremena. Prije ce biti da su ovi iz Telemach-a naculi sta se sprema u Telecom-u pa pozurili sa reakcijom, ali svejedno je to tebi i meni. Neka jake konkurencije pa ce nama korisnicima biti bolje.lider wrote:Bogami i štelekom reagovao na povecanje brzina telemaha. Čeka se potez logosofta
-
jastuk1
#542 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nakon nekoliko mrtvih mjeseci....
Telemach je sada stvarno razvalio sa novim brzinama, a telekom - pa i nije im baš neko supstantivno povećanje.
Nažalost sada HS i LOL u principu mogu čekati, jer je povećanje na telekomu stvarno minorno.
Telemach je sada stvarno razvalio sa novim brzinama, a telekom - pa i nije im baš neko supstantivno povećanje.
Nažalost sada HS i LOL u principu mogu čekati, jer je povećanje na telekomu stvarno minorno.
- Svemirco
#543 Re: Logosoft ALL ABOUT
Samo mala remarka što se tiče prebacivanja kanala tj brzine prebacivanja kanala.
Ljudima izgleda nije jasno šta je to IPTV i kako se razlikuje od standardnog digitalnog video prenosa (DVB-Terrestrial, DVB-Cable, DVB-Sattelite). Prenosni mehanizmi su potpuno drugačiji i na njih utiču određena ograničenja u TCP/IP protokolu koji se koristi, veličine paketa, latencije aktivnih dijelova opreme i sl. STB za IP televiziju kakva su MojaTv i SuperTV su pravi mali računari za razliku od dvb prijemnika koji su mnogo primitivniji u dijelu koji se bavi prijemom signala. Kada mijenjate kanale na DVB prijemniku receiver samo mijenja frekvenciju na prijemnom dijelu i dekodira MPEG stream od prvog P framea dok kod je kod IPTV stb uređaja procedura acquiring novog broadcast streama i buffering bitno komplikovaniji dok ne dodje do dekodiranja mpeg streama koji se preko IP mreže prenosi, otud i ta latencija. Ne kažem da može i par milisekundi brže ali vjerovanto na bitno skupljoj opremi i sa strane korisnika i sa strane operatera. Pomiriš se sa tim da šaltanje kanala ne ide kao na analognoj televiziji i onda uživaš.
Ljudima izgleda nije jasno šta je to IPTV i kako se razlikuje od standardnog digitalnog video prenosa (DVB-Terrestrial, DVB-Cable, DVB-Sattelite). Prenosni mehanizmi su potpuno drugačiji i na njih utiču određena ograničenja u TCP/IP protokolu koji se koristi, veličine paketa, latencije aktivnih dijelova opreme i sl. STB za IP televiziju kakva su MojaTv i SuperTV su pravi mali računari za razliku od dvb prijemnika koji su mnogo primitivniji u dijelu koji se bavi prijemom signala. Kada mijenjate kanale na DVB prijemniku receiver samo mijenja frekvenciju na prijemnom dijelu i dekodira MPEG stream od prvog P framea dok kod je kod IPTV stb uređaja procedura acquiring novog broadcast streama i buffering bitno komplikovaniji dok ne dodje do dekodiranja mpeg streama koji se preko IP mreže prenosi, otud i ta latencija. Ne kažem da može i par milisekundi brže ali vjerovanto na bitno skupljoj opremi i sa strane korisnika i sa strane operatera. Pomiriš se sa tim da šaltanje kanala ne ide kao na analognoj televiziji i onda uživaš.
- chuchumbamayumbe
#544 Re: Logosoft ALL ABOUT
Reče mi jaran da su navodno dobili neke nove STB u BH Telecomu, testirali ih, ide sve ko mlijeko, nema kašnjenja. Ne sjećam se ko je proizvođač-
Ako je on slagao mene, i ja lažem vas.
Ako je on slagao mene, i ja lažem vas.
- karanana
#545 Re: Logosoft ALL ABOUT
doduse kad smo kod promjene kanala, zadnjih par dana mi se cesto desilo da na primjer hocu da prebacim na espn kanal broj 56. kliknem 56 a ono me prvo baci na 5 - tv1, pa onda na 6 - obn. i tako nekoliko puta dok ne uspijem. a brzo kliknem 5 pa 6, nije da cekam.
- afannedim
#546 Re: Logosoft ALL ABOUT
možda i oni šta rade po pitanju tog brzog prebacivanja pa brže prebacuje i meni se to dešavakaranana wrote:doduse kad smo kod promjene kanala, zadnjih par dana mi se cesto desilo da na primjer hocu da prebacim na espn kanal broj 56. kliknem 56 a ono me prvo baci na 5 - tv1, pa onda na 6 - obn. i tako nekoliko puta dok ne uspijem. a brzo kliknem 5 pa 6, nije da cekam.
- chuchumbamayumbe
#547 Re: Logosoft ALL ABOUT
O tome i ja govorim.karanana wrote:doduse kad smo kod promjene kanala, zadnjih par dana mi se cesto desilo da na primjer hocu da prebacim na espn kanal broj 56. kliknem 56 a ono me prvo baci na 5 - tv1, pa onda na 6 - obn. i tako nekoliko puta dok ne uspijem. a brzo kliknem 5 pa 6, nije da cekam.
-
shin
#548 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mene su zvali strucnjaci iz logosofta da prikljucim TV, mada ovi komentari sa STB-om me odvlace pravo.
- karanana
#549 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma nije to tako strasno. ja sam ovdje mozda i najvise opravdanih kritika iz prve ruke imao prema njima, ali opet kazem da su ok i kazem da imaju najbolju ponudu a da su problemi u vecini slucajeva relativno mali.shin wrote:Mene su zvali strucnjaci iz logosofta da prikljucim TV, mada ovi komentari sa STB-om me odvlace pravo.
-
StupskaBitanga
#550 Re: Logosoft ALL ABOUT
jedva čekam odgovor na ove promjene iz BHT i Telemacha
Sigurno će i LOL dati neke novosti
Sigurno će i LOL dati neke novosti