Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vnm

#4776 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vnm »

ljudi ima li jos neko problema sa brzinom navece? sinoc primjetim da je konstantno lose navece u zadnje vrijeme i skontam da testiram danas.

ujutro prije posla, sve odlicno.
dosao sa posla oko 16h, streaming radi super, 1080p tecno bez stopanja, kako twitch.tv tako i youtube, speedtest na frankfurt haman pa perfektan.
maloprije se konektujem, nece ni 480p kako treba, evo sad i na 360p pocelo da stopa na twitch.tv. youtube kad upalim video info prikazuje da ne skida ni sa jednim megabitom a kamoli sa 14 kojih placam. speedtest na frankfurt daje 3 megabita...
serum

#4777 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by serum »

Niko ne odgovara na pitanje šta je sa PINKovima......
Bio kod starog na Bistriku, on ima onaj niDŽe veze HS kablovsku, i imaju sve pinkove....ima dobrih filmova sad zasad, domaćih i stranih.....nije mi jasno zašto i nama ne uključe
Nokian808

#4778 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Pridruzio sam se forumu samo da bih pitao ovo pitanje jer sam vidio da su ovdje aktivni i ljudi iz Logosofta pa bih molio odgovor.
Nedavno sam kupio i renovirao stan na Cengic Villi i nakon provjere vidio sam da su u tom ulazu moguće 3 opcije za triple play: Logosoft, HS kid paketi i BHT moja TV.
Sad je moja dilema šta odabrati i nakon malo računanja Logosoft se izdvojio kao best buy ali još imam dilemu jer koliko vidim Logosoft jedini nema pink paket. Istina, za mene, pink inace predstavlja simbol šunda ali od tih 60 pink kanala, ima i desetak odličnih kanala, pogotovo me je impresioniralo ovih 7-8 filmskih pink kanala npr. onaj Pink premium ima neuporedivo bolje filmove nego bilo koji kanal izuzev HBO.
Da skratim, da li će u kraćem roku Logosoft pustiti tih 60 kanala i dali će isti biti u dodatnom paketu?
ultima_palabra

#4779 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

coolkid wrote:Da li još kod koga ne radi SKPRIME,jer kod mene ne readi skoro čitav dan,nalzim se u Hrasnom?
Nešto piše "iz tehničkih razloga", da li su izgubili prava na njega?
afannedim

#4780 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

ultima_palabra wrote:
coolkid wrote:Da li još kod koga ne radi SKPRIME,jer kod mene ne readi skoro čitav dan,nalzim se u Hrasnom?
Nešto piše "iz tehničkih razloga", da li su izgubili prava na njega?
Imaju smetnje prijema nekoliko kanala, zvao sam ih i rade na otklanjanju smetnji
Nokian808

#4781 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Što niko ne odgovara u vezi Pinkova - da li to znači da ih neće biti nikako?
Ako su u planu u skorijem roku uzeo bi s mirom trio+ a ovako HS kid je lošiji zbog snimalice ali opet mogu imitirati donekle tu mogućnost s hard disk rekorderom a za uzvrat dobiti više kanala...
ultima_palabra

#4782 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Hoće li ikad proraditi snimalica na Sportklubovima?
zilog

#4783 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Nokian808 wrote:Što niko ne odgovara u vezi Pinkova - da li to znači da ih neće biti nikako?
Ako su u planu u skorijem roku uzeo bi s mirom trio+ a ovako HS kid je lošiji zbog snimalice ali opet mogu imitirati donekle tu mogućnost s hard disk rekorderom a za uzvrat dobiti više kanala...
Koliko znam planiraju da uvedu Pinkove.
Nokian808

#4784 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Hvala puno - valjda će uvesti bar ovih 8 filmskih i ovaj pink kids jer su svi ovi ostali pinkovi više-manje smeće - sapunice, farma i folk čine bar dvije trećine šeme.
afannedim

#4785 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ma nek nam vrate ZDF i ARD, j..o pinkove
karanana

#4786 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

sto se tice ovog usb-a, ko sto je neko i naveo, postoje problemi sa pojedinim fajlovima koji se ne mogu premotati. cim se pritisne fastforward, film se vrati na pocetak. drugi problem je sto se titlovi iz nekog razloga mijesaju. recimo u jednom folderu imam spartacusa i star trek zajedno sa srt prevodima. upalim spartacusa i nakon par minuta ugasim i onda upalim star trek. i onda mi na star treku dole titluje spartacusov titl.
Callofduty2

#4787 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Callofduty2 »

Ej ljudstvo mozel mi neko ucinit uslugicu i reci kako vam otvara slike auta na www.mobile.de? Kod mene skoro pa nikako.
Znaci ono... izaberes neko auto, kliknes na bilo koju sliku da ti je otvori uvecanu i klikces onu strelicu prema desno da ti salta slike. Da li lista slikice i kolko brzo ih lista

Hvala, Pozz
Nokian808

#4788 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

afannedim wrote:Ma nek nam vrate ZDF i ARD, j..o pinkove
Ja te kanale nisam nikad ni memorisao na kablovskoj u drugom stanu...kao ni TRT, Arapski, Rai itd. Kanali su stvar ukusa ali ono što sam 100% siguran jeste da se provede anketa medju korisnicima šta im je bitnije - neki tamo kanali na jeziku koji većina ne razumje ili pink paket apsolutna većina bi bila za Pink.
afannedim

#4789 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

hajmo otvoriti anketu pa da vidimo
TwistedX

#4790 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Iz izvora koje imam testiraju vec pink kanale. ESPN se izbacuje. Bice jos nekih novina.
bankok

#4791 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

afannedim wrote:hajmo otvoriti anketu pa da vidimo
Daj covjece ne lupetaj
po takvim bi trebalo izbaciti i hrvatske sve kanale i uvesti ZDF i ARD i ostale svabske
i sreci nigdje kraja :lol: ,
Po anketi ne smo da bi ZDF i ARD bio izbacen nego i svi ovi ostali svabski kanali, osim mozda jednog ili dva,
svaka njima cast ali ne zivimo u svabiji nego na balkanu nazalost, pa ni nasa raja koja dole zivi to ne gleda
nego prate kanale sa ovih prostora sto je i prirodno.
fixer

#4792 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

Ima li neko problema sa netom u zadnje vrijeme? Kad uradim Speedtest sve je ok, ali slika na tv-u preskace i stopa, povremeno se gubi internet i odziv prema nekim stranicama u odredjenim momentima je uzasan.
afannedim

#4793 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

bankok wrote:
Daj covjece ne lupetaj
po takvim bi trebalo izbaciti i hrvatske sve kanale i uvesti ZDF i ARD i ostale svabske
Po anketi ne smo da bi ZDF i ARD bio izbacen nego i svi ovi ostali svabski kanali, osim mozda jednog ili dva,
svaka njima cast ali ne zivimo u svabiji nego na balkanu nazalost, pa ni nasa raja koja dole zivi to ne gleda
Ma ja sve ukinuti i nek puste 30 ili 60 pinkova kolko ih već ima, a ZDF i ARD sam spomenuo zbog sportskih sadržaja koji imaju a nemaš na našim glupim ili ima sa očajnom slikom. od olimpijade koja treba da se desi do prenosa utakmica lige prvaka i liga evrope, i još mnogo sporta
fixer

#4794 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

Lud i ponosan wrote:Barem 20% kanala iz ponude Logosofta ne gleda više od 5% svih korisnika, mada je i taj procenat optimistican.

Vjerujem da u svakom momentu mogu izbaciti 20 kanala da se niko ne upita gdje su. :D Prate gledanost, imaju detaljnu statistiku, tako da to sigurno mogu potvrditi. :-D

Zar Arene ne prenose ligu sampiona i jos mnogo toga?

Mislim da uz SK, Eurosport i Arene ne treba nikakav dodatni sportski kanal.
Treba sporta. Uvijek treba sporta. :D
kikilika

#4795 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kikilika »

hocemo SK HD
afannedim

#4796 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Zar Arene ne prenose ligu sampiona i jos mnogo toga?

Mislim da uz SK, Eurosport i Arene ne treba nikakav dodatni sportski kanal.[/quote]
Treba sporta. Uvijek treba sporta. :D[/quote]

Ma jok cajki nam treba i turbo folka
bankok

#4797 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

afannedim wrote:
bankok wrote:
Daj covjece ne lupetaj
Ma ja sve ukinuti i nek puste 30 ili 60 pinkova kolko ih već ima, a ZDF i ARD sam spomenuo zbog sportskih sadržaja koji imaju a nemaš na našim glupim ili ima sa očajnom slikom. od olimpijade koja treba da se desi do prenosa utakmica lige prvaka i liga evrope, i još mnogo sporta
Ti bi trebao prvo da shvatis da televiziju ne gleda samo muska populacija i da gledaju i zene, dijeca i oni koji sport ne vole mnogo, drugo da onaj ko ga i voli nema ga sta gledati na tim kanalima jer moze samo blejati ko mulac zbog nerazumijevanja njemackog i trece sve to sto si nabrojao ima itekako na sportskim kanalima u ponudi, tako da nemas ni jedan valjan razlog ni adut za tvoj komentar i zelje, osim ako ne zelis da ljudima cupas bez veze nerve :lol:
Maharadza

#4798 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

bankok wrote:
afannedim wrote:
bankok wrote:
Daj covjece ne lupetaj
Ti bi trebao prvo da shvatis da televiziju ne gleda samo muska populacija i da gledaju i zene, dijeca i oni koji sport ne vole mnogo, drugo da onaj ko ga i voli nema ga sta gledati na tim kanalima jer moze samo blejati ko mulac zbog nerazumijevanja njemackog i trece sve to sto si nabrojao ima itekako na sportskim kanalima u ponudi, tako da nemas ni jedan valjan razlog ni adut za tvoj komentar i zelje, osim ako ne zelis da ljudima cupas bez veze nerve :lol:
Još da prenose neki sport, ne bi žalio, već samo Njemački pokal i pokoji meč u boksu (znam jer ih evo imam na običnoj satelitskoj i još 100-njak tih besplatnih na ASTRA 19,2°), mada su to nižerangirani mečevi dok npr. čatić ili kličko odavno imaju ugovore sa privatnim kućama (Sat 1/RTL)!
karanana

#4799 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

Nemojte se saliti da izbacite espn america
Maharadza

#4800 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

karanana wrote:Nemojte se saliti da izbacite espn america
Baš, ako ništa dobro posluži da se čojk podsjeti zašto mrzi ameriku! :mrgreen:
Post Reply